Lonely Wolf.

Sitter hær på centralen igen. Sjælv den hær gången. Why? Dærfør att jag ska på en arbetsintervju (hos ett norskt bemanningsføretag som heter Grata) nu kl.9. Fick klæ på mig & sminka mig i mycket førsiktigt mak då Elin och Lina sov som små bæbisar. (fast Elin har arbetsintervju kl.10 så hon lær væll kanske vara vaken nu).

Andra natten i lægenheten var GRYMT mycket bættre æn den førsta. Som, eftersom två væskor (min & linas) fastnade i ett av centralstationens bagage-skåp och låg dær med mitt och linas tæcke&kudde, var isande kall. Dessutom hade inte de två element som finns i lægenheten varit på på några veckor = ænnu kallare. + att vi låg 3 och trængde oss i dubbelsængen. Kunde knappt sova på hela natten.
Att jag børjade att førsøka sova med ett fuktigt tæcke behøver vi inte lægga allt før stor vikt på ...
Inatt var det ljuvligt hærligt att sova - jag och Lina i dubbelsængenmed nytvættade sængklæder! MMMMM!

IKEA-turen igår slutade mycket bra. Fick hem massa bra, nødvændiga grejer - till bra priser! Så igårkvæll satte vi upp någon slags hylla, snickrade ihop en pall m.m. Vi kørde dessutom igång vår førsta tvættmaskin (vi har en sprillan ny tvættmaskin & torktumlare i tvættrummet - inte ens killen vi hyr av visste om att de hade kommit) - svart tvætt. Det blir nog ytterligare 2 omgångar tvætt idag,ska ta tag i det nær jag kommer hem .

Måste kila nu strax så jag sæger adjø redan nu. Adjø.


Leietager!

Nu är vi officielt lånetagare av en jättefin 2:a på Gamlebyen! Och vi är så nöjda! :)
Vi ska åka till IKEA strax och handla lite grejer som behövs - vilket ändå inte är sååå mycket. Eftersom vår snälla man som hyr ut lägenheten till oss lämnat kvar saker (utöver möbleringent: soffa, dubbelsäng, soffbord, lampor, garderob, barstolar). Saker som: tallrikar, bestick, kastruller, stekpannor, en (sprillans ny, till utseende) mixer, diverse köks"verktyg", glas-skålar, spegel m.m. = super!

Bilder kommer senare.. I think..

Nu måste jag göra iordning mig! På återseende!

Centralstation.

Det ær mitt och Linas nya "hang-place". vi ær hær nu och gæstar datorerna på "Sidewalk express".

Lægenheten, hur går det med lægenheten sitter ni sækert och funderar øver ivrigt dær hemma?.. Det går... men inte så mycket mer. Killen vi skulle træffa (før att skriva på kontraktet) idag klockan 5 har gått och blivit sjuk. Vilket betyder att vi inte får lægenheten førræn imorgon (antagligen inte eftersom han insjuknat mycket snabbt och lær vara sjuk iaf någon dag), på torsdag eller fredag.. Får se hur vi gør om vi kanske bokar in oss på ett vandrarhem eller liknande..

Var aldrig på bio igår, men IKVÆLL!!

Hej på några stunder! Ta vara på er!

Imorgon!

Då ska vi skriva på papper för lägenheten samt flytta in!! :D
Lite knöligt blir det dock eftersom vi ej har något norskt personnummer än kan vi inte öppna något bankkonto, inte heller något depositions-konto... men det löser vi med något slags avtal - hyresvärd och oss emellan :)

Vad har vi pysslat på med idag kanske ni undrar? Inte speciellt mycket blir mitt svar. Klev upp i rätt "normal" tid idag iaf, men vi tog det lugnt tills ett-två-tiden. Då åkte jag, Lina & Elin ner till stan med trikken. Inte av någon egentlig anledning, men det slutade med att vi handlade lite mat-ingredienser. Så idag, om en stund, ska vi laga tomat/tonfisk-"röra" med makaroner till. Det låter väll gott?

Ikväll kanske vi drar till Eldorado-kinon och ser på High School Musical 3. Inte en film jag skulle valt i första hand, men bio det älskar jag. Vet inte exakt hur många gånger per år jag besöker en biosal men många är det kan jag lova.

