Parkhäng i solens strålar!

Uppstigning klockan 9 idag. Frukost på Jessicas balkong i solskenet. Frukost som i LYX-frukost! Kaffe, macka, stekt ägg & salami, melon, PRÄSTOST!, yoghurt, juice.. ..
D E L I C I O U S, Tack J! 

Vidare i solen till "fängelse-parken", den runt hörnet. Sola sola sola. Helt och hållet underbart, fast ni kan ju gissa vem som är kräfta i ansiktet nu.. 





Frognerparken och grillning hägrar nu. Hur ljuder entrecote med marinerad svamp och potät till varmrättis, i öronen små? Och grillad ananas & melon till eft-is? MmmmMmmm!

Goodbye and good night.


ROUUUAGH!



Sov gott.

PA, PA, PA-PAPEGOJJA.

Tydligen hade jag snackat lite inatt. Lite sömndrucket prat där ett övergångsställe var med på ett hörn:
- Där ska Kerstin gå..
Och så hade jag skrattat lite åt mig själv, och fortsatt:
- Men nej, jag menar kålroten.
 
Typ så.

Lina hade efter en stund (av tänkande?) skrattat åt mig, varpå jag halvt vaknat och frågat VAD hon flabbade så åt...

Bevis på att vi blir psykon i sömnen...?


Sweet home little Indal.

Jag kommer hem. Hem på besök.
11 juni till 14 juni befinner jag mig på svensk mark. Sundsvalls-mark. Indals-mark. Ulin-mark. Ni fattar?

Vad ska jag göra då månntro? På hemmaplan. Något som inte finns i Oslo ? ? ? Titta på indalsälven? Loodisch på navet?  Njuta av blodpudding?  VILKA ALTERNATIV!!

Närå. Det är ju student-yra i stan. Alltså har det redan gått ett år sedan min egna? Obegripligt hur snabbt tiden går. Grattis grattis till alla bleka som slipper gymnasiet from now on.
Anttila spelar (på stadshuset?) på fredagen - OM MAN ÄR NÅGOT kommer man att vara DÄR.

När jag ändå är hemma ska jag passa på att förvandla min 4 centimeter långa råttfärgade utväxt + det resterande RÖDbruna håret till blont och fint, OCH väck med ALLT slitet.
Tänkte ta en första sväng på systemet med. Och köpa med massa billig dryck med tillbaka! haHA

Good night sir.


Snopet nederlag.

En dag som denna.
När jobbet flyter på som en oljad ål.
När solen skiner på mig och mina spralliga ben.
När allt ter sig perfekt.

Då svider det när mitt besök på ikea. Klenoden ni vet. Slutar abrupt med att det enda jag kliver in genom ytterdörren med här hemma är en sill-burk.
En.
Sillburk?

Såhär var det. Klockan 17 klev jag på ikea-bussen. Ingen galen chaufför som kör på och av en lastbils backspegel, mitt i rushen på motorvägen - denna gång.
2 delmål (en kastrull & ett lakan), samt huvudmålet (byråååån) att klara av. Delmålen fuckade sig helt. Kastrullen var för dyr, "en annan gång", och lakan fanns det för många att välja bland.. "för tunt", "för dyrt" bla bla bla.
Så kom jag till reol 5 och plass 3. Byrå-delar-paketets placering enligt "informations-lappen" på visnings-objektet. Fel. Fel. Fel. Den låg på plass 6.
Sedan innan hade jag ställt in mig på att det skulle bli kämpigt att släpa hem kollit. Men VAD jag misstog mig.
Kort och gott. Jag fick inte ens paketet från hyllan till rullvagnen.
Då sket jag i skiten. Och köpte mig en sill-is istället. För tomhänt hem ville jag ej komma.

Blir en ny tur till ikea inom några dagar hoppas jag. När Lina har lust.
(snabba puckar, snabba slut)
Tjing!


Apropå stålar.

Jag ska sprätta lite mer pengar - eller som jag hellre ser det som, "investera".
Lina har investerat i en fashionabel klädhängare. Som hon har på sin sida av sängen. Den högra, om ni ville veta. På min sida (fönstersidan!), gapar det tomt på sånär ett inte fullt så fashionabelt sängbord. Har inte varit kapabel, i varken fantasi-väg eller energi-väg (åka till ikea-energi talar jag om då) att ta tag i det här. Som faktiskt har blivit lite av ett problem.
Men nu så.
Jag har funnit det ultimata tinget för min lilla hörna. En byrå. Som har alldeles perfekta mått. Ännu mer perfekt är den eftersom. Det är samma "serie" (Malm) som den jag har ståendes i rummet hemma i indal, hos mamma. Praktiskt senare då jag ska fly boet "på riktigt". "På riktigt", bl.a så som en flytt till en omöblerad lägenhet...

