Våfflor.

Ikväll ska vi, jag,Johanna,Lisa & pappa, på våffelmiddag hos älsklingsfarfar (:

image107

Sedan blir det fotbollsträning med laget (: (utomhus ;D)

Sleepover-party.

Är så trött, så trött nu. Sitter och gäspar stup i kvarten. Hade en jättebra kväll/natt igår/idag med Lina & Fia. Massa goa samtalsämnen, men också lite skitprat och smutskastning ;) Lyssnade på "gamla" hitlåtar och såg på filmen "Hipp Hipp Hora". Barndomsminnes-flashbacks, all night long. Somnade ganska sent samtidigt som vi försökte hålla oss vakna till en film - men den fick vi ge upp, kunde inte hålla ögonen öppna till slut..

Imorse vaknade jag till lite halvt lite då och då men lyckades sova till 11 ungefär. Stackars Lina hade legat 100 % vaken från klockan 9 - hon hann till och med se på Jalla Jalla innan jag och Fia vaknat upp ur vår "koma". Vi städade undan madrasser och allt annat vi hade dragit fram rätt så snabbt och gick sedan ner och fikade frukost.

Tjejerna gick hem vid 12, jag samlade ihop mina saker och gav mig av till pappa kort efter...

Tog en promenad med hundarna upp mot berget/skogen när jag kom hem. Sedan satte jag ihop "sido-soff-bordet", som jag köpte igår på ikea (som sagt), och pappa hjälpte mig med taklampan när han kom hem. Så nu när det är mörkt utanför ytterdörren har jag det ljust och bra här inne ;)

Har precis dammsugit klart hela huset - hundhår som ska dammsugas bort från golvet, från kuddar, soffor, sängen, kläderna. Tar det aldrig slut? Det är ju hår överallt!
Ska strax gå och "vara" katt/post/fågel-vakt. Kul-jul! Adios!


Linkin Park.

Sköna låtar - håller i evigheter!!!


Bleed it out


Numb Encore


What I've done

I love IKEA.

Tog en dags uppfriskande uppehåll från bloggandet, så nu är jag full med massa bokstäver som ska ut genom fingrarna i en alldeles speciell ordning. Har litegrann att berätta om gårdagen och om vad jag har gjort och ska göra idag (mer):

(Yesterday) Påskmiddag, igen, men denna gång med "andra sidan" av släkten; pappa & farfar + johanna&Lisa förstås. Det var lax och kött och sill och massa annat gotta. Innan middagen hjälpte jag pappa lite ute med djuren. Höbalar skulle fram i vinterkylan, lite slit - men det var det värt. Jag fick klappa en av hjortarna! ;D Really cool (;

Idag har jag, Fia & Lina varit först på stan och sedan på birsta - cruisat runt med Lina som chaufför. Perfekt körning! Började på stan med att gå till Gina och testa kläder, jag och Lina, Fia knäppte kort, till Fias projektarbete. Vi fortsatte därifrån till Myrorna och genomgick samma procedur. (Skulle vara lite olika sorters klädstilar så vi varierade butiker efter deras utbud.)
Efter dessa två butiksbesök tyckte vi det var dags att åka till Birsta istället, ett stop innan vid Clas Ohlson där jag mötte pappa för att få lite pengar.

Väl inne i birsta, på "birsta city", fortsatte vi med Fias projektarbetsjobb lite till, varför vi gick till H&M och provade ytterligare ett antal klädesplagg. När vi klarat av den punkten på listan rullade det på med att vi gick och kollade lite i andra affärer och tillslut hamnade på Ikeas resturang. Jag beställde köttbullar (glömde frukosten imorse, klantigt, I know..), Lina en köttbullsmacka och Fia en "Räkis". Vi kom fram till att mitt mål mat var det mest prisvärda. 26 kronor sammanlagt fick jag betala för en portion mat medans Fia t.ex. fick betala 49 för kaffe & räkmacka..

När vi var mätta och belåtna vandrade vi vidare till Ikeas inredningsavdelning. Jag hade på förhand bestämt mig för att handla upp, iaf en större del av, mina presentkort (som nog går ut typ nästa månad..). Det jag köpte var: en matta och en rund lampa till rummet hos mamma och till rummet hos pappa ett litet soff-sidobord samt en taklampa (: Nöjdnöjd!

Åkte en sväng förbi Willys och köpte lite gotta till ikväll sedan bar det av hem. Kom hem vid typ 5-tiden, Lina droppade av och väntade på mig vid ica, för att jag skulle hämta mitt paket från ellos - med studentklänningen!! Har testat den nu och den blir perfa på studenten!! SÅ GLAD att jag hittade den :D

Sitter och väntar på att jag ska varamed tjejerna igen, nu ikväll. Det blir som i gamla dagarna, med övernattning och ligga och prata hela natten lång. Gu så kul vi ska ha! :)

Nu ropar mjölken i kylskåpet efter mig - den känner av när jag är törstig ;) Ha de gött, Ciao!

Cold as ice.

Värmer upp mina stelfrusna fingrar på tangentbordet. Har nyss kommit hem från träningen, som var utomhus, i 10 minusgradig kyla, riktigt uppfriskande ;) Låter som en kraxande kråka och mina tår är halvt bortdomnade...

Men, lite bloggande värmer väl alltid upp? Tänkte visa en liten filmsnutt som för mig alltid skiner av lycka, värme och är allmänt mysig. Ledmotiv till en av de bästa filmer som någonsin gjorts är det här (och att Kevin Costner, som i sina unga dar såg helt gudomlig ut, är med i den skadar absolut inte). :



Gamla minnen väcks till liv.

Nu är det snart är dags för mig att avsluta ännu ett kapitel i mitt liv. Det känns himla sorgligt. Det är inte "bara" ett avslut på en treårig utbildning, utan på hela (grund-)skolutbildningen. Från den stapplande början när jag inte ens visste vad gymnasiet var eller ens brydde mig om framtidens alla bekymmer, problem men också framtidens härligheter.
Det är mycket man hunnit under dessan 12 år i min grundutbildning. Saker som man nu glömt bort att man var tvungen att lära sig, som nu går av sig själv, jag pratar bland annat om skriva och läsa, men också om allt annat jag lärt mig, kemiska beteckningar på ämnen, att kunna räkna ut att 1+1 faktiskt är 2.
Man har ju inte bara lärt sig saker under uppväxten/skolgången. Man har stött på massa olika människor. Vissa, som alltid kommer att ha en speciell plats i hjärterummet, och andra som man glömde bort redan efter en veckas frånvaro från dem. Det är lärare, klasskamrater och alla personer runt omkring hela verksamheten också. De har på varsitt sätt satt egna spår i min själ, spår som sakta suddas ut, men säkerligen alldrig kommer att försvinna helt.

När jag tänker på det som stundar framför mig nu i vår/sommar kan jag inte motstå frestelsen att tänka tillbaka till sista året i högstadiet. Skolår nummer 9 känns på flera sätt likadant som år nummer 3 i gymnasiet. Det är bal och avslutning som väntar - men kanske det största är att nu ska ett farväl av NvN3A ske. En total splittring av den en gång så sammansvetsade klassen...
Men life goes on, som man säger. För, det mesta som studenten för med sig är ju inte negativt. Det gäller bara att ta tag i sig själv, fånga upp allt man känner inför framtiden, vad man vill göra? Det är nog vad mitt nästa livskapitel kommer att handla om. Vad? Var? När? Hur? - många frågor som ska bli besvarade. Men det tar jag när det kommer. Nu vill jag bara njuta av de sista månaderna av min grundskoleutbildning.

Några bilder från balen i nian.
     