Egentligen hade vi tänkt se H.S.M.3 redan i lördags men då kom vi ca.30 minuter efter den hade börjat. Så den kvällen ägnade vi till lite mys med chips, dricka och choklad (första gången vi lyxade till det här) hemma framför teven, medans killarna var ut på festligheter.

Ska laga mat nu strax.. Hei Da!

Dag 4 i Norges huvudstad.

Så sant som det är sagt. Och tiden går förhållandevis sakta känns det som. Vi har hunnit med alldeles för mycket på dessa dagar spenderade här... mest förvånad är jag nog för att vi redan fixat lägenhet. Har inte riktigt förstått det ännu..
 
Vi har flyttat ut från vandrarhemmet nu och inatt var andra natten här uppe på Grünerlocka hos 4 snälla gutter. Det är trevligt - men väldigt trångt ska sägas. Längtar tills vi får flytta in i vår lägenhet! :) Vilket blir en dag tidigare, på vår begäran.
Mer vi hunnit med är en tripp ner till Akers brygge och lite sightseeing vid en fästning alldeles vid hamnen samt en promenad upp till slottet.

Igårkväll gick jag och Lina på en långpromenad ner mot staden. I mer än en timme vandrade vi runt. När vi kom hem, vid 8-9-tiden blev det pizzabak. Tacopizza MMMMMmmm. Protein MMMMMmmm!
Gårdagen blev en aning lång, lika med att vi var uppe väldigt länge.. Klockan var nog kring 4 innan vi lagt oss och somnat, på soffan. Så morgonen blev också rätt lång. Men idag har vi inte något speciellt planerat - killarna har åkt till IKEA. Och jag ska ta en dusch i detta nu.

Hej svejs!

Glädjebesked!

Vi har antagligen fått en lägenhet!! Redan!! Den allra första visningen vi var på!! :D märks det att jag är glad??!
Fick meddelande imorse om att de valt ut oss av två stycken. Så nu är det bara kontraktet som ska skrivas på nästa vecka, onsdag! Ni får bilder framöver. Vill inte lägga ut sådana förrän den är vår boktstavligt talat :)

Idag SKA vi till likningskontoret. Kanske vidare till IKEA efter det...

Nu måste vi packa ihop alla grejjer för klockan 11 ska vi ha checkat ut. Sover kommande nätter hos ett par kompisar (som Elin och Lina huvudsakligen känner..).

Ta hand om er där hemma i Sverige! Adios!

Nytt Norskt Nummer.

Tænkte dela med mig av mitt NNN = Nya Norsk Nummer ;-) mobilnummer alltså.
med landskod:
+47 94220874

Det kostar ju en del att ringa - men pratar man snabbt så ;-) Sjælv snålar jag rætt så bra med allting. Ær himla dyrt hær som vi førutspått och fått berættat før oss...

Sitter før øvrigt sjælv på centralstationen nu och bloggar från "Sidewalk express". Lina och Elin har gett sig av mot Grünerlocka (typ øvre delen av Oslo) før en visning. Ska møta upp de vid Gamlebyen sedan innan kl.4 før att jag och Elin ska gå på en visning dærikring. Men først den dær skinkosten...
Vi hann inte gå på likningskontoret. Var lite før sega och trøtta. Men det unnade vi oss eftersom vi måste upp i tid imorgon då vi ska checka ut från vandrarhemmet. Var vi tar vægen efter det ær lite oklart ænnu. Men jag meddelar ikvæll ;-)

Hør av er på mobilen, Sååå hærligt att få høra en røst man kænner igen :) Hei da!


I'm alive.

Det är sant. Jag lever. Och jag är I OSLO! :) Vet inte om jag førstått det på riktigt æn..
Vi ska ge oss ut på stan nu och svänga förbi likningskontoret för att skaffa oss ett skattekort. Som tydligen brukar ta ett antal veckor att få "hem". (ett skattekort behöver vi för att inte vår arbetsgivare ska kunna dra 50 % skatt - om vi nu får något jobb).
Lägenhetsletande började vi med redan igår. Då jag och Lina var på en visning av en 2:a på Gamlebyen. Tog cirka 20 minuter för oss att hitta dit - men tillbaka åkte vi med buss, som bara tog 5 minuter. Den lägenheten är superfin! Vi får reda på redan idag om vi får den. Det står mellan oss och en annan (en svensk .. hmmm). V hoppas, men inte för mycket - vi vill INTE bli besvikna. Vi skulle ha lgaom tur om vi skulle få den i alla fall. På första visningen!
 Kl.15.00 idag ska Lina och Elin gå på en annan visning. Under tiden har vi bestämt att jag ska gå och köpa skinkost på tub (om de nu har det här i bergochdalbane-språks-landet .. :)