This is what it looks like:

MALM Kommode med 6 skuffer

Diggar inte spegeln 100 %, men den kan man vika ner. Klitsch, klatsch, så var det ordnat! 
Imorgon drar jag till nationalklenoden ikeaaaa.

Puke?



No puke.


Vi äro friska som nötkärnor!

Prepaird.

Spyhink - check
Toapapper att torka munnen med - check
Vatten, att skölja munnen med - check
Piller - check.




Hoppas du mår bättre imorgon, Lina-gumman min...
Men fan för dig, om du smittar mig med något!

AP-HJÄRNA.

Problemet med att bo 2 stycken på 30-40 kvadrat.
Problemet med att sova i samma (dubbel-)säng.

Är att.
Om någon av oss blir krasslig. Blir den andra också det.

Lina sa förut att hon kände sig dålig.
Nu säger hon att hon kanske måste spy.
Jag gled lite diskret, men snabbt, en halv meter längre ifrån henne på soffan.
Gissa vem som sover åt "andra hållet", fötter vid huvudändan inatt?

En aning komiskt.

Spara, pengar var/är Oslo-vistelsens huvud-mål. Hittills slår sparkontot med, nästan, tomma nävar när jag kikar in där ibland. Var ramlar slantarna ur portmonän har jag funderat över på sistone och därför räknat litegrann på vad som kostar så.
Självklart är den största utgiften att betala hyran. 4500 norska i månaden, "styck", är inte att  leka med. Andraplatsen är lite oklar, men jag tror att ca 40 % skulle kunna räknas som föda, och, eftersom, speciellt, alkohol är så dyrt här, skulle jag nog säga att 60 % är dryck.. Resterande uppköpta pengar sprids med jämna mellanrum på kläder el liknande...

Det är alltså som jag hörde innan jag kom hit. Å ena sidan kan du spara J Ä V L I G T mycket pengar, genom att:
- dra in på utelivets alla kostnader (dryck i plural, natt-mat, transport, bakis-cola m.m)
- käka ute aldrig istället för ibland
- hålla igen på allt, aldrig bjuda,
- bli en snål, jävlig jävel helt enkelt. 
Å andra sidan kan du leva som en gud, uppleva Oslo PÅ RIKTIGT, och till exempel skaka rumpa på dansgolv varje helg. Sparandet får lida, ja, men slutsatsen säger mig att det är det fan värt!


Så var det med det. Nu tänkte jag höra om ni visste att i förra veckan var jag inte bara ledig onsdag, utan också torsdag. Och att jag även fast jag var ledig torsdag får betalt, för att inte ha jobbat. Visste ni det? Så är det i Norge ser ni, kanske i Sverige med - det har jag ingen aning om hur det är "där" - men här är det så iaf. Man får betalt på röda dagar då man skulle jobbat egentligen. Nästa måndag är också en sådan dag. Längtar dit. Då ska jag räkna slantarna som rullar in för var timme jag INTE jobbar.


Tänkte återgå till lite guitar hero en period, jag SKA rocka fett. Ajöken.
(och mamma, hetsa inte upp dig allt för mycket av mitt "o-sparande", lite överdrift måste till för att aporna som läser ska tycka att detta är kul?)


Gott och blandat.












Thunder, lightning.

Det blir suppe (fisksuppe, bor vi i Norge så gör vi det!) till middag. Med hem- och nybakt bröd some side dish.

Blev nästintill förfärad igår när jag såg att någon snokat sig in och skrivit ett inlägg här. De första två meningarna, "Sara har tre lösenord. Helt sjuka lösenord egentligen."... Trodde att den "någon", om man fortsatte läsa skulle ha avslöjat mina 3, sjuka lösenord. - Ja, jag håller med om att de är sjuka - För det skulle inte vara lämpligt att mina 3 lösenord såg ljuset i min blogg.... 
Kul att ni fick lite underhållning, på min blogg-"lediga" dag. Kul för Lina att nästa gång, "kommer hon inte in". För nu har jag utökat min repertoar till 4 hemliga ord. "Hämnden" är ljuv, mouhaha.

När jag började knappra ned det här inlägget hade jag tänkt avsluta det med massa bilder .. Tänker inte samma tanke nu. Tar dem lite senare.. någon gång. Million dollar baby's on now förstår dere.
Ciaociao.

woop woop

Sara har tre lösenord. Helt sjuka lösenord egentligen. Just därför kommer jag ihåg dem. Och just därför har jag hackat mig in här.

