liten OBS-are.

Tänkte flika in att jag faktiskt vet att nu är det dags att sluta att säga merry christmas, and a happy new year - och att kanske ta bort den designen som jag har på min blogg. Har inte tänkt på det tidigare, om jag ska vara ärlig, men nu när jag gjorde det - fungerar det inte att ändra. Får se om det går imorgon.

God natt. (;

Inte som alla andra barn.

Kära vänner, det ni nu börjat läsa är ett tecken på att jag lever. Jag är inte död, har inte varit på en visit i dödsriket heller. Utan jag sitter här, helt livs levande. Med ett bultande hjärta, lungor som pumpar in frisk, skön luft - och ut, äcklig gammal koldioxid.
Sanningen är den att varför jag inte skrivit så himla mycket här är för att jag har varit helt blockerad - i fantasi. Jag har suttit så många gånger framför datorn, med händer och fingrar redo att knapra in senaste nytt, men uppe i huvudet har det inte varit STOP! Vanligtsvis flyter orden på som i en stor dundrande fors, nästan så att jag inte hinner med att skriva ner allt. På ett kick har jag kunnat skriva en lång uppsats om vad jag gjort, varför, hur osv. Men inte på senaste tid. Jag har, med stor ansträngning, fått dra ut det lilla som på något vis ändå funnits där, men har inte blivit tillräckligt nöjd med resultatet - bara det bästa är nog. Är lite av en perfektionist ibland när jag skriver, de gånger jag försöker vara lite seriös, både för min egen skull men också för andra som orkar läsa.

Lucky me, äntligen börjar lusten och nöjet med att skriva åter komma tillbaka.
Sakta, men den kommer, det känner jag.
_________________________________________

Trots min långa frånvaro kan jag inte säga att det har hänt så mycket ändå. På veckorna är det samma rutin, upp på morgonen, skola, åka hem, skita i att göra läxor eller att plugga inför prov (pgr. trötthet och en ständig känsla av att vara less, på skolan då förståss) och sist på dan, kring 12 - ett på natten, sleeping time. Det är i stort sett hur mina vardagar ser ut. Helgen, de har hittills i år bara fungerat som återhämtningstillfällen, försök till det i alla fall. Vad som menas med återhämtningstillfällen skulle kunna översättas till "isolering från det sociala" (sociala=vara med kompisar (sorry guys ;-/), krogen, vad som helst som inkluderar andra människor än jag eller min familj). Ser därför fram emot imorgon kväll, då vi ska ut, jag, Kerstin, Frida + Emil och några fler.

För övrigt har jag klippt mig. Idag faktiskt, jag och Kerstin - the duo for the day - var till Citysaxen och stylade om oss. Rak lugg för mig, och sne´ för Kärran ;) Lite kläder och hårspray slank ner i shoppingkassarna också.
Klockan kvart över 5 åkte jag hem med bussen, där jag träffade Sara (Öhrlund) - riktigt kul, var längesedan man träffades "riktigt" och kunde byta några ord :)

Har precis lagt på luren efter att ha pratat med papa, han är påväg hem fr malmö och ska flyga hem. Var jag inte  lite smart då om jag passade på att fixa lite billigt "lukta-gott" via honom? Min älsklingsparfym DKNY! (gröna äppel-"smaken") Den luktar såååå gott! (;

Nu är det sleeping time för min del. Kommer ta ett tag innan jag släckt lampan och slumrar sött, så det är bäst att starta i god tid. Good night, sleep well, don't dream bad dreams. Ciao!

Glädjerus.

Jag har aldrig varit speciellt intresserad av att själv spela handboll, helt ärligt, jag kastar som en kratta - det skulle aldrig bli en bra handbollsspelare av mig. Men det jag vill komma till, trots mitt ointresse för att spela - har jag ett megastort intresse för att kolla på det, iaf på teve (har inte varit på en handmollsmatch live). Kanske för att det inte alls blir lika jobbigt då ;)
Varför jag nu tar upp det här ämnet är för att det Sveriges herrlandslag nu deltar i Em = jag sitter klistrad framför teven.