Hoppas allt är bra med alla!
Och Du, kära vän som ringde förut - Ta det lugnt och det är bara att ringa mer (:

Adjööö

Delstation 2.

Nu sitter jag vid en liten dator på Karstads tågstation. Vi väntar här på tåget som tar oss den sista biten till Oslo, kl.09.34 åker vi då. Beräknad ankomst-tid till Oslo är 12.30 :-)

Herregud vad jag var spänd igår! Hemma innan allt var riktigt klart (vilket det inte var förrän alldeles innan jag skulle åka. Eftersom man alltid går och funderar över om man har med sig allt, och stoppar ner lite fler - egentligen onödiga - saker. Bara för att de får plats.) gick jag runt och skakade som ett löv. På grund av nervositet mest .. Men väl på tåget släppte det.
Utöver mamma, Lisa och Johanna, kom också Kerstin och Krille och sa hej då. Jättekul att ni kom! Och TACK för "färd-godiset" Kärran ;-)

Ni ska se oss förresten! 3 tjejer med hur mycket packning som helst. Varsin fjällvandringsryggsäck och varsin resväska siza L + en medium-resväska som vi delar på att dra.
Vår teknik när vi ska ta på oss ryggsäckarna har vi inte fått till sådär jättebra dock. Så nu när vi skulle hoppa av tåget här i Karlstad började vi bara asgarva, vilket innebar ännu mer problem. Tog cirka 5-10 minuter att ta sig ner från tåget till perrongen. Men vi kom i alla fall av. Tillslut. (;

Social ska jag vara med Lina och Elin i detta nu.
Next time you'll hear from me, I'll be in Norweig!

Nu drar jag.

Hej då Sverige. Good Morning Oslo.

Ha det bra. Jag hör av mig här med jämna mellanrum - tror jag. Ska försöka :)

Adios!

City's calling

Köpa, köpa, köpa.. Borde egentligen spara, spara, spara mina pengar. Tror de är mer än nödvändiga i Oesloe. Fast det är ju nödvändiga saker jag behöver köpa... Balsam & minst 2 par leggins, eller strumpbyxor. + att jag ska hämta ut passet & hämta min plattång som varit på vift ett bra tag.

Elin kommer om en halvtimme så det är bäst jag gör mig iordning nu.
farvel og goddag

Sista kvällen.

Det känns overkligt, som att jag drömt att jag åker imorgon. Så många veckor som gått fram tills nu, när jag bara längtat. Nu är jag mest nervös. Ni vet kanske själva, när man gått och väntat så länge på att någonting ska ske. Och så när den dagen kommer tror man nästan inte på vad som händer.
Vid balen (både i nian och sista året i gymnasiet) & studenten hade jag en liknande känsla. Även fast man kan tycka att speciellt studenten är bland de största sakerna man gör i sitt liv. Så tycker jag att det jag står inför nu känns 1000 gånger större. Kanske har jag bara den känslan för att det andra ligger längre bort, det ligger bakom mig, eller kanske är det helt "enkelt" så att det är större?

Jag kan säga med säkerhet att det som väntar där framme i tiden ska bli ett äventyr utan dess like. Det har jag lovat mig själv. I och med äventyr menar jag inte att jag ska omvandla mig själv till någon slags vilde. Snarare att jag tänker lyssna på mig själv. Riktigt. Inte halvt. Inte till 75 eller 80 %. Vad jag vill göra och min åsikt ska räknas. Både av mig men också av andra. För det är väl på de sättet man får ut det mesta av ett äventyr? När man gör det man själv vill göra?
Lät lite överdrivet självsäkert det där. Det är alltså inte så att jag tänker gå och bli en person med alldeles upp-pumpad bild av sig själv. Inte så. Bara lite mer bestämd av mig.

