God morgon ...

God morgon skulle ni nog säga om ni träffade på någon den här tiden jag är uppe nu. Men eftersom jag ska vara så jävla speciell jämt så säger jag god natt. Andra natten i rad som jag jobbat, från klockan 9 på kvällen till kvart över 7 på morgonen.. Lite kämpigt framåt 4-5-tiden kan det vara men det fungerar i stort sett bra (:
Ska gå och lägga mig alldeles om en liten stund men jag ville bara avreagera mig om några olika saker jag stött på genom att ha läst tidning imorse samt sett på nyhetssändningar hela morgonen/ sena natten:

- Om det vore riksdagsval i dagsläget skulle Sverigedemokraterna få mandat i riksdagen!!!?!?!?!?!?!?!? Helt jävla otroligt!!! Hur? Varför? Vem? Hur, som i Hur kunde det hända? Varför, som i Varför kan någon som helst ens tänka tanken att rösta på ett främlingsfientligt parti? Och Vem, som i VEM röstar på sd? Det känns otäckt att i vårat land, som vi blivit så hyllat för att vi är på en så god väg gällande jämlikhet, mellan könen, är så omodernt och idiotiskt i det här ämnet. Främst undrar jag vilka som röstar på det här partiet - vilket parti man röstar på är väl inte det man kanske vill prata mest öppet om, det kanske medför att fler röstar på det här partiet med, förlåt uttrycket, sjuka "värderingar"/ideologi? Vad vet jag? Vi kanske ska börja prata lite mer öppet om sådant här? Ställa de som röstar på, som jag redan sagt/skrivit i det här blogginlägget, ett FRÄMLINGSFIENTLIGT PARTI mot väggen skulle jag vilja göra!

- Rix fm ska försvinna från Sundsvall!! Vad är det för skit? De skriver i ST, som tydligen är de som äger den frekvensen som rix fm ligger på (105,5) och det är de (/det/den?) som beslutat att inte förlänga/avsluta avtalet med MTG = Inget mer rix fm i S-vall, det de skriver "själva" är att "Men i till exempel Sundsvall, där Mix megapol redan finns på en annan frekvens, är Rix FM överlägset störst. Mix megapol har knappt två procent, att jämföra med Rix FM som har över trettio." Vad procenten ska föreställa vet jag inte, men en jämförelse av de båda procenttalen visar ju på att det är en betydligt skillnad, antagligen en skillnad som visar till rix fm-s "fördel" - vad det nu än är de menar med procenten. 
Varför, varför ska den radiokanalen, med mitt absoluta favorit-radio-program = rix morronzoo, tas bort???!!?!?! Och ersättas av Mix megapol??! som redan finns i sundsvall. Jag får en spöklik känsla att lyssnarna absolut inte prioriteras. Dåligt! Tur attdet finns Webbradio, det blir min räddning framöver!

- Europaparlamentets utskott för kultur och utbildning har röstat för ett initiativbetänkande om att registrera och kontrollera bloggare. (svt/rapport)
I skrivande stund ser jag att utskottet tackat nej till förslaget! (svt/rapport) Bra gjort!

Nu måste jag sova. Ska iväg med bussen klockan kvart i 4 till mormor så tills dess måste jag ha vaknat, piggat till mig, duschat och packat de saker jag ska ha med mig. Här kommer jag inte kunna skriva förrän iaf efter helgen - inte för att jag är säker på att jag skulle skriva här ändå, men bara så ni vet ;) Ha det bra mina goa gubbar & gummor. Adjöken!


DAUGHTRY!

ÅÅ vad han är bra, Chris Daughtry. Hans röst ger mig rysningar. Han har en sådan power i den men han kan ändå sjunga ljust, fint & försiktigt. De låtar han sjunger passar verkligen för honom. Texterna är bra, musiken grymm. Jag har gått och kärat ner mig tror jag ;-D

Låten Feels like tonight hörde jag först idag, trots att den legat på youtube ett bra tag. Möjligt att den blir en ny favorit.. Favorit för tillfället med Daughtry är den inte speciellt nya, Over you. Vet inte hur länge jag diggat den nu, men man tappar aldrig "intresset" för den..





I'm a thief.

För jag stal den här "listan" från min kära vän Kerstin. Usch vad jag är en hemsk person..