Jag, Carro, Fia, Becci  -  Elin, Fia, Lina  -  Moe, Becci, Gunno  -  Rektor, Sara ;)

Rotade igenom mitt blogg-arkiv på lunarstorm och hittade det här:
bal å avsluning å en gnutta tårar Tis 14 jun 2005 15:53
Hej svejs, nu ä ja en liten aning ledsen. har gått ut nian ida, komma sakna min klass så jävla mkt =(...fast det är ju meningen att man ska se det från den positiva sidan =P tänka tillbaka på allt roligt vi gjort =) som balen igår t.ex...den va skitkul, ALLA killar var jätteduktiga på att dansa å glada var vi allesammans =D..bugg å foxtrot hela kvällen lång =P...också avslutningen idag =) elin å fia fick stipendium, är så stolt å glad för deras del =D grattis på er =P åsså när vi skulle ta emot betygen, ja allra sist förståss =P då blev de nästan för mkt känslor, höll på att börja gråta en aning =( =)...
Framåt ska man ju förståss också se, (förhoppningsvis) nua kompisar, ny skola te hösten, de ska bli kul =)...hoppas bara ja inte hamnar i värsta töntklassen r nått =P..

Så, nog pratat om detta ;D...ikväll bli de ån tesammans med tjejerna =)..hoppas de bli kul =D...

pusspuss*


Vilken tur för mig att jag inte hamnade i "värsta töntklassen" ;) Ciao!

Gone.

Ja, kära vänner. Tro mig om jag säger att jag känner mig ganska klantig just nu. Jag har lyckats förlagt mobilen, men inte bara det. Den är borta, visserligen här hemma i huset (tror jag..) och den är på ljudlöst. Enkelt att hitta den då? Ja, iaf, om det är någon som vill höra av sig får ni då ringa på hemtelefonen, är hos mamma nu en halvtimme till sedan åker jag på fotbollsträning och efter den ska jag till pappa..

Idag har jag, mer än att "tappa bort" mobilen, sett på ett avsnitt av morden i midsomer - Barnaby är bara för go -, läst lite ur min bokrea-inköpta bok: "Perfekta hemmafruar" - klychigt namn va? ;) Och nu senast gick jag och Johanna på en timmes promenad upp till elljusspåret och runt, härligt med lite frisk luft (:

Nu ska jag packa det sista som ska med till pappa ikväll samt byta om till fotbollskitet, Ha de bra!

Påsklovsfavoriterna.

Låt + musikvideo  Gnarls Barkley med Run
Teveserie  Kustbevakarna & Roomservice
Mest besökta hemsida  Svt-s, Fias & Kerstins



Annars då? Jo det är bra, lugnt och skönt här hemma - har det varit hela dan. Helt obeskrivligt trött, känner mig som en en sengångar-zombie. Förhoppningsvis får jag en god natts sömn ikväll, eller jag vet ju att det inte kommer att bli så, men om jag skriver det kanske det kan räknas som ett försök i alla fall? eller vad tycker ni?

Nu ska jag göra mig själv lite te och njuta av lite choklad till Tv-stjärnan som börjar om cirka en kvart. Ciao!


Chosen.

En tjej som har valt ut några bloggar på sin blogg som hon ska följa, så länge de är intresanta. En kul grej med det är att hon bland annat valt ut min. Vet inte alls vem hon är förutom att hon också kommer från Sundsvall och är 18 år (kontaktinfon). Roligt om man jag kan sprida mina tankar och ideér ett steg längre. Skulle vara kul om ni som läser lägger in en liten kommentar på vilka ni är, om ni vågar ;-)



Lördag?

Är det verkligen lördag idag, dag nummer 6 i veckan? För det känns som söndag. Beror väl på att man varit ledig nu några dagar och gjort saker då som man vanligtvis inte gör sådana dagar. Som att gå ut på en torsdag, har aldrig gjort det förut. Eller sovit ut en onsdagmorgon - inte utan att ha skuldkänslor iaf.
Hela den här dag-förvirringen gör ju att jag ligger hela en dag före alla andra, på ett sätt har jag ju vunnit en dag ;) (även om jag förlorade den först iförsig, men det är en skitsak).

Har inte kommit ihåg att önska glad påsk heller så, GLAD PÅSK!  Men om jag får försvara mig har jag inte riktigt tänkt på att det är påsk. Visst jag skrev igår att vi åkte till matfors på PÅSK-middag, och just nu är det PÅSK-lov. Men vad är själva grejen med påsk egentligen? Om man är kristen och väldigt religiös är det, av det vi lärt oss på religionslektionerna, en mycket stor högtid. Jesus dör och sedan återuppstår han, jag fattar - men jag är inte religiös alls av mig. Det jag och min familj gör på påsken är inte speciellt mycket alls, vi käkar påskmiddag, sill, skinka, rullströming och självklart ägg! Sedan är det ju det här med påskägg - som jag för övrigt verkar vara den enda som inte fått ännu - Godis i massor! Är nog mest det folk tänker på när de hör påsk. I alla fall jag, Påsk = påskägg.
När jag var liten var påsken mycket roligare. Då gick man ju nämligen påsk-kärring!  Jag skulle ju aldrig komma på tanken att gå det i den ålder jag är nu ;D Som jag ser på det idag är det att barn går runt och tigger. Men det ligger ändå en slags charm i det. Oftast får man ju också ett litet hemgjort kort också, bara den grejen, som vi också gjorde. Att sitta och rita massa kort för lite godis och några små slantar, så sött ;)

 Ikväll ska jag se på Tv-stjärnan,
 det sista och avgörande
 programmet, också kallat FINAL!
 Egentligen tycker jag inte att
 någon av finalisterna ska vinna.
 Jag tycker fortfarande att Fredrik
 Östling är den rätta vinnaren, men
 han åkte ju ut i förra programmet.
 Tycker att han har haft rätt känsla
 genom de flesta av alla övningar
 deltagarna fått gå igenom. Juryn
 har flera gånger sagt att han blir
 FÖR perfekt. Hur kan man bli FÖR
 perfekt? Det kan ju bara vara ett mått på hur bra man är. Inte att han blir tråkig för att han klarar sig igenom alla utmaningar (som juryn också sagt)..  Om någon skulle säga till mig: "hörru, det där gjorde du för perfekt" - det skulle inte jag ta som negativ kritik. Det var idiotiskt dumt att de valde bort honom innan finalen!
Om jag måste välja en av finalisterna väljer jag Anna Moureau - för att hon känns mest säker. Men det finns ändå saker jag stör mig på med henne, men de är inte lika stora som de negativiteter jag hittar hos de andra två personerna som finns kvar i tävlingen.

Nu ska jag se lite på konståkning, som går på svt24 - inte alls min grej, men det är häftigt att se så viga och smidiga skridskoåkare. Jag förstår inte hur de gör, jag kan knappt stå på ett par skridskor i jämförelse med de. Hoppas ni får en bra dag! Tjing!

Bilder.

Lite bilder från igår kväll. 

   
    

Fucking Matt Damon/Ben Affleck.

Har redan "publicerat" en av dessa två videor innan (den andra..), men de är så roliga, och Mr. Damon är sååå attraktiv i de. That's just why I had to again ;) N J U T !




Day present, day after.

Studentfest på Oskars igårkväll. Gud så kul! Massa folk som man kännde, var man än gick träffade man någon "ny", glad prick. Det blir dock ett minus för musiken, låtar som man hade hört var cirka en av tio. Det är inget kul att dansa till sådant man inte kan sjunga med till också. Blev lite less ett tag där, så jag gick fram och önskade - alla som inte dansar är våldtäktsmän - men då hade de redan planerat in den efter den låt som spelades just då. Timing eller vad? ;)

Kan ju berätta lite i tidsordning hur hela min dag, igår, var:
Min dag började med att jag vaknade halv 8, fastän jag var ledig. Megabråket på nedervåningen mellan Johanna och Lisa, tack för den. Turligt nog kunde jag somna om och vakna, & kliva upp två timmar senare.
Tiden fram till klockan 12 gick otroligt snabbt. Johanna kom hem då, och hjälpte mig att färga mitt hår. Resultatet = mörkmörkmörkbrun, nästan svart.. Men vi ska slinga senare i veckan så det blir lite ljusare då.
Vid 5 tog jag bussen in till stan för att möta upp Kerstin för att köpa en inflyttningspresent till Frida och Johan, samt för att ta en matbit, som blev en smarrig hallonsmootie istället. Köpte också en svart bolero, till kvällen, på Vero Moda för halva priset - en hundralapp, ett halsband och ett armbandsset handlade jag också, fast på H&M.
Vid 7-tiden efter lite inhandling av snacks m.m på hemköp gick vi till Frida.

