Ett gott skratt förlänger livet.


True colors.

..Ane Brun. En norsk (den enda?) musik-export. Pen ( = norska för fin)
 


Wigelandsparken. The nude park.

Bilder från en höst-tur i en underbart fin park får ersätta skrivandet för idag/inatt. ..och igår.














Frukost klockan 12. MummAA.


Change of location.

Från ett kolsvart rum till. TaDaaaa! Toan.

Eller för att vara exakt: toagolvet.



Det går ju att diskutera huruvida jag har gjort ett byte uppåt, eller om jag gjort en downer..?
Fördelar med min nuvarande hållplats:
- Ljuset
- Renligheten
- Undkommer skuldkänslor. Två slags skuldkänslor. Den första: skuldkänsla för att jag väcker Elin för att hon sover. Två: för att Elin sover. Jag = vaken. Endast jag vaken.När jag borde sova. Det blir inte lika påtagligt när man sitter ensam i ett rum än när man sitter i ett rum med en sovande person.
- Jag kan sitta på toaletten (och toalettá) samtidigt som jag lanar.
..om jag vill..
- golvvärme. Mmm.

Nackdelar...:
- Det ofrånkomliga, det ÄR en toalett.
- Golv är inte så komfortabla efter en stunds sittande. När man prövat alla sätt att sitta på..
- Varmt!

Flest fördelar! Fuck nattsvart rum, TOALETT YESS!

High or low. Fast or slow.

Den där lappen i förra inlägget, den fick jag med mig hemifrån, av mamma, innan jag och co åkte hit till Oslo. Vi hade lite roligt åt det. På tåget. Mamma, du är för rolig ..

Idag har jag jobbat, det bra passet, nämligen 08.30-16.30. Sedan stressade jag ensam till Friskis för att jag skulle köra Midddels-passet. Snopen blev jag då träningsbyxorna var kvar hemma. Bara att klä på sig igen och åka hemåt. Jag fick mig i alla fall en promenad! :)
Imorgon ska jag inte glömma. Det är på tiden att det blir ett middels! På min lediga dag ska jag också slinga håret. Och kanske hitta på något mer?..


Sitter i utomlandsplaner nu.. rätt tillfälle och pris är det jag söker.. Tänk er ett besök på den här stranden:




Mina kropps-spöken tänkte jag berätta om: lungorna/halsen & tandraden.
Halsen/lungorna rosslar vid djupa andetag. + att jag imorse vaknade med smärta i kinden. Smärta pgr av visdomstand. Smärta som pendlat mellan liten och lite mer. Bara den inte blir värrre är förblir jag glad...


Hej Då mina vänner!

Visdomsord.


"Varde ljus". Varde helg.

Själv, med U2 i mörkret.



De andra har gått och lagt sig. Och okej, jag är inte själv. Elin befinner sig, sovandes i samma rum. Därav mörkret. Jag fick seriöst höja ljusstyrkan (hänsyn ledde till "näst-lägsta-nivå" som ledde till försvårad skriv-situation, vilket kommer leda till att det här inlägget tar minimum 30 minuter att skriva) på datorn för att kunna ta ett kort där jag "syns". mörkt har jag här. 

______________________________________________________

Helgen har så ännu en gång gått mot sitt slut. Det känns tungt för stunden. Imorgon tar jag nya tag. Imorgon ska jag bygga min framtid, och bära hela världen på mina 19-åriga axlar.
...Hänga tvätt är åtminstone något spm kommer vara en del av min morgondag. Och jobba, 11-19. Men som sagt, "för stunden..."

God natt till önskar kollektivets nattuggla.


Sammanfattning weekend FYRA.

FREDAG: Meny 12-20, fest med sommarvibbar & george bush, chateu neuf.
LÖRDAG: B.G, tacogratäng + pannacotta + trevligt sällskap = exellent, ute-natt.
SÖNDAG: Städning, bullbak, "öl-korvs-gryta", prata med farfar i  telefon.


haha

Konstaterande.

Helt plötsligt nu på dagskvisten lade jag märke till en sak. Linas fotknöl. Vilken fantastisk sak. Stor. Och benig. Till skillnad från min. Var tvungen att jämföra på bild, och den ser ni här.



Min lilla knöl syns knappt. Den där vita fläcken ni ser. DET är min fotknöl.
Linas är större. Ja. Det konstaterade vi. Men på bilden är ju Linas fot längre bort. Ändå är den så pass mycket större. Jag har seriöst knappt någon SYNLIG fotknöl. För känner den det gör jag. Men nu när jag tänkt på det SER det HELT SJUKT UT.

- - - - - - - - - - - - - -

En greeeeit kväll och natt hade vi igår..
Först Majorstuen, hemmafest med tema sommar, vilket vi såklart inte hade en aning om. People som glassade runt med solisar och shorts inomhus. sköjj!
Fortsatt festande på Majorstua på chateau neuf.
Sedan hem, klockan 5..

IDAG!
Har vi varit lika aktiva som sniglar i slowmotion. Det lilla vi har hunnit med (jag och Lina - E och K flög ut från boet igår. Än så länge är det bara K som flygit hem..) är: att se på b.g-samlings-dvden och en sväng på vinmonopolet i SNÖYRAN (där vi för övrigt gick förbi en pappa o dotter, ca 3-4 år kanske, som åkte pulka. Eftersom det knappt fanns en vinkel på pulkbacken var pappan tvungen att hjälpa till och dra för att det skulle bli någon fart. Det här visade sig vara en väldigt svår procedur. Hålla i snöret, halvspringa-plumsa i snö och kolla sig för. Kolla både så att vägen framåt var fri och hålla koll på att ungen befann sig kvar i pulkan. Samt att utstöta livliga ljud för att göra pulkfärden ännu roligare för lill-kisen.
Resultatet av den här svåra proceduren var att pappan sprang och ungen.. ramlade av.. Fast det märkte fadern inte förrän efter 5-6 m, och ytterligare två "ooohoooo".
Märkligt roligt tyckte vi att det var.

Vi är bjudna på middag idag/ikväll. Till Grünerlocka. Niiieeccaa! Äta mat någon annan lagat, äta PÅ tallrikar någon annan behöver diska. haha. Hela grejen att bli bortbjuden känns kul, att få göra sig iordning och så.. ?

Den där slingningen orkade jag inte idag. Men imorgon kanske. Ljusare, och blond känns lite långt borta. Jag har ju nästan nattsvart hår nu känns det som.. Tänk att jag kanske kommer ha någon av dessa arkiverade hårfärger I ÅR?! Sinnessykt..

       

Adjö.


Pokerface.

Med Tuborgs excellenta öl och husets vita vin önskar vi er en fab kväll & natt.


och en tredje sista...

.. där jag berättar lite om MIN dag. I stora drag.

1. Jobb. 09.00-17.00

2. Åka hem, äta Elins lax-pasta. MUMMA! (ett välanvänt uttryck hemma hos oss).

3.
Dator-tid.

4.
Stan med E. Inköp av -en "bh", en turkos. Mys-bh antar jag att man kan kalla den. -3 pack trosor för 99:- OCH 70 % rabatt. -två förpackningar slingfärg (yes, I'm going blonde.. eventually..). -(OCH!) bakplåtspapper.

5.
Bakat bollar (typ den norska motsvarigheten till vetebullar - kardemumma-vetebullar). Vi ska använda dem till semlor kom vi på!

6.
Dator-tid.


Bollar

Morgondagens schema:
- Jobba 12-20
- Chilla..

G.night.


Why so seriuos? Let's put a smile on your face.


Det blir många youtube-klipp för närvarande. Vad kan jag säga mer än att y.t äääägeeeeerrrrr!
haha..

I alla fall. Batman, The dark knight.



Två ord: SE DEN.

Mr shining., shines.




World tour of Skåne Del 1
Del 2
Del 3
Del 4
Del 5
Del 6



Han är för kul...!

(shine = glans. För er som inte förstått ännu.)

Lady Gaga.

Sanningen: Jag trodde inte att hon hade, sådan, bra röst. Live. Men så stötte jag på den här versionen av Poker face:



Den officella versionen.

Lyssnar för tillfället på resterande låtar från hennes album, The fame. De håller ungefär samma nivå som pokerface & just dance, lite olika förståss. Antagligen kommer de köras på radion i graden "mycket", framöver (om de inte är så att de redan körs mycket på radio. Vad vet jag, som absolut inte lyssnar på svensk radio iaf, och som knappt lyssnar på norsk...)
Jag diggar dem än så länge i alla fall!

Förresten, Kristoffer. Thanks for the help! Hittade inte först, gick inte att gå via "Hjälp"-fliken. Men högerklickade man där adressfältet skulle sitta, då tusans(!) gick det efter ett tag...

Nu ska jag gå och sova snart. Om inte någon intressant person är inne på msn det vill säga.
Adjöken.

Jul igen.. redan?

NEEEEJJ, såklart inte. Bara för lilla jag. Som fick ett paket på posten igår! Ett paket med avsändare; Anna U! Min kusin.
Och inuti, 3 julklappar. 3 halsband. Från mina 3 fina kusiner :-) Tack!

3 ting fler jag blev rikare av igår var: Skor, väskor & träningsvärk.
Hiittade 2 par skor på rean, din-sko-rean. Ett par seglar-gympa-dojs som jag kan använda till vårsommar/sommar och ett par jodpuhrs, svarta. För att stå mina stjärn-dojjs inte står emot slasket som nu uppstått efter snöyran...
En väska, ett fynd! svart, lite kuvert(slappare)-modell. 49 kr på Morris.
Till sist träningsvärken, som kommer ikapp sådär 2 dagar efter träning. Grädden på moset: vi tränade i det tillståndet. En middels igen. Och det var kuuuuuuuuuuul! Ont, men kuuuuuuuuuuuuuuuuuuul!


Ikväll har jag, Elin och Klara sett på lite sex-and-the-city(-box) samtidigt som vi knaprade på morot/blomkål/gurka m. dip. Till middag idag var det RäkFräs. GOTT! 5 av 5. Kock-Klara stog för tillagningen.

Imorgon jobbar jag och på fredag. Men sedan. Sedan är det helg! (en tvådagars, till och med!)

Ääääntligen.

Skriver in s(undsvalls)t(idning-s hemside-adress i google-fältet (eftersom mitt webbside-adress-fält försvunnit. Helt borta.) Och efter någon sekund har jag dess hemsida framför mig. Så läser  jag litegrann, skrollar ner, "polis har gripit bingotjuvar".. "sundsvalls golfklubb söker bygga-om-bidrag". Sedan slås jag, av en VÄRLDS-nyhet!
Jonathan Hedström, f.d timrå-liraren, han har äntligen....
 Ja, vadå? Välj själva...



Han har äntligen...

a) ... börjat få sina visdomständer. "Det gör ont", säger han.
b) .. kommit över det faktum att hans tryne är större än Zlatans, bredare än vad myrslokens är lång & fulare än Michael Jacksons.
c) ...gjort mål i sitt nya lag. 19 matcher tog det innan pucken från Hedströms klubba låg i målet...

Vilket alternativ kan det vara?..

En kväll i januari.





Let it snow, let it snow, let it snow.

Läget i Oslo just nu. Vädermässigt: Snö så långt ögat kan nå..




F & S

Hinner inte skriva många ord för jag måste packa lite grejer. Jag och Lina ska på friskis och worka out!
Kvällen/natten igår var oerhört trevlig, hos killarna. Kul att se hur de bor... = stort... allt var stort, badrum kök/vardagsrum, och två sovrum...


Hej då.

Två flugor i en smäll (/ett kort).

bilden
1. Mitt nya fina nagellack jag unnade mig idag. Maxfactor Nailfinity, color 830 Dusky Rose.. Fast live ser den lite annorlunda ut än på bilden... Lite mer dusky?.

2. Nyklippt lugg.. Som blev alldeles för kort.. Med flit.. För nu behöver jag inte klippa den på några veckor i alla fall.. Lazy, yes.


PÅ teve hemma hos oss går nu På spåret. Och om man kan få/ha/se/höra/uppleva det mest hem-trevliga, eller för att omformulera, det som mest påminner om hemma är det att få krypa upp i soffan och titta på just det här programmet med Oldsberg och Hellberg i spetsen. Eller bara att höra ljudet i bakgrunden, som hemma när mamma eller pappa tittade på det medans man som liten inte förstod ett jota och inte var speciellt intresserad. Så man sysselsatte sig med något annat.
Det bästa med dagens program är att Fredrik & Filip utgör ett av lagen!

jobbet idag gick bra, bara en dag kvar till helg.. Och efter en dags helg jobb åter igen. Imöra kväll blir det en visit hos G-kollektivet. Inflyttningsfest. De har nämligen bytt boende. Självklart bor de fortfarande i Grünerlocka. Var annars liksom?..
Sedan på söndag, helgen, ska jag och Lina träna på Friskis för första gången. På ett "middels"-pass. Tjena träningsverk på måndag!

Nu väntar Batman på mig och Baileys-glassen ! Good Night.

Nattamat..

Föda i form av musik. Johanna tipsade mig om den här låten. En John Mayer-cover. För lång tid har gått sedan jag lyssnade på honom. Tog ju med mig alla skivor hit, men min dator, eftersom den är så kompakt, har ingen cd-läsare. Men ska väll fixa genom att sneaka elins/linas dator och via de lägga in på externa och slutligen in på datorn! wooow!

haha, åter till den där låten... Heart of Life, först har ni den länken jag fick av Johanna, sedan kommer orginal-versionen i andra inlägget ...

1. Melissa Polinar
2. John Mayer

Förstår ni förresten hur gärna jag skulle vilja vara lika bra på gitarr som Mayer... eller bättre.. för tillfället är jag sämre. Grovt många snäpp sämre. Men det kanske man kan ändra på? vad tror ni? ;D haha.
aldrig att jag blir så bra..

För övrigt har dagen på jobbet gått bra. Den har varit ganska händelserik.
- En kille svimmade och låg på golvet (mitt i en av ruscherna) i 20 minuter, ambulansmän i snygga uniformer kom och hämtade honom.
- En kille snodde med sig en hel påse med mat (varav 3 grillade kycklingar), och i samband med att min chef jagade upp honom såg hon att han snodde en jacka?! kleptoman?
- Jag nekade en tjej, som var i sällskap av två (synligt) minderåriga som skulle köpa 24 flaskor cider till "bara sig själv".
(kort info: jag nekar dagligen människor att köpa "alkoholhaltiga drycker/cigaretter eftersom deras sällskap inte ser ut att vara 18 - när de inte kan bevisa motsatsen - eftersom vi har sådan "press" på oss då min butik med jämna mellanrum blir testade på att vi håller reglerna (nämligen att vi inte låter folk köpa ut till minderåriga - vårat ansvar). Skillnaden till dagens nekande var bara den att tjejen trodde att jag skulle gå på att hon skulle dricka 24 flaskor. Alldeles själv. Så jävla dumt,)
- Blev påmind, av killen som gillar att trudelutta på Sara-låten, om Joakim Hillsons Vacker utan spackel. Vilken fin melodi. Och vilken genomtänkt text.. .(?)

Men nu är det läggdags. För länge sedan. Gutes Nacht. Schlief gut.
(God natt. Sov gott)

Soonisch..

.. är det dags för jobb. Efter en dags ledighet. Och jag är riktigt peppad. Från klockan 12 till 20 arbetar jag idag. En bra tid, för om jag hade börjat en timme tidigare hade jag idag haft hurtig-kassen = snabbkassan. Det är inte lika kul..

Sedan ikväll när jag kommer hem blir det sängen, tidigt. För imorgon är mitt arbetspass 08.30-16.30. Då måste jag vara utvilad.
Nu ska jag fixa håret, sminka mig lite och borsta tänderna.

Adios Amigos!


Norrmän, Norge, Oslo. Nr.1

För den som läser den här bloggen. För den som aldrig varit till Oslo, el Norge.

- Till en början känner man sig som svensk rätt utmärkande. Sedan eftersom tid och dagar går märker man att man inte är direkt speciell. Cirka 48/50 svenskar/norrmän..
- I varje gathörn sitter en uteliggare med varsin skylt och varsin pappersmugg.
- Fisk äts som "vanligt" kött hemma.. fisk-korv, fisk-hamburgare, fisk-biff, fisk-wok, fisk i allt!
- Trikk (spårvagn), buss och T-bana transporterar tusentals människor varje dag. Inklusive mig.
- Det finns politiker som vill dela ut gratis Heroin till de tyngsta missbrukarna...
- Lexikon: (no - sve)
-------------- ha de' - hej då
-------------- trenger - behöver
-------------- husk - komma ihåg
-------------- kvittering - kvitto
-------------- tyller - skämtar/retas
-------------- do - toalett


Och det var det. Look forward to part 2, 3, 4...

Oslo, Dagsrapport.



Across the universe, en film om livet för några personer på 50-60talet. En film, en musikal. Med Beatles-låtar. Den var absolut ok.  Mr Sturgess var mer än ok.


Igår shoppade jag förresten lite träningskläder, gym-träningskläder.
Därför att jag och Lina idag köpte gymkort. På inget mindre än gymmet Friskis & Svettis. Anledning: Det var billigast - men ändå inte speciellt billigt, ska sägas. Dessutom fick både jag och Lina positiva vibbar från salen, där alla pass går. Den öppna salen. Träningssalen som hade öppna, stora fönster mot hela långa gatan. Ändå fick vi positiva vibbar. Det är bra. Lovande.


Nu hägrar batman (den nya). Eller Narnia (den gamla - häxan lejonet.. alltså den första).

Hej Hå.



 

Ett slags tecken?

Bläddrar över till svt kanal 1. Från Tv3, som teven visat i någon timme.
Så visar de en dokumentär, om Lars Winnerbäck, som jag inte är sådär överförtjust i. Inte alls som Johanna. Inte heller som Fia, Emma. Inte ens som Lina...
Men, så precis i det där tillfället när jag byter kanal, när han spelar live. Och låten han spelar är Åt samma håll. Den enda låt jag riktigt kan. Och då menar jag att jag kan den. Riktigt. Och helhjärtat.
Och så minns jag i somras, när jag och Lina var i Östersund. På storsjöyran. När vi av någon konstig anledning - något som "men han är ju nästan en svensk legend. Kommer i alla fall att bli" - beslöt oss för att gå och se honom.
Och det jag minns är den känslan när alla låtar förutom Åt samma håll spelades. Några låtar jag aldrig hört förut. En känsla som riktigt värmde i hjärtat. I själen och i huvudet (?).
Det var en härlig känsla.


..Trots detta är jag inte överförtjust i honom. Inte ens efter det där.
Men det är ett fint minne. Ett fint minne av Lars Winnerbäck. Som jag inte är överförtjust i, Inte som Johanna, inte som Fia eller Emma, inte heller som Lina.. Som jag aldrig heller kommer att bli.


13 JANUARI.

Nu: 

strandad säl på golvet..

Snart fooooooood
Senare: Grrrrrrrrrreeeeys i sängen.
Sist: Sova.

Imorgon: ledig!


AUUF WIDERSEHEEEN.

What a night...

Linas morgonhälsning till E.
(E, som inte är förtjust i mitt och Linas av-hårande..)

Lugn start på en rolig, kul, överraskande kväll.


Kvällens snackis -tavlor


Kvällen startade såklart hemma. Med lite svenskt godis som tilltugg och i glaset lite öl. Vid 10-tiden bussade&trikkade vi, (hela gänget: alltså: jag, Elin, Klara & Lina) oss till Sofienbergsparken och ett mysigt litet cafe-pub-hak. Som. G-boysen hade funnit och där de redan hade slagit sig ner med varsin öl...
Strax innan stängningsdags, klockan 1, drog vi på oss jackorna och sade adjö till varandra. Lina, Klara och jