Beautiful weather.

Ja, ännu en dag med fint väder - varmt och skönt, och bäst av allt, soligt! :)

Detta är vad jag kommer att ha för ämnen, denna vecka, i skolan. Onsdag är vi ledig! också! :)

image162

Nu måste jag koncentrera mig på projekarbetsrapporten - fastän jag borde rikta fokus på Krister och biologilektionen ... Ciao!


Yesterday

Lite tjitt-tjatt om gårdagen...
Som "startades" med fotbollsmatch, på vesthagen, som resulterade i en förlust, 2-1 mot matfors. Trots att vi spelade skitbra! men vi satte inte de chanser vi fick och då brukar det inte gå så bra att vinna ;) Fick en liten fläskläpp på köpet igår också, den har minskat avsevärt i storlek men läppen är ännu inte så vacker som den brukar vara ;)

När jag kom hem efter matchen hade jag och pappa bestämt att jag skulle byta däck på bilen så vi åkte till farfar. Där fanns alla verktyg som behövdes, en maskin som snurrade ut&in alla bultar samt lite zinkpasta för att smörja, och sommardäck självklart! Kände mig riktigt duktig faktiskt, kanske ska börja jobba inom bil-industrin, i någon verkstad eller något ;-P 
Vi åkte tillbaka hem, på ej vibrerande & jättesmidiga nya sommardäck när vi var klar. Då satte vi igång utomhus, krattade och klippte ner rosenbuskar samt grenar från träd som växt allt för mycket i "bersaun" (har ingen aning om hur man stavar det ordet, men det jag menar, om ni inte förstår, så är det träd som sitter i typ en cirkel). Jisses vilken skillnad det blev! :-D
Sedan hoppade jag o ch Lisa lite studsmatta och ännu lite senare spelade jag lite piano samt jobbade lite med projektarbetsrapporten :)

Fysiken (Fuck-siken..) som gäller nu igen, i  35 minuter till :-( Goodbye!

Early wakeup.

Hej alla glada, pigga? ;) Just nu sitter jag på skolan. Åkte med pappa in hit imorse, eller åkte - jag KÖRDE, HELA VÄGEN! :-D Äntligen har jag gjort det, nu är det bara att fortsätta så är körkortet nära (:
Började med att skriva lite projektarbetsrapport med Kerstin & Frida, först på morgonen - den ska vara klar imorgon, men de fixar vi! Senare idag, efter fysiken, som jag sitter på nu, och biologin ska jag stressa hem, med 2-bussen för att sedan åka in till stan/kovland (beroende på om jag kan få skjuts med någon från laget, som åker från kovland - om någon av er läser detta, kan ni kanske höra av er hem till mig, innan halv 4 060-92445 :)
Vi ska nämligen spela match ikväll, några från div.3-laget är utlånade till div.4 - deras första seriematch, känns LITE jobbigt... Men det ska bli kul! (:

Nu måste jag koncentrera mig på fysiklektionen. See ya later!


Promenad i solskenet

Hittade sladden till kameran förut idag så jag tänkte lägga in bilderna från min/a/ promenad/er/ med hund/en/arna/ (:


 

    
        

Sammanfattning: Pondus (GLAD! och supersvår att ta kort på), jag (skadad hand på en bild, allmänt virrig på de andra) & Ludde (Älskar att tugga, bita slita i pinnar - speciellt 2 meter långa sådana.. Fotogenik ;) - ALLA i värmande solsken!

Gammal sång.

Här kommer en till bra artist, Veronica Maggios nya singel: Gammal sång.
Har hört den någon gång förut på radion, eller kanske bara en? Johanna och jag försökte luska ut vilken låt av just Maggio som hon hade hört och det var den här kom vi fram till. Visst är den bra?


Fredag & Lördag.

Var tvungen att skriva ur mig lite annat innan jag kunde ta tag i uppdatering om fredagens och dagens (so far) eskapader. Och här kommer den updaten:
Fredag: Som vanligt, skolan. Religion, svenska (då jag höll ett tal - svenska nationella, muntliga delen. Cirka 5 minuter var det meningen att man skulle stå framför klassen och babbla, synd för mig - då mitt tal blev typ 2-3 min.. Jag var sååå nervös och det gick inte bra alls..), och idrott var ämnena för dagen. På idrotten var det elevledda lektioner som gällde. När vi, elever, själva ska leda en idrottslektion så har vi fått i uppgift att välja ut någon lite annorlunda sport. Det hade de verkligen lyckats med igår! Halva lektionen var det Naiwa, Therese och Merima som ansvarade för och då fick vi testa blind-ball. Namnet förklarar lite vad sporten handlar om, blind-boll, nämligen att man inte använder ögonen, man täcker över de med en bindel. Man är uppdelade i två lag, som befinner sig på var sin sida om spelplanen. Bollen som används har en bällra/pingla inuti som gör att man hör bollen när den rullar. Spelet går ut på att, de blinda, lagen, som sagt, befinner sig på motsatt sida om spelplanen och man ska göra mål. För att göra mål ska men kasta bollen, så att den rullar efter marken, förbi det andra laget och över en linje. Självklart får man försvara sig, och det gör man genom att försöka lyssna vilket håll bollen kommer, vilken riktning mot dig den har. Stoppas en boll, blir det motsatta roller, den som fångat bollen blir den som kastar osv. Annorlunda och verkligen skitkul! Testa någon gång!


Resten av fredagen var det utgång som gällde. Först åka hem, 15.15, och förbereda sig för att sedan åka in till stan igen, med 7-bussen. Mötte Frida på navet och väl i Korsta, förfest-"platsen", träffade vi Kerstin, Martina och Skrollan :) Singstar och guitar hero som underhållning. Vid 11-tiden fick vi skjuts av Kerstins bror och hans polare ner till stan. Satt en stund på Chats, gratis drinkar - tackar man för (; och sedan vidare på en liten krogrunda. Vid 1-tiden splittrade vi på oss, Frida och jag gick iväg på donken och sedan begav vi oss hemåt :)

Idag(Lördag) har jag inte gjort så mycket, repat mig lite sedan igår/inatt. Datorn har blivit väl använd, har äntligen gjort klar designen till Fias blogg - hoppas hon tycker om den bara :-S Nu ska jag på ica med Johanna! Ha de gött tjing!

Pauline, som är en av mina "barndoms-favorit-artist" ska släppa en ny skiva. Detta är hennes första singel från den. Den har ju spelats ganska länge, men det har tagit ett tag för mig att lyssna på den :-P Loving you heter den!


Framtiden, oviss?

Oj, oj, vad jag längtar till sommaren och allt annat som väntar på mig "där framme" i tiden.
Av vad framtiden kommer att bjuda på är det mycket jag vet kommer att ske, sådant som jag planerat och bestämt att jag ska göra, ex. de punkter på "om-listan" här nedanför. Men om framtiden är det allra mesta helt ovisst. Vad gör jag om 1,10, 50 år? I "det stora hela" spelar det ingen större roll tycker jag, det som dock är ETT MÅSTE, är att jag inte kastar bort min tid på skit, eller att jag inte njuter av livet. Det är vad jag oroar mig mest för, att inte få göra det jag vill göra, eller att jag blivit så dum att jag vill göra sådant som inte är bra för mig själv och som jag kanske egentligen, innerst inne, inte vill hålla på med. Men det får jag ju se till själv att det inte sker (: It's all up to me!

Om:
- 3 dagar har jag "drivit" den här bloggen i ett helt år! Jättekul, ett år av mitt liv dokumenterat i mina egna ord & bilder :)
- 11 dagar fyller jag 19 år! :D
- 34 dagar kommer jag inte gå på en endaste lektion, i gymnasiet längre
- 46 dagar tar jag STUDENTEN!
- Precis 10 veckor kommer jag stå och lyssna till sveriges bästa, manliga artist, Håkan Hellström! GatuFesten!