Måste kila i säng nu om jag ska orka med hela dan imorgon. Jag ska hinna packa klart, åka på stan och handla de sista nödvändiga sakerna, hälsa på farfar, samt komma med tåget - som (för er som missat. Hur kan jag dock inte förstå? ;) går kl.23.22.
God natt.


Adjö, Goodbye, Au revoir,

Blir många avsked som ska pressas ihop i schemat.
Nu är jag hos mamma, Gittan aka mormor är här. Vi ska äta smarrig äppel/hallon-paj. Senare idag/ikväll ska jag och Lina, (kanske Elin också...) till Fia för ännu ett adjö.
Och imorgon ska jag hinna till farfar av samma anledning... Lite tråkigt känns det nu att åka ifrån allt och alla här i sundsvalls kommun. Dessutom är jag vrålnervös nu. Känner av de där fjärilarna (som jag skrivit om tidigare) konstant nu.. Både bra och dåligt, I guess. Mest bra, I hope (;

Nu ropar de på mig. Goodbye.


En kort utlandsresa.


(Hela artikeln). Okej, OKEJ! Det var jag. Jag erkänner. Har inte velat berätta på grund av den här händelsen, men jag var iväg till England över dan idag. Åkte tidigt, TIDIGT imorse och kom hem nu på eftermiddagen. Just för att gå och se på matchen mellan Aston Villa och Portsmouth.
Det var inte meningen att han skulle göra illa sig. Men jag kunde bara inte hålla min frustration inombords. Jag var tvungen att göra NÅGOT.

Näst-sista kvällen hemma.

Kom hem från stan för en stund sedan. En mycket mysig kväll med bowling och middag, på stekhuset - åt supergod fläskfilé! Tyvärr kom jag sist på bowlingen, men det var väll kanske inte så oväntat faktiskt. Jag gjorde 2 strikes i alla fall ;-)

Nu ska jag se den sista av de tre filmerna jag och Kerstin inte hann se igår. Kommer inte ihåg titeln, men den hade någon kommentar på baksidan att om man gillade "She's the man" DÅ kommer man också tycka om denna. Det bådar gott...

hej
hopp

galopp

YoUtUbE; This is rock'n roll.

Youtube = Gratis underhållning.



http://www.youtube.com/watch?v=1noQmhXla5s  
http://www.youtube.com/watch?v=dJvTJd2fGdw

Laid back.

Så bra att vi träffades igår. Jag känner verkligen att jag saknat stunderna med dig. Saknat att berätta saker ... Vi pratade om att vi båda hade tänkt innan, att det skulle bli konstigt, vilket det också var en stund i början. Men spärren släppte. True friendship last forever, vet inte var jag läst det - kanske har jag snott direkt från dig, men det stämmer in så bra på oss två.
__________________________________________________

Kerstin kom och hälsade på igår eftermiddag/kväll. Vi åt lite bakad potatis med la familia, pratade rätt mycket om dittan och dattan och så såg vi på en och en halv film.. Först "Dumpad", sedan halva "27 dresses" - halva, eftersom Kerstin skulle hem, för hon jobbar idag, stackarn.
Jag såg klar på filmen själv. Kan ju bara säga att Du hade ganska mycket rätt. Fast så extrem känner jag mig inte. Är jag verkligen det?

Filmrecension:
"Dumpad" får en 4 av 5. För att skådespelargänget i den filmen är bland det bästa som hänt på länge i filmvärlden. De är också med i "Supersugen" och "På smällen", som jag ÄLSKAR.
"27 dresses" får en 3,5 av 5. Bra budskap men fick inte den där "den-här-filmen-rockar-känslan".
__________________________________________________

Idag ska jag skriva, börja skriva och göra klar, min packningslista. + att jag ska packa så mycket jag hinner. Sedan på eftermiddagen vid 6-tiden ska vi, jag, Lisa, Johanna, pappa & kanske farfar, åka och bowla. För att sedan gå och käka. På kina I hope! Det hela som en liten avskedstillställning för mig.

Måste börja med packandet och skrivandet över vad jag ska packa, precis i detta NU.
Hej Hå.


På min önskelista. Tidigt ute, jag vet.

