Tomorrow (and the upcoming week)..

...I'm gonna have myself a real good time 
I
will feel alive and the world I'll turn it inside out - yeah
And floating around in ecstasy
So don't stop me now

don't stop me 'Cause I'm
going to have a good time have a good time




I'm a shooting star leaping through the sky
Like a tiger defying the laws of gravity
I'm a racing car passing by like Lady Godiva
I'm gonna go go go
There's no stopping me (and the rest)



Just how I'm feeling about going to Vemdalen tomorrow
- and about having the time of my life at NEW YEAR'S EVE!!!! :-D

Ciao!

kortfattat.

har hänt lite som jag kan ta i lite kortfattat eftersom jag är lite stressad just nu..
Julafton - som var riktigt mysig hemma hos pappa
juldagen - lika enjoyable fast hos mamma med kusinerna
annandag jul - först birsta med johanna, sedan på kvällen "släktträff" med våra 3-männingar och deras extended family osv.
igår - birsta, köpte en ny mobil, en jättefin LG
idag - är på mammas jobb nu och ska iväg på stan, först walka runt lite med mamma och sedan möta Lina och strosa runt lite mer (:

Ciao!

väntan blir lite längre

Ingen uppdatering om senaste nytt på ett tag nu, men snart så (:

ciao!

Merry, merry Christmas!

HOPPAS NI ALLIHOPA, IDAG HAR HAFT (OCH KANSKE FORTFARANDE HAR) :

EN GO OCH GLAD JUL. 
Nöjet att träffa eran kära familj eller era vänner,
Den bästa julen någonsin!

The quote of the day:
"-Men varför har inte jag en morfar?
 -Jag vet inte, men jag vet var vi akn få tag på en" från Kan du vissla Johanna

Åter igen, GOD JUL :)

Ciao!


Min alldeles egna Teori!

Använde lite av min hjärnsubstans igår när jag satt och funderade över julen och kom in på julklappar, som jag för övrigt stressade runt och handlade igår - NU ÄR JAG KLAR MED DE! ;D. Började tänka litegrann över huruvida det är roligare att få eller att ge bort dem. Vad tycker ni?
Jag tycker i alla fall att det är roligare att ge bort, att personer som man bryr sig om kanske blir lite gladare (även om det bara är materiella ting så är ju själva gesten jättefin - men det glöms nog bort alldeles för ofta. Att det är tanken som räknas..) av en liten gåva. Förut, när jag var mindre var det helt klart tvärtom, då var jag egocentrisk och tänkte inte på något annat än vad som låg i mina egna klappar. Mamma fick ansvara för julklappar som egentligen jag borde köpa eftersom det stog att det var jag som gav dem...
Men, jag har en himla bra förklaring på detta, en alldeles egen teori på varför jag tycker som jag gör och tyckte som jag gjorde. Kanske flera av er andra kan känna igen er i den?
Det är nämligen så att när man är liten har man inte lika stort inflytande på vad man ska ge bort, eftersom man inte har lika mycket pengar - jovisst, man kan få lika mycket att handla för av mamma som hon skulle handla för, men då saknas istället den rätta känslan att hitta rätt present. Ju äldre man blir för varje år, ju mer växer plånboken och ju mer vaknar den där fina känslan som säger vad som skulle passa en viss person men inte en annan.
Boven i dramat är ännu en gång pengar. Har man mer pengar har man ju också större möjlighet att köpa sig sina egna julklappar än om man har mindre. Förstår ni vad jag menar? (:

En liten baktanke för mig iår, för att kunna ge bort den allra bästa presenten (för att få den allra bästa reaktionen, så att mina vänner och min familj ska få den allra bästa av jular ;P), har varit att snappa upp lite eftersom vad folk har önskat sig, och det har gått förvånansvärt bra, med tanke på hur mitt minne brukar fungera..

Till sist vill jag, i förskott, önska alla en riktigt God Jul & ett Jäkla Kul Nyår!!

Ciao!


Ain't no other man,

image30

Björn Gustafsson, det behövs inga ord, klicka istället vidare på
dessa länkar och njut av honom och hans otroliga komik!
(han är såååå söt-snygg också!!! ;D)

http://www.youtube.com/watch?v=D49Km6noDdo

http://www.youtube.com/watch?v=cPuSB1WnEsc&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=CoYioKXtnlE&feature=related

Ciao!

Julklappshandlning i "näst sista minuten".