Vi ska ut ikväll. Igen. Finns ingen hejd på oss. Men, enligt almanackan är det röd dag imorgon=inget arbete för någon av oss. Därför passar vi på.

Sara har tidigare under kvällen försökt sy en kjol av sin klänning. Att tro av hennes raseriutbrott för en stund sedan blev nog inte resultatet så bra.

Själv har jag sovit en stund. Som jag alltid gör. Sova middag måste vara det bästa som finns!

 

Adios från KiwiLina!


Framtid som regissör?


Gratulerer med dagen.

Eftersom vi numera betraktar oss som norrmän. Ger vi varandra en klapp på ryggen hela dagen, både för att  vi vann Eurovision igår. Och, för att vårat land firar sin födelsedag idag. Dessutom skiner solen med varma strålar och förgyller tillvaron lite extra sådär.

Det är människor på varenda liten yta i centrum, till både för och nackdel. Vad är väl ett nyp i stjärten när man fyller hela spana-snygga-killar-kvoten, på en minut?
Parader och 50 % går i bunad - folkdräkt - cirka 45 % går i russ-kläder - studentkläder, typ - vi blir inräknad i de resterande 5 procenten. Fastän, vi räknade ut att jag "bar" alla färger i Norges flagga. Blå klänning, vita ben och, viktigast, röd fejja, smack!

Vi ska ta igen bakis-görat nu, genom att lägga oss på varsin filt - Lina vill ha sitt utrymme - och sova/läsa/sola, helt enkelt steka.
Ajöken.

I like where we are. Here.



Vi sket i grillningen, för vädret har helt skitit i oss.
Vi kör på 2 Litros jordgubbar och en fjärdedels vattenmelon (efterrätten) till main course istället. The drinks, though, is still on.

Wop.

Det regnar i Oslo.



Men vi är icke ledsna för det. Bara lite för att det halvt pajjar våra grill-planes.
Idag kommer detta ligga på tallrikarna; grillspett, med svinkött, champinjon och paprika. Med potet till. Och disgusting (vid första smakning) bearnäää.

Till det har vi dryck såsom öl, cider, både australienskt och chilenskt vin, samt - som bilden nedan visar - mjölk. Ni ser, vi bjuder inte bara på alkohol. Det måste ju finnas alternativ.





Lugn föräldrar, vi ska inte dricka allt ikväll... . ..


Skepsis.

Vet ni vad krycka heter på norska?




Trodde inte det heller...








Stock.
Nu vet ni.

Baby Boop.

För vi ska se på Fatso.
För imorgon ska vi jobba.
För på torsdag ska vi kanske käka ute.
För på torsdag natt ska vi på samfunnet.
För vi har nyss ätit en liten chokladbit med kaffe till.
För att Oprah är på teven och vi total-ignorerar henne med varsin dator.
För att jag inte orkar skriva mer, för att ni är så 100 procent tråkiga läsare. Därför.


Sönnnnndaaaa.













Lörrrrdaaaa.























Summering lördag: vin, cider, 3 på 1-kvadrats-toa, dans, GÖY!

Look inside your tiny mind.

Luxurios bakismat, left-overs från igår. Linas pepparbiff-penne på ruccola-bädd. Perfekt efter en sovmorgon till två!



Efter en hård arbetsdag igår. Hård i den bemärkelsen att jag till skillnad från att sitta hela dagen i kassan fick stå, i ferskvaren! Stå hela dagen.. Det var jätteroligt, men mina ben sa ifrån när jag kom hem. Aldrig har jag uppskattat soffan eller lilla pallen här hemma sååå mycket. Ändå hoppas jag att jag får göra det några fler gånger. Vad är väl lite ben-"tränings"värk egentligen?

Från jobbet till lyan. Och vid 10-tiden gick vi ner två gator, till Jessica. Där vors-ade vi lite. Tills ett-tiden då vi gick till stan. Eftersom vi ville dansa och visste ett säkert ställe. Gick vi dit. Roxy. Thanks to me, och min födelsedag fick vi gratis inträde. Yeä Yeä.
Dansade näst intill stängning och hade sååå kul! Blev bjuppad på öl med - uppskattad födelsedagspresent I can tell you.
På vägen hem svängde vi in på ett indiskt hak - Jessica lovordade stället, så vi var bara tvugna. Chicken tikka till mig och Lina, och något annat till J. Det VAR jättegott.