K V A R T E R E T   S K A T A N
Säsong 1-3 skulle inte sitta helt fel.
Feel free to give ;-)







En sista kort.

.no

Finn, Zett & Hybel. De hemsidor som toppar antal besök av mig (och Lina, och Elin). De är sidor där lediga lägenheter i Norge, Oslo annonseras ut. Skitbra! Vi ska boka in ett antal visningar så att när vi kommit fram är det bara att ge sig ut på lägenhetsjakt! :)
Våra krav (från början) var dock lite orimligt höga kan jag tro, "vår" lägenhet skulle:
- vara fräsch = renoverad för inte så länge sedan (= max 5 år), ett kök och badrum i toppskick,
- ha en hyra på högst 8000 norska kronor i månaden - där ström, uppvärmning, varmvatten, vaktmästeri, kabel-tv & bredband ingår.
- vara tillräckligt stor = en 2:a, 
- ha ett rätt så centralt läge,
Kan meddela att, allt eftersom vi letat efter den perfekta lägenheten, vi fått sänka våra krav - annars hittar vi aldrig "den perfekta". Tyvärr.
...................................................................................................................

Ska träffa Fia sedan och i eftermiddag/ikväll kommer Kerstin och myser.
Nu ska jag duscha, sedan gå till ica och sätta in pengar... (för att sedan göra av med de på en JÄVLA räkning som kom igår).

Adjöken


Just nu.


Sov en extra natt hos mormor.
Sitter på mammas jobb nu.
Åker hem till indal med 9-bussen.
Till veckan, om ni missat det, rättare sagt på måndag, åker jag till Norge!
Senare ska jag, Lina och Elin packa matväskan.

Nu bär det av hemåt.

Litet "Hej då Indal".

Nu drar jag till stan och vidare till matfors lite senare. Vi kommer inte höras av på hela kvälen, natten, morgonen. Stackars er.

Kerstin och jag ska gå och ta en fika some place unknown/indefinite.
Mormor och jag ska mysa ikväll & imorgon. Sen kommer jag hem.


På återseende. 

Beautiful. - Loveable.


Den 13 oktober.

Har varit in på stan en sväng nyss. Hann knappt dit innan jag fick svänga hem igen. Jag hann i alla fall fixa mitt pass, som jag var tvungen att göra ett nytt pga att detjag har skulle de INTE godkänna om jag vill ut och resa (bokpärmen är helt "söndervittjad").
Egentligen skulle jag träffa Kerstin för en fika, men hennes lilla skruttbil ville inte starta :P Det blir fika imorgon istället, på eftermiddagen, sedan åker jag till matfors till mormor och sover över där. Lite för att säga hej inför Norge I guess...

Bara apropå inget så började läsa The dirt, Mötley Crues biografi, igår kväll. Jag är HELT FAST! Deras livserfarenheter? Något jag inte ens skulle kunna föreställa mig. Även fast jag inte ens varit/är helt medveten om vad de gjort här i världen, vilken musik de skrivit m.m så är jag tagen av vad de skrivit ner. Rekomenderas

Om 30 minutas blir det prommis med Lina :)
Nu ska jag och mamma äta!


Mysigt i det fula vädret.


Musik för den frusne, ensamme, trötte, förvirrade, uttråkade ..

         ♫  Alp

            ♫  Mike Harloff
              ♫  The Magician

                 ♫  Alberta Cross
                    ♫  Kensington Prairie
                       ♫  John Alexander Ericson


Hej & Hej då på samma gång.

Om 8 dygn säger jag (,Lina & Elin) adjö till Indal, Sundsvall, Sverige, & God Dagens till Oslo, Norge. Det är många fjärilar i magen, och de förökar sig snabbt ska jag säga. Fler och fler ju färre dagar, timmar, minuter och sekunder det är tills dess att vi vinkat hej då till famlij och vänner... Som tur är det både goda och onda fjärilar i magen. Lika med att samtidigt som jag känner en oro och nervositet är jag ändå sååå peppad och sååå glad över att åka iväg!
För det är ju nu "DET" händer, mina val som avgör framtiden. Det är NU jag "bestämmer" mitt öde. Det är NU jag lever. Inte imorgon, inte om en vecka. NU.
...Ojj, så poetiskt?.. ;s