ÄR DU EN RIKTIG TJEJ?

[  ] Du har fler än 10 nagellack.
[X] Du har en parfym som kostade mer än 500.
[X] Du har eller har haft lösnaglar.
[  ] Har/haft en bild på dig själv som bakgrundsbild på datorn.
[X] Du har minst 5 klädesplagg som du inte använder.
[  ] När du var liten ville du vara en prinsessa.
[X] Du brukar gå på stan med din mamma
[  ] Du har haft rosa på ditt rum.
totalt: 4


[X] Du har färgat håret.
[X] Du har slingat håret.
[  ] Du har alltid din mobil med dig.
[  ] Du dansar vilt när du är ensam hemma
[  ] Du går aldrig hemifrån utan att vara sminkad.
[  ] Du har inpackning i ditt hår minst en gång i veckan.
[  ] Du älskar att gå till frisören.
[  ] Du solar hellre än att bada.
totalt: 2


DU ÄLSKAR:
[X] Skor
[  ] Färgen rosa
[X] Shopping
[  ] Dekorationer
[  ] Speglar
[  ] Skolan
[  ] Delfiner
[X] Disneyfilmer
[X] Ljus
[X] Blommor
[  ] Mjukisdjur
totalt: 5


Du shoppar / shoppat på:
[X] MQ
[  ] Kompaniet
[  ] Victoria's secret
[X] H&M
[  ] Aima
[  ] New Yorker
[X] Gina Tricot
[  ] NK
[  ] Top Gun
[  ] Taily Weijl
[  ] Bijou Birgiette
[  ] City Girl
[  ] Colosseum
[X] sisters
totalt: 4


DU SÄGER OFTA:
[  ] Whatever
[  ] Oh my god!
[X] Vet inte
[  ] Cuite
[  ] Hot
[X] Visst
[X] Säkert
[  ] Ursäkta?
[  ] Fabulous
totalt: 3


DU LÄSER:
[  ] Frida
[  ] Cosmopolitan
[  ] Glamour
[  ] Elle
[  ] Teen Vouge
[  ] Bravo
[  ] Solo
[  ] Wendy
[  ] Bravo girl
[  ] Star Flash
totalt: 0


DU GILLAR DESSA FIMER:
[  ] Elizabetown
[X] Eva och Adam
[  ] Freaky Friday
[X] Ciao Bella
[X] A Walk To Remember (ÄLSKAR! grinade sönder mig när jag såg den senast.. ;D)
[X] Sweet home Alabama
[  ] Where The Heart Is
[  ] Just My luck
[  ] John Tucker Must Die
[X] The holiday
[  ] Girls United
[X] How To Lose A Guy In 10 Days
[  ] The hot chick
[  ] My girl
totalt: 6


DU BRUKAR KOLLA PÅ:
[  ] Lost
[  ] Top Model
[X] Projekt Runway
[X] Desperate Housewives
[  ] The Simple Life
[  ] Men In Trees
[  ] 8th & Ocean
[X] Grey's Anatomy
[  ] OC
[  ] Laguna Beach/The Hills
[X] Nip/Tuck
[  ] Gilmore Girls
[  ] One Three Hill
[  ] Heroes
totalt: 4

DU TYCKER OM:
[  ] Paris Hilton
[  ] Jessica Simpson
[  ] Mariah Carey
[  ] J-Lo
[  ] Britney Spears
[X] Beyonce Knowles
[X] Christina Aguilera
[  ] Hillary Duff
[  ] Lindsay Lohan
[X] Gwen Stefani
totalt: 3

TOTALT: 31 (= Lika som Kerstin?!?! Är vi lika eller vad? :-o fast vi fick ju på lite "poäng" på olika saker :-P)

får du: 0-20 mer pojke än tjej.
får du 20-30: pojkaktig tjej
                                                Du får 30-40: rätt så tjejig.
får du: 40-50: du är en tjej .
får du: 50-60: du är en riktig flicka