Bal!

Nu har jag köpt klackisar till balen! En sak att bocka av från listan i alla fall ..Nu är det bara väska,smycken,sjal,bh, osv. kvar, "bara". Men visst är dojjorna fina? :)

image141


Flower-Power

Som ni kanske ser har jag ändra om lite här - inte helt klar med Flower-Power-designen dock.. Ska fixa klart det ikväll (: have patience, please.

Här får ni en gammal goding ;)


Onsdagkväll.

Att göra ikväll: Träning klockan halv 9 till 10, drygt att det är så sent.. Måste träna lite på svenska, muntliga delen till nationella. Och så ska jag nog göra bioteknikprovet imorgon så det måste jag också träna på.
Tydligen hade det varit träning i måndags? Fick höra det av Lina när jag pratade med henne i telefon. Hade inte en aning om det, det jag hörde i söndags var "onsdag" - då antog jag att onsdag var nästa gång vi skulle träna.. Aja, inget att göra åt nu, men ikväll ska jag åka iaf!

Ska kila ner till Märta strax med blomma och gratta henne. (Fixade sig med blomstret, Ica indal hade i motsats till min gissning blommor hemma :). Ha det bra allihopa ikväll. Hörrni, ett tips, gå ut på balkongen eller verandan, ta med en filt så det inte blir kallt, och kanske en bok om du inte tycker om att bara sitta :-P Låt sedan lugnet komma och bara njut av solljuset! ;) Ciao!


Dörr-skit!

Dörren har gått i baklås eller så har låset krajjat helt!!! Jävla skit! Mamma blev inte speciellt glad när jag & Johanna ringde upp henne på jobbet. Och hon lär inte bli gladare när hon kommer hem. Tur att jag ska till pappa nu (8 
SKIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIT! är det ingen som kan komma och laga det på 10 minuter? Så allt är fint och bra innan åskmolnet kommer hit och skjuter blixtrar? ... Help me, bitte!

Sunny day, again.

Var "längesedan" jag senast såg ett moln på himmelen nu. Det kändes konstigt att skriva(/säga) ;) Men himla bra! Är sådant härligt väder ute nu att jag måste tänka över om det här verkligen är verklighet. Känns lite för bra för att vara sant faktiskt - att få så många fina dagar. Bara inte dessa soliga dagar betyder att det blir färre sånna i sommar, för jag ligger hellre och glassar på en strand i sol och värme än förbrukar upp solstrålarna nu, när de egentligen inte tjänar något syfte, förutom att det höjer "må-bra-känslan" (;

Var på skolan förut och gjorde nationellt prov i svenska - den skriftliga delen. Och det gick väl bra, tyckte jag alldeles efter jag skrivit klart det. Men nu känns det inte lika bra.. Vi naturare, på vm, fick möjligheten att skriva på våra datorer så jag har det sparat nu på datorn. Kollade igenom det gör en stund sen, och nu känns det, som sagt, inte alls lika bra :-( Hoppas min svensk-lärare tycker att det är bättre än vad jag tycker, annars går det icke bra.

Glömde självklart köpa blommor som vi skulle ha gett till Märta, då hon fyller år idag. Får hitta på något annat roligt istället, men vad? En fin chokladask kanske?.. Någon som har en bättre idé?..
Ska kila iväg hem till pappsen nu tror jag, och ta en liten promenad idag, igen med hundarna.. Ha de! Ajöken!

Skratta dig glad!


Jag tror starkt på att skratt förlänger livet, men viktigast man får ut så mycket som möjligt av att leva om man är glad. Mycket skratt och glada miner gör att du skiner (;
Detta inlägg tillägnar jag en vän som tycks ha en jobbig dag idag. Men är det någon mer som inte haft en toppendag, då kan faktiskt den personen också få ta till sig vad som kommer här nedanför ;)
_____________________________________________________


En busslast med nunnor var och körde i alperna. Plötsligt får bussen sladd, kör av vägen och alla nunnorna omkom. Uppe bland molnen kommer nunnorna till sist fram till sankte per.
Per:
- Ställ er på ett led.
Nunnorna radar upp sig och tillslut blir det dags för den första nunnan Anna att samtala med sankte per.
Per:
- Nå syster Anna, har du nånsin vidrört en penis?
Syster Anna:
- Nej, eller nja, jo en gång när jag var ute och gick i skogen råkade jag snubbla över en man och min högra fot vidrörde hans penis!
Per:
- Nåväl, låt gå, men doppa först din högra fot i denna skål med vigvatten.
Syster Anna doppade foten och fick gå in.
Så blev det dags för syster Birgitta.
Per:
- Nå syster Birgitta, har du nånsin vidrört en penis?
Syster Birgitta:
- Nej, eller ja, jo, en gång råkade jag gå på en nudiststrand och råkade där vidröra en penis med min hand, det var inte meningen.
Per sa samma sak som till syster Anna och syster Birgitta doppade handen i vigvattnet.
Nu började det bli oroligt i ledet och syster Sara tränger sig fram i kön.
Per säger argt:
- Men vad är meningen med detta?
Syster Sara:
- Ja nu är det så att jag vill gurgla vigvattnet innan syster Benedicta doppat arslet i det!

_____________________________________________________

CIA hade en ledig tjänst som lönnmördare. Efter all bakgrundskontroll, intervjuer och tester, var där tre personer kvar. Två män och en kvinna. För sluttestet, tog CIA agenterna en av männen till en stor dörr av metall och gav honom en pistol.
- Vi måste veta om du följer dina instruktioner, oavsett omständigheter. Inne i rummet, kommer du hitta din fru sittandes i en stol. Döda henne.
- Du skämtar?! Jag skulle aldrig kunna skjuta min fru.
- Då är du inte rätt man för jobbet.
Den andre mannen fick samma instruktioner. Han tog en pistol och gick in i rummet. Allt var tyst i ungefär fem minuter, sen kom mannen ut med tårar i ögonen.
- Jag försökte, men jag kan inte döda min fru.
- Då ses vi inte på måndag.
Slutligen var det kvinnans tur. Hon fick samma instruktioner, att döda hennes man. Hon tog pistolen och gick in i rummet. Skott hördes, det ena efter det andra, de hörde skrik, slammer, smällar mot väggarna. Efter ett par minuter, blev allt tyst. Dörren öppnades långsamt och där stod kvinnan. Hon torkade svetten ur sin panna och sa...
- Pistolen är ju laddad med blanka skott, jag var tvungen att slå ihjäl honom med stolen.
Sensmoral: Kvinnor är onda, jävlas inte med dem.
________________________________________________


- Min farfar dog på ett arbetsläger i Tyskland, sa Olle.
- Jaså, det var tråkigt, svarade Jens.
- Jo, han ramlade ner från ett vakttorn...
__________________________________


Sätt en halv koskenkorva upp i skrevet.
Vänta 1 min.
Ta ut flaskan.
Är den tom så är det en ny finne på väg.
__________________________________


En liten pojke frågar sin far:
- Far, jag ska skriva en uppsats i skolan, får jag ställa dig en fråga?
- Självklart min son, fråga på!
- Vad är politik, far?
- Tja.. i politiken finns det 5 folkgrupper:
1) befolkningen
2) regeringen
3) den ekonomiska makten
4) arbetarklassen
5) landets framtid
- Jag förstår inte far... Kan du förklara det för mig?
- Ok, jag använder vårt hem som exempel. Jag tjänar pengarna till det här gemensamma hushållet, alltså är jag den ekonomiska makten. Din mor administrerar och använder pengarna, hon är alltså regeringen. Vi ser efter dina behov, du är alltså befolkningen. Din lillebror är landets framtid, och hans barnflicka är arbetarklassen, förstår du det, min son?
- Mer eller mindre...
Om natten vaknade den lille pojken av att lillebrodern grät. Pojken gick upp för att se vad det var som var fel, och han upptäckte att lillebror hade bajs i blöjan. Han gick in till föräldrarnas sovrum där modern sov tungt. Så han gick till barnflickans rum, men genom nyckelhålet såg han fadern igång med att klä av barnflickan. Eftersom de inte reagerade på att han knackade på dörren, gick han tillbaka till rummet och sov vidare. Nästa morgon sa pojken till fadern:
- Nu tror jag att jag förstår vad politik är!
- Strålande, min son! Försök att förklara det för mig med dina egna ord.
- Jag tror att det är såhär: Medan den ekonomiska makten knullar arbetarklassen, snarkar och sover regeringen, befolkningen blir fullständigt ignorerad, och landets framtid står i skit upp till halsen!
____________________________________________________________________

Hoppas någon blev lite gladare!