...Det är mycket runt i kring den här resan som ska ordnas innan vi åker, och sådant som man måste komma ihåg att ordna väl på plats. Sedan när man varit på plats ett tag, något dygn, är det ännu fler saker som ska fixas.. Tur att det finns papper och penna annars skulle jag, med mitt minne, aldrig minnas allt... och tur att mina reskamrater har ett lite bättre minne kanske också ska sägas (;
Till exempel måste vi fixa:
- att packa rätt. Allt som kan komma att behövas i ca. ett halvår ska med..
- lägenhet
- att leva snålt :P
- norska personnummer
- skattekort
- arbete
+ massa mer som jag glömt :-]

Carpe Diem guys. eller kanske noctum?..


Tonight.

Stadshuset, Krunegård. Och vi.



Oslo! her kommer trioen fra Sundsvall, Sverige.


Det är sammanlagt 12 dagar kvar tills vi börjar vår resa mot Oslo. Och jag kan inte tänka på något annat. Var ska vi bo, var ska vi arbeta? Kommer pengarna räcka?... Mitt huvud är fyllt av dessa frågor och dagarna ägnas till förberedelser. Igår var jag, Lina & Elin till Birsta och handlade proviant på willys samt täcke+kudde+matchande handdukar (svarta, för det ville Lina) på ikea. Idag har vi kollat lägenheter.
Tiden som blir över, blir inte speciellt mycket över eftersom jag då skriver jag in mig på olika bemanningsföretag i Norge samt skickar cv till alla möjliga jobb.. För pengar behövs det mycket av!

Nu vet ni lite om vad jag fixar och trixar med på dagarna (; Ska fortsätta med just bemanningsföretagen nu, PROFFICE, here I come?

Hair-roots war three.

Har ni någonsin kännt den där känslan när man inte tvättat håret på ett tag. Det gör ont i hårbotten... Vet inte varför. Är det hårrötterna som gör uppror och SKRIKER efter schampo och helst också balsam? och hårinpackning... och en massage.. och...
Det gör ont! Fast ni har väl inte kännt den känslan? Ni alla frächa mennskjer (ja det var ett NORSKT ord! det tar sig, det tar sig!) som sitter och lusläser.. Men jag tvättade faktiskt håret i förrgår, KVÄLL! Fast jag tänker såhär, i Norge kommer vi inte ha råd att duscha mer än en gång i veckan, så jag måste ju börja härda redan nu. För om två veckor!!!!


Bilder från igårkväll:













Och det var kvällen i bilder! Klippning av lugg, estetiskt av Lina och lite godisätande, kortfattat...


See-scrotum.

Satt och läste lite gamla inlägg som jag skrivit för nästan precis ett år sedan (okt. 2007). Hittade ett då jag satt på en marinbiologilektion.. Nämnde att vår lärare höll "fördrag" om sjöpungar...
Lina kommenterade såklart.

Postat av: Lina

Haha Sara vad är en sjöpung?


Postat av: Saraaau

haha, inte det du tror att det är iaf.. det är en slemmig liten boll, som lever i havet - ett ryggsträngsdjur ;-)


I välmån om er allmänbildning, detta mina vänner är arten sjöpung!



Fattade detta erat intresse klicka er vidare för mer information på DEN HÄR LÄNKEN.


The day after yesterday.

Idag alltså. If you didn't understand...

Det blev jag och Lina som var ut igår. Mucho, MUCHO kul tyck ja' ;-) Många influenser under en och samma kväll.. Träffade lite gamla vänner, för jag är ju så gammal (; träffade någon ny "vän" = heltokig tant "wannabe-15-år-igen". Det kommer jag och Lina leva på länge... Träffade också Cissi & Sara, de goaste tjejerna jag känner! Jag och Lina har bestämt att vi måste ha någon slags avskedsfest med alla goa. Nästa helg siktar vi på, fredag eller lördag - Markus Krunegård spelar på stadshuset någon av de dagarna så det skulle vara perfekt!