Hos Frida var förfestade vi till ungefär halv 12, med ett break vid 10-tiden då vi gick till Oskars för att ta stämpel för att behöva slippa stå i kö för att komma in senare. Singstar och kortspel körde vi på, och hade en riktigt mysig tjej-trio-förfest :)
Väl på Oskars, ja det har jag ju skrivit här ovanför - allra längst upp på sidan (om du av någon anledning börjar läsa i mitten av en text och missade det (; )..
Fick skjuts hem vid halv 3 av Lolle, TACK!

Idag har jag varit förvånansvärt pigg ändå, men nu på kvällskvisten känner jag mig dubbelt så trött än vanligt, såklart.. Åkte vid två-tiden till Matfors, mormor - jag körde, både dit och tillbaka hem ;) Påskmiddag med våra kusiner stod på menyn. Skoj! Jag har så söta kusiner! (:

Nu blir det till att se på veckans avsnitt av TV-stjärnan (på svt-s hemsida), som jag självklart missade i onsdags.. Ha de gött!


Påskmiddag.

Ska iväg till Matfors nu för att träffa ena halvan av släkten och käka påskmiddag. Mumma! Kommer en liten uppdatering senare om gårdagen/gårdagskvällen - kan iaf säga att det var skitkul! :)

Hope you'll have a good day! Enjoy the nice weather! Ciao!


Har ni sett.

Nu blir det ännu enklare att skriva till mig - om någon vill skriva, men det inte är en kommentar. Om ni tittar i menyn här till vänster så har jag en liten chat-box där :) skriv så mycket ni vill (;

Var bara det jag skulle säga egentligen, men jag ska passa på att lägga in en liten kommentar om en person som heter Magnus Betner. Ni som känner mig vet att jag inte tyckt att han varit speciellt bra. För hård, överdrivet "macho", är några saker jag stört mig på hos honom.. Men nu är det ändring på de tankarna. När jag såg klippen, här nedan, tog mitt tycke om honom en helvändning. Han har ju så jävla bra värderingar! Om jämställdhet, feminism, politiska frågor. Tror inte jag sett/hört en annan stå-uppare som har en sådan grund bakom sina skämt. För han tar verkligen ställning i massa viktiga frågor. Och han tycker precis som mig - i alla fall i de här klippen (Vet ju inte allt han tycker och tänker om..).Men är det någon fler som inte varit ett så stort fan av Betner, av samma orsaker som mig, då MÅSTE DU SE DETTA!




Colour and blekning.

 
Nu när Johanna kommer hem ska hon färga håret på
mig, sedan ska hon slinga det. Äntligen! Jag som tjatade
om det här på sportlovet redan. Men nu är det dags! 
Tror jag ska klippa till luggen lite också, ser knappt
något nu när den är så lång (; 

Adios amigos!

Partymusic.

Några låtar här nedan som man skulle kunna klassisk partymusik. Alla kan dessa när de spelas - i alla fall BORDE alla göra det..

Timbuktu - Alla vill till himmelen men ingen vill dö
Ac Dc - Highway To Hell                              Van Halen - Jump
Nelly - Errtime                              Primal Scream - Country Girl
Haddaway - what is love                            Bon Jovi - It's my life
Outkast - Hey Ya                                        Janice Joplin - Oh Lord
Bob Sinclair - World Hold on                              Kelis - Milkshake 
Millencolin - ray                              Timbuktu - The Botten Is Nådd

Gwen Stefani - Wind It Up                             No Doubt - Just A Girl
Alice Cooper - Poison                              The Ark - Father of a son
Magnus Uggla - Jag mår illa                              Los Del Rio - Macarena
Cassie - Long way to go                              Jamelia - Beware of the dog
Mauro Scocco - Sara                                         Basement Jaxx - Oh My Gosh
Europe - The Final Countdown                            Pink - Get The Party Started
Nelly Furtado - Promiscous Girl                                Nelly Furtado - Maneater
I Bet You Look Good On The Dancefloor                              Maroon 5 - This love
Fear No Darkness, Promised Child                              The Doors - Light My Fire
Morrissey - First of the gang to die                              Bon Jovi - Living On A Prayer
David Guetta - Love don't let go                              P. Diddy feat. Christina - Tell me
Cindy Lauper - Girls Just Wanna Have Fun                             Outkast - Ms. Jackson
Cassie - Me and you                             Fedde de la grand - Put your hands up for detroit
Darkness - I Believe In A Thing Called Love                              Magnus Uggla - 4 sekunder     
Bomfunk MC's - Freestyler                              Michael Jackson - Billie Jean     Gorillaz 

Good Charlotte - Lifestyles of the rich and famous                              The hives - Walk idiot walk

                               
Nu ska jag bränna skivor! Tjing!
                                                              


Glorius evening.

Vi blev några fler här, än vad vi tänkt från början. Extra sällskap i Elin & Frida, really nice. Alla har gått hem, så nu är det tyst och stilla på solgårdsvägen 25 ;) Vi har sjungit för fulla muggar här, nästan hela kvällen. Sång och skratt, det blir man glad av.. så nu är jag så glad att jag inte kan sova. Jag har tyvärr börjat vända upp och ner, och ut och in på dygnet. Turligt nog så är det ju PÅSKLOV nu, från och med imorgon. Bara jag här hemma som är ledig imorgon, därför är jag glad på två sätt just nu. Den ena = bara vanlig glädje, men den andra visar sig i så kallad skadeglädje, den sannaste av alla? Johanna slutar ioförsig tidigt, (Lisa med kanske?) men jag har sovmorgon hela dagen om jag så önskar! ;-D

Nu ska jag börja bygga på att somna, men innan det göra klart en lista på vilka bra partylåtar jag ska ladda ner och bränna tills imorgon kväll :) så vi kan värma upp lite i dans hos Frida (;
Good Night!


Tjejkväll.

Ooo så kul det blir ikväll. Lina och Fia ska komma hit och vi ska se på lite film, kanske käka lite poppade majskorn lite socker, also called godis. Kanske blir det lite singstar också :) superduperfun! Var längesedan vi gjorde något sådant här, men det gör de gånger vi får tillfälle bara ännu bättre!

Och nu har Johanna kommit hem från Vemdalen. I skrivande stund kom hon och störde och skulle visa allt kul de gjort. Massa bilder när de åkt bräda/skidor och varit i backen dagen lång. Jag vill också!
Kanske ska jag uttnyttja tillfället imorgon och fråga om hon kan fixa mitt hår? ;)

Nu måste jag städa lite på rummet innan jag får kvinnobesök (; det kanske till och med blir pyjamasparty, med övernattning :) om det var käångesen vi tre träffades så var det årtionden vi sov över hos varandra. Det är lite synd, för man brukar alltid ha så kul, mysigt, trevligt och inte minst busigt .. Återkommer antagligen något senare ikväll/i natt. Goodbye!

Studentfest numero 2.

Imorgon är det 82 dagar tills studenten är här. Det ska självklart firas! Samma som förra gången så är det Oscars som gäller. Förfest(-mys) blir det hos Frida, i nya lägenheten :) Det blir perfekt avstånd för att gå och ta stämpel och kunna gå tillbaka till förfesten en stund igen. Det blir massa sjunga, med singstar, och lite dricka ;)

Var hos Frida redan idag faktiskt, i sällskap med Kerstin. Eftersom vi hade projektarbete att göra. Första gången jag var dit då - kan säga att jag är måttligt avundsjuk, först och främst för att jag också vill bo inne i sundsvall city, men också för att det var en fin lägenhet och jättebra läge. Antagligen kommer Frida och Johan få gratis gatubiljetter med, då deras lägenhet ligger alldeles brevid..

