Gott nytt 2009



Ta det lugnt ikväll, det ska jag. Kanske.



PeeaaaCCCEEE OooooooooOOOuuut.


Jag följer ett antal bloggar...


..Några

- av mina vänner, 
- av min vänners vänner.
- till och med av mina vänners, vänners, vänner.
och några av människor jag inte känner.

Alex Schulman är en av de jag inte känner, vars blogg jag läser. Och den är bra. Underhållande. På sitt lilla vis.
För er som inte smakat på den ger jag er: hans inlägg: "attacken mot schulman". Älskvärt bra skrivet.



Dagsrapport
:
Jobb fra 08.30 till 16.30. Ett stopp på vinmonopolet för att köpa vin. Och ett stopp på joker för att köpa öl. Mamma. Och pappa. No need to worry.
Fra 17-18 till nutid. Slappt teve-tittande/data-knapprande. Snart är det läggdags. Jobbar imorgon. Fastän jag egentligen inte skulle. Slutar i bra tid. Kl.4. 8 till 4, för att vara exakt.

Gott nytt år i f.skott.
Auf Widersehen.

Mitt 2008.

Klyschiigt, jaaaAAoo.


Artist.
Erik Hassle

Bild.


Hemsida:
> BlOgLoViN <

Låt.


Händelse(r).
Studenten (+balen) & flytten till Oslo.

Svensk.
Ara Abrahamian.

Citat.
Sara - Vill du ha kvitto?
Halv-snygg, jämngammal kille - Nej, tack. Men jag vill ha dig.

Film(er).
Mamma Mia & S.A.T.C


And that's it.

Osannolikt sammanträffande.

Jag och Elin drog lite lätt igenom vad vi hade fått i julklapp förut för varandra. Nästan ungefär lika,, pengar lite kläder,,, m.m. Sedan kom jag på att jag hade fått en box av pappa. En box med en komedi-teveserie, som har gått när jag var liten. Som jag inte hade en aning om hade existerat - once again, mitt minne... Den hette "Nöjesmassakern". Och vet ni vad Elin säger. Att hon OCKSÅ fått den i julklapp. Av sin pappa.
Hur stor är chansen att vi skulle lyckas få exakt samma dvd-box? Jäh, jähh, inte världens grej kanse är er åsikt. Dra dit pepparn växer, säger jag.

Vi har förresten hinderbana här hemma ännu en gång. Lika med att vi tvättar idag. Vi har tvättdag på måndagar. Vad bitterljuvt vuxet det låter. Med egen tvätt-tid..

Ska sova nu. Tidig morgon, imorgon. Gute nachtt.


Trytande fantasi.

Ni ska få höra hur jag jobbar den här veckan.
idag: 11-19
imorgon: 08.30-16.30
fredag: 08.30-16.30
lördag: 11-19
Resten av dagarna är jag ledig. Skönt.

För stunden gäller detta: frukost, lite smink & nyckel-letande.
Goodbye.

Hemma i säkert förvar.

"Hemma" alltså.

Nu ska jag packa upp, ta en dusch och sedan vila. Senare ikväll kommer Elin :)

Adjö. / Finska pinnen.


Centralen igen.

Självklart sitter jag vid mitt älskade "sidewalk express"....

Hade fått ett mail fr Kerstin med ideér över 1-veckas-semester-resmål till sommaren. Vi pratade om det när vi träffades att vi ska åka någonstans. Korfu som var ett av hennes förslag såg mycket bra ut. Speciellt efter en fruktansvärd lång (vi var 1 timme & 20 min försenade till sthlm central) & kall (dragit ner på värmen för att vara ekonomiska?) tågresa...

Träffade Fia igår kväll innan jag åkte, det var riktigt mysigt. Var så längesedan vi sågs sist. Fick se lägenheten och så avnjöt vi två exklusiva sallader, amerikansk & grekisk. MUMMA!




Nu har jag raskt förflyttat mig (så snabbt som 11 textrader, ENDAST!) (..i själva verket ett antal timmar) till en buss påväg till Oslo... Här har jag det bra, ser på film, och upptäckte nyss att det finns internet här. Nu slipper jag sitta och räkna minuterna på bussens digitala klocka - som jag i stort sett gjorde när  jag åkte buss fr Oslo...

Nä, nu ska jag se på film igen! Härligt.. beräknad ankomst-tid till Oslo är 15.30 så jag har några timmar att slå ihjäl..
Ha de!