Skola, Schule, school, école, escuela! <- där är jag nu, jag kom hit redan klockan 8 = rekord i att komma till skolan, bara en gång tidigare har jag varit här innan dess. Det var för nästan precis 2 år sedan (den 12-13 december), hela 730 dagar, då vi var ett antal personer från klassen som var på luciavaka, på filmstaden. Vi var vakna hela natten och åkte direkt till skolan vid sjutiden... Vi hade kul, men det är inget som kommer att upprepas eftersom  mitt sinne var helt slut efter att ha blivit utan en natts sömn ;)

I eftermiddag ska jag gå och handla klart mina julklappar, inte riktigt i sista minuten, bara helt perfekt tillfälle att göra det på - som jag väntat på. Har hittills handlat 2 halva julklappar, vilket betyder att jag har kanske 10 hela kvar.. Harsh. Hoppas alla som ska få blir nöjda med sina "vad-det-nu-blir"-julklapp (:

Nu är det fysik som gäller, 08.35 vi ska få reda på proven som vi gjorde i måndags - det gick inte bra för mig då, hoppas på ett G denna gång ;)
Ciao!


Rising Star!

I'm talking about Amy Winehouse! Har inte förrän nu insett hur fantastisk hennes musik och speciellt röst är. Hennes texter känns som om de är skrivna rakt från hjärtat, och musiken flödar i ett härligt gung genom alla låtar. Slutsats: Me like Amy! (hope you do too)



Ciao!

En spricka i kristallen.

Hur bra serie som helst, jag minns inte senast jag blev så känslomässigt engagerad i hur det skulle sluta för alla inblandade. Förvisso var det inte några roliga känslor, ilska och hopplöshet och tankar som "är hon dum i huvudet" är inte de mest underhållande, men kanske istället de mest fängslande? Är det inte lite tokigt att man kan bli sur på någon påhittad person, som säger påhittade meningar i ett påhittat program? Antagligen var skådespelarteamet sååå bra att det inte spelade någon roll att allt var påhittat, för det kändes som verklighet.
Synd bara att den endast var 2 avsnitt...


Today have been a nice day!
Sovmorgon så jag kunde åka med 12-bussen hemifrån (orkade inte åka in på matten till halv 9 - och sedan ha ett hål på 3-4 timmar). En lektion, historia, den och skoldagen slutade klockan kvart i två. Kan en dag bli bättre?
Har den senaste timmen ägnat mig åt knäck, ischoklad, och sill -"göra", skojploj - the christmas is coming!

Pratade med SoFia förut, som är i sthlm och ska mönstra. Även om du inte hinner se detta innan själva grejjen sätter igång så, Lycka till!

Ciao

Frida, shaaa lalalalala!

GRATTIS TILL KÖRKORTET GUMMAN!!!!
image29

Tiden går fort..

Känns som om tiden bara har svischat förbi de här senaste veckorna. Det var ju inte längesedan jag pratade om att 33 dagar, 10 timmar, 4 minuter och 27 sekunder är det kvar. Himmel och pannkaka! snart sitter jag helt ensam på hemmet med brösten vilande på golvet och ett ansikte totalt oigenkännligt, pgr.av alla rynkor som hänger ner och täcker både det ena och andra... ;) skämt åsido, det var nog mitt skräckscenario jag målade upp där - ska göra mitt bästa i att inte sluta som så, ALDRIG att jag blir en tråkig och grinig kärring.
Griniga äldre människor kan vara bland det värsta jag vet - ja, jag vet, de kanske inte har haft det bästa livet, de kanske har haft det svårt. Men blir det bättre om man går och muttrar över varenda liten smågrej man stör sig på? Blir inte livet roligare att leva om man istället fokuserar på de positiva och roliga sakerna man får uppleva, alla härliga och snälla människor man får träffa?
Anledningen till att jag tar upp det här är för att imorse fick jag nog höra alla världens problem, och det på en bussfärd som varade i cirkus 30 minuter. Effektivt tjatter? En medelålders man som satt och pratade med busschauffören, eller inte med - snarare till. Bara det är ju sorgligt, vad hemskt att man ska behöva prata med busschauffören för att få lite socialt umgänge. Det måste göras något åt sådant, gamla människor som sitter hemma, alldeles själv och inte har något att göra, deras små glädestunder på dagen är antingen när hemtjänsten hastigt kommer förbi med maten eller som i detta fall lite ömkligt, deprimerat prat till, som sagt, busschauffören. (det tål att upprepas, busschauffören ;) ).
Åter till ämnet, några smakprov av det "uppmuntrande" tankar jag fick lära mig idag är att aborter är något mycket dåligt, "på femtio år har de fördubblats!" "Om vi i rika länder får göra abort, varför får(?) inte de fattiga länderna?". Jag fick också reda på att vi är väldigt dåliga på att läsa och skriva i dagens samhälle, "så blir det när de som bestämmer inte är med" - lite the good old days are better-känsla där?...
Oväntat nog är det också så att vi behöver inte oroa oss för växthuseffekten heller. Hörde ni det alla forskare och vetenskapsmän? Det är så att solens strålning inte alls är så farlig som det sagts. Och vädret som det har pratats mycket om nu de senaste åren, bland annat att det kommer att bli/har blivit varmare, det stämmer ju inte alls, det är ju nu isande kyla utomhus..
Kort och gott, jag lärde mig mycket idag.