Om jag ska vara ärlig tycker jag sådana här listor & tester är löjliga i grunden. Speciellt de med det här temat "hur tjejjig är du" - jag menar vem bestämmer vad som är "tjejjigt" kontra "killigt"? Inte gör jag det iaf.
Det jag testat här är väl kanske den allmänna uppfattningen om hur en tjej ska vara? Eller tolkar jag det fel då? Enligt det här testet är tjejer fixerade vid färgen rosa, om vi ska vara normala ska vi vara shopaholics, filmfantaster - men då bara fantaster av genren löjlig romantik med en gnutta komedi. Vi ska vara tevenördar och tydligen ska delfiner & mjukisdjur vara saker vi ska älska? Jag spyr på sådana här ideér om hur folk ska vara, i detta fall hur 50 % av jordens befolkning ska/bör vara.. Ångrar nästan att jag gjorde det här testet nu, blir bara irriterad när jag tänker vidare på det.. Okey, man ska inte ångra sig för något, istället ska man lära sig av sina misstag så man slipper göra samma fel nästa gång. Så det blir nog inga fler tester i det här stuket för mig, iaf om jag kommer ihåg det jag fick lära mig ;-)

Nu ska jag åka till pappa och hoppa studsmatta + att jag ska sola lite, innan det är dags för jobbet ikväll igen. Det är min första natt ensam, utan min "introduktionslärare", så håll tummarna för att inget hemskt händer är ni snälla (; Adios!

The Kooks.

SuperDuperGREAT!




Progress, indeed.

Verkar som att mitt bloggande verkar ta sig lite nu? Tror det är Lina, som kom hem och kollade på fotboll med mig och Lisa ( & pappa lite senare) igårkväll, som inspirerat mig ;)
När jag ändå nämnde fotbollen måste jag få tillägga: SKIIIIIIT!! Sverige, SKÄRPNING GENAST!
Vad ska man nu kolla på? jag är helt otröstlig, kunde knappt sova inatt pgr av sad feelings.. buhu..

Snart ska jag och Lisa äventyra in till stan, the lantisar is invading!! Watch out everybody!
Vi ska åka till birsta och käka, för att lika snabbt åka till stan och se på indiana jones (: BIO, WOHO! Är det något som kan vända mitt humör från "BUHU-Sverigeförloradeigår-humör" så är det att krypa upp i en biosalong och mysa sig igenom en film ;)
Lisa, Lisa du är min guru. Du kan allt även fast du har hela livet framför dig (som ju kanske är det man lär sig "allt" ifrån vanligtvis..). Älskar dig såå mycket! (: - Tack för att jag får vara med dig & för att du är min syster :)
Måste erkänna att vi faktiskt missade 11.55-bussen in till stan, så egentligen skulle vi spatserat på stadens torg & gator redan, om det inte vore för att vi är så sega och klantiga ibland ;) - eller kan det vara för att vi inte ställt om till sommartid? ;)

Nu vill Lisa snart sitta vid datorn så det är bäst att jag börjar tänka på refrängen. Gott folk, Have a nice day!

New Chapter.

Frånvaro till 100 % har det blivit här på saraulin.blogg.se. Förändring på g? Njaa, skulle inte satsa mycket på det. Det är full rulle nu hela tiden känns det som. Även fast skolan är slut, läxor & plugg ligger på hyllan och vilar, vilket de kommer att göra för en mycket lång tid framöver.. En ny fas är påbörjad, det skrivs på ett nytt kapitel i mitt liv...
Jag har börjat jobba på Solgården, ett äldreboende här i indal. Här/där ska jag jobba hela sommaren. Började i förrgår kl.21.00. Ja, 21.00, 9 på kvällen = nattpass. Kom hem för en kvart sedan ungefär efter "dag" 2, inte jättetrött iaf, men seg så in i norden. Tror att jag börjar bli sjuk/förkyld också. Gick omkring hela gårdagen och nös och inatt har jag frusit lite och varit alldeles för varm om vartannat. Vill inte vara sjuk på "sommarlovet"..

Nu måste jag gå och sova känner jag, men jag måste nog äta en liten nattmacka innan.. magen vrålar och gallskriker efter något att mätta sig med.. På återseende.

Student -08

"För jag har tagit studenten, för jag har tagit studenten, ja jag har tagit studeeeeenteeeeeeen. Fyfan vad jag är bra!!!!!!!!!!!!!!!!!" :-D

Ska strax in till stan till Granlo, till Emma, där vi ska förfesta med klassen. Senare drar vi vidare till stadshuset. Syns vi? ;)
Hoppas nu att ni alla glada studenter får en jättefin kväll! (: Ciao!