Gick en sväng på stan sedan och köpte biljett till imorgon samt 700 g godis (!! :-S) på ica esplanad, 3,9 kr/kg! Perfekt när man ska ge bort lite påskägg ;) Antaligen är det så de tänkt när de sänkt priset..
Åkte hem med kvart i ett-bussen och har sedan dess suttit lite vid datorn, läst tidningen, bränt skivor till imorgon och sjungt mig hes i kör med radion.. Fun!

Nu ska jag sjunga mer! För sjunga är det bästa man kan göra! Sjunga med någon är det allra roligaste! Ciao!

Dam med körkort.

Det är Lina det! för idag klarade hon uppkörningen! GRATTIS, GRATTIS, GRATTIS, GRATTIS GUMMAN! (:

image85

Biljett till balen.

Ska jag köpa idag, weehoo!! :-D Bal, student, sommar närmar sig med enorma steg, och det gör mig bara sååååååååå glad! (: lite stress blir det förståss också, med att hinna fixa balklänningen och så. Men för att man riktigt ska kunna njuta så måste man kanske gå igenom en lite hektisk period innan själva happeningen ;-)

Här får ni en riktig njutarlåt. Veronica Maggio med Måndagsbarn.


Fre- Lör- Sön- Måndag.

Lite skola, lite fotboll, lite utgång, lite melodifestival. Kort och gott lika med min helg.

I fredags hade jag, Lina och Fia planlagt kvällen med besök på stadshuset - så blev det också. Men med några förändringar. Men det tar vi efter fredagens övriga dagsinnehålls-uppdatering...
Som vanligt var det skola, religion, svenska och sist idrott, där vi hade dans på schemat!! :-D vals och foxtrot, jag = himmelriket! ;-) ..fast det hade varit kul med lite bugg också, men man kan väl inte få allt här i världen.. Åkte hem med kvart över 3-bussen och var hemma vid 4-tiden. Det var bara att packa om och förbereda sig inför ännu en tripp till, i min mening, norrlands huvudstad. Det var nämligen dags för matchspel för mig - första på cirka ett halvår.
Men det var inte med mitt "vanliga" lag som jag fick inleda årets matchsäsong. Nej, jag fick gå ut på plan för första gången iår med ett helt nytt lag, både för mig, men också för hela indals förening. Jag har inte skrivit något om det tidigare men det är så, för er som inte vet, att indals if har fått tillökning med ett helt lag. Du hörde rätt, ett HELT lag. Varför? Don't ask me, I have no idea.. Vad jag vet, är att jag tycker att det är super! :)
Slutresultatet för matchen blev inte ett sådant som jag/vi ville. Men det kändes ändå ganska bra att spela (: Har dock kommit i underfund med att varje gång jag spelar har jag en tendens att hoppa in och täcka passningar men också skott. Och det är väl bra å ena sidan, men den andra sidan gör djävuskt ont! Den här matchen fick jag 3 stenhårda skott på mig, varav 2 stycken på ett och samma ställe. Så nu har jag ett blåmärke i fotbollsstorlek på vänster lår. Inte nog med det förresten, bara för att späda på det onda var det bara tvunget att jag skulle täcka ett lagomt hårt skott igår kväll på träningen, gissa var det hamnade? Jo, vänster lår - exakt samma placering som tidigare. Det går inte riktigt att beskriva smärtan som uppstår när ett blåmärke som fortfarande är JÄTTEÖMT får sig en riktigt hård stöt. Inte, inte, INTE mysigt alls. Men man något här i världen ska man väl få tåla ;)

Efter matchen var det som sagt dags för utgång. En snabb visit i duschen och med skjuts av Sandra, var jag vid halv 10 i granloholm. Där hade det redan börjat förfestas, Fia och Lina, som sagt, men också Frida, Linda, Maria och Linnea (och Sara var där förståss, då det var hemma hos henne vi var..). Jag piffade till mig lite, blåste torrt och plattade håret samt "makeade mig up" ;) och ungefär 1 & ½ timme senare åkte vi ner till stan, till stadshuset och roade oss med underhållning av Melody Club resten av kvällen/natten.

Lördag, inte en speciell händelserik dag, med undantag av kvällen. Match igen, men denna gång med mitt "riktiga" lag :) sista matchen i värmecupen (som Kerstins lag för övrigt vann den, GRATTIS (: ) var det, men vi förlorade..
Hemma igen från matchen hann jag se det sista av poängutdelningen i melodifestivalen, och gissa vem som vann? Min FAVORIT, CHARLOTTE PERRELLI - det bidrag som, jag tror, har störst chans i europa. Definately!

Gårdagen blev också lite "influerad" av fotboll. Lisa hade matcher i nordichallen i heffnerscupen. Vaknade av väckarklockan som jag hade ställt in på halv 6, då Lisas lagsamling var halv 8.. Tufft att kliva upp tidigt en ledig dag, men det gick ändå mycket enklare än jag hade föreställt mig. Tror att det beror på att till skillnad från när det är vardag och skolan väntar, så hade jag istället något kul att se fram emot.
Innan Lisas första match, som var den jag och pappa skulle se på, fick vi åka bort till city gross, till en bankomat, för att ta ut lite fickpengar till Lisa. Och på vägen tillbaka FICK JAG KÖRA! Första gången att köra i rondell, hela 3 stycken sammanlagt blev det (: Det var jättekul, och på vägen hem körde jag också, och då fick jag göra min första omkörning! ;-D Tyvärr förlorade Lisas lag första matchen med 2-1, men de fick ju i alla fall spräcka nollan, alltid något positivt det :)
Som sagt var jag ju också på fotbollsträning på kvällen igår, den var riktigt kul. Vi fick köra några olika övningar först, sedan fick vi spela mot "nya laget"..

Idag har jag pluggat för fullt, men inte på skolan - som alla vanliga barn - utan hemma. För imorgon är det prov i biologi. Inte roligt men något som behövde göras.
At the moment, ser jag på en film som går på kanal 3. Livet går vidare, med Sandra Bullock. Tyvärr hann jag inte se början, men mellandelen och slutet är iaf bra (: Synd bara för dessa reklamsnuttar som ska läggas in och störa varannan minut...
Men nu börjar filmen igen, tjingeling!


Mr.Goodlooking.

Den som väntar på något gott, brukar man ju säga. Och det ordspråket stämde verkligen in på det sista programmet i årets säsong av Robins. Som sista artist för säsongen - BJÖRN GUSTAVSSON!!! Söt har jag tidigare sagt att han är. Och det stämmer till 100 % Speciellt i det programmet. Men de var inte speciellt schysta med honom där måste jag säga - fy på Robin och
Men såg ni melodifestival-finalen???!! Han gick från Mr. Cutie till Mr. Sexy! Jag vet vad jag vill ha i födelsedagspresent, Björn Gustavsson i pilotbrillor med uppknäppt skjorta! ;)

Om ni inte hade nöjet att se honom på varken Robins eller i framträdandet i globen - here you have it + lite annat:




Kommer en ganska stor uppdatering snart, om mina äventyr de senaste dagarna. Håll ut ;) Adios!


Sååå exalterad.

Jag tror jag har hittat den!! MIN STUDENTKLÄNNING! ;-D Har letat som en tok de senaste dagarna och bara fått mer och mer panik. Äntligen! Det lönar sig att vara tålmodig. Såhär ser den ut:Zooma Är den inte fin? :-D Har ju inte testat den på - så det återstår att se om den är lika fin i verklighet som på bild, men är den det, då finns det inget som stoppar mig till att köpa den!! ;-)

Over and out / Happyface Sara

It's raining..

...rain...

Fyfan vilket tråkigt väder. Fullkomligt HATAR när det är såhär slaskigt, kallt,snuvig,vind,lera. Inte torr någonstans. Fötterna vadar i vattenpölar, skorna förstörs, håret som man ägnat 10 av de värdefulla 40 minuterna av vaken stund på morgonen innan skolan blir helt fucked up - har man plattat blir det lockigt och trassligt, har man lockat får man en volym på noll i håret.. Och på grund av den här mixen av väder (kallt & blött) blir man sjuk. Vilket bra sätt att börja våren (som förhoppningsvis KOMMER SNART??!!) på..