Stressigt.

Mycket som ska göras innan jag ger mig av. Hemifrån indal åker jag vid 6-tiden & från sundsvall kl.23.40. Tiden emellan där ska jag träffa Fia.
Innan dess:
-packa färdigt
-ringa mormor
-ringa farfar
-leta fram biljetten, tåg.
-äta mat...

Hinner inget mer nu. Men vi kanske "syns" på tåget, eftersom jag köpt en bärbar computa! så då tänkte jag kanske köpa till internet. See YAAA

Julafton, version 2008.b

Knäppte massa kort, så de får stå för "berättandet":


    
    
    
    

"Inatt jag drömde något.."

".. som jag aldrig drömt förut". Paolo Roberto, vilken man. Jag förälskade mig i honom inatt. Riktigt. Hemst. Förälskad. Var jag. När jag vaknade kändes det lite tomt i hjärtat, till och med. Dessutom hade jag och hans fru hade ett riktigt gräl. Nästan catfight. Och hon var typ 40 år...

Att man kan drömma så att det känns så verkligt? Konstigt. Och Paolo av alla?

Paolo Roberto

..men visst är han lite hunkig. Brottar'n "min"... . ..

Julafton, version 2008.

"En bild säger mer än tusen ord", är det va?

   
 
(okej, mamma kommer döda mig efter bild nummer 7.. hon sa, bokstavligt talat "lägg inte ut de här bilderna på bloggen". Sorry mamma, but a man's got to do, what a man's got to do..)

JAG ÄLSKAR ATT VARA HEMMA. Vill bara krama ihjäl hela familjen. Skulle jag lagt ut alla bilder från kameran här skulle ni sett vad mycket kramar det blev igår. Men det är inte slut än. Nu om några minuter ska vi till pappa (och hundarna!), sedan kommer farfar. Imorgon ska jag träffa Kerran & på lördag Fia. :)

Vill inte åka tillbaka, nästan,, Som Ferdinand säger "jag trivs bättre här.."


Hej Sundsvall. Hej Indal.

Nu har jag äntligen kommit hem. På riktigt. Vi var till kusinerna förut. Käkade mycket god julmat, fick besök av tomten, öppnade julklappar samt dansade kring granen. Jag bara allmänt njöt utav att få vara tillsammans med familjen igen.
Bussresan Sthlm-S-vall gick förhållandevis bra. Seg. Men jag fick två egna säten att sitta/ligga på. Nice, efter att ha trängts på Oslo-Sthlm-bussen.

Är lagomt trött nu. Därför ska jag gå och lägga mig. Har ju som sagt, knappt sovit något det senaste dygnet.
Imorgon får jag träffa pappa, farfar och hundarna på julafton nr 2.

Imorgon kanske det kommer lite bilder... kanske,,
Något som förresten är smått sjukt är att jag redan känner mig halvt stressad inför tillbakaresan. Har till och med packat ner det mesta, som fanns här hos mamma, som ska med. Redan ikväll/natt. Säkerligen något hos pappa som ska med också, väskan kommer vara fullproppad och tung. Harsch....


Nej nu somnar jag,, God natt.

Hej Sverige. Hej Sthlm.

Nu är jag framme vid mitt delmål. Har satt mig här vid mitt älskade sidewalk express.Vad skulle jag vara utan det? Jo en tom själ.
Fick inte speciellt mycket sömn inatt, fastän jag hade tänkt mig att det inte skulle vara så jättesvårt att somna. Men det var ju typiskt att den enda lampan i hela bussen skulle vara den som satt ovanför personen framför migs huvud. Så den första timmen gick åt till att försöka knipa ihop ögonen - utan resultat.
Att det efter några timmar visade sig bli bastu i bussen var ju inte heller något direkt sömnpiller för mig, det vet ju du om någon, Lina. Ja, vad ska jag säga. Det blir en zombie-sara på julafton iår.

Just ja! GOD JUL! ..fast det känns inte som jul, när man sitter på centralen, där det visserligen är julpyntat och fint. Jag tror att det är lite julmusik som saknas.Typ. Kanske något mer?..

Jag har i alla fall bokat en buss somgår kl.08.30 härifrån, tåg-alternativet var självklart slut - i sista minuten. Jag tänker inte punga ut med normalpriset på över en tusenlapp. Är hemma iaf en timme och 15 min tidigare än med tåget, som jag dessutom hade behövt vänta på tills halv 1, här, ensam. Då känns det bättre att vara på resande fot de där timmarna ist.