Mycket gjort.

Idag har jag hunnit med rätt så mycket för ovanlighetens skull. Skola till att börja med, "såklart" ;) skrev ju tidigare idag om att jag var på väldigt bra humör, men att skolan antagligen skulle dra ner humöret ett snäpp eller två. Men icke! Biologi, historia och fysik var de lektioner jag väntat mig att ha, men fysiken slapp vi då vår lärare var borta - av någon okänd anledning. Schönes! att slippa fysiken (vilket jag ogillar starkast av de ämnen vi läser just nu) gjorde min dag fulländad! (;

Hade ett litet mentorssamtal med Krister innan jag kunde höja blicken mot stan, och en, planerad, födelsedagsfirande-fika med Elin & Fia.
Tuva och Angelica hängde med på fikat också, eller fikat - more like icecream. Årets första mjukglass på torget, MUMS! Pumbas Special, testade jag, vilket inte alls var en dålig ihopsättning av glass och glasstillbehör. Mjukglass, vanilj med noisette-topping ( typ nougat..) på ena sidan och på andra vit choklad, den ska jag tipsa Frida om, kändes som något Eriksson skulle tycka om ;)

Efter glasssmaskandet splittrade vi oss, eller jag gav mig iväg från de andra. Upp till Forex skulle jag för att växla lite Euro till svenska, användbara pengar. Hann ner på hemköp innan bussen gick, för att köpa lite energi-tilltugg, vindruvor, choklad och vatten, till svenska nationella imorgon. Kan nog behövas då provtid är 5 timmar..

Väl hemma, stannade jag inte hemma så länge :-P Det vackra vädret lockade ut mig på en promenad, först med Pondus - i cirka en timme - och sedan Ludde - 30-40 min. Knäppte lite kort som jag hade tänkt lägga in här, men sladden som ska kopplas mellan dator och mobil är spårlöst försvunnen. Jag hoppas den är hos mamma, annars blir det till att köpa en ny sådan. Lägger in bilderna när jag fått in de på datorn, kanske dröjer ett halvår - men jag går på mottot: Bättre sent än aldrig! (;

Middag efter promenaderna, både för mig och voffsarna. Och nu ska jag göra något annat än skriva bloggggg... Ajöken!

På skinande humör.

Solen riktar några varma, fina strålar ner mot jordklotet och sundsvall idag, inga moln ivägen = njutardag. Solens "tillstånd" smittar av sig på mitt humör, som en bra start på dagen vaknade jag pigg och utvilad. Slog på rix fm & morronzoo bara för att bli ännu spralligare och gladare. Synd bara att när man är på sådant här bra humör måste man sätta sig i skolbänken hela dagen lång. Det är antagligen något som kommer ta ner humöret, om inte mycket, iaf en aning.
Turligt då är att jag ska gå och fika med Fia & Elin efterskolan, en lite försenad födelsedags-firning av tjejen på E ska det bli. Hörrni girls, om någon av er läser detta, kan inte ni ringa mig då - jag har 0 kronor totalt på min telefon, så det blir svårt för mig att höra av mig.. (;

Snart så kommer Kerstin hoppas jag, än så länge är jag ensam här på skolan - ensam om man räknar klassen, för helt tomt är det inte på vm. Hade inga lektioner igår, eftersom jag hade arbetsintervjun missade jag den enda, biotekniken. Fysiken var inställd och biologin fick vi jobba hemifrån. Så det var en mycket lugn och skön dag igår :)
Var iväg med mamma och Johanna en sväng till Gnarp, av alla ställen. Hittade inget balklänningstyg i s-vall så det var bara att åka iväg. Den långa resan lönade sig iaf, hittade 2 jättefina tyger - vilka färger säger jag inte, något ska jag spara till den "stora dagen" ;)

Nu ska jag gå ut och sätta mig tror jag, eller om jag väntar på Kärran, man måste ju passa på att njuta så länge solen är framme (; Ha de bra, Good day!

Sol!

Kolla vad många solar!!! Herrlich!

image136

Sara = Jennifer Aniston.

logo
Hvilken kjendis er du mest lik på? (jenter)

Mitt resultat:
jennifer aniston
Ta denne quizen på Start.no

Utseendemäsigt? absolut inte. Men enligt ett norskt test, med massa frågor så ligger vi på samma nivå i tanke och själ... Visste ni förrestet att på norska heter bröst "pupper" - De är tokiga våra grannar i väst ;)

WIHOOOO!

Jag har fått jobb i sommar!!!!!!!!!!!!! :-D Första kontakten med vårdyrket, förutom mina 2 praoveckor på sjukhuset i 9-an, antagligen leder det vidare till sjuksköterskeutbildning!! (:

Inte en speciellt lång arbetsintervju, men fick sga det jag ville ha sagt, om mig själv och så, iaf. Blir nog mest nattarbete också, hon behövde någon som kunde/ville det. Inskolning i mitten av/slutet av maj/början av juni. Ååå vad jag är glad! ;) Ska verkligen passa på och försöka lära mig av den här erfarenheten. Sjuksköterskor finns det ju också som man kan observera och då kan man ju tänka sig lite bättre in i att själv ha rollen som det. Märks det att jag är alldeles exalterad? Kanske inte, men om jag säger att jag skrev detta inlägg på typ 10 sekunder, då förstår ni kanske? ;D

Vad mer ska jag hitta på idag då? Jo, efter skolan ska jag och mamma vända upp och ner på alla tygaffärer här i området - jag MÅSTE HITTA BALKLÄNNINGSTYG!! annars blir det ingen klänning, det skulle vara helt förskräckligt eftersom ingen klänning = ingen bal :-S Men så långt ska det inte gå. Jag får väl köpa någon gardin i värsta fall ;)

Tänkte leta upp ett snyggt citat att avsluta med, så ramlade jag över Nalle Phus alla "uttalanden" ;) Det är en vis liten björn, Nalle Phu:

- Kom inte försent till det du vill komma i tid till.
- Ju mer man tänker, ju mer inser man att det inte finns något enkelt svar
- När man är en björn med en mycket liten hjärna och tänker ut saker, upptäcker man att en idé som verkade vara riktigt idéaktig inne i hjärnan, är annorlunda när den kommer ut i det fria och andra människor ser på.
- För att visa, att man inte alls blev rädd när man hoppade till, kan man hoppa upp och ner ett par tre gånger liksom för att motionera sig.
- En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket.
- Om du alltid säger "vi får se" händer det aldrig någonsin någonting.
Om du blev sugen på lite mer: http://www.ordsprak.se/nalle-puh_ord.asp

Montag.

Hualigen! Nu börjar fjärilarna samlas i maggropen.. Vad ska jag säga? Vad kommer hon fråga? - sådana frågor poppar upp nu med jämnt avstånd. Men visst kommer det gå bra? eller? bara jag är mig själv, på bra humör och lite pratglad? (;

Jättefint väder ute idag, IGEN!! vet inte om jag vågar tro på att våren verkligen är här nu. Jag är en sådan person som tror att om man tänker en tanke eller säger en sak högt, då slår den tanken tillbaka på en. Dvs, om någon säger att "nu kan det inte komma mer snö" - då tänker jag alltid "Nej, säg inte så! Nu kommer det ju snöa!!" Helt sjukt men jag vet inte om jag kan göra något åt det :-P

Ska åka iväg på skolan sedan, klockan 11.55 går bussen, 12.05 börjar min fysiklektion, tror ni jag hinner i tid? ;) på schemat idag står alltså cirka en halv fysiklektion & en biologilektion... Segt att åka in för, men är tvungen, kikade in på "min sida", på min frånvaro. Ajaj, inte något underhållande att se på..

Nu ska jag vandra iväg strax till arbetsintervjun, håll tummarna stenhårt för att jag ska få detta jobb!!
På återseende!

Helgen är över, ännu en gång.

Tiden går i skenande fart nu känns det som, ute har snön snart helt smält bort, om jag tänker efter tycker jag att det bara var någon vecka sedan allt var isande kallt och alldeles vitt ute. Och annat som ger tiden ett intryck av att gå snabbare är ljusnivån ute. När jag funderat lite på det här tror jag att ljuset för med sig lite extra energi som gör att det man ser fram emot kommer snabbare till "en". Typ som min födelsedag, 17 dagar är inte mycket, var inte lång tid sedan jag sa att "det är en månad kvar tills jag fyller år", eller balen, mindre än en månad kvar nu, till och med STUDENTEN känns inte allt för långt borta nu!! Wiihoo! Ska bli så kul!
Läskigt ändå, man hinner inte riktigt ta in allt man hör och ser när allt bara rullar på i high-speed. Kommer jag att minnas denna sista "härliga" del av min sista (obligatoriska) skoltid?

Har nästan nyss kommit hem från träningen. Var himla kul att komma och träffa laget, känner att fotbollen spelar inte sådan stor roll nu, känner mig tyvärr inte så jättemotiverad. Men jag kämpar/hänger kvar till stor del på grund av mina härliga LAGKAMRATER!! Vi har haft så kul ihop i så många år, och det känns som att nu är den bästa tiden med gänget. Och det är inte som små grupper i laget heller, utan alla kan i stort sett vara med alla. Visst, alla går sämre/bättre bättre ihop med olika människor. Men så är det ju överallt annars i samhället ändå, men jag är helnöjd, vi slipper jobbiga, irriterande, omogna människor iaf ;)

Imorgon ska jag på arbetsintervju på ett ålderdomshem här i indal, ni som bor här kan nog lista ut vilket.. Klockan 10 prick får ni hålla tummarna för mig (; 

Duch + te&macka + boken + sängen är vad som återstår av min kväll, ska ta tag i det nu! Tjing!

Some.

Hittade lite bilder från mobilen som kunde vara kul att lägga in:

1.Dagen då Lina tog sitt körkort, jag var hennes första "offer" ;) 2.Min fina studentmössa!!! 
3.Jag & Fia i snygga brills. 4.Studentmössan igen :)

   

Påskmiddagen hos mormor, med sötkusinerna Emma & Hanna:
   


17 dagar kvar!!

Idag har jag hunnit med ovanligt mycket för en söndag! Jag har varit på stan, och på birsta, samt hunnit med att städa till rummet. Mer än så brukar jag inte ha tid för ;) Åkte iväg med Lina, med hennes mor och far (söta siv och larsen :) kvart över 11 "imorse". 100 % fönstershopping blev det, ingen av oss köpte något alls, förutom mat då (för den kan man ju bara inte leva utan ;). Som sagt först en sväng på stan, där vi vandrade in på Ohlsons, då jag inom en mycket, mycket MYCKET snar framtid måste köpa tyget till balklänningen!! Stress & Panik!! Hittade ett lovande tygexemplar, men då jag behöver 2 olika slags tyger i ungefär samma färg kunde jag ändå inte inhandla det... Tänk om jag inte hinner få den färdig tills 17 maj??!!? Vad gör jag då???!?!
Efter stadsturen tog vi bussen till birsta, trevlig musik under bussturen med Markus Krunegård, måste citera Fia, "Lina, du är min musikgud!" ;) ...

Första träningen på en evighet ikväll. Pratade nyss med Lina och hon kommer och hämtar upp mig om cirka 30 minuter. Ska bli intressant att se hur jag kommer orka ikväll, är hur snorig och äcklig som helst i näsan, och halsen är inte så underbar den heller. Men jag ska göra mitt bästa! Har varit borta nu i typ 2 veckor - det började med att jag hade så mycket i skolan, men har slutat i sjukdom. Feber och skit, inte kul alls, fast det har jag ju redan varit duktig att gnällt om här i bloggen.

Lisa och jag ska gå ut en liten stund strax, och kasta boll! :-D Låter kanske inte vidare roligt i era öron, men ni skulle se längden vi kan kasta. Lisa är grym med bollen!! ;)

Och hörni, bara så inte glömmer. Om 17 dagar smäller det! Sara Ulin = 19 år!! Glöm inte bort att gratta mig, då smäller det ännu mer!! ;)

Adios!

English.

Finns det något sötare än barn från england? De känns ju så himla vuxna när de pratar på grund av sitt uttal.. Så roligt att lyssna på! (: Här nedan är en film på 2 engelska brorsor. Ni måste se den!


Saturday night fever.

Without the fever ;) Ska gå och möta Lina om en liten minut. Vi ska sy! Vi tänkte föra tillbaka "syjuntan", som hade sin topp på 70-80-90-talet?, in i ljuset igen ;) Återkommer senare med details ..


I brist på fantasi.

Har jag bestämt mig för att ändå lägga upp bilden på "min" balklänning ;) Dela med er vad ni tycker!! (:

image127
bild tagen från en annons på blocket

17 april.

Händelselös dag, tråkig. Var hemma pgr febern som tack och lov har gått över nu. Fast då har den gått över i halsont och det är väl inte det bästa. Skönt att slippa dåsigheten man får av att man är någon ynka grad varmare, än normalt, iallafall (;
Hade helt glömt bort att det var ikväll vi, jag mamma och Johanna skulle åka till sömmerskan till min balklänning (också kallad, mammas kompis mamma ;) Så nu är det helt klart hur min balklänning ska se ut!! :D Fatta vad duktig hon som ska sy den är. Jag behövde bara ta med lite bilder på hur jag tänkt den och så kan hon sy "på fri hand" efter det. Inget mönster eller något sådant behövs, jag är riktigt impad!
Har inte bestämt mig riktigt än om jag ska lägga upp samma bild som jag visade henne. Blir lite som att förstöra och visa precis hur den ska se ut, fastän det ändå inte är "MIN" klänning. Men samtidigt är jag ju så nyfiken på vad som tycks om den.. Ska tänka över det noggrant. För det är ju en sådan stor sak.. verkligen på liv eller död .. eller inte (;

Imorgon måste jag till skolan, vare sig jag vill eller inte. På svenskan har vi muntliga nationella - de andra hade det också idag, men min lärare sa att om jag inte mådde bra behövde jag inte komma idag, så fick jag göra det imorgon istället (verkligen vad jag behövde för igår kunde jag inte ens förbereda mig till det, så även om jag mått bättre idag och kunnat åka till skolan av den anledningen, skulle det inte blivit en lyckad redovisning alls..) - och på idrotten ska jag, Frida och Kerstin leda en halv lektion (så mycket tid har gått bort från vår idrott, att den hela lektionen som vi tre och tre skulle leda, som uppgift, tar för mycket tid. Därför får vi cirka 30 minuter på oss. Dåligt.). Vi ska leda klassen i aerobics, lite fakta om det först och sedan det praktiska iaf :)
Nu ska jag öva lite inför imorgon, önska mig lycka till, kommer att behövas (;

Ettan just nu på min musik-topplista (: grymt bra! längtar tills det blir utgång och de kör denna på dansgolvet!! ;D

 

Auf Widersehen!

Sjuk, Sjukare, Sara

Jävligt less på förkylningen nu. Fick åka hem tidigare idag från skolan idag för jag pallade bara inte. Har feber som en gris, svettas och fryser om vartannat. Not very pleasant. Också när det är sådant finväder ute. Men sådan är väl jag, o-time-ad till tusen.
Såg för första gången iår en tussilago, och en fjäril. Jag bara lyste upp mitt i min sjuka. Sommaren är påväg (:

Ligger och halvfryser nu i sängen och kollar på Lisas Buffy-box samtidigt som jag skriver lite här. Det väcker lite gamla minnen att kolla på denna serien. När jag var som mest förtjust i den var för några år sedan, nu när jag tittar tycker jag nog inte det är lika bra som då. Men det är ändå inte en B-serie ;)

Ska sjuka vidare nu jag, kanske kliva upp och säga hej till Lisa som nyss klev innanför dörren (; Ciao!


Grattis i efterskott.

image127



 ELIN!! har helt
 glömt bort att
 gratta dig här 
 i bloggen,
 uppriktigt; 
 FÖRLÅT! Men
 som man
 brukar säga,
 bättre sent
 än aldrig ;) 
 (hoppas jag du
 tycker :-P)


















Om ni inte orkar.

..skrolla ner - följ då denna länk forever21, till mitt inlägg om vilken/vilka klänning/klänningar jag bör köpa. Vill verkligen höra vad ni tycker (: Adjöss!

SÅDAN ÄR DU:

Ett test jag hittade på Sofias  blogg, och här nedan är resultatet (:

- Du finner din energi i den inre världen och gillar att tänka på saker (utan att nödvändigtvis tala om dem). Du anstränger dig att förstå andra människor.


- Du flyter med strömmen och tar beslut i sista stund - ibland låter du t.o.m. andra personer fatta dina beslut åt dig.

- Du är en mycket flexibel person, som trivs med fria ramar och lösa avtal.


- Du är detaljorienterad och sannolikt en praktisk person, som är intresserad av att ta reda på HUR saker fungerar.
- Du är resultatinriktad och vill helst göra saker på det sätt du är van att göra dem på.


- Du lever dig gärna in i andra människors situation och är snabb att stötta andra om de har behov för det. Du värdesätter känslosamhet och tar ofta beslut utifrån dina personliga värderingar.

Det här resultatet stämde faktiskt väldigt väl i vissa av de här delarna - dock är jag lite tveksam till några andra av delarna.. Men skit samma, det är bara ett test ;) Hope you enjoyed it!


Sweet and sour.

 Idag när jag åkte hem med bussen hände
 en kul grej. Just när vi svängde ur
 rondellen vid waynes fick jag syn på en
 reklamaffisch för Stadium. Överst, såklart,
 med fet stil: STADIUM. Läste man längre
 ner stog det: "Slösa energi" och tittade
 man allra längst ner på "affischen" kunde
 man läsa lite olika effekter av att
 man "slösar energi". Det första, också
 det enda jag hann läsa var: "bättre sexliv".
 Inte vidare märkvärdigt tänkte jag. Men
 alldeles efter den här reklamskylten
 ser jag först en gubbe komma gående och efter honom en skrapplig gammal tant, med gångstavar. Och ni kan nog tänka ut själva vad min lilla hjärna kokade ihop. Först: "bättre sexliv" vid "energislösande". Sedan: ett gammalt par, som slösar energi, haha! "Söt-surt" kallar jag det! (;

Forever21.com

Har hittat en underbar sida med massa wunderbara kläder - speciellt klänningar! Som rubriken lyder: Forever21.com Lägger ut några exempel på vad jag skulle kunna köpa så får ni tycka till! ;) (plagiat av Kerstins idé, but I need to get your opinion ;D)




Ska ha en av dessa, har jag tänkt, på mösspåtagningen. Vilken tycker ni? Please, kommentera!


Sjukling.

Snuvig så det gör ont i näsa, hals och uppåt mot öronen. Låter det härligt? Tycker inte om att vara sjuk, inte när man är så pass sjuk att man ändå kan gå på skolan iallafall. Sådana sjukdomar är inte mina favoriter. Då är jag hellre lite mer allvarligt sjuk och får ligga hemma och gosa i sängen. I vanliga fall skulle det kanske gå att jag är hemma fastän jag inte är speciellt. Har blivit lite sämre under dagen.. Är stensäker på att jag har feber - men enligt Kerstin och Frida har jag inte det. Antagligen är det min vilja att stanna hemma imorgon som påverkar hur jag känner mig... Hopefully I'll be better (or worse :-P)

Fick hem min beställning av filmer från cdon häromdan. 5 filmer för 99:- schyst pris va? ingen fraktkostnad heller då jag är studerande :) Filmerna här nedan var det jag fick hem i min lilla, fula, gröna brevlåda:

4 bröllop och en begravning - Mod Squad - Krambjörnarna - Beauty Shop - Vid första ögonkastet
    
kommer inte ihåg resten (då det inte var de bästa filmerna, snarare B-klass på de, men det är alltid kul att se nya filmer. Om alltid menas med för det mesta ;-P)- ska kolla när jag kommer hem och lägga till (;

Dags att ägna sig åt fysik, och genomgången. Suck.
Adjö!

Anders SG

image112


 Hur söt är han inte?
 Anders SG ifrån Alphabeat



















Nights.

Sara Ulin är en nattmänniska = nattbloggare. Något ni, som sover dessa tider, får leva med, då ni inte får helt tipptopp aktuell info ;) - något jag, helt säkert kommer få leva med resten av mitt liv.
Tror ni på det att man är antingen natt - eller morgonmänniska? Jag tror stenhårt på det! Jag är väl en bland alla nattmänniskor med lite tur, då jag inte är så extremt morgontrött ändå. Kan tänka mig att det finns de som bara inte kan vakna/kliva upp ur sängen på morgonen fastän de måste. För de skulle säkert, ideér som tagits upp som förslag tidigare, senarelagd skoldag/arbetsdag vara något. Fast det skulle väl inte hålla i praktiken...

Imorgon ska jag på skolan, har lektioner i ämnena biologi, historia och fysik - en riktig höjdar-dag. Inte alls.
Visserligen, om jag tänker efter, är ingen skoldag en höjdardag. SKA BLI SÅ SKÖNT ATT SLIPPA SKITEN!
Testade min studentmössa förut, igen, den blev inte lika kaptenaktig nu som förra gången, låg i en liten pappersremsa runtom hela för att den inte skulle säcka ihop. Det vara bara att ta bort den :) puuhh, vill inte se ut som en kapten på studenten, hellre en sjögurka?

Nu börjar fantasin flöda mer och mer, det jag sa, att på natten fungerar saker för mig. Kan gå lite överstyr ibland bara,,, så det är bäst att jag slutar nu ;) Adjö & God natt.

Jake Shimabukuro, Unbelievable.

Han inte bara spelar bra - he's a goodlooking fella' too ;)






Of.

Me right now. Of. Of, as in completely, absolutely, 100 % out of the game. Game over, soon to be, is what I belive.

Jo, ärligt. Så känner jag och så har jag kännt de senaste månaderna nu! Vet inte vad som gör det. Har hela tiden trott att det är på grund av att skolan snart är slut, eller snarare att jag gått i skolan i 2 år. (Att den är slut snart borde ju bara göra saken lättare?) Men bara plugget kan väl inte få en att må såhär? Vad kan det annars vara, som gör mig trött, omotiverad till nästan allt, osocial, slö & för det mesta ?