Har också bestämt mig för att ställa in mina körlektioner/halkbanan och uppkörningen. Jag har tjatat väldigt mycket om att "äntligen ska jag köra upp" & "första körlektionen :D" - men jag tänker såhär... Om jag skulle bli kuggad på uppkörningen, då har jag betalat massa pengar i onödan. Pengar som behövs nu när vi ska til Norge. Därför använder jag de här pengarna till Oslo och satsar på körkortet när jag kommer hem. Kan ju hoppas på att jag inte kommer behöva köra något när vi är i grannlandet, då blir det lite jobbigare..

Nu ska jag och Lisa se på film "I hennes skor" eller "Djävulen bär prada" :)
God dag!


The killers.



Human

"Are we human?
Or are we dancer?
My sign is vital,
My hands are cold.
And I'm on my knees,
Looking for the answer"



Jag känner mig inte så peppad inför ikväll/i natt.. men det kommer väll antar jag... hoppas jag! För Linas och för /kanske/ Elins och /kanske/ Fias skull.
Ska se om bra musik kan förbättra mitt humör/mående. Brukar ju hjälpa med lite sköna melodier till det mesta .. De nya skivorna jag fått hem, Keane, John Mayer & bryan Adams ska nog kunna göra susen! ;)

Adios my horses!

041008

Nu är klockan ett på dagen. Jag har varit vaken i sammanlagt 2 timmar. Jag har inte hunit göra mycket på två timmar. Lite städning är allt jag hunnit med, inte ens frukost har jag ätit..
Kanske är dags att göra något av värde? Kanska ska jag åka till pappa om en stund? och hämta lite grejer som behövs till kvällen. Jag och Lina ska ut, possibly with one more person ..
Eller kanske ska jag fortsätta "pyssla" med mitt fotoalbum, theme "Events"?
Eller frukost/lunch passar bra in i schemat?
Eller kanske planera lite/söka jobb/söka lägenhet inf Norge?

Blir galen! Eller hit och eller dit.

Ähh, jag kan ju inte sitta här hela dagen i alla fall.. Då blir inget alls gjort!
Förresten, någon som har lust att skjutsa två(/tre) trevliga damer fr. indal till sundsvall city ikväll kring 11? ;-)

Talk to you later........definately.....maybe


Johnossi - Man must dance.


Roses are red, violets are blue, I feel un-dry and so do you?...





Vackert va? "Houa Houa", som lina skulle uttrycka sig.

Direkt från något vackert vidare till något... Inte riktigt lika vackert..
Kom hem från Lina nyss. Cyklade hem. Det hade regnat. Jag var för lat. Cykelsadeln var blöt. Jag blev blöt. Jag är fortfarande för lat. För jag är fortfarande blöt.... Trevligt "HOUA?" ;-)

Nej! Nu ska jag gå och bli torra till mig lite och sedan sova! (;
Sov gott, tokstollar!

Travel-bag.

Om en timme, cirkatid, ska jag ta bussen till stan. Väl där ska jag fortsätta med mamma till birsta för en trevlig shopping-tur. Det jag främst ska leta efter är en resväska, size "störst" - eftersom jag måste få plats med packningen till Norge någonstans... Lina tipsade mig om att Wedins (Birsta-City-Wedins) har 50 % på allt! Skulle ju sitta fint om man kunde fynda en billig resväska där - fast allt lär väl vara slut redan. Förutom de allra fulaste sakerna, som de måste rea ut till 50 öre styck för att någon ens kan tänka tanken att köpa dem...


En sak är säker, det lovar jag dig
Att alltid ska du vara viktig för mig


We're on our way.

Barnprogramsminne - De vilda djurens flykt

"Vi är på väg.
Vi ska gå tillsammans, du och jag
vi har en dröm, om en bättre morgondag"

...Texten passar in rätt bra i det som "komma skall" för mig och reskamraterna ;)

Myche pågång.

Så sant som det är sagt!

Nu på morgonen har jag ringt och bokat körprov, (eftersom teoriprovet gick lite bättre när jag nämnde när och var, när jag gjorde det andra gången.. - tänkte jag nämna datum och tid också för denna/detta:) Måndagen den 20 oktober, klockan 15.30 får ni allt hålla tummarna. :)
Bäst att jag klarar halkbanan då bara kom jag på nu...

Något som också kommer att ske den 20 oktober, fast lite senare på kvällen, är att jag, Lina och Elin tar tåget till Oslo. På gott och ont är det nog. För väl på plats ska vi söka boende och arbete. Vi får helt enkelt se hur lång tid detta tar... Vandrarhem i 4 nätter är det boende vi har än så länge ...