Snart ska vi ta en "morgon"-promenad och senare är vi bjudna till Jessica på middag. What a day!
HERRÅ!

Lördag, maj, nionde.


Away, away.

Borstar tänderna samtidigt som jag sitter här, väldigt effektivt. Varför klev jag upp så att jag är klar nu? Har 30 minuter på mig innan jag ska på jobb. Det hade varit 30 sköna minuter i sängen istället.

Var ju ut med jobb-gänget igår. Vid tio trikkade jag mig in till stan där jag mötte Kristine, och vi gick till champs där det rullade in lite folk eftersom.. Någon gång efter ett tog vi t-banan till nationaltheatret och friday's. Drack alldeles för många goda strawberry daquiris där - för många för mitt huvud, och för många för min ekonomi ... Men de var goda. Dansade och hade allmänt göy tills 3-tiden I think. Då gick jag hela långa vägen hem..

Och nu är jag här, fortfarande med tandborsten i munnen. Måste gå och spotta nu. HA DE!


Randig tröja + skinnjacka?

Nu har jag arbetat klart för idag. Inte för helgen, men för idag. Det känns så skönt!
Ska ut med jobb-kompisarna lite senare. Fira att jag fyllt 20 genom att gå på bara 20-ställen ..?
Imorgon ska jag jobba 11-19, men kanske i inte i kasan.. utan i ferskvaren (=charken) !!! :D happy surprise.. ..

Time to go make-up ... och väcka Lina - som sovit sedan jag kom hem..
TJAAAAAAAAAAAAAA!

BALALOOONG.

Vilken daaaag. En vanlig dag, eller en födelsedag? Det ÄR min födelsedag - men det känns som en vanlig dag, förutom på gratulationer från olika hörn och kanter. Tack!

Men jag funderar på en sak. Fyller jag verkligen 20?
Zappade till norska kanal 4 på teven, där de visar Harry Potter (och fenixorden..). Och jag blev överförtjust! 20, really?
Fast så tänker jag såhär, visar de den bara för mig, för att det är MIN födelsedag? och blir snäppet gladare. Och snäppet yngre i era ögon?..


Som ni hör blir det inte mycket fira idag, tänkte att helgen skulle stå för det istället. Imorgon och lördag alltså. Jobbar visserligen lördag, men börjar inte förrän 11 ...

HEJ!

Sjunde maj 2009!

Jag hade lite fel i förra inlägget. Vi är flera som fyller år.
Grattis medsystrar- och bröder: Christer Ulfbåge, Eagle Eye Cherry & Gigi Hamilton.
VI fyller år idag!


BANNE mig!

  kL är 00.20
  Det är 7 maj!
  DET är min födelsedag!
  DET ÄR BARA MIN FÖDELSEDAG!
  INGEN ANNANS! baaaaaaaara MIN!

Lovely fits.

Att små ord kan bilda så vackra & fina meningar.
Tänk om ett brev liknande det jag fick nu, skulle ligga och vänta på mig i brevlådan var dag?
Det var farfar som plitat ner så fint, två sidor som fick mig att längta hem en aning. Och tårarna rann såklart. På L med nästan. Det finaste brev jag någonsin fått.
- Jag har sagt det förut, men det tåls att säga igen - jag har världens bästa farfar!


Nu ska vi ut på kvällspromenad igen. HEJ HÅ!


En gammal goding.



Vi lyxar idag. Kött och ugns-grönskarer till middag och kladdkaka som står i ugnen, alldeles snart färdig till att tas ut. Lite pre-firande kanske..? Eftersom vi båda slutar sent imorgon..

Vi funderar på att ta en svängom ute även fast de sena skiften. På samfunnet - det var ju stängt i lördags - vi har hört att torsdagar är bästa dagarna där... Fast det är ju det att på fredag börjar vi båda tidigt. Jag halv 9 och Lina till och med kl.6. Men det ska nog kunna gå ändå.
Resterande dagar av veckan: fredag och lördag planläggs det för ytterligare utgångar. Bland annat löningspils med jobbet.. Söndag blir vila upp sig för ytterligare en vecka.
And so they lived happily ever after.

KLADDKAAAAAAAAKAAAAAAAAAAA med KKKKAAAAAAAAFFFFEE hägrar. Tjeennnää!

Free like a birrrrrd.

- För en dag. Imorgon.
Fredag är lika med löning.
Fredag/lördag är det då självklart löningspils.
På TORSDA' fyller en god vän till mig år - och då talar jag i tredje person.
FÖR det är nÄmLiGeN jag som fyller år. 20 stycken till och med.