Orkar icke dra igenom hela helgens händelser för alla är icke av värde att berätta om. Det enda som jag värderar till något riktigt, riktigt, RIKTIGT VÄRDEFULLT är fredagskvällen (och lördagmorgonen) med Kerstin. Var så längesedan vi gjorde något liknande som då. Bara en myskväll, med inslag av både det ena - "allvarlighetsprat" - och det andra - (lite mer oseriöst) humor och drinkrecept.

Måste slänga med att jag faktiskt hade en rackarns trevlig lördagskväll med släkten. Farmors (vila i frid :-) syster fyllde år nu i veckan så de hade ställt till med en liten fest, relativies only (; Mina kära tremänningar med familjer och deras mamma,pappa,morfar,mormor (födelsedagsbarnet själv) med flera. Farfar var med också (:
_______________________________________________________

Oh you can find your way
Through the rain, the rhythm of the rain
Songs from your past will play
Through the rain, the rhythm of the rain.

Falling down in every way, letting go of memories
They float away, far away
Trying hard to keep in mind
Once something's gone you never can go home again, go home again


Melee - Rhytm of the rain


...Alphabeat

Orkar inte med ord och meningar för tillfället - inte att länka ihop de till en snyggt sammansatt, intressant, text iaf. Blir ett musikinlägg istället, med den UNDERBARA gruppen ALPHABEAT. Hennes röst är bara FÖR bra!!

Fascination


Boyfriend


10'000 Nights of Thunder

Hur ond jag är.

Only for you! Nu ska det slutligen avgöras är Sara Kristina Ulin en ond människa? Hur mycket eller hur lite är frågorna som ställs.
You Are 28% Evil
A bit of evil lurks in your heart, but you hide it well.
In some ways, you are the most dangerous kind of evil.
How Evil Are You?

Då är det bevisat! Cirka en fjärdedel av mig är ond. Kanske ska kapa av mig någon kroppsdel så att jag blir helt god - eller så att jag kanske kan bli 100 % ond ;) fast då skulle det inte var så mycket kvar av mig :-P
Gör testet du också! länken under mitt resultat tar dig till rätta hemsidan (: Have fun!

11 april.

Är på skolan just nu, som jag är för det mesta nu när jag skriver blogg, hinner/orkar inte så mycket hemma... Pluggar religion, inför provet (som är om cirka en kvart..), "pluggar" - snarare har FÖRSÖKT plugga = har gett upp nu.. Det får gå som det går.
Senare idag, när skolan är slut, ska jag följa med Kerstin hem och vara med henne hela kvällen och natten lång. Längesedan sist, ser därför extra mycket fram emot det!

Imorgon fyller Elin år! Grattis i förskott ;) vi ska gå ut och äta och fira henne. Vet inte om jag följer med ut sedan dock..

Sista titten i religionsboken väntar nu (: Önska mig lycka till!!!! Det behöver jag. Ciao!


Tors dag.

Gårdagskvällen slutade med att jag gick på en promenad med Ludde, var ute i friska luften i typ en och en halv timme, riktigt skönt var det. Härligt dissad av både Fia och Lina. Det ska jag komma ihåg ;)

I morse missade jag kvart i 8-bussen. Stod kvar en ganska lång stund, för det är ju inte jätteovanligt att indalsbussen är sen, tänkte  jag. Trots att busschauffören i en buss påväg åt motsatt håll tecknade åt mig att bussen redan åkt, ville jag inte inse fakta förrän kanske en kvart efter detta. Då gav jag upp och gick skamset in och väntade på 20 i 9-bussen istället. 
(Lite "roligt" är att samma busschaufför som tecknade att "morgon-bussen" redan avgått, åt mig, var samma busschaufför som jag fick åka hem med. Och eftersom man är en sådan trogen bussåkare känner han självklart igen mig. "Du förstod att bussen redan åkt imorse va? försökte "visa" dig" - Inte nog med att jag skamset fått lunka tillbaka in, förbi alla passerande bilar på morgonkvisten. Skulle också självkart få höra att jag missat den, en gång till - med hela busslasten (also called bussresenärer) som åhörare... Sista gången jag missade bussen (;
Fick träffa Fia på bussen iaf, så något positivt kom det ju av att jag fick åka med "9-bussen" ist. (och hon var med på 20 över 2-bussen med :)

Missade som sagt bussen, men missade inte speciellt mycket på min bioteknik-lektion, tack och lov. De andra hade fått lära sig hur polisen arbetar för att kunna särskilja personer utifrån DNA, och de metoder de använder till det hade vi i stort sett gått igenom innan. Fick ett papper att läsa lite om det bara så nu kan jag det (:

Fysiklaboraion, historia och svenska fick avsluta skoldagen. Har religionsprov imorgon som jag har pluggat och ska fortsätta plugga HELA KVÄLLEN :-( Dags att fortsätta med det nu. Ciao!


Sjunga ett skämt - Flight Of The Conchords.

 Att berätta ett skämt med sång. Jag har då aldrig hört det förut, sehr komisch! ;)

Business time


Jenny

Mycket i skolan.

Vet inte hur jag ska hinna med mig. Sitter och längtar/drömmer/önskar mig framåt, något som sker konstant nuförtiden. När jag borde plugga och när jag pluggar. När jag är hemma och när jag är på skolan. Fråga mig när som helst, vad jag tänker på. Och mitt svar skulle vara: studenten, sommaren eller "framåt i tiden"! Jag avlider om inte framtiden kommer snart..


Här kan ni se min lilla plugg-lista på vad jag har att gotta mig i de närmaste dagarna:

Historia, uppsats (skriva klart)

Prov Religion

Prov bioteknik

Projektarbetsrapport

Nationellt prov, svenska - Förbereda muntliga delen.

Idrott, ledaruppgift


För att muntra upp mig själv i denna svåra tid lyssnar jag på bra musik! Lugna och sköna låtar som mjukar upp själen och sinnet. En av de saker som ger lite extra välbehövd energi. 
Detta tycker jag om att lyssna till:


Flashbacks a la´(19-)90-talet.

Tänkte skriva ihop ett litet inlägg med heder åt 90-talet. Kan inte hjälpa det, men känns som att jag är född i/på(?)det årtiondet :-S Glad för att jag inte är det för det skulle betyda att jag skulle kunna var mellan 1ett och tio år yngre, men eftersom jag inte minns mina första levnadsår särskilt väl.. så känns, som sagt, 90 mer hemma än 80. 
Här kommer lite fula bilder, filmer,musik och annat smått och gott som vi avnjöt för 10 år sedan..

 - Platådojjan.

- Sveriges fotbollslandslag, herrar, tar brons i VM (i USA)

Fucking Åmål!


 - Tamagotchin

- Lady Diana dog i en trafikolycka.

Spice Girls - Wannabe


Det får räcka, ska inte tråka ut er med bakåtglimtar. Adios!

Söndag och måndag.

Vaknade på söndagsmorgonen, vid 10, av väckarklockan - förvånansvärt pigg faktiskt. Kerstin skulle med 11.20-bussen så det var att kliva upp på direkten om vi skulle hinna med oss.. I solsken och värme, på verandan avnjöt vi vår yoghurt-frukost. Sedan var det i stort sett dags för Kerstin att åka. du får komma på en längre visit nästa gång (:

Trodde det skulle bli en lugn och skön dag (dock med plugg), men så blev det icke. Kusiner, moster, morbror och mormor skulle komma på besök, då Lisa ju fyllt år! Tröttheten började smyga sig på allt eftersom dagen gick, antar att jag nog inte var det trevligaste/roligaste sällskapet, speciellt för mina kusiner, som jag vanligtsvis brukar köra full rulle med ;)
När herrskapet hade åkt hem var klockan kring 6-7, inte så mycket tid kvar av dagen alltså. Packade alla grejer som skulle med till pappa och åkte dit. Lite pianospel och tevetittande senare gick jag och la mig.