Kan det inte som det sjungs i låten I'ts raining men, just regna lite karlar istället? ;) då skulle jag nog mitt tonläge vara ett annat :..

It's raining men
Hallelujah
It's raining men
Amen

Ciao!

Hello, Goodbye.

Biologi - laboration.
Religion.
= Min skoldag i kort sammanfattning. Tidig morgon, men också ett tidigt avslut på dagen, som var mycket välkommet. Plus att vi fick sluta mycket tidigare från biologin, jag, Kerstin och Frida tog då en sväng på stan där jag bland annat köpte en skinnjacka (den som jag har tjatat om tidigare..). Så nu är jag nöjd, vår- och sommarjacka i ett (: Nu är det bara vår/sommar-skor, sjal, nya fotbollsskor, balklänning, studentklänning som saknas ;)

En uppgift vi har på svenskan är att ha läst ut en bok tills på fredag, jag som lagt lite på hyllan att gå och låna en bok har hamnat lite efter med det. Men idag gick jag och fixade det, Daniel Defoes klassiker Robinson Cruise blev resultatet av det. Upptäckte när jag bläddrade igenom den att antal sidor är 300.. Inte bra. Visst, jag läser inte långsamt, men 300 sidor på en och en halv dag känns lite kämpigt. Egentligen är det väl läsa jag borde göra just nu, men jag måste hitta rätt känsla när jag läser - annars blir det så att jag läser utan att komma ihåg vad jag läser. Låter det konstigt? Det är ungefär som när man inte fokuserar på till exempel vad någon säger, man hör att det låter, men innehållet faller bort.. Så, som sagt, when the feeling's right ;)

Nu ska jag städa mitt rum lite, sedan ska jag dricka en kopp med jättegott hallonte (: tjing!

Dagen FDES.

FDES som i Första Dagen Efter Sportlovet.. Har rullat på förvånansvärt fint, inga krusiduller att anmärka på. Bara en helt vanlig skoldag..
Började med biologi, lunch, historia (där vi hade en vikarie, för vår ordinarie lärare har, ni kommer säkert inte tro detta, men hon har halkat och brutit foten/benet. "Okej, det var väl inte så otroligt att halka när nästan 90 % av marken är täckt av blank is",m kanske ni tänker nu? Men det är inte vad jag menar... Vår lärare har halkat. Inomhus. På en gurkskiva!! Och med foten/benet bruten på köpet. Oddsen för det? Någon som vill räkna ut det ;)
Ja i alla fall, efter historian så skulle vi egentligen ha fysik (enligt schemat) men då vi haft lite extra pass veckorna innan, som var planerat bara för att vi inte ska ha någon fysik nu mellan sport - och påsklovet. Istället för att sitta och räkna och läsa om Newtons,Ohms (m.m) lagar skulle vi ha extra idrott. Pgr av att vi missat så många av våra idrottslektioner. Vi har kanske haft 5-6 gympalektioner från att vi började i höstas, inte speciellt mycket. Men duktig som jag är hade jag glömt bort detta extrapass, som tur var, får man väl säga, hade inte Kerstin heller med sig ombyte, så vi gick stavgång istället - med Martin också, inga kläder hade han heller..
Fick stressa lite från sporthallen, efter stavgångs"passet" för att hinna med bussen. Cirka 30 sekunder efter att jag nått första, närmsta hållplats kom bussen - timing eller vad? (:
Träffade/hejjade på Fia på bussen också, gogumms! (du ska få tillbaka ditt USB-minne förresten, och jag har börjat en aning på din header (;

Nu är jag hemma, sitter och velar lite, huruvida jag ska ge mig in till stan ikväll och se på lagets match, som jag nämnde i förra inlägget har jag ju ganska mycket som måste jobbas med till skolan.. Om jag får lifta med Elin in, om hon ska åka från Indal, då ska jag nog göra det. Men är inte vidare sugen på att sätta mig på bussen som jag nyss kom från. vi får se, ödet får bestämma ;)

Börjar för övrigt vänja mig vid tanken att åka iväg, kanske, ett år för att "au paira" - känns mer och mer som att det är en Sara-grej. Att ta hand om barn kanske låter i vissas öron helt absurbt (stavning=rätt?) men i ärlighetens namn: jag tycker om barn. Speciellt små söta skrikande, hungriga, bajsnödiga, trötta bebisar :) Först måste jag "bara", -ta studenten, -ta körkort, -jobba lite här hemma (i sverige). Inte så många, men ganska omfattande saker. Och jag som är så dålig på att ta tag i saker .. Det kanske också är något jag behöver göra, träna på att bli mer handlingskraftig och att göra klart allt jag börjar på. Gud, kommer bara på mer och mer grejer som jag måste göra, nu blev det jobbigt. Ska nog gå och vara social med Lisa så jag kommer på andra tankar ;) howdie partners!


Early morning.

And I'm awake. Skulle egentligen suttit på bussen nu, men tänkte, som alltid när det gäller skolan, wtf jag tar nästa buss.. Börjar 10 över 10 och med nästa buss, kvart i 10-an, kommer jag cirkus 5 minuter försent. Tror faktiskt jag kan leva med att slippa biologin, om bara för 1/12-dels timme..

Annars ska jag, pgr av ändradeplaner igår eftermiddag/kväll, handla en skinnjacka på stan - inte en till utan densamma som jag tänkte ge mig ut på stan för igår. Plus att laget spelar en till värmecupsmatch ikväll som jag tänkte kika på (var aldrig iväg igår..). Sedan, nu eftersom skolan börjar idag, så måste jag ta tag i den hög med ogjorda arbeten, sådant som är försenat och sådant som väntar inom en snar framtid...
Helt seriöst kan jag, i dessa svåra tider ;), känna att jag lika gärna kan skita i allt som har med skola, plugg, prov, läxor att göra - som tur är, får man väl säga, tar jag mig ändå i kragen. En aning.
Det som ligger och väntar är bland annat: historiauppsats -med muntlig redovisning, läsa bok (ska vara utläst på torsdag, jag har inte börjat än), biologilabbrapport (har börjat på den, sedan när jag skulle fortsätta var alla papper som jag behövde för att skriva den, borta!), biologiprov nästa vecka m.m.. Gör en inte på glatt humör precis :-/

Har för övrigt börjat kolla på lite olija möjligheter till vad jag ska hitta på efter gymnasiet - börjar bli mer och mer positiv till att vara au pair i kanske ett år.. Har hittat en jättebra sida som med familjer i behov av en au pair, och det är verkligen världsspridning. Från Sydafrika till Brasilien, till och med Kenya och Egypten (:
Ska såklart kolla runt lite mer innan jag bestämmer mig, men det känns som ett bra alternativ om jag inte hittar något annat. Att få byta miljö och träffa nytt folk tror jag skulle vara nyttigt för mig ;) speciellt i studiesyfte, eftersom det blir påbyggnadsstudier om något/några år, kanske till sjuksköterska.. Att komma tillbaka utvilad skulle nog göra susen för mitt skolhumör, som för tillfället ligger på botten..

Nog med framtidsdrömmar/idéer/tankar. Nu måste jag fixa det sista som ska med till skolan.. Ciao!

Honestly.

Vad tycker ni om detta, angående balklänning:

Denna färg --> 
Och denna modell -->  
Som ser ut såhär bakifrån -->

Vad tycker ni? Ärliga kommentarer, tack :-)
Och är det någon som vet om någon tygaffär här i sundsvall beställer hem tyg om man vill ha en färg som inte finns i ett visst material (ex Ohlssons tyger)?

Skadeglädje, oooo jaaa.