Det kan inte vara sant, Det Kan Inte Vara Sant, DET KAN INTE VARA SANT!!!
Exakt så tänkte jag, när jag kollade på handbollmatchen mellan Sverige och Spanien, igår, och i sista sekund bevittnade Johan Källman göra sitt sista mål, sitt åttonde i matchen. Det här målet kom att bli det allra sista i hela matchen (inte så lätt att kunna göra ett mål på cirka en sekund, som var den tid som var kvar av matchen, när bollen kastades iväg och nuddade nätet bakom spaniens ickeexisterande målvakt (Spanien bytte ut sin målvakt mot en till utespelare - det skulle de inte ha gjort..) ;P) - och det gav Sverige segern!! 27-26 till Sverige blev slutsiffrorna, nu har Sverige chans att komma till OS!
Visserligen är det ytterligare några matcher kvar innan det är helt klart, med plats i OS, och innan OS måste ju EM spelas klart. Redan ikväll spelar Sverige mot Tyskland - en tuff uppgift om jag förstått rätt .. men det räcker med oavgjort för att Sverige ska ta sig till semin. Jag håller tummarna!

Ciao!



 


snipp, snapp, slut.

Nu har vi käkat upp pepparkakshuset! vet icke om det har varit tjugonda knut än - men det har det väll? (för det är väl tretton dagar efter julafton som den högtiden är?)
(tänkte ge er en liten exclusive på hur det såg ut - titta och njut ;D endast för er ;))

Före:  Efter:  

Ciao!

Balen -08


Fick det glädjande beskedet idag att min balklänning kommer att kunna bli uppsydd. Mammas kompis mamma har arbetat som sömmerska hela sitt liv - då passar man ju såklart på och frågar ;) Den här modellen till vänster är en av alla de jag kollat igenom, tycker dock att den här utmärker sig lite. Stilren som jag vill ha den, jag vill ABSOLUT INTE komma till balen och se ut som en förstoppad marängtårta. Vad tycker ni?



Storslam!

Har räknat ut att av de 7 "årets"-priser som delades ut igår på galan. Så var vinnarna 4 av de som jag tyckte skulle vinna. Jag är så nöjd, nöjd, nöjd, nöjd. Kvinnan här är väldigt nöjd. ;) hiho..

För övrigt tycker jag att Peter Settman skulle tagit över jobbet som programledare för hela cirkusen för flera år sedan. Gud så mycket bättre han var än alla de andra som varit genom åren. Speciellt bättre än en viss Jihde (som jag tyckt varit super tidigare - men i jämförelse med Peter nr.2 är han en amatör..)
Hoppas att Settman förblir värd - det ger galan den där stjärnglansen som alla galor bör ha :)


M & H någon som kan gissa vad de bokstäverna står för?
Antagligen inte. M står för Matematik och H för Historia. De enda lektionerna jag har idag. Skönt, skönt. Dessutom har jag haft matten alldeles nyss (den sista matte E -lektionen ;D) - så det är bara historian kvar :) Har ett hål på cirka 3 timmar att uthärda först bara, men det kommer nog att gå bra.

Avslutar med en liten, lång lista, (only, endast och bara för att få tiden att gå lite ;P):
1. Hur gammal är du om fem år?
Idag om 5 år är jag 23 :)

2. Vem tillbringade du minst två timmar med i dag?
Har inte hunnit med att tillbringa riktigt två timmar med någon idag...

3. Hur lång är du?
169 cm (som jag sagt någon gång tidigare, varför inte en ynka centimeter till??)

4. Vilken är den senaste filmen du sett?
Bridget Jones dagbok

5. Vem ringde du senast?
Jag ringde min kära syster Johanna senast.

6. Vem ringde dig senast?
Älskling Kerstin :)

7. Hur löd det senaste sms:et du fick?
Hej! Ja jag kommer till skolan till kl.10. Vad va de för fel på henne då?

8. Föredrar du att ringa eller skicka sms?
Beror lite på situation - om det är något allvarligt/viktigt så ringer jag nog helst. Annars smsar jag hellre - går snabbare..

9. Är dina föräldrar gifta eller skilda?
They are "divorces".