Måndag: Skola, som vanligt, tråkigt som fan. Bioteknik, fysik och biologi, inte de roligaste ämnena heller.. Slutade kvart över 2, alldeles lagom tid för att jag skulle hinna med min 20 över 2-buss hem till indal. Väl hemma satte jag mig med biologin, inför provet imorgon... När klockan blivit cirka 7 gick jag, Lina och Fia på en välbehövd promenad med hundarna (hade nog inte orkat att plugga ens 5 minuter). (Vi hade egentligen träning men den kunde jag itne gå på pga. pluggandet, men vi tyckte att vi ändå behövde röra på oss, därav avbrottet i studierna (;
Fia och Lina lyckades övertala mig att följa med och se på film, trots att jag egentligen var i behov av att plugga mer biologi. Men jag kunde som sagt inte motstå mina sötnosar ;) Kom hem vid halv 12, och gick direkt till sängs.

Det var min helg i det hela, + en extra dag.

Idag har det inte hänt så mycket.. Skitdag..
Ska strax övningsköra med mamma till kovland, för att skjutsa Lisa till hennes träning. Wish me luck, och/eller håll er undan väg 86. Bye!

Fredag och Lördag.

Har ingen skrivlust för tillfället, men något ska jag väl kunna "tangenta ner" av helgens "happenings".

Fredag: Fick ett samtal från Kent på onsdagen att jag skulle spela match med laget på fredagen. Så klockan 7 var jag, Elin, Frida och chauffören Lina på plats i Timrå, ncc-hallen. Ännu en gång var det Söråker som stog för motståndet. Det såg väldigt mörkt ut ett tag, ett ganska långt tag - för i ungefär mitten av andra halvlek låg vi under med 4-1. Men på bara 10 minuter hade vi, Sara N, Sofie & Lina, gjort tre mål och så slutade matchen, med 4-4 (:
Resterande tid på kvällen, hemma, cirka en halvtimme, blev mest förberedelse mentalt inför högskoleprovet som väntade dagen efter.

Lördag: Ja, högskoleprovet, som jag skrev, var det äntligen dags för! Så länge som jag gått och väntat på att bara fått det gjort. Provlokal för mig var Folkets hus, "vid/på" filmstaden. Hade hört innan att även mittuniversitetet & hedberska också skulle fungera som lokaler för provet (och fick höra efteråt av en klasskompis att i Kramfors var det också någon som skrev..) - alltså måste det ha varit rätt så många i sundsvall som gjorde det...
För er som inte gjort det så består högskoleprovet av olika delar. 5 stycken totalt. Det är olika områden, läsförståelse engelska & svenska, matematik, synonymer & kartor/diagram, som testas. Cirka 50 minuter för varje del med rast emellan.. Det var en lång dag kan jag säga. Tidigt upp klockan 6 på morgonen, och halv 8 hämtade Elin upp mig (eftersom hon också skulle göra provet). TACK så mycket för skjutsen! :)
När jag var klar med provet vid halv 5-tiden vandrade jag vidare till storgatan, mötte upp Kerstin, & gick till Frida (och Johan var hemma med ;).. Vi beställde lite mat och öppnade en flaska gott vin, Kerstin åkte iväg en sväng kom tillbaka i god tid innan det vad dags för oss att åka till tonhallen för att gå på teater "Den inbillade sjuke" (Claes Malmberg i huvudrollen) med klassen. Ingen hit enligt mig, seg början men den kom igång rätt så bra i mitten, men det var den högsta nivå den kom upp i. Hade ändå kul tack vare underhållande, roliga kompisar ;)
Vid halv 10 var akt två slut och därmed hela pjäsen. Skönt! för då var det nämligen dags för utgång. Hem till Frida först för fas två i förfestandet. Där hade det samlats lite fler folk än innan vi åkte (då det bara var Johan kvar). Trevligt folk, Kerstin kom efter ett tag också eftersom hon åkt hem en snabbis för att byta kläder, till utgångskläder. När klockan blivit cirkus 12-halv 1 gick vi till Primero, Club eleven - där träffade vi Becci, och senare också Sofie, Eleine & Madde. Nicenice. Inte så värst mycket folk som var där, men det räckte väl antar jag ;) Lite sång till lite dans senare, strax innan kvart-över-2-tiden fick jag och Kerstin stressa oss iväg till indalsbussen - stress pgr. av att garderoben på primero inte fungerade riktigt som den skulle...

Väl hemma var det bädda och innan sängen - självklart, mitt obligatoriska glas vatten ;)

Fortsättning följer i nästa inlägg (;
(kanske hade lite mer skrivlust än vad jag trodde ;-D..)


Fredagkväll.

Orkar inte uppdatera något just för tillfället men kan iaf säga att idag hade vi "påsk-show" med klassen, jätteskoj. Och imorgon ska jag göra högskoleprovet (måste kliva upp typ 6!!! :-|) - skit kommer det gå, men denna gång är bara som en tränings-omgång. Nästa högskoleprov-tillfälle, då blir det andra bullar ;)
Morgondagen blir helt späckad då vi också ska gå på teater med klassen/skolan (svenska-arbete... på en lördag.. :-/) och efter det blir det utgång - jag & Frida (:

Men nu ska jag se vidare på Jalla Jalla! :) Ha't gött!

Lisa 13 år!

Idag fyller min yngsta lillasyster år! (gratta henne på lisaulin.blogg.se)
Tonåring och allt, min lilla syster hållet på att växa upp ;)

image110

Singin'

Is the best thing one can do! Man kan sjunga överallt, kanske inte alltid med högsta volym. Till exempel på buss och i skolan (antar att man skulle få en "lite-konstig-tjej-det-där-stämpel", och det vill man ju inte ;P).
När jag är ensam hemma brukar jag sjunga i STORA BOKSTÄVER, stora bokstäver med fet stil! Tar ingen hänsyn till Märta (tanten som bor på nedervåningen) när jag är hos pappa. Och när jag är hos mamma bryr jag mig inte om det hörs utanför husväggarna - Av den anledning att det änns så himla befriande att sjunga ut! Det låter väl mer eller mindre vackert olika gånger men det spelar aldrig någon roll. Bara jag får driva ut alla melodier, noter och sångtexter en stund blir jag så mycket mer avslappnad och lugn.

Singstar är också något jag tycker om, då får man också sjunga - och ännu bättre då faktiskt, man får sjunga med kompisar och folk man gillar att umgås med. Det höjer "må-bra-känslan" så mycket!

Jag och Lina pratade faktiskt en gång när vi var påväg hem, på bussen, om att det skulle finnas ett slags ljudisolerande klot som man kunde sätta på huvudet, t.ex. vid bussfärder, inte bara för att man skulle kunna skrika och gorma som en aphanne, utan också för att man skulle kunna prata om "den tanten som sitter ett säte framför, som luktar så äckligt". Utan att hon skulle höra det. Smart va? Fast det skulle nog bara vara en hit för mig och Lina. Bara vi som är tillräckligt tokiga för sådana saker ;)

Dags att sluta skriva, ska kolla på "sjukhuset-avsnittet" som jag missade igår nu. Goodbye!

Music makes me loose control.

Jason Mraz - I'm yours


Jordin Sparks - Tattoo


Jason Mraz - Wordplay


http://www.youtube.com/watch?v=KdQA6mC3ZWI
 - Colbie Caillats (nya?) låt: Realize, älskar den! Den är så himla fin.

Justice - D.A.N.C.E


Seconhand serenade - Fall for you


http://www.youtube.com/watch?v=Icv6DgZ-9O4 - SKITBRA låt! Jordin Sparks & Chris Brown med No air. Och att Mr.Brown ser ut som han gör, det gör låten, när man ser musikvideon, ännu bättre! ;)

Jason Mraz - You and both I


Yael Naim - New soul


Seconhand serenade - Your hand


Jason Mraz - The Remedy


Vagant.