Haha, den sannaste glädjen måste ju bara vara skadeglädjen.. Idag har jag nöjet att njuta av just precis det. För jag är nämligen ledig idag - när, nästan, alla andra i min bekantskapskrets börjar skolan efter sportlovet. Mouhaha! Alla lärare som ingår i naturs arbetslag har studiedag och det innebär day off för alla som har lektioner med de. Så nu sitter jag och skrattar alla jag kan rakt i ansiktet! Suckers! ;-)

Skönt med en ledig dag, och jag har inget planerat - förutom att åka och kolla på vår match med laget idag, på westhagen - ska kanske också passa på att köpa en fin, brun skinnjacka, som jag sett ut på Vero Moda (hoppas bara den finns kvar :-/ ) när jag ändå åker in till stan - Köp av "vårjacka" = våren påväg = SOMMAREN OCKSÅ PÅVÄG! :-D

Tänkte skriva en liten notis om att min lillasyster Lisa har skaffat sig en blogg hon med - http://lisaulin.blogg.se
Om ni inte har vidare mycket för er kan ni ju titta in där (:

Nu blir det lunch och lite pianospel. Adios!

Söndag, i korthet.

Hinner inte skriva så mycket nu så det blir en sammanfattning av dagens bravader (vet inte om jag skulle orka skriva ett längre inlägg för del delen heller..) 

- Vakna, klockan halv 11
- Frukost, avnjöt filen & flingorna brevid datorn och ett avsnitt av Design (Simon och Thomas på tv3 - ursöta båda två!).
- Segat på hela dagen.. teve och dator...
- Solat 20 minuter på indals värdelösa solarium. Färg, ingen förändring - utom några ynka fräknar på nästippen ;)
- Fotbollsträning (: 19.00 - 20.15 gick lite bättre idag än förra gången jag var med - men ska inte vara med och spela första matchen i värmecupen imorgon.. (eget initiativ..)
- Wallander, Mastermind, i min åsikt den bästa av filmserien (just nu på tv4)
- Åka till pappa..
- Sova.

Hoppas ni hade en bra dag (: God natt!


Medelålders.

Men ändå så snygga!
     

Det gick inte...

..riktigt som jag hade tänkt mig - som jag tyckte att det skulle gå i kvällens musikfest, ens halvan funkade exakt enligt min mening. Men den andra. Inte samma resultat...

 Sibel gick vidare. Yesss!! ;)

Och Nordman,
inte vad jag hoppades på - men man kan väl inte få allt man ber om .. unfourtanely..

Nu håller jag på att se på gårdagens Så ska det låta, inte vidare bra, än så länge.. Hear ya'll later.

Melodifestivalen, andra chansen.

Jag tycker att den första delfinalen ska vinns av:

image83

och finalist nummer 2, tror jag blir:

image84

Vad tycker/tyckte ni?

Laugh with me, bitte.

 Bland de bästa roliga
 klippen jag sett på
 youtube!!! Sitter här
 och skrattar för mig
 själv, skratt med
 STORA bokstäver..











Hoppsan vilken dag/kväll.

Gårdagen var helt klart den bästa av sportlovsdagarna. Efter att i stort sett bara vandrat omkring här hemma - i pyjamasen, var det kul med socialt umgänge - lika med, Kerstin och Sofia.

Vaknade (klockan 8), som vanligt nuförtiden, av att de höll på med massa maskiner utanför mitt sovrumsfönster. (De håller på att bygga ett fjärrvärmeverk en bit nedanför oss och därifrån dras det ledningar upp och förbi mammas hus, och som sagt mitt fönster :-/) .. Eftersom jag är en sådan sjusovare kunde jag iaf somna om för en liten stund och vakna igen vid 10..

Då mamma tagit ledigt för dagen så hade vi tänkt göra något familjen - men det hade jag glömt bort när jag pratade med Kerstin dagen, före dagen innan, och vi bestämde då att vi skulle träffas på stan för en fika och för att sola bort vår blekhet en aning. Eftersom jag hade bestämt med Kerstin så kunde jag inte följa med till Matfors badhus, med mamma, Lisa och Johanna. Men det var också så att jag inte ville bada, så slutledningsvis hade jag ändå inte följt med - även om jag inte hade haft egna planer..

Jag åkte in till stan, efter att jag i stress rastat hundarna, med kvart över två -bussen och träffade då direkt Kerstin på stan. Jesus, har blivit mycket shopping för dig på lovet tror jag? ;-D ny jacka, nya byxor, nya skor och tröja? ;) Jättefina saker! (:
Vi gick raka vägen till Åhlens och fikade där - jag en Cappucino med en bit blåbärspaj och Kerstin med samma fast en festis istället.. Blev mycket prat då det var cirka, eller precis faktiskt, en vecka sedan vi träffades senast.. Lite smått och gott om vad vi gjort på lovet, och kanske lite smått och gott om andra personers äventyr och händelser. Lite skitsnack hann vi också med :-P
När vi klarat av fikastunden hade vi en timma på oss ungefär innan vi var tvugna att gå till solariumet - dessa 60 minuter spenderades bl.a på att söka efter balklänningsmönster, på Ohlssons tyger, åt mig. Och till Kerstin något slags "mellanlägg", som hon behövde till sin balklänning - eftersom hon redan börjat på den ;-]
Vid halv 5-tiden vandrade vi upp till "Bling" och hoppade in i varsitt solarium. Jag solade bara i en kvart, då jag inte ville riskera att se ut som en stor röd tomat mitt i vårvintern.
Har ni tänkt på hur hemskt stora solarium är? Det jag fick ligga och mysa i var HUGE! kände mig som en fis i rymden, en nål i en höstack, till och med som en fjuttig, ensam atom i universum ;-) fördelen är väl att hela kroppen "nås" av den så nyttiga UV-strålningen.. (Bitterljuvt det där med solariumsolande..)

Fick tyvärr stressa ner till bussen, kvart över femman.. Väl hemma käkade jag smörgås, banan och, hör och häpna, te!! DET var längesedan jag ens smuttade på den drycken. Har alltid haft svårt för det, men nu har jag bestämt mig för att iallafall kunna dricka det om jag bjuds på det, och då behöver jag "träna" innan...

Kvällen hade jag bestämt att jag skulle tillbringa med Fia, och vilken kväll det blev! Singstar till att börja med, sedan lite arkivtittande i Fias lunar-blogg och till sist, filmtajm - men då hemma hos Fia.. Vi såg på Ond Aning, en JÄTTEBRA film. Tills alldeles innan slutet... OBS! nu avslöjar jag slutet!!
Pappan dog!! Och han var en pappa som visade sig var en jättebra pappa och man. Jag HATAR sorliga slut, ja menar, en film som är så fin och söt, visserligen med en touch av action, den ska väl sluta lyckligt? Filmer jag ser som har dåliga slut, oavsett hur resten av filmen har varit, får för alltid en "dålig-film-stämpel" av mig. Någon som vet en aktuell bra film, med ett bra slut, som jag kan se för att väga upp denna filmupplevelse? (;
För första gången på evigheter sov jag över hos sötfisen. Jättemysigt, ligga och småprata under natten och på morgonen fika frukost tillsammans ;) Tack för att jag fick, gumms! (:

Idag har jag inte gjort vidare mycket, ska börja med lite design-aktiga saker till Fia, hennes blogg - får se vad det resulterar i..
Ikväll ska jag se på Melodifestivalen, andra chansen - tyvärr ska Björn Gustavsson, MF -08 -s riktiga stjärna! (kommer en liten update senare om kvällens festival..)

Learn to say goodbye
I yearn to say goodbye

There's nothing left to try
There's no more places to hide
There's no greater power than the power of goodbye.


Gotta för örat.

Lite oldisar, lite nytt & lite musikal - what I love.

http://www.youtube.com/watch?v=MR5xv3pt7KI  <- gick inte att lägga upp som ett filmklipp, men ni MÅSTE lyssna på den, HUR BRA SOM HELST! första gången man hör den är man fast!

http://www.youtube.com/watch?v=_a1Af7Noem8 <- gick inte heller att vis som ett filmklipp.. också jättebra!

http://www.youtube.com/watch?v=c2NTQQPMIf0 <- also gut, samma problem som ovan...