Lär kanske bli något mer inlägg här, det är ju mer än två timmar kvar så.. Ajöken.


Nu drar jeg hjem!

Om 1,5 timme åker jag till bussterminalen. Sedan ser det ut såhär:
23.00 avgång, ankomst ca 06.20 i sthlm.
Tåg är bokat med avgång till klockan 12.30, då är jag framme strax före 4 i S-vall. Ska dock försöka hitta någon sista-minuten-billig-biljett så jag kommer hem tidigare. 2 olika alternativ finns då. Tåg 08.30 el. buss ca 09.30.. Hoppas, hoppas.

Imorgon ska vi till kusinerna och fira jul i matfors med mamma.
På juldan åker i till pappa och firar med honom och farfar!
Jag längtar!

Ska hinna platta håret, iaf luggen, sminka mig och packa ner det sista i väskan innan jag åker, det borde inte vara några problem.
Ha det bra! Vi ses i Sverige!


Lille julaften.

Fina ord va? Det är vad vi norrmän kallar den 23:e december. Istället för dan innan doppare-dan som vi kör med hemma..

Lilla julafton ska vi faktiskt ha hemma hos oss idag, ikväll. Elin kommer ju sitta själv här imorgon så vi måste göra något åt det faktum att hon sitter ensam på julafton. Vi ska laga köttbullar, vi har köpt gravad lax, jag har inlagd -& senapssill kvar. Glögg och pepparkakor blir vl finishen, Åå så mysigt.
Men först blir det jobb, halv 9 till halv 5 (känns lite sådär motiverande, då cheferna har sagt att det här nog är den värsta dagen på hela året. Värsta som stressigast, mest folk..). Men då har jag ju något mycket motiverande när jag kommer hem och ännu senare, då jag åker från Oslo.

Annars så ser vår lägenhet ut såhär för tillfället: hinderbana & tvättrum. Efter mycket om och men ska vi köpa in oss i tvättstugan, fast bara tvättmaskinen. Torktummlaren är alldeles för dyr för vår smak. Därför får man ta till sig en reservlösning för att få kläderna torra:



Nu måste jag springa till jobbet!! Ciaociao.


Full rulle, here and there.

Much to do: (Oslo)
- Slå in de sista klapparna.
- duscha.
- tvätta.
- hänga upp tvätt.
- packa väskan.
- betala hyran.
- göra en allmän plan så att jag har koll på allt ..

Much to do: (Sundsvall)
- fira jul, gånger 2.
- träffa släkt
- träffa vänner
- köpa dator
- köpa nödvändigheter som ska med tillbaka.
- betala faktura på en julklapp.
- mysa med systerystrar.
- gå på en vinterpromenad med hundarna.
- mysa med katten


Dan före dan före dopparedan.

Nu är det julafton om 2 dagar. 2 DAGAR!! Kan ni förstå det? Inte jag. En natt kvar här sedan åker jag bussen imorgon natt, tåg i övermorgon på morgon&dag och sedan är jag hemma!!

Idag kör jag på det här: 11-12 shopping av sista julklapparna, 12-20 jobb. Resten av kvällen ska jag packa. Sedan ska jag krypa ner i sängen i bra tid, så det snabbt blir den 23:e :)

Jetzt ska jag göra iordning min pause-mat. Ha de!


Fantastisk, perfekt timing.

Fick ett mail från mamma, med efterfrågade bilder hemifrån. Bland annat på katten. Ja, KATTEN! Inte kattungen. Har jag varit hemifrån så länge? Kolla själva, såhär (bild 1) minns jag min gosiga lilla gris. Såhär (bild 2, 3) ser han alltså ut nu!





Jag grinar seriöst. Fan. Saknar alla, allt - till och med, där hemma nu. Tusen gånger mer.

Dubbel-själv, trippel-ont.

Dubbelsjälv som i "dubbel-ensam". Lina har entrat Sverige & Elin Grünerlocka.
Trippel-ont som i skavsår på tån, bula i bakhuvudet, träningsverk i benen (och lite allmänt i hela kroppen?).. hmm.. sleten?