Nu har vi fått en ny (del-)tävlng till Vagant på skolan. Är på skolan just nu för att vi ska fixa med det. Efter det ska jag, Kerstin och Frida jobba med vårat projektarbete. (som ska vara klart nästa vecka :-S)

Detta är meddelandet vi fick om vad denna vaganttävling går ut på:

Vaganttävling v.14

Våren är äntligen här! Om några månader kommer denna härliga årstid att vara ett minne blått, så för att dra ut på nöjet kommer nästa vaganttävling att hållas veckan ut med start 1 april. Tävlingen går ut på att kora den bästa hyllningen till våren med ett påsktema. Alla 3:or är välkomna att klä ut er i påskens alla färger och traditioner.

Det som skiljer denna tävling från tidigare är att vi domare inte kommer att ha någon angiven tid då vi tar in bidragen, utan det är upp till varje klass att välja vilken dag och tillfälle de vill "visa upp" bidragen. Det betyder alltså att ni inte kommer att få någon lektionstid att utföra uppdraget och ingen lektionstid kommer att tas ifrån er.

Hur bidragen utformas och visas upp lämnar vi i era kreativa händer. Som vanligt tolererar vi inte någon som helst kränkning. Jesu korsfästelse är inget bidrag vi kommer att ta emot.
Alla klasser som bidrar kommer att få poäng. Vi kommer däremot att ordna ett pris för den vinnande klassen och ev. för andra- och tredjeplats (beroende på antalet bidrag). De bästa bidragen kommer att få x antal bonuspoäng beroende på placering.


Väntar på att Kerstin ska komma just nu - hon hade visst glömt att ställa klockan imorse ;) så när jag smsade blev hennes sms-signal som hennes alarmklocka, eftersom hon fortfarande låg i sängen och snarkade (; haha, sötgumman!

Ska gå och sätta mig med Anna och Martin nu och vara lite social och trevlig, för det är jag ju så bra på ;) Ciao!


Studentmössan!

Idag fick jag min studentmössa!! (& champagneglas + "student-penna") Hur nära känns det inte som att studenten är, när man i verkligheten får hålla i, och kan känna på det första beviset för att min skolgång vandrar mot sitt slut. En helt obeskrivlig känsla som har givit mig lite extra energi. Kan ni tänkar er, alla ni andra som också är på sista (obligatoriska skol-)refrängen, att det snart är slut? Snart kommer vi bli kallade det så glamourösa ordet "arbetslös" istället för studerande. Inte det mest lockande med att gå ut för min del, men ändå..

Vad händer efter studenten då? Något som det pratas om överallt. På skolan är det klasskompisarna, hemma är det familjen och släkten som undrar över vad jag ska hitta på för tok. Men allra mest pratar man om det med vännerna.
Det är enklast att prata med folk som sitter i samma sits, vilket de flesta av mina vänner gör. Vad de tänker göra efter examen, det är allt mellan himmel och jord. Någon ska åka iväg så fort det bara går - vart spelar ingen direkt roll - bara det är någon annanstans än här, en annan ska göra lumpen, en tredje ska stanna hemma ett tag och en fjärde ska kanske börja plugga vidare direkt. Det finns inte en möjlighet som inte är "upptagen" i min vänskapskrets.
Jag själv har efter många om och men bestämt mig, för tillfället, att jag ska stanna kvar "hemma" ett tag. I sundsvall. Förhoppningsvis kommer jag och Kerstin skaffa oss en liten lya (har fått span på en riktigt fin redan nu - måste dock kirra sommarjobb, och hellst jobb till efter sommaren också innan det blir en flytt..). När jag lessnat på sundsvall och SVERIGE tänkte jag ta mitt pick och pack och jobba som au pair utomlands i cirka ett år (mer eller mindre, beror helt på situationen). Efter det är det lite grumligt i framtidstankarna, men det lär väl bli en tillbakaflytt, iaf till hemlandet. Tillbaka till sundsvall är lite mer osäkert. Antagligen blir det utbildning till sjuksköterska (sedan barnmorska?) när jag landat..
Men detta är som sagt tankar och ideér som jag har FÖR TILLFÄLLET, har hunnit ändra mig många gånger redan och det är det nog inte slut på, ändringar i planerna. Lär väl få nya intryck efter livets gång/resa som vänder helt upp och ner på tillvaron... Jag kan bara hålla tummarna för att allt slutar bra. Och jag hoppas, innerligt, att när jag glor tillbaka på mitt liv, när jag är 80 år, att jag då kommer tänka att ett bättre liv skulle jag inte kunnat få! Det är vad jag hoppas på, och det är vad jag strävar efter! Wish me luck (;

Nu ska jag socialisera mig med mamma framför teven och House - Tjing!

Bloggcirkusen igång igen.

Lite jobbigt har det varit att inte kunna, när som helst, de två senaste dygnen, kunna sätta sig vid datorn och skriva en liten rad i bloggen. Jobbigt? Vad betyder det? Börjar jag bli bloggnarkoman? Jesus, jag vill inte vara narkoman av något slag.. Kan nog verka lite löjligt utifrån, speciellt de som INTE har egna bloggar. Varför skriver du egentligen blogg? är en fråga jag fått några gånger. Då svarar jag, för att det är så kul att kunna se tillbaka (om det går att se tillbaka på, säkert, ett mycket sämre system/internet?) om kanske 10 år. Att man kan hålla minnena vid liv - det är ju super!
En annan anledning, som jag dock aldrig brukar säga/svara med, inte högt iaf - men den ekar runt bland all den hjärnsubstans jag har. Det är att jag nog skriver för bekräftelse från andra människor. Det är INTE DEN STÖRSTA ANLEDNINGEN till att jag skriver. Men varför annars kollar jag dagligen statistik på hemsidan, blir lite muntrare när jag ser att jag "slagit rekord" i antal "unika" (som det så fint kallas) personer - eller när jag til och med ser att den nya siffran håller i sig = att folk tycker att min blogg är intressant och fortsätter följa den. Varför skulle jag reagera så i dessa situationer om inte en liten del av mig vill, i samband med att jag i stort sett visar upp hela omvärlden mitt liv, få bekräftelse?

Ganska simpelt egentligen, alla bryr sig väl om hur de ser ut i andras ögon? I alla fall på ett eller annat sätt. 
Bloggen har ju kommit lite sakta under de sista 2-3 åren? Om jag tänker tilllbaka bara 5 år, då hade inte jag en blogg och inte någon jag kände heller. Om någon skulle ställt frågan "Vet du vad en blogg är?" Då skulle lilla jag svarat ett blygt, osäkert nej. 
Bloggen idag = ett nytt sätt att visa den person man vill vara, om man så vill det. Det finns knappt något stop. Man kan vara anonym = att man kan öppna upp alla sina känslor och allt vad man tycker mellan himmel och jord. Vill man inte vara anonym är man kanske av den typen att man vill stå i centrum, och uppdaterar man tillräckligt många gånger (kanske 6-7-8 gånger, 10 kanske?) per dag då hamnar man på mest aktiva listan - där 60 bloggar slåss om en kort skymt av solljuset, eller en för den delen lång. Men ska man hålla på så - att aktivt kämpa för att ligga kvar på den beryktade listan - vad får man för liv utanför bloggen då? En fråga värd att fundera över, för alla er som bloggar där ute..

Slutt med serious-snacket, nu ska jag göra mig iordning inför skoldagen. Ciao!
(obs, kommer en uppdatering om mina händelserika dagar någon gång under kommande dagar.. kort eller lång, än vet jag inte vad det blir.)


RSS 2.0