Dagen före "doppare-dan"

Nu ska jag strax gå till sängs, eftersom jag måste vara till 110 % laddad imorgon då det är min, tror jag, största dag någonsin! Skolan är slut, jag firar det med massa tjut!!!!! :-D
Kom och kolla när vi går ut fr. Västermalm, min klass, NvN3a, och jag - klockan 14.00 imorgon!! (:

En sista glutt på smhi-s hemsida visade detta väder, vet inte om jag ska skratta eller gråta. Jag vill ju ha SOL!!


Middag.

 + = Ett bra koncept ;)

Håller tummarna stenhårt!

För att det INTE ska regna på onsdag, min STUDENTDAG för er som inte vet, det är inte ofta jag blir religiös men, PLEASE GOD!

Ser lovande ut än så länge ;)

Och imorgon har vi vagantdag med skolan, en tävling om vem som får gå ut först på studenten. Tema för dagen är 50-60-tal. Vi har tränat in en helcool dans också, kom och kolla vettja. Kl. halv 1 imorgon på vesthagen startar danstävlingen! :)

Adjöken

VET NI VAD!!

...jag orkar inte uppdatera, men det är inte dagens ämne, utan: JAG SKA PÅ COLDPLAY-konsert!!!!!!!!! :-D I semptember, shalala - och jag är så glad OCH LYCKLIG!! ;-D Sällskap i form utav Elin, Frida (de som ringde och frågade, jag är så in i norden tacksam ;) & sötLina :)


Sjung om studentens lyckliga dagar.


Orkar inte med någon uppdatering just nu tyvärr. Den kommer & "den som väntar på något gott.." Vill istället skriva lite om STUDENTEN! Har inte riktigt förstått att det är nu till veckan jag ska säga adjö till skolan, plugget och klassen. Vilken klass sedan, NvN3a - vet inte hur jag skulle kunnat ta mig igenom det här året utan dem. Kommer sakna er grymt mycket, har inte trott att jag skulle göra det faktiskt. Jag har mest kännt mig positiv till att slippa allt som har med skola attt göra. Men nu när the end is near, då växer gropen i magen en aning.. Det blir en dag blandad med sorg och glädje på onsdag.
Apropå onsdag, har ni sett vädret??!!! Än så länge kan de ju inte med säkerhet slå fast att det kommer bli molnighetmed inslag av skurar & en temperatur på under 15 grader!!! Ajaj, jag som vill ha strålande sol, blå himmel och att termometern ska visa något mellan 20-25 (Det får inte vara för kallt men inte för varmt heller..).

Har ni alla "medstudenter" tränat riktigt mycket nu på studentsången då? ;) Det har inte jag, här får ni en liten texthjälp:

Sjung om studentens lyckliga dag,
låtom oss fröjdas i ungdomens vår!
Än klappar hjärtan med friska slag,
och den ljusnande framtid är vår.
Inga stormar än,
i våra sinnen bo,
hoppet är vår vän,
vi dess löften tro,
när vi knyta förbund i den lund,
där de härliga lagrarna gro,
där de härliga lagrarna gro!



Nu ska jag dra vidare fr. mamma till pappa och fortsätta (& förhoppningsvis göra klart) tapetseringen & golvläggningen - Det kommer bli ett grymt snyggt resultat! ;) Hare gött, tills vi ses igen (vet inte när det blir :P)

Fågelkräk!

Visst jag är trött och inte på det bästa humör nu kanske, men jag är inte på det sämta iaf!
Det är så att i vår skorsten har ett fågelpar bosatt sig. Skorstens-muren (namn?) finns i mitt rum = ungefär, att fåglarna finns i mitt rum. Visst ingen större fara. MEN. Nu har fåglarna lagt ägg och de äggen har kläckts och är nu istället för några ovalt formade figurer, levande varelser(1). Levande varelser(2) som om de störs minsta lilla kraxar/kräker/skriker/låter för full hals! Don´t like it. Missförstå mig icke, levande varelser(3 = alla godas ting är tre ;) har jag inte något emot - men stör de mig när jag ska sova är det ett under om jag inte är lika förtjust i dem som innan....

Nu ska jag sova, "förlåt, för att jag inte uppdaterat" and that crap kommer imorgon när jag frisknat och piggat till mig.. God natt!

RSS 2.0