 SKÅL för det!

God kväll.

Pilutta.

Jag skrattar åt Lina, när det ringer folk och vill boka hotellrum hos Thorn Hotel, till henne. Gule-siderne-söker man på hennes namn är hon nämligen skriven där.

Men så, skrattar hon åt mig. Jag är skriven på jernbanetorget. Oslos navet.
______________________________________________

Nu (efter en utsökt potatis- och purjo-soppa) ska vi åka in till stan, jag ska köpa ett resårband till min kjol - och Lina, ska köpa en trosa.. Sa hon.
Adjö.


Vi hittade den/m igår.

(på vår uppfriskande kvällspromenad)

- Gungan - årets första gung!





- Det trevliga kvarteret att promenera i. Lotta på bråkmakargatan-känsla.





- (lill-)Skogen. ÄNTLIGEN hemma. "Där satt den".



LÖRDAGGADRÖL.

Och HÄR kan ni tjuvkika på kort från igårkväll/natt. :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)

Lite utförligare om just gårdagen: Till största delen var dega aktiviteten. Bakis-dega i exakthet. Vid 3-4 tog jag tag i att börja städa undan torsdagen- och fredagens röra. Ca halv 7 var jag och allt runtikring cleant och fint. Ungefär en timma senare kom jobb-gänget. Lite dricka och umgås och strax efter 21 tog vi trikken in till stan och champs.
Där stod mat redo och nästan hela meny-gänget, kändes det som, hade samlats. Kempegöy!
Bilderna talar för sig själv hur kul det var!
Vid midnatt började vi röra på oss in mot stan, mötte upp Lina och gick till Luux (där Prydz spelade) där vi - Lina och jag - blev nekade att komma in.
DÅ bestämde vi - jag och Lina - för att gå till samfunnet istället. Men. När vi hittat dit var det stängt. Såklart. Så vi gick och köpte kebab, som typ var köttfärs, och gick hem. Theeeee end...

Nu ska jag dricka litt mer mjölk. Imorgon jobbar jag fra 11 = hurtigkassa. I'm up for it!!
SO LONG.

Torsdag- & fredagskompott.

Sista april och första maj. I. Ett. Nötskal.













RAAAWWWWW.

Så jävla göy igår att jag inte vet vad jag ska ta mig till... 3 grymma kvällar/nätter på raken. Nackdel; 3 sådana här morgnar/dagar på raken....

Måste fortsätta sova nu, på soffan - Lina skruvade upp elementet igår... När jag vaknade till imorse (7-tiden) kunde jag inte ligga kvar, temperatur liknande TROPISK HETTA. Det är svalare här ute. Mmmm. Hellre lite för kallt så kan man använda täcket som värmesköld. Än värme, värme, värme och inte kunna göra något åt det, annat än att gå och lägga sig på soffan.

Knäppte massa kort igår, MEN, ett eko i mitt huvud säger mig att jag blivit tillsagd att jag inte får lägga upp de på face-boken. ? ska kolla upp det där ..

God morgon, god natt.

Randig tröja.

Var ut i förrgår, igår. Ska ut idag med. En "TRIPPEL". wohooo. Var ska jag hämta energin från? Jag ska hinna städa upp all röra här, duscha, göra mig iordning och (viktigast?) jobba bort huvudvärken.. Innan kl.6

Det kommer lite folk hit från jobbet vid 18-19. Kl.21 är det meny-fest, sedan ligger hela natten för våra fötter. Har bestämt att Lina och jag ska mötas upp på Samfunnet, en klubb vi var på i fredags. Helt enkelt för att det var såå bra där.

Jalla, Jalla it is now. Snigelfart och inget blir klart! Klatschigt..
BYE.


Skinnjacka, rosa byxor.

Kick-ass-kul kväll/natt igår! Payback idag. Att det var så IN I NORDEN KUL igår. Om ni förstår?

Vi har looooodat runt på Aker brygge idag, i sommarkläning och BARA BEN. Jag frös inte en enda gång. Käkat en glass och suttit i grönskan, i solens varma, lena strålar. (i, i, i, i, iiiiiiiiiiiiiiiiiiiii)

Det är tänkt att vi ska grilla, men ingen av oss visar det minsta intresse för att starta grillen, eller ens komma på vad vi ska grilla. Jag föreslog korv, första tanken efter att ordet sluppit ur min mun var urk. Den andra: orka - orka gå ner till joker och köpa.
Senare ska vi till Frognerparken och dricka pils med co-workers. God, I love this weather.

TJARÅ.

RSS 2.0