 

 












Dark mood.

Att göra i- dag/eftermiddag/kväll:
- skotta snö
- läsa bok
- gå och handla på ica indal
- laga/äta middag
- se på teveserie, "Will & grace" och "Sjukhuset"
- städa rummet
- ringa Kerstin
- ringa Sofia 

Sedan har jag inte så mycket mer planerat.. jesus, vad jag har tråkigt.. ingen som har en vits/rolig historia att berätta för att göra mig på bättre humör?


Sportlovsonsdag.

Frukosttime! Efter det ska jag se på Råttatouille, hann se typ tio minuter igår innan jag somnade, måttligt trött.
Lisa vasr hit förut och tvingade mig upp ur sängen eftersom hon inte hade någon nyckel att komma in i huset med. Men det var väl lika bra antar jag, annars hade hela dagen gått och jag skulle inte fått något alls gjort..
Varför Lisa var uppe med tuppen var för att hon och två av hennes vänner ska gå på bio. Klockan halv ett? vet inte hur de har lagt tiderna - antagligen ligger de så pgr av att det är sportlov.. De ska iaf. se Juno, vet inte riktigt storyn, men den verkar vara en ganska mysig film ;)

Någon som vill gå på bio med mig? Nu till helgen? Fredag kanske? Jag blev så sugen själv, när Lisa & co. skulle gå.. Någon av filmerna som jag skulle vilja se "No country for old men", "PS I love you", "Arn - tempelriddaren", "Sweeney Todd" eller kanske "Vantage point". Som sagt, vill någon gå med mig på bio? :)

    

Frukost var det nu ja, Tjing!

Uscha.

Sitter här och gråter. På grund av en liten musikvideo...
Jag blir så påverkad av sådana saker. Filmer, musikvideor, till och med viss musik. Förstår inte riktigt varför.. Ingen som läser psykologi som skulle kunna vända ut och in på min hjärna och undersöka varför jag fäller alla dessa tårar för egentligen helt obetydliga "småsaker"..? ;) skämt åsido. Det är lite skönt också. Blir inte så ofta jag skulle gråta om det inte var för detta.. Och det är väl bra att man gråter? Ja brukar "ta tillfället" i akt och gråta ut för något jag kännt mig ledsen eller bara spänd över, i liknande situationer. Jag skulle aldrig gråta för de sakerna annars..

Här har ni den nedrans videon som framkallade några tårar och två blöta kinder.




Nu måste jag sova.. God night.

Just had to.

Lina! detta inlägg är till dig! The one and only (;
Kommer du ihåg den där gången på bion.
Jag kommer ihåg ;) vi skulle se någon film,
vilken har jag dessvärre glömt bort. Innan
filmen började körde de ett klipp, på en lampa...
Och vi skrattade och garvade, det klippet var
roligare än filmen, som vi kommit dit för att se..
Jag fick en så otrolig flashback nu när jag
skulle kolla på Råtatouille. Den var där med.
Lampan alltså..
Var bara tvungen att först skriva ett inlägg, &
nu lägga in ett filmklipp på lampan. Inte samma
som vi hade kul åt - inte alls lika roligt klipp,
men bara för gamla, GODA tiders skull (:
(den filmen som denna trailer är till för egentligen, den verkar rätt så söt också tycker jag ;)


Farfar/Barnbarns-kväll

Hemma igen efter lite äventyr, både igårkväll och idag..
Gårdagskvällen var jag, Lisa och Johanna hos farfar. Åkte dit vid halv 6 och började ordna med lite mat. Kycklig-grönsaksröra med ris och curry. Mums. Lite svårt var det att hitta i köket, mått och grejer fanns inte där jag tyckte och ville att de skulle vara.. Men maten stod på bordet cirka 20 minuter senare, så det ordnade sig bevisligen, i alla fall..
Som jag skrev i förra inlägget skulle jag göra en glassbomb, det gjorde jag. Den åt vi till efterrätt och resultatet = hur god som helst!! ;-D Älskar hallon & älskar glass, en kombination av dessa. Det finns inga ord som kan beskriva det ;-)
Eftersom glassbomben smakade så bra var jag bara tvungen att knäppa kort på den.. (de enda korten som knäpptes på hela kvällen såg jag nu när jag kollade igenom korten :-P) :  

 Blev en ganska lång afton, men inte lång som i långtråkig. Mer långrolig (; kvällen gick mest åt till att prata, om allt mellan himmel och jord, allt från vad vi ska göra i framtiden till den lilla uslingen Hitler. 
Johanna och Lisa var ganska så trötta vid halv 12 så då gick de och lade sig. Men nattmänniskor, som både jag och farfar är. Som vi kom överens om att han hade ärvt från sin farfar (han hade tydligen varit en riktig nattuggla) och som jag har ärvt från min farfar. Slutsats, att vara nattmänniska ärver man från sin farfar. Haha, nä det vet jag inte om det är sant, men det skulle vara kul och ganska otroligt om det visade sig vara så..
Farfar hjälpte mig med lite piano, tips och ideér på ex. hur jag ska lägga kompet till melodier i olika låtar. Jag har fastnat på en slags "ackordform" när man vandrar fram och tillbaka, fram och tillbaka, fram och tillbaka i det ackord som ska spelas. Det blir rätt så tjatigt att spela så, låt efter låt, efter låt osv. Men som sagt fick jag bra tips och ideér från honom..

När jag skrivit tidigare att min farfar är jätteduktig på att spela piano, då tror jag nog inte att jag förstått innebörden av de orden själv. När vi satt och spelade igår kunde jag bara inte förstå hur han gör? En låt, som jag tycker är jättesvår och krånglig - som jag suttit och nött på i flera veckor. Den kunde han spela bara sådär, utan att ens hört den förut.. Och veta precis hur han ska spela komp och melodi och, och, och ..skulle kunna fortsätta i evigheter med alla hans fantastiska pianoskills. Det går inte att säga för ofta; min farfar är bäst!

Dagens ufflyktsbravader sammanfattar jag med några enstaka ord + bilder (eftersom jag hungrar efter att få se på Råtatouille - som mormor, mot min STORA förvåning, köpt..)

Farfar, Johanna, Lisa & jag - Vackert väder (soligt = ljust = Sara ser ut som en kines) - blåsigt - frisk luft - längdskidor - pimpla - grilla korv - blånaglar.
    
    
      
    

Nu blir det film, ciao!


Sportlovsdag nummer ett.

Ny design på g, men inte riktigt klar ännu.. Någon som vet hur man flyttar ner rubriken, alltså får ett större utrymme ovanför än nedanför den?.. hjälp mig ;)

Senare idag ska jag, Johanna & Lisa till farfar, laga middag och mysa hela kvällen lång, också ska vi kanske sova över. Precis som gamla tider - ska bli jättekul! :) Jag ska röra ihop en glassbomb och ta med mig, en mycket enkel sådan. En liten fusk-version av en glassbomb. Här har du "receptet":

Ingredienser:
Vaniljglass
Hallon (frysta)
Vit och/eller mörk choklad

"Tillagning"
Du börjar med den "yttre delen". Låt vaniljglass och hallon stå framme i rumsvärme en stund innan du börjar så blir det lättare att röra ihop.. Blanda hallon och vaniljglass tills du får en fin, ganska så mörk rosa färg. (Om du tycker det blir lite surt, kan du blanda ner lite socker.) Häll upp smeten i en ganska stor, rundbottnad skål, som du tidigare klätt med plastfolie (inte livsviktigt, men det går enklare att sjtälpa upp den senare..), inte så att den fylls upp! Ställ ner en rundbottnad skål, som inte är för tung, då den sjunker ner i smeten (gärna en plastskål). Täck över med plastfolie och ställ in i frysen.
Under tiden kan du röra till resterande mängg av vaniljglassen så att den får en smidig konsistens. När hallonvaniljglassen, som står i frysen stelnat något - så mycket att om du tar bort plastskålen ska det fortfarande hålla formen av den - Häll ner vaniljglassen i "hålet", täck över med plastfolie och ställ in i frysen ytterligare tills allt stelnat.
Vid servering stjälper du upp glass(bomben) på ett fat och river vit och eller mörk choklad över den. Några tomtebloss sätter pricken över i. Smaklig måltid ;) 

Lite bra musik att avnjuta denna delikatess med kommer här...