Ååååå jag är så peppad och vill bara ta körkort och åka iväg NU. Äntligen händer det något, även fast jag inte kännt mig helt och hållet nere och less på min situation här i indal är det ju skönt att få ta tagi att göra något!




See you in Norweig!

Körkort on it's way.

[X] Teoriprov
[X] Riskutbildning aka. halkbanan bokad
[  ]  Riskutbildning aka. halkbanan genomförd
[  ] Förarprov aka. uppkörning bokad
[  ] Förarprov aka. uppkörning genomförd
____________________________________

Om man skulle vara så här liten, som barnen i bilden nedan, skulle livet vara allt bra enklare.


När det behövs som mest.

Trying hard to speak and 
Fighting with my weak hand
Driven to distraction
So part of the plan
When something is broken
And you try to fix it
Trying to repair it
Any way you can
I dive in at the deep end
You become my best friend
I wanna love you
But I don't know if I can
I know something is broken
And I'm trying to fix it
Trying to repair it
Any way I can
Ooh ooh ooh ooh

You and me are floating on a tidal wave
Together
You and me are drifting into outer space
And singing
Ooh ooh ooh ooh
You and me are floating on a tidal wave
Together
You and me are drifting into outer space
You and me are floating on a tidal wave
Together
You and me are drifting into outer space
And singing
Ooh ooh ooh ooh

Stigevägen here I come!

Tredje, och säkert inte sista, gången jag publicerar något idag. Men. Jag vill bara meddela att jag nu ska till Elin, så ni inte bryter ihop helt av orolighet.
Vi ska kolla upp massa Norge-"grejer". Söka jobb, boende och kanske till och med sätta ett datum som vi ska åka... Senare joinar nog Lina oss med. :)

Men först innan jag åker, till "en annan del av" indal ;), ska jag ringa och boka halkbana! Hoppas de har en ledig tid alldeles snart!



Från mig till er: Have a nice day!

Johan Glans.


     EN AV SVERIGES TOPP 5 KOMIKER!

   Citat:
   "Är det inte straff nog att bo i det här jävla landet?
   Regn och piss och blåst 340 dar om året. Mörkt
   som i en säck och kallt som i en jävla isbjörns
   rövhål. Släpa sig upp i ottan varje dag för att gå till
   ett meningslöst underbetalt jobb med korkade
   kollegor. Det enda man ser fram emot är helgen
   och sitta med sin indolenta familj och glo på På
   spåret och Bingo Royale och Hey jävla baberiba
   och sen är det måndag igen."

   "Min favoritgrupp att driva med är dyslektiker. För
   dom drar sig för att skriva klagobrev."

   "På alla hjärtans dag ville jag fira med någon som
   står mitt hjärta nära, så jag åt middag med min
   pacemaker."

(Länkar:)          Parlamentet: E T TT V Å - T R E          Ståupp: E T TT V Å - T R E

Jag ska köpa, jag ska köpa. Jag har köpt, jag har köpt.


En liten gitarr. Vad gör en bra gitarr, undrar jag...
...eller undrar jag det? Min största fråga är nog om jag någonsin kommer kunna "lira" (som man säger i gitarrkretsarna) bra nog?
En fråga som ingen har något svar på.. Jag får hålla tummarna helt enkelt!



____________________________________________________________

...visst har jag glömt att berätta vad jag köpte på stan/birsta i förrgår?..:

  Ett "fotoalbum" (inte tänkt som det, men jag tänker då använda det så!)
  En grå mysklänning på Veromoda.
  Ett (senaps)gult linne på Gina (Fastän jag inte alls gillar den affären nuförtiden - På grund av att 
     den är överskattad)
  Lim
  En mobilladdare, har lessnat på att ladda mobilen via data-sladden, batteriet tar slut mycket 
     snabbare har jag fått för mig (min vanliga vägguttags-laddare är borta för längesedan)
  Hårinpackning, Gliss - med någon slags ros-doft..

Min lön kommer vara puts väck alldeles snart känns det som, och jag som fick den för bara en vecka sedan :-\ Inte bra Sara, inte bra...

RSS 2.0