(....För er som inte förstog min ironi i denna text, gud vare med er!)

Kan ni tänka er, 30 minuter, 30 MINUTER MED DET HÄR PESSIMISTISKA PRATET? irriterande, men ack så skrattretande. Vad har den här personen genomlevt, och vad lever han för liv idag? om han tycker att allting (kanske inte allt, jag vet ju inget annat om honom än vad jag just sagt..) är så dåligt? Stackars arma människa. 

Ciao!


föregående, "obloggade", dagars innehåll

Har ju, som ni kanske sett, inte uppdaterat på ett tag. Men det är helt enkelt något ni får ta, mitt intresse för att blogga går liksom lite i vågor. En vecka kan jag blogga upp till 5, kanske fler gånger, per dag, och nästa vecka, absolut ingen lust alls att dela med mig av mina dagliga äventyr. Nu börjar det i alla fall vända (:

Förra veckan var det "vagant-vecka". För er som inte vet vad det är, hedgerskaöversättning:guldtrofén, skvadernöversättning:skvaderklassikern. Och till sist för er som varken gått/går på hedbergska, skvadern eller västermalm. Vagant är en tävling, som pågår under hela tredje årskursen, där vinnaren får gå ut först på studenten. Våran klass är så härligt engagerade i detta, så jävla kul! Den här deltävlingen som ägde rum förra veckan skulle vi utföra olika uppdrag, nämligen:

* Bästa bidraget av Gläns över sjö och strand, endast en klass tilldelas (snyggaste bidraget)

* Snyggaste pepparkakshuset, endast en klass tilldelas

* Hela klassen iklädd rosa från topp till tå

* Hela klassen sjunger Gläns över sjö och strand

* Foto på alla i klassen när de gick på lågstadiet

* Bygg ett pepparkakshus

* Zäta's autograf

* Gruppbild på minst sex lärare från tre olika program

* Idolbild på rektorn med glitter-autograf

* Tre väl valda ord till er mentor

* Rektorns underskrift med glitterpenna

* Klassen bildar klassens namn med kroppen
Ni skulle ha sett vårat "Gläns-över-sjö-och-strand-bidrag" hur grymt som helst!! bilder på vår klass helt i rosa syns här nedan, riktigt schnyggt det med! ;)
en liten sak bara som jag irriterar mig på med ett av våra bidrag, vårat pepparkakshus blev diskat som snyggaste pepparkakshus - för att det var för stort! vi hade fått mått som var största tillåtna måtten: 2*2*2 dm (bredd*höjd*längd). Så klantigt gjort av de som gjorde det - inte något ont mot de, det var verkligen bra att de tog på sig att göra det, och resultatet blev verkligen vackert, men det var liksom en enda "regel" som man skulle följa. Men inte gick det...

nu ska jag iväg på fysikprov, wish me luck..
(kommer ytterligare uppdateringar lite senare idag/imorron/i övermorgon)

Ciao!


Kill me, please.

Eller, kanske hellre, kill my chemistry teacher!!
Kemilektionerna är ju helt jävla hopplösa. Stegvis har jag börjat tycka att kemi blir tråkigare, tråkigare och tråkigare. Nu är de så tråkiga att jag skulle kunna avlida!!!
Skriv något roligt någon så jag inte hamnar i koma.

Ciao!


Utflykt.

Igår hade jag inte så väldigt mycket att göra. Därför bestämde jag mig för att hänka på Lisa och pappa, som skulle åka ner till Delsbo. Då kunde jag också passa på att övningsköra, hela 5 mil körde jag (längsta sträckan jag kört hittintills (; ). Vad gjorde vi i delsbo kanske ni undrar, jag kan ju börja med att säga att det finns inte speciellt mycket att göra där. Vi åkte till en laxodling och köpte lax såklart, sedan åkte vi förbi hos en kopis till pappa. Efter det var det bara att återvända hem, ytterligare 2-3 timmar i bilen. Ankomst hem vid typ halv 8-tiden.

Jag och Fia hade bestämt sedan tidigare att vi skulle hitta på något på söndsgakvällen. Därför, när klockan var halv 9, gav vi oss ut på en promenad i vinterkylan. Det var riktigt skönt, vacker, tyst & fridfullt ute, med stjärnklar himmel - det kunde inte ha varit så mycket bättre väderförhållanden, iallfall inte när det är vinter. Tiden glömde vi bort, så när vi slutligen kom hem igen, då var klockan strax efter 10.
Innan det var sängdags hann jag iallafall julpyssla lite, och det var mycket kul :)

Just nu sitter jag på skolan och väntar på att fysiken ska börja, vilket det är 74 minuter tills. Skönt att ha mycket tid att blogga, men nu börjar det här blogginlägget gå mot sitt slut så då vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på. Facebook kanske? Spela något nytt roligt spel? Aja, ha de gött allihopa. Ciao!


I am in love.

With a little creature called Remy! Remy innehar huvudrollen i filmen Ratatouille. Han är söt, han är ett geni gällande matlagning, OCH han är en råtta.
Är, som jag sa tidigare, barnvakt ikväll/inatt, har då passat på att se på just Ratatouille och hela filmen är ju bara för underbar! :D You must see it!

image28

Quote from the movie:
Ratatouille. It's a stew, right? Why do they call it like that? If you are gonna name a food, you should give it a name that sounds delicious. Ratatouille doesn't sound delicious. It sounds like "rat" and "patootie". Rat-patootie, that does not sound delicious.
He's got a point there ;)


















Ciao!

Days are getting shorter.

Den här dagen har bara försvunnit, började med storstädning av hela huset vid halv 1 ljust och fint ute, en grisblink senare och klockan var 5, och mörkret hade tagit över istället.
Vad jag vill påpeka med detta är att dagarna bara går fortare och fortare förbi, man hinner ju knappt tänka innan det är morgondag. Det hela känns lite konstigt och annorlunda, eftersom veckorna innan jul vanligtsvis brukar vara så långsama, lite som om allt skulle gå i slow motion...

Ska senare ikväll, vid åttatiden, vara barnvakt åt två små gulliga busfrön, Ebba & Tindra. De är så snälla, och alltid brukar de sova sött hela långa kvällarna/nätterna :)

Ciao!


GRATTIS

ja, jag såg finalen av idol ikväll. Jag har inte alls följt med denna gång i programmet. Och jag har inte varit speciellt förtjust i deltagarna, förutom Daniel, speciellt inte i Marie Picasso. Tills nu, det vände på bara någon sekund, kan inte förklara varför eller hur, men vill bara gratta Ms. Picasso. Fantastisk röst, och absolut värd att vinna idol 2007! GRATTIS; GRATTIS; GRATTIS! (och till amanda, du var super du med!)

[Bild: Klä dig som en Idol. FOTO: Daniel Ohlsson/TV4]

Ciao!


Vad har jag lärt mig idag?

  1. På svenskan fick vi lära oss att: tjej är ett ord som ursprungligen kommer från språket romani, och ordet apartheid kommer ursprungligen från det engelska språket. (men det kanske ni redan visste ;P)

  2. Ge inte upp hoppet!
    Det börjar ljusna nu med den planerade "firande-av-studenten-resan". vi har nämligen hittat ett ställe som heter, Cypern (någonsin hört talas om det? (; ) Bland de första resmålen vi sökte på och kunde tänka oss att resa till, var (de klassiska) Grekland, Italien och Spanien. Alla de ställena ligger ju som ni säkert vet i medelhavet. Vi kunde tidigt utesluta dessa resmål då varken temperatur i luften/vattnet och antal soltimmar dög. Våra kloka hjärnor drog då samtidigt slutsatsen att vi inte ens behövde kolla upp några andra länder som ligger kring medelhavet, däribland cypern, eftersom att det skulle vara samma väderförhållanden där.
    Gud så vi lurade oss själva. Bara för skojs skull kollade vi tidigare idag upp just Cypern, förstår ni glädjen när vi insåg att DIT KAN VI JU ÅKA! Varmt och soligt, i precis lagom mängd för oss. Det passar perfekt. Priset för att åka dit inte speciellt högt alls och utelivet verkar också bra. Gud svarade på våra böner när vi bad om hjälp ;)

  3. Inget bra att ens försöka vara med litegrann på idrotten om man har ett skadat knä. Det hela fungerade rätt så bra i gympasalen, kunde springa normalt, förutom på att knät knäckte lite då och då (men det gjorde inte ont, så jag fortsatte. Idiot.) Nu är det ömt och lite svullet.
    Det jag lärde mig av detta, inte fortsätta springa/idrotta om en kroppsdel låter som om den håller på att knaka sönder.

  4. Den som väntar på något gott. Det var du värd, pappa!

Hoppas ni andra också har haft en lärofylld dag, annars kanske ni lärde er något av mig ;) Ciao!


Crashing of plans.

Crashing of plans?

För att fira studenten, att ha klarat av 3 år på västermalms skola, har jag, Frida & Kerstin planerat in en liten resa mellan balen & studenten. Vi har bestämt oss tidigare att vi SKA åka, det är "bara" vart och riktigt när som vi ännu inte har planerat i detalj. Förrän nu. Den här veckan har vi börjat kolla igenom lite saker, var är det tillräckligt varmt, var är det mest säkert att man får /mycket/ soligt väder, festställe? Säkert att åka dit? För dyrt? Det är många krav vi har, kanske för många. För just nu känns det faktiskt lite hopplöst.. Är det tillräckligt varmt och soligt är det ingen ort med mycket uteliv. Ser hotellet rätt så fint ut och det är bra med stränder & varmt i vattnet, då är lufttemperaturen inte speciellt hög och antal soltimmar rätt så lågt. OCH, om, nästan allting stämmer, då är det en endaste grej som krånglar, pengarna. Ju bättre, ju mer får man hosta upp ur plånboken.

Det ser just nu inte så bra ut, vi vill ju inte betala en förmögenhet bara för att få komma väg i en vecka och bli lite brun (jag=röd som en kräfta) till studenten... någon som har ett tips på ett bra resmål? i slutet av maj och början av april är resan planerad till... (please help us)



ciao!


Update.

Lite news-update om de senaste dagarna:

Fredag: Kerstin & Lolle kom förbi en sväng, helt oväntat! Hur kul som helst, avbruten mitt i en patiens, och då klagar man ju inte. Ni skulle ha sett min min, helt "hakan-i-golvet-paff" ;-)
Lördag: Storbak inför söndagen, 60 lussebullar - som höll mig sysselsatt i cirkus tre timmar. Till kvällen kom Lina och vi gick över till Fia efter någon timme, efter lite babben-tittande samt ungefär 20 minuters ägnande åt att skrämma just Fia, & Sara, hennes syster (: den mest lyckade "skrämmningen" jag medverkat i  ;-D.
Söndag: Ytterligare några förberedelser, lägga lussebullarna i påsar & knyta med fint, rött snöre runt, innan det var dags att åka in på SKYLTSÖNDAGen, ett av få försök av vår klass att samla in pengar, vi lyckades riktigt bra denna gång ;) alla hade hjälpt till och baka och fixa, (måste berömma emma också för att hon planerat och styrt upp det hela så bra). När jag hade stått klart mitt pass, 14.00-16.00 gick jag med Lina och kollade resten av "skyltsöndags-innehållet" och vid 6-tiden åkte vi hem med Frida, tack för skjutsen (:
Måndag: startade dagen med ett matteprov, fick åka in till klockan 9 istället för 12 då jag skulle ha börjat. Sedan fysik & kemi, jag och Kerstin var helt fantastiska på fysikuppgifterna - för ovanlighetens skull, iallafall för mig.. Restern av dagen gjorde jag lite av varje, lite tevetittande, kel med hundarna & gitarrspelande - måste passa på att rekommendera sidan chordie.com om du/ni gillar att spela/försöka spela gitarr, som mig, så finns det ett stort arkiv av alla möjliga sorters låtar, kända som okända.
Tisdag: En lektion bara, på morgonen, matematik i ungefär en timme, vi fick sluta hela 30 minuter tidigare!! :-D Pappa hämtade upp mig på skolan vid 11-12-tiden, vi hämtade upp en arbetskompis till honom och sedan for vi och lunchade. När vi åkte hem fick jag övningsköra ;-P askul!

Nu skulle jag egentligen behöva skriva färdigt en kemilabbrapport, en fysiklabbrapport, en isländs saga och en annan inlämningsuppgift till svenskan. Men jag orkar bara inte just nu, some other time ;)..

Ciao!


RSS 2.0