Att det kan kännas så ensamt, fastän det är jul. Eller är det därför man känner av det mer? Måste vara så. När man vanligen brukar vara mitt i alla förberedelser inf. jul-dagarna. Pynt hemma runt om i huset och av gran. Dofter av julmat och ljud av stök & bök. Fast familjen är ju det jag saknar främst här. Oavsett juletid eller inte.

Idag har vi fixat och trixat (E & jag) med lite geleljus-göra. Riktigt kul. Och ännu mer kul är att känna den där känslan som när man gick i 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9-an, och hade gjort något i slöjden för att sedan ge bort det till någon stackars släkting. Vilken stämning!
Dessutom har jag slagit in mina, hittills inköpta, julklappar (bara  7 kvar.. "bara") . Nice houa?


This year's theme: stripes, "flowers", black, red and metallic. I en härlig kompott.


Men hörrni förresten, ett litet tillägg. Ta inte det jag skriver här allt för allvarligt. Läste igenom några tidigare inlägg jag skrivit. Vissa låter oerhört. Oerhört. Deprimerande. Eller så är det lika drastiskt fast åt andra hållet. Galet. Som sagt, ta det jag skriver här med en nypa salt, eller två. Eller med lite peppar till... Inte 100 % allvar.


God natt.

Don´t we almost have it all?

Vi gick,
vi åkte,
vi drack,
vi dansade,
vi skrattade,
vi gick hem.


Ok, en mer detaljerad beskrivning får dere icke. Vi tar dagens (trista) ist. LINA ÅKER HEM! och lämnar mig & E alldeles ensamma.. På två veckor kommer vi inte att ses,,, hur ska det gå? vi som suttit ihop i 2 månader..

Fast jag åker ju hem med. Om 2,5 dagar. Yeey!

Hej då.


Håll tummarna.

För att Lina ska följa med mig ut ikväll, inatt... hon är lite tveksam..
och som sagt.. min vänskapskrets här i the big O... ...   ...   ..




och jag är en mes som ger vika och följer med lonely girl ut till hennes MENY kompisar.
Jag tror på en underbar kväll tillsammans med dem och min ögonfrans i ögat..

//Lina Lienna Elida

To go with.



Min tomteluve på jobbet. Fläta + tomteluve lika med julstämning..?

Ska åka in till stan strax, en halvtimme tidigare, för att möjligen hinna med något julklapps-köp. Sedan börjar jag jobba kl.11, slutar 19..
Ha en bra dag mina vänner.

Tillägnat F.



Juuu knåååw hooo juuu aare.
Min trognaste läsare? haha..

Fredagkväll..

För tillfället sitter jag vid datorn, elin vid spisen och erik vid skärbrädan. Vi lyssnar på min skiva jag fick i julklapp av oslo citu (gallerian jag jobbar i. Tydligen ger de en julkapp till alla i hela gallerian . iaf hela meny.. och det vore ju inte så logiskt om det inte är hela gallerian..). En julklapp som var en dubbelcd med norska jul -och o-juliga sånger. För att inte ha lyssnat på speciellt mycket julmusik ljuder detta ganska bra i åtminstone mina öron...

Jag fick ett paket från Meny också! 400 kronor i gavekort = presentkort på, just meny. Super! 400 norska att handla mat för! (och på julmiddan "vann" jag en genser, ett nyckelband och en reflex i jul-lucke-öppningen. Sara likes her arbetsplats..)

Nu ska vi käka tacos. Goodbye.


Gingerbread-house.

Från början till slut:

           

WooooooooooW

"wooooow", Elins och mitt uttryck då jag kastade en nonstop. Och E fångade den.
Nästan lika skickligt som när jag (ståendes inne i dusch-kabinen) kastade den tomma balsamflaskan i soptunnan (som Lina snällt höll upp locket på).


Nu åker jag om en timme, till jobbet. Redan färdigsminkad- stylat hår -och påklädd.
Vi tar de där pepparkakshusbilderna nu ist, eftersom jag är så sysslolös, och för att jag vet att ni där ute i cyberspacet sitter som hungriga vargar efter först och främst bilder - men framförallt bilder på hus, i pepparkaksmaterial...

Skelettet:



- Ett inlägg som aldrig blev publicerat av någon anledning.. Fler bilder får ni strax, ska bara föra över de från E-s dator till ett usb, till L-s dator... Som sagt strax...

Julmiddag.

På jobbet, lagret, om 3 timmar. Jag är fylld med förväntan! Maten, människorna (har inte träffat alla än..), kläderna (har jag klätt mig på så att säga "rätt nivå"?), norska julsånger???

Nej nu ska jag göra mig iordning. Imorgon bitti el. kväll kommer bilder över mitt dagsverk. Ett pepparkakshus.
Hej Svejsan tjoooolaheeejsan.

To go with.

Kom hem för typisch en timmisch. Fr.08.30 till 16.30 har jag slitit ont på jobbet. Not quite. Idag var en bra dag på jobbet. En lagom dag. | Syndade på köpfronten förut. Igen. Köpte en tröja att ha över klänningar, något väldigt användbart (kan man ju inbilla sig) eftersom klänningskontot har blivit påökat på senaste tiden...

Imorgon är jag ledig, då ska jag göra klart pepparkakshuset (bland annat göra ett nytt tak, eftersom det förra var för litet), kanske köra någon tvätt, slå in de julklappar jag köpt hittills (vilka inte är många till antal). Och något mer med antagligen.
På kvällen, kl.21 ska jag till jobbet på julmiddag, som sagt. Kan man ha den där klänningen jag beställde månn tro? med klackar till..? eller är det för uppklätt? hmm.. Får kolla upp det där imorgon...

Lina kom hem nyss, Elin åkte nyss. När Lina käkat hoppas jag hon är på att åka till IKEA, eftersom vi ska köpa sill och några saker till ett julklapps-projekt av mig och Elin.

New shoes. New dress.

Hämtade vårat paket på posten igår. Askul med lite nya grejjer. Skönt att allt passade, hade kännts lite onödigt att lägga ut pengar på något man inte kan använda.. klänningen var ju något skrynklig, men det kan man ju ordna.





Update: Började jobba tidigare igår än vad jag var uppsatt på så jag fick sluta tidigare med. Riktigt bra. Idag börjar jag halv 9 och slutar alltså halv 5. Imorgon är jag ledig. Nice. På kvällen har vi julmiddag på jobbet. Det ska bli trevligt.



Tragiskt. (men magiskt?)

Vi satt här i lilla lägenheten. Jag och Lina. Så kommer vi på en sak. En sak man inte FÅR glömma. Något som varit en del av hela våra långa liv. Det var lucia igår. Och det tänkte vi inte på. Inte en tanke på att "hemma i lilla Sverige firas det nu på olika håll". Men vi glömde. Och det kommer vi aldrig glömma. Att vi glömde lucia.
Herregud.


Det är inte likt mig.

Utgång 2 dagar i rad.
Helt ok efter utgång 2 dagar i rad.
Igår gjorde jag ritningarna. Idag blir det pepparkakshusbak, bara vår kavel kommer tillbaka till oss.

Heej då.

12 - 13 december.

Ja, vad skall man säga. Bloggen är inte prio ett just nu. Okeej, en dags frånvaro är inte något speciellt

Igår körde vi en mys-utgång. Slutade med att jag och Frida ensamma tog Oslos gator med storm.

Pics:
För att vi är så härliga.

För att vi älskar Fridas hals.

För att Lina älskar att vara med på kort.

För att tre tjejer i en dubbelsäng blir en "trippelsäng".

För att åldersgränsen på alkoholhaltiga drycker är 18. 


Imorse:
F - Varför luktar det rök på toan?
S - För att Elin nyss la av en rökare.
Så jääävla bra.

Ikväll blir det parteeey. Vi har laddat upp med lasagne & öl. MUMMA!
Ha de gott ikv. Ta hand om er.

En ljusglimt i mörka natten, till er.


Oaktiv på bloggen är lika med aktiv på jobbet... Jag tjänar pengar där, inte här. Anledningen till att ni inte får någon lam ursäkt eller ett "förlåt"..
hmm, aggressivt, rivig start det där. Ni kanske tror jag kommer vara sur och bitter den här gången. Inte då.

Idag har jag så gott som flygit på små, puffiga, bomulls-mjuka, ljusgröna (för omväxlings-skull (särskrivs?)) moln. Redan imorse när mobilen ringde sin ljuva väckarklock-signal var jag inte lika trött och grinig, som vanligt. Lina klev upp samtidigt som mig, och det gjorde ju inte saken sämre. Dagen på jobbet har flytit på till synes bra tills slutet då om man ska nämna någon down-hill för dagen. 40 min obetald OB (igen) pgr av ett saknat kvitto till ihopräkningen. Ett kvitto som fortfarande är borta...
Efter denna dropp vandrade kurvan uppåt igen. Gick till Lina & gunerius och tillsammans åkte vi hem till E. OCH FRIDA. Som är här på ett weekend-besök. Ett ord. Trevligt. ...Risotto alá Lindström gjorde sedan magen gott.
För att göra den här dagen ännu mer effektiv tog jag buss 401 till IKEA furuset. 2 nya handukar (eftersom E doppade min ena i toan), en julklapp, presentpapper -och snöre, inlagd sill, senapssill & förlängningskontakt gånger 2...

Nu ska jag se på film, tror jag, Notting Hill för tusende gången, kanske. Imorgon börjar jag 12 o'clock. Tänkte ta en runda på lite klädbutiker, en klänning vill jag ha (en foundation med), samt ta en sväng förbi Grönland-postkontoret och se efter om paketet kommit dit.

Nej, film var det. Addddddjö.


Silent night.

Jobbat idag. After that: Besök på posten, grönland förut (snart får vi paketet!) Nu, hemma. Snart: RYDDETID. Också kallat städ-tid, med en sväng till joker för att panta, inräknat. Först, MUSIK MAESTRO:
Bump in the road, come undone, party with my pain,
miles away, human, breathing your love, yes,




Dagens gulligaste går till:
brevet från lillasyster Lisa.


Trött.

Orka jobba.
Nu går jag och lägger mig 30 min till, i den underbara, varma, sköna sängen.

Sen update.

Dagens roliga händelser:
- Jag såg vår svenske förbundskapten i herrfotbollen: Lars Lagerbäck.
Trodde jag. Han har en dubbelgångare. En norsk.
- En kund kom in och handlade 15, (15!!) burkar med piller.
Pillerburkar som bildade en svängig melodi på rullbandet.

I know. Inte så "roliga" händelser. Men det händer inte så mycket för tillfället.
Bjuppis på en bild. För att den är så rolig.



Annars ska jag gå och sova om en stund. Ska fixa tvätten bara.
Imorgon jobbar jag 08.30-16.30. GodNatt.

Mysig b.f.c.t.

Beforchristmastime = idag. Först lite strosande på julmarknad. Sedan ett hopp in på ett kafe med varsin kopp (skål) varm choklad. Nu julpyssel. Och lite senare: glögg, som vi inhandlade förut. Mage och hjärta är varmt idag :-)

Tänkte ta tag i matlagningen snart jai. Spaghetti-rester från igår tillsammans med lite korv och vegetables kan nog bilda en god ungsgratäng-kompott.
Imorgon jobbar jag, börjar kl.12 vilket känns skönt. Mindre skönt är att jag slutar 20.00 men det är en smäll jag får ta.
Heipa.

Julmarknad på Aker Brygge.


Jag och Lina vaknade för cirka 2 timmar sedan.
Jag och Lina har just ätit varsin äggmacka.
Jag och Lina ska åka på julmarknad idag!
It's christmas time.
Dessutom är jag ledig nästa lördag! och jag trodde jag jobbade. PERFEKT tid att göra mitt pepparkakshus då! Fast jag måste pilla med ritningar först då :)

Annars har jag hunnit med en 0,5 dags disk på 10-15 min. Lina har förälskat sig i 1000apor. Jag med.
Schema för nu: påklädning & sminkning. Sen drar vi! Haj KAj!

Chillin'.

Is the word of tonight.
..Jag som ville gå ut ikväll, men "my girls"/"my homies ville inte. Eftersom de i stort sett är min bekantskapskrets här i O-town så blev det till att stanna inne ikv, till mammas belåtenhet skulle jag tro...?
Precis vad jag tänkte på igårkväll när jag inte kunde somna (jag har haft supersvårt att somna den/de senaste veckan/veckorna, jag som brukar somna när lyset släcks - för det mesta iaf. Jag har väl mycket i skallen nu, antar jag är anledningen, nya intryck, ansikten och massa tankar och annat som man inte behövt tänka på när man bodde och levde i lilla indal..). Min minimala bekantskapskrets. Okej, ja, jag träffar massa folk hela dagarna (25'000 kunder per vecka), och jag börjar lära känna mina co-workers bättre och bättre, inte alla dock. Men i det stora hela är det Lina och Elin som är mitt socala liv för tillfället. ABSOLUT inget dåligt i det. Linas alla personligheter och Elins med för den delen, hjälper ju på sätt och vis till att utöka det sociala.. Men det känns ganska fjesigt. Som ikväll nu när jag ville gå ut. Elin var inte sugen. Lina var inte sugen. Sedan fanns det ingen mer. Så jävla tragikomiskt..

Eftersom jag låg vaken cirka en halvtimme hann jag komma in på lite sidospår under min funderar-stund. Jag kom in på banor om hur det blir om jag stannar längre än ett halvt år. Elin är helt säker på att hon inte ska det. Lina är lite mer osäker än mig om hon ska det eller inte. Jag börjar bli mer och mer bestämd att jag ska stanna längre. Här har jag ett fast jobb = en fast inkomst. Och en större lön, antagligen, än vad jag skulle ha hemma om jag skulle få ett jobb.. Det är den där nackdelen med min bekantskapskrets då, om L,E lämnar mig.. Tänk om jag inte lärt känna någon annan på ett halvår. Fy. Tusan. Vad jag är en osocial person då. Jesus. Ni får be för mig. haha tänk er annars, mig själv i Oslo. Jag kliver upp på morgonen, åker till jobbet, slutar jobba och åker hem, till min lilla lya. På helger och kvällar: tar jag en promenad i parken, med mig själv som kompanjon, njuter av en lyxig middag ute på resturang, med mig själv. Eller kanske tar jag en svängom på dansgolvet på någon cool klubb, med mig själv. Enstöringsvarning!

Nää nu kaputtar internet snart.. Ni där hemma, hör av er jag vill vara uppdaterat om vad som händer och vad ni gör. Som sagt, jag lever i en bubbla..
Adios.


Se det snöar.

Igår kom snön. Och idag ligger den kvar. Nu börjar julen smyga sig på i allt raskare fart. Jag och Lina tog en promenad ner till Joker (typ ica fast i ett mer ihoppressat format), då passade vi på att knäppa lite kort.









Nu måste jag bokstavligt talat springa till jobbet. Adjöss.

Själv på natt-kvisten.



Elin är inte hemma.
Lina sover.
Jag. Jag sitter här och roar mig på egen hand...

Segt på jobbet idag. Jag trodde att vi stängde kl.8 då jag skulle sluta jobba. Men nej. Jobbade över, obetalt  till slut 40 min. För att jag inte fattade att kunderna som rullade in mot kassorna efter 10, 20 min efter "stängningstid" INTE var de sista. (svårt att fatta? ja, det är svår-förklarat..) Dessutom saknades en satans lapp till ihopräkningen. En lapp jag aldrig hittade, som jag ska fortsätta leta efter imorgon...
Det är tur att vi har fått en massagefåtölj i fikarummet (på prov i en vecka, men ändå). UNDERBART att på pause kvarta i den.

Nu måste jag slita mig från datorerna, Linas; internet & Elins: Film: Mamma Mia.
Hej hå.

Det kallas: "førdriva tid".

Vad jag gør just nu. På Oslo centralstation. Skulle hømta ut mina biljetter, innan jag børjar jobba, kl.12, men då hittar jag ingen biljett-automat a là sj.. Så då gick jag till det varma fina Sidewalk express. Och nu har jag hittat information om vad biljett-automaten ska vara.

Jobbar som sagt idag, till 20.00. Det kænns lagomt drygt nu nær jag inte ens børjat mitt pass.. Men jag tænkte såhær førut - nær klockan var 10. Att då var det inte ens ett halvt dygn tills jag skulle vara hemma igen. Vilket betyder att det nu ær mindre æn 10 timmar tills jag ær hemma igen. Ååå så mycket bættre!

Har varit och fixat klart depositionskontot nu med hyresværden. Så nu ær det bara att føra øver depositionen så ær vi klar med detta, før tillfællet iaf.

JAG LÆNGTAR HEM! vill jag bara sæga. Julen længtar jag också till. Mindre æn 3 veckor, jag rænkar varje sekund som går. Det ær mycket jag længtar efter som finns dær hemma: familjen, slækten, vænner och inte minst... KØTT! Det proteinet vi får i oss nu ær i stort sett: tonfisk, panerad fisk, fiskkotletter och någon enstaka gång kjøttdeig (køttfærs). Jag saknar den dær robusta biffen.. haha

Næ nu måste jag kila. Adjøken.

Youtube-singin'.

Många är de som lägger ut klipp på sig själv när de sjunger en trudelutt. Vissa är väl medel, men de allra flesta ligger under nivån bra.. Då och då dyker det dock upp någon utstickare. Som är mer än medel. Som är riktigt, riktigt bra. Som den här tjejen:




If I were a boy  som hon sjunger är faktiskt väldigt bra.. Den är från Beyonces nyaste album, som jag tror inte är släppt i Sverige än? Eller? Ja, iaf inte i Norge.. tror jag..? (jag har ju faktiskt inte lyssnat på radio på hela tiden vi varit här, och inte kollat på teve sedan vi flyttade till vår lägenhet.. vilka brukar delge sådan info..)
Några fler låtar från det albumet känns, efter första lyssningen, också bra:
Why don't you love me 
Brokenhearted girl
(If I were a boy)
Halo 

När vi ändå är inne på linjen musik..
David Cook, som vann amerikanska idol - senaste vinnare - har släppt sin första singel. Personligen är det hans röst jag tycker är så bra. Och Light on verkar ju ganska lovande, hans album har släppts i USA. Men inte här i norden, tror jag... På myspace.com/officialdavidcook hittade jag någon till låt iaf.. Favoriten är dock en av låtarna han sjöng i idol, Mariah Careys Always be my baby.

Nu ska jag fixa iordning mig och åka till stan. Med musik i lurarna. Lateeaa'

Tre veckor till jul.

På min lediga dag har jag detta som måste göras:
- Besöka likningskontoret, för att ändra min adress..
- Åka till nordea, och ordna ett visa-kort ist för ett electron
- Åka till posten och ordna med papper för att jag&L ska få vårat sko/klänningspaket..
- Möta upp vår hyresvärd vid sparbanken för att fixa ett depisitionskonto.
Anything I've forgotten?

Just ja..
 
Glad första advent, i efterskott...
Glad andra, tredje & fjärde,,, i förskott..

Films / Series .

  Twilight
  Vilken film. så konstigt
  mystisk? så mystiskt bra?
  Det går inte att sätta riktiga
  ord på vad som gör den..
  Sååå bra.

  Fler filmer/serier som kan 
  kryssas av "Oslo-listan":
  [X] Helens små underverk.
  [X] Tomten är far till ...
  [X] H.S.M 2
  [X] Stolthet & Fördom
  [X] Notting Hill
  [X] Love Actually (*10?)
  [X] Step up 2
  [X] S.A.T.C
  [X] Greek
  [X] Gossip Girl
  [X] The Notebook
  [X] The Mist
  [X] m.m

   Nu ska jag sooooooova.
   God night.

Day off.

Jag är ledig imorgon. Såååå skönt!
Jobbet går bara bättre och bättre, PLU-koderna börjar sitta, en efter en. Och nu har namnen på de jag jobbar med också börjat etsa sig fast .. Ser faktiskt fram emot nästa pass :)

Ikv blir det en soft kväll, uppe länge?
Lina vill ha sin dator nu, så det ska hon få (:
HEJ DÅ


Sara Snackar Sent.

Kvällens snacks: Brunost, aka. getost, aka. (according to E) "ost som smakar messmör". Gott är det i vart fall.

Till dagens bravader = jobba, jobba, jobba. Fr.11-19 (: tog trikken hem vid halv 8, bara för att vända i dörren och åka tillbaka till Oslo city (jobbet). Inte för att jobba. Utan för att shoppa. Mat. Tråkigt kan tyckas, men en norsk shoppingtur med duon S.L bland fiskekakker, pinnekött och lompebröd är inget man vill missa. Vi handlade för 400 norska = 4 tunga matkassar. Sedan tog vi bussen tillbaka hem.
Om jag glömt nämna det tidigare så har vi iaf jättebra förbindelser till staden vid vår lilla lägenhet. 2 trikk-linjer & två buss-linjer. Bara om vi inte orkar gå den halva-hela(?) kilometern, på 10 min...

Imorgon börjar jag så tidigt som halv 9, så det blir uppstigning kring 6 - halv 7.. Elin ligger redan och snarkar. Jag och Lina har en mysig stund i vår tresits-soffa. Med mysig musik! Regina Spektor, Hellström, Imogen Heap, Juno-ledmotivet m.m. BARA  MYYYYYS. Eller KOOOOOOS, som de säger här i Norge.



Heipa fr "the cosy corner".

RSS 2.0