Nej, nu måste jag sätta igång med allt som behöver göras...Tjing!

En ros.

 
Från mig till;
 Kerstin, min kära vän, aldrig har jag träffat någon 
 med sådant hjärta som dig. Du bryr dig om 
 människor till och med i tider när du har det 
 svårt.  Du är en kämpe, med ett hjärta stort
 som hela  universum.
 Sofia, varje gång jag träffar dig, det går inte att
 förklara - du fullkomligt lyser och sprudlar, din
 personlighet är inte lik andra. Och bäst av allt 
 du(/den) smittar av dig ;)
 Lina, alltid har det varit du och jag, vi skulle nästan
 kunna vara ett gift gammalt par. "I nöd och lust". 
 Du är en sann vän, dig kommer jag alltid kunna 
 lita på.
 
Johanna & Lisa, en vän betyder väldigt, väldigt, väldigt mycket, men ett syskon betyder ALLT.

Det nalkas sportlov.

Imorgon börjar sportlovet, jäklar i mig vad jag är glad för det!

Trots en mycket ansträngd ekonomi för tillfället, även fast tillskottet på pluskontot, i förrgår, i och med studiebidraget, shoppade jag lite i fredags...

Jag ska äntligen bli av med min fina, råttfärgade utväxt, som sakta, men helt säkert ökat i längd - har sedan förut köpt färg men inte hittat tillfälle att använda den. Tiden har rullat på i en helt otrolig takt, och nu, i fredags, kände jag mig lite sugen på en lite, lite ljusare nyans. Så jag fattade tag i plånboken och köpte lite slingfärg! Den ni, vilken impulshandling! ;) ska se om Johanna har tid för mig och kan fixa my hairdue ;) vågar inte ge mig in på att försöka färga och slinga själv, lite för avancerat för mig...

Jag stoppade inte ner portmonnän efter slingfärgsköpet. Nej, jag handlade också två böcker, "Domen" av John Grisham, och "Hemmafruar" av Jennifer Weiner (som också skrivit boken "I hennes skor" - som filmatiseras och är en av mina favoriter på filmhyllan).

Jag har riktigt kommit in i att läsa annat än vecko/dagstidningar nu efter jag läste "Nattåg", (som handlade om situationen kring Tyskland/Österrike under andra världskriget. Om någon var intresserad.) Jag fick därför ett infall, att eftersom jag i stort sett inte äger någon bok alls, själv, (förutom Harry Potter och barnböcker, men det räknas väl kanske inte?) att jag ska starta en grund till en förhoppningsvis stor samling BRA litteratur. Bra va? Det känns ju lite mer "avancerat, eller vad man ska kalla det, att läsa en bok än senaste numret av veckorevyn eller gårdagens aftonblad...


Gårdagen kom att bli en mycket hälsosam dag (inte slutet på den i för sig - godisätande framför melodifestivalen är väl inte direkt vad jag kallar nyttigt, men större delen av dan iaf.). Från och med klockan ett rörde vi oss, jag,Johanna,Lisa&pappa, konstant. En utedag nere vid älven kan vara mycket framgångsrik när det gäller att förlora kalorier ;)

Påpackade med massa tjocka, varma kläder, täckbyxor,jacka,tumvantar,mössa,halsduk, och med längdskidor längst ner på fötterna begav vi oss ner i det snöiga/regniga, jätteblöta vädret. Aningen optimistiska, "molnen kanske luckrar upp sig lite, så att solen skymtar fram lite senare". Naiva jävlar, familjen Ulin. Inte den minsta lilla solglimt eller antydan till att himmel skulle ändra färg och uttryck till blå och snöfri. Men vi överlevde ändå.

Konstant rörelse var vi ju i, som sagt, hur? Jo, egentliga anledningen till att vi skulle befinna oss vid älven var inte för att bada i isvak, nej. Älven är helt rätt för att tolka efter hundar, eller häst, åsna, elefant om man så vill. Men i vårat fall gällde det människans bästa vän.

Som jag skrivit innan verkar inte familjen Ulin riktigt hundra, det gäller också för våra djur. Kor och hjortar som är ena riktiga utbrytare och katter som beter sig som vilddjur och aldrig kommer hem. Inget undantag för schäfern och norrbottenspetsen... Det vi gjorde på älven var att lära de springa. De har varit för lydiga och har inte förstått att när man ropar "spring" och hejjar på och pekar framåt med massa mer, att de då ska springa. Då sitter de antingen kvar som ena riktiga frågetecken, eller så går de i samma takt som en själv.

Men efter gårdagens bravader kan jag med stolthet säga att det med stora steg är på bättringsvägen. Våra hundar verkar bli de normalaste av alla Ulinare, i sällskap av farfar Ulin då (:


Honom ska förresten jag,Johanna&Lisa följa med på en skid/pimplings/korvgrillningstur nu i veckan (Där rök mina planer på att inte ha något planerat alls på sportlovet..). Vi ska också käka middag och mysa, och han ska få hjälpa mig med mina nya pianoutmaningar.

Farfar är helt otrolig, jag känner ingen annan som är bättre på att spela piano än honom. Även fast han saknar två "hela" fingrar.

När han var yngre, när jag ännu inte bestigit jordelivet ;) skulle han såga till något med en slags såg.. Inte en "vanlig" utan en sådan som slås på och går av sig själv. Bandsåg poppade upp i mitt huvud nu, undra om det kan vara en sådan jag tänker på? Åter till ämnet, han skulle såga något och slant, och plötsligt hade han bara 8 raka, "som-de-alltid-varit-fingrar", två fingrar hade kapats av vid hälften. Sedan dess har han fått leva med ett kortare långfinger och ett lite kortare lillfinger.

Om han hade fått behålla sina händer intakta, tänk då vad duktig han vore på mycket. Bland annat piano, som han är så duktig på ändå. Som jag sagt tidigare; MIN FARFAR ÄR BÄST!


Skrev förut att jag kollade på melodifestivalen igår ikväll... Helt säkert den bästa av de delfinaler jag sett. Det fanns en liten gnista i, nästan, alla aftonens bidrag. Bidrag 1,2,4,6 & 8 (Strömstedt, Calaisa, Bengtzing, Sibel & Perrelli) var de jag trodde skulle gå vidare till andra röstningsomgång, men ack så fel jag hade. Niklas Strömstedt fick nöja sig med att varken gå vidare till andra chans eller final, då Nordman "tog" den sista gå-vidare-platsen.

Till final gick slutligen brudarna för kvällen, Linda Bengtzing och Charlotte Perrelli - ABSOLUT RÄTT finalister från delfinalen i karlskrona. Tror någon av de kommer vinna, jag har inte hört alla finalbidrag än, så jag kan inte säga 100 %-igt ännu. Men inför Melodifestivalfinalen kommer jag att ha gissat alla placeringar. Och så sant som jag heter Sara Ulin, bor i indal och fyller år den sjunde maj, så sant som det, tror jag att de iaf. kommer att hamna på en topp 5-placering.

Till andra chansen gick Sibel och Nordman, rätt så bra båda, men tror faktiskt inte att någon av dessa kommer att gå vidare till globen..


Kvällen fick ett uppfriskande slut när jag och Fia tog en liten promenad runt indal. Den lilla skiten som åker till Åre idag. Och lämnar mig här hemma.. Helt själv.


Efter en liten paus i bloggandet, på en/en och en halv dag/ blev detta ett ganska långt inlägg.. Hoppas ni orkade läsa igenom det ändå (:

Nu ska jag hjälpa pappa med lite pappersarbete. Have a nice day, Tjing!


RSS 2.0