10. När såg du senast din mamma?
Jag såg mamma senast i förrgår, klockan 11 på kvällen.

11. Vilken ögonfärg har du?
Blå

12. När vaknade du i dag?
Vid 6 någon gång.

13. Vilken är din favoritjulsång?
Just nu är det, den inte så aktuella, låten Bring it med Cobra Starship och The Sounds :) (soundtracket till "Snakes on a plane")

14. Vilken är din favoritplats?
Borta bra men hemma bäst. Min säng.

15. Vilken plats föredrar du minst?
Gillar absolut inte

16. Var tror du att du befinner dig om tio år?
Förhoppningsvis befinner jag mig någonstans i världen, arbetar med något som jag tycker är roligt..  ;P

17. Vad skrämde dig om natten som barn?
Mörkret. Saker som i dagsljus bara var en hylla eller en stol med kläder på, förvandlades till hemska monster.. Det var inte kul kan jag säga!

18. Vad fick dig verkligen att skratta senast?
Ett rejält asgarv var det några dagar sedan sist, kommer icke ihåg, men småskrattar gör man väll varje dag - senast idag, då min mattelärare (som är rätt så virrig..) sa något konstigt som vanligt ;)

19. Hur stor är din säng?
Vet inte :S :P

20. Har du stationär eller bärbar dator?
Bärbar

21. Sover du med eller utan kläder på dig?
Sover inte med pyjamas iaf, blir alldeles för varmt då..

22. Hur många kuddar har du i sängen?
Har börjat sova utan n¨gon överhuvudtaget. Ibland en, inte mer dock - då får jag ont i nacken..

23. Hur många landskap har du bott i?
Ett (Medelpad)

24. Vilka städer har du bott i?
Har inte "bott" i någon stad, förutom över någon natt eller så..

25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota?
På sommaren, barfota på gräsmattan. På vintern, hösten & våren, strumpor & skor.

26. Är du social?
Ja, med de jag känner. Är väl kanske inte den allra mest utåtriktade personen, men jag är ingen enstöring heller.

27. Vilken är din favoritglass?
Hallon-eller choklad-glass

28. Vilken är din favoritefterrätt?
CHEESECAKE!!!

29. Tycker du om kinamat?
Absolut!!

30. Tycker du om kaffe?
nja, inte överförtjust i det..

31. Vad dricker du till frukost?
just nu, soppa

32. Sover du på någon särskild sida?
på "mag-sidan" ;)

33. Kan du spela poker?
Yes I can ;)

34. Tycker du om att mysa/kela?
Alltid mysigt att mysa :)

35. Är du en beroendemänniska?
Ne det tror jag väl inte, möjligen av choklad ;)

36. Känner du någon med samma födelsedag som din?
Nein. Någon som fyller år den sjunde maj?

37. Vill du ha barn?
Ja, såklart.

38. Kan du några andra språk än svenska?
Engelska, en aning tyska litelitelite franska. Och så kan jag säga jag heter Sara - på finska! ;D

39. Har du någonsin åkt ambulans?
Nej, inte vad jag minns..

40. Föredrar du havet eller en bassäng?
En simbassäng är bara en dålig version av havet. Så mycket härligare att ta en simtur i "det fria" än i en liten pöl..

41. Vad spenderar du helst pengar på?
Inredningssaker antagligen. Känns som om de är saker som håller - oavsett mode och så (det mesta iaf..). Kläder och make up är också roligt att spendera på med det är inte samma "bäst-före-datum" på dem.

42. Äger du dyrbara smycken?
njaae..

43. Vilket är ditt favoritprogram på tv?
Stå Upp

44. Kan du rulla med tungan?
Nope.

45. Vem är den roligaste människan du känner?
Vet faktiskt inte...

46. Sover du med gosedjur?
Det var längesedan.

47. Vad har du för ringsignal?
And I found this boy . Maia Hirasawa

48. Har du kvar klädesplagg från då du var liten?
Har inte sparat själv nej, men mamma har nog.

49. Vad har du närmast dig just nu som är rött?
Matilda sitter på en stol med röd sits ..

50. Flirtar du mycket?
Nej, är inte bra på det - dessutom hinner jag inte träna på det ;P

51. Kan du byta olja på bilen?
Nej, men jag ska be pappa visa mig hur man gör :)

52. Har du fått fortkörningsböter någon gång?
Nej!

53. Vilken var den senaste boken du läste?
Harry Potter och dödsrelikerna

54. Läser du dagstidningen?
Lite då och då. Måste bli bättre på det..

55. Prenumererar du på någon veckotidning?
Har precis avslutat min prenumation på veckorrevyn.

56. Dansar du i bilen?
Nej, hur gör man då? :-s

57. Vilken radiostation lyssnade du till senast?
Rix Fm, på rix morronzoo

58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper?
Det var nog kanske en bra låt eller artist som jag ville komma ihåg att kolla upp (:

59. När var du i kyrkan senast?
På Lisas Lucia =)

60. Vem var din favoritlärare på högstadiet?
Johanna - min SO-lärare. Fick dessvärre inte ha henne så jättemycket - då hon var borta en hel del, när hon var borta så var det inhopparläraren Kristina i samma ämne :)

61. Hur länge har du campat som längst i ett tält?
Tre dagar som mest tror jag, någon av fjällvandringarna i högstadiet..

62. Vem var det som senast gjorde något extra speciellt för dig?
Pappa när han hjälpte mig med kemipluggning, för den behöver verkligen jag verkligen "extra" hjälp med ..

Ciao!

On Tv Tonight. Idrottsgalan 2008

Ikväll blir det till att kolla på sveriges stjärnor inom yrket sport. Hela långa kvällen.
Fet stil = de jag "hejjar" på ;) :

ÅRETS KVINNLIGA IDROTTARE
Therese Alshammar - Simning
Susanna Kallur - Friidrott
Carolina Klüft - Friidrott
Anja Pärson - Alpint


ÅRETS MANLIGE IDROTTARE
Mattias Ekström - Bilsport/Racing
Stefan Holm - Friidrott
Zlatan Ibrahimovic - Fotboll
Niclas Lidström - Ishockey


ÅRETS LAG
Bowlinglandslaget 3-manna - damer
Mixstafettlaget - Skidskytte
Stafettlag - herrar - Längdskidor
Svenska Fotbollslandslaget - herrar


ÅRETS LEDARE/TRÄNARE
Lars Lagerbäck - Fotboll
Inês Lopes - Rullstolsbasket
Anders Pärson - Alpint
Karin Torneklint - Friidrott


ÅRETS NYKOMLING
Magnus Arvidsson - Friidrott
Jens Byggmark - Alpint
Caroline Hedwall - Golf
Charlotte Kalla - Längdskidor (det var ju faktiskt inte år 2007, när Kalla vann Tour de Ski..)


ÅRETS PRESTATION
Therese Alshammar - Simning
Patrik Järbyn - Alpint
Carolina Klüft - Friidrott
Mustafa Mohamed - Friidrott


ÅRETS IDROTTARE MED FUNKTIONSHINDER
Basketlandslaget - herrar - Rullstolsbasket
Henrik Larsson - Biljard
Anders Olsson - Simning
(can't say...) Anna Polivanchuk - Simning


wonder who's going to win? :) ciao!
 


Tito Beltran...

...Sveriges svar på Michael Jackson?
Om ni inte har hört talas om det redan så får ni reda på det nu - om ni inte väljer att sluta läsa här dvs.
Anklagelser har riktats mot Tito, en kille som jag inte har riktig kläm på - förutom att han är en operanisse, att han våldtagit en flicka för cirka 8 år sedan. Sanning eller lögn? Det pågår i alla fall nu en rättegång mot honom.. kan han möjligtvis, tyvärr, vara Sveriges svar på Michael Jackson?

Jag har själv ingen aning om vad som är sant eller osant men jag kan säga att för båda parters del hoppas jag att dessa anklagelser är osanna - främst för att ingen borde behöva utstå något så hemskt som en våldtäkt, har aldrig varit med om någon själv - TACK GODE GUD!!!!!!!!!! men också för att om han INTE har gjort det han är anklagad för betyder det en våldtäktsman mindre i samhället. (man kan ju också spekulera i om detta skulle vara osant - varför anklaga? en person som gör en sådan sak kan inte må bra psykiskt...) Självklart, om det är sant att han gjort detta - då ska han straffas. Att bli våldtagen måste vara bland de värsta sakerna att vara med om - därför borde straffet för ett sådant brott, också vara bland det värsta.

Sanningen kommer för det mesta alltid fram. Hoppas verkligen att den gör det denna gång.

Ciao!

Döden, & The end of Harry Potter

-böckerna är här. Finito, Kaputt, det sista kapitlet är slut, den allra sista sidan vänd och den sista meningen läst. Sorligt månn tro, men icke. Slutet av Harry Potter-bokserien kunde inte blivit bättre!
Snor Amy Winehouse-s textrad don't know why I got so attached - för den förklarar verkligen mina tankar kring dessa böcker, och mitt intresse för dem. Vad är det egentligen som tilltalar mig? Mitt sug att få smaka på de berömda Bertie Botts bönor i alla smaker? Skulle inte tro det. Snarare handlar det nog mer om själva känslan att kanske finns det en trollkarlsvärld, eller en helt annan mystisk värld som vi går helt ovetna om.
När jag funderar över det här börjar jag också snabbt fundera över livet efter döden. Bisarrt, I know, men jag tycker det är lite samma sak, Harry Potters värld och "det-som-kommer-efter-döden"-världen. Bägge är något som vi absolut inte har en aning om, existerar de? Finns det ens ett s.k. liv efter döden?

Min "dröm" är att, antingen, i samma stund som jag dör - då kommer jag att hamna på de vackraste av platser, med de jag älskar allra mest, de som liemannen hämtat både före mig och de som komma skall. Eller, så vill jag återfödas - helst till en ny människa, tror jag (inte för att jag har testat på något annat ;-}). Själva känslan av att allt bara svartnar för ögonen, utan att man kan tänka, höra eller för den delen känna något överhuvudtaget är helt.. jag kan bara inte förstå eller tänka mig det. Vad ska man göra då? Man måste ju ta vägen någonstans, inte kroppsligt men i alla fall själsligt....

Förhoppningsvis dröjer det länge till min tid är förbi, jag vill leva många lyckliga år här på jorden, innan jag drar vidare till något annat, himlen och Gud, eller för den delen kanske helvetet och mr. Djävulen. Jag tänker njuta fullt av alla äventyr och prövningar jag har framför mig. Som min kära vän Sofia skrev, Livet blir vad man gör det till, så gör det till det du vill innan det är för sent.



Blev lite flum, från Harry Potter till döden, men så kan det gå ibland när man inte har mycket att göra och de allra galnaste tankar poppar upp ;) Ha de gott!

Ciao!

Lite trött, mycket motiverad!

Nu har jag fattat tag i datorn och tangentbordet för att skriva lite ännu en gång. Tänkte börja med att skriva lite om vad som händer i mitt liv just nu. (btw, TACK LINA FÖR DIN KOMMENTAR! DEN VÄRMDE :] )

För er som inte vet, så har jag gått med i Xtravaganza - en viktklubb. Har gått någon månad sedan, men jag har inte varit speciellt pigg på att skriva det här - vet inte riktigt varför egentligen, osäker kanske? Varför har jag gjort det här valet då? Har kommit till insikt att min vikt inte är speciellt hälsosam, jag är egentligen inte onöjd med mig själv - men känns som om livet skulle bli "lättare" om jag gick ner några kilo ;) (lite jobbigt att skriva om detta - kan inte bli mer personligt känns det som - vad man tycker om sig själv... men jag hoppas att det kanske leder till något bra. Vad, vet jag inte, men det kan ju inte skada, eller? what do you think?)
Hur själva viktnedgångsprocessen går till kanske ni funderar över? Jo, beroende på hur mycket man vill går ner så äter man annorlunda i visst många veckor.  Med annorlunda menas att man inte äter någon "vanlig mat" överhuvudtaget, istället sörplar man i sig 3 soppor om dagen.. inget annat.. Man får i sig all näring, men antal kalorier är mycket, mycket, MYCKET lägre än om man skulle äta som vanligt. Att man bara äter den här lilla mängden kalorier per dag gör att kroppen efter 3-4 dagar kommer in i en s.k. ketonfas. Ketonerna är ett slags skydd - och gör så att man fungerar normalt, hjärna och alla organ förblir desamma, medans vikten går neråt.
(Självklart är hela grejjen inte att bara förändra sin kost, själva soppdieten går man igenom i samband med träning.)

Kan berätta för er som inte testat, att det är ingen dans på rosor. Att kunna vara disciplinerad och hålla sig från, inte främst godsaker i det här fallet, utan ALLT ätbart, det är rätt så jobbigt. Speciellt när man är hemma själv och man inte har någon som kan slå en på handen och säga "ajja bajja". Man får helt lita på sin egna förmåga, och att man kan säga stop, till sig själv.
Har ätit dessa soppor en period tidigare, ett antal veckor blev det då, och nu -  i veckan har jag starta ännu en gång. Hoppas att alla jag möter, kommer kunna vara lite mer sympatiska, om de vet om det här - då jag antagligen inte kommer ha samma "humörkurva" - kommer nog att bli ett antal fler dalar än toppar - än vanligt..  Tack på förhand (:

Blev ett långt ämne att skriva om, vad som annars händer i mitt liv är ganska så normalt - som vanligt dvs. - så det behöver jag nog inte berätta om.. inte idag iallafall. Kära vänner, på återseende. Ciao!

Some good music.

Den här låten har totalt ändrat min åsikt om Petter, och lite om Säkert, Annika Norling. Har tidigare inte varit ett fan av någon av de. Ska vi riva hela taket - så blev min egna lilla version av Petters Ska vi riva hela haket. Lite dålig hörsel i samband med dålig slutledningsförmåga gjorde att min lilla hjärna kokade ihop den helt nya textversionen. Men som sagt, den här låten är 1000 gånger mycket bättre än den oldisen..

Logiskt ~ Petter feat. Säkert
Det är så logiskt, alla fattar utom du
du har inte en aning, du har inte en aning, aning
det är så logiskt, alla fattar utom du
du har inte en aning, att jag tänker på dig precis just nu

Hej jag heter petter är 33 nånting, vet knappt ut eller in, jag fattar ingenting
jag e fylld av begär, varje dag det tär
helt förblindad av mig själv och min egen karriär
jag dricker för mycket, men det förnekar jag
om du frågar mig om sanningen så tvekar jag
saknar röka gräs, ba en liten gås
jag hade nog torskat på droger om jag inte fått en psykos
nog torskat på det mesta om jag inte hållt mig i skinnet
för det kostar o festa när du trollar med sinnet
brukar skylla på trycket men jag krökar för mycket
en vinare varje kväll, det är så långt ifrån nykter
försöker mörka mitt sätt men det blir ofta fel
du kanske känner igen mitt problem
det är då jag hatar mig själv, för jag e patetisk och vaknar upp i hell och ba känner mig så dekis

Det är så logiskt, alla fattar utom du
du har inte en aning, du har inte en aning, aning
det är så logiskt, alla fattar utom du
du har inte en aning, att jag tänker på dig precis just nu

Hej jag heter petter jag är egocentrisk
totalförändrad men på skalet identisk
kan dö för min fru men det är inte sanningen nu
jag kommer springa in i väggen o ba ramla itu
innan jag fattar va som hänt, vilka broar jag bränt
går 12-stegs programmet, dom o alla ja kännt
brukar va svartsjuk som få, men de va värre då
när du lämna mig ibland blev hela världen grå
jag vet knappt va som e bra med mig
varför du kämpar på o ba vill va med mig
för jag träffar min familj för lite o när jag ser dom så jobbar jag konstant o ägnar knappast tid med dom
jag tänker mest på pengar o mina framsteg
men sanningen bakom ridån är nåt jag ibland ser
det är då jag hatar mig själv, för jag e patetisk
de är som o leva i hell, fan vad jag e dekis

Det är så logiskt, alla fattar utom du
du har inte en aning, du har inte en aning, aning
det är så logiskt, alla fattar utom du
du har inte en aning, att jag tänker på dig precis just nu

Hej jag heter petter, mitt liv är som ditt
vet inte om du sett det, men de liknar mitt shit
för jag ser allt svart på vitt, alltid missnöjd med nåt
grubblar över saker som jag nog aldrig förstått
deprimerad mellanåt, de jag bär på e svårt
jag tycker synd om mig själv när jag jobbar för hårt
lovar o inte håller, det som driver mig finns där
jag gillar dom som delar mitt synsätt o flyger i min sfärd
kanske tappat det helt, spelat för många spel
målat in mig i ett hörn, fått en törn
det är då jag hatar mig själv, å kommer på det
för jag har ingen aning vafan jag håller på med

Det är så logiskt, alla fattar utom du
du har inte en aning, du har inte en aning, aning
det är så logiskt, alla fattar utom du
du har inte en aning, att jag tänker på dig precis just nu (x3)


Ciao!


som vanligt...

när jag skriver blogginlägg, sitter jag på skolan, och väntar... på vad? lektioner som ska börja, just idag och nu är det mattelektionen som jag väntar på ska ta start. som kommer hålla på till 10 ungefär. Efter det är det dags för P.A, VI SKA GÖRA VÅRA FÖRSTA "EXPERIMENT" IDAG! ;) låter väldigt hemskt med just ordet experiment - men i själva verket är det nästan motsatsen till hemskt som våra försök kommer att vara, de går nämligen "bara" ut på att hålla andan, svårt va? ;D

Nu börjar jag om 2 minuter, kanske dags att dra sig bortåt... have a nice day!
Ciao!


Vemdalen, nyår -07/08

Hi there! Ännu en gång har jag varit dålig på att uppdatera. Jag ber om ursäkt för det. Jag vet inte hur många gånger jag hittills behövt använda den meningen, hundratals kanske? Men detta är nog dessvärre inte heller den sista av dem...


Vad har hänt i Sara Ulins värld sedan hon var ute i bloggkvartererna senast? (tredje person jag vet, lite smådivigt ^^)

Jo, jag har varit till Vemdalen. En resa tillsammans med Fia, Lina, Frida och Elin. Very enjoyable! Vår anledning främst var att fira nyår där, men vi hann med mycket annat också...

Vårt fjälläventyr kantades av många utmaningar och överraskningar. Den första av utmaningarna, kanske inte allt för svår var hur vi skulle få in all packning i våra transportmedel. Vi hade inte direkt varit noggranna med hur mycket man kunde packa ner, i alla fall inte jag. Hur petiga skulle ni själva vara när ni packade om ni i bakhuvudet visste att det fanns utrymme av två bilar att fylla upp 5 personers bagage? ;)

Vad kan jag säga, vi lyckades med stor konstfärdighet, eller kanske snarare med mycket tur, packa in allt, utan att fönsterrutor sprack eller att bilen antog annan form än den normala.

Strax före 2-tiden på lördagen kunde vi ÄNTLIGEN ge oss av, med Elin bakom ratten och Lina bredvid, i ena bilen, och med Fia bakom ratten i den andra bilen, med mig och Frida som sällskap. Men. Det blev ett snopet ÄNTLIGEN eftersom vi i backen efter kävstabron fick stanna till, då vi mötte en bil som kanat/krashat in i vägräcket, måste sägas att bilens "förarinna" såg så otroligt chockad ut att vi inte trodde hon kunde fortsätta köra. Gissa då vår förvåning när vi skulle se efter om hon var okej, och möter henne körande därifrån. Skön känsla ändå, att hon klarade sig J


Med den första överraskningen avklarad (inte en speciellt rolig en, men ändå en överraskning) samt en liten sväng in till granloholm och Fias syster kunde vi åter höja blicken mot vårt mål på resan.

Efter cirkus 3-4 timmar var vi framme (efter att ha passerat ytterligare två bilolyckor) vid vår stuga i vargen, någon kilometer från själva "skalet". In med alla väskor och skidor, rumsindelning (tillslut hamnade jag och Fia i ett rum med våningssäng, och Lina, Elin och Frida tog rummet med en dubbelsäng - det fanns en våningssäng till men ingen ville sova själv och ingen ville sova i "vampyrrummet" som den stod i...), laga mat (ris med jättesmarrig gryta, som Sivan hade gjort) och sedan var det bara att ta det lugnt ;) en liten promenad runt området och några timmar senare bums i sängs.


Jag hade goda avsikter med resan, mer än att röja på nyårsafton, jag hade med mig både matte- och kemiböcker som det skulle läsas ur och räknas i. Längdskidorna skulle också flitigt användas... Och det började bra, första dagen gav vi oss, jag, Lina, Elin och Frida ut på en liten tur (Fia gasade på i slalombackarna istället). Men, jag och Lina blev rätt så snabbt medvetna om att vi inte alls var ämnade till att bli några proffs i skidspåret. Frida och Elin däremot körde på i ett rasande tempo och när de väl hade åkt färdigt hade de klarat av en hel mil, 10 hela kilometer (om jag minns rätt). Jag och Lina gav upp lite tidigare, tror vi fick ihop till ungefär 3 kilometer, 3 lååååånga kilometer ;) Tills nästa gång vi ger oss ut och skidar loss ska vi skaffa oss två hundar som kan dra oss, precis som några andra, som körde om oss, gjorde - fuskare! ;)


Söndag kväll var i mitt tycke, den bästa "festkvällen". Vi 5 och en box vin, finns inget bättre recept på en lyckad hemmakvälls-fest.

Vi tog en tur förbi hotellet också, men då det kostade 150 kronor att gå in snålade vi lite och gick hem igen, alla utom Fia - rika snorunge :P


Morgonstund har guld i mun. Det vaknade vi till på nyårsmorgonen. Lina och Frida, finurliga som de är, hade dukat upp hela stora vardagsrumsbordet med frukost, gröt, bröd, pålägg och annat gott. Dessutom hade de i dörröppningen innan vardagsrummet hängt upp ett handskrivet papper med just texten: Morgonstund har guld i mun. Det var en bra start på dagen må jag säga! Thank you girls (:


"Dagen D" (i detta fall) lika med nyårsafton var i stort sett en slapp dag, vi började med middagen vid 4, hjortfilé med hasselbackspotatis sås och sallad, och efterrätt a´la glass m. maräng och chokladsås, gottgottigottgott! Inte så mycket att säga om kvällen och natten annat än att den var bra, ingen höjdarkväll, men jag får väl skylla mig själv - saker blir ju som man gör de till...


Under resans gång utvecklade vi nästan lite av ett beroende till teveserien L Word. Frida hade fått den första säsongen i julklapp av sin bror och tog med sig den. Inget som jag i första hand skulle se, men ju fler avsnitt vi såg (för man ville ju se vad som hände... hur det slutade...) desto mer tyckte man om serien. Alla karaktärer som man fick följa. Vi blev till och med så fästa att vi "valde" vilka karaktärer vi själva var, inte grundat på något speciellt - bara för skojs skull. Jag = tennisspelerskan, Lina = den mystiska Shane, Fia = tråkiga Tina, Frida = prata roligt och Elin = konstiga. Så kul kan man ha med en teveserie. ;D Vi hann se hela boxen, och nu längtar jag tills jag får se resten av den dramatiska fortsättningen!


Återstående delen av vår vistelse i Vemdalen blandas lite ihop, långa sovmorgnar (rätt skrivet, i plural?) och rätt så likadant "dagsinnehåll" - inte det bästa att försöka minnas för någon med (dåligt) minne som mig. Jag kommer i alla fall ihåg den sista kvällen/natten, då vi hade pyjamasparty! Filmtittande, sista avsnitten av L Word, och tjejsnack, hur kul och mysigt som helst!


Hemåt återvände vi på torsdag, efter genomgående städning av hela stugan, toalett som kök, från golv till tak - så noggranna var vi. Vid tvåtiden sa vi adjö till Vemdalen, för den gången, och efter ungefär 3-4 timmar var vi hemma igen. Så himla skönt, som man säger borta bra men hemma bäst ;)


Hela den här upplevelsen har, hur löjligt det än låter, gjort att man växt lite som vuxen - detta var för mig, första "stora" resan, utan föräldrar. Att Fia och Elin körde hela vägen var också en kul grej, man kände att "nu är vi vuxna på riktigt" - jätteskön frihetskänsla! ;D

Nu ska jag sluta tråka ut er med mitt känslosnack, hoppas ni andra haft ett bra jullov - det har jag definitivt haft!


Ciao!


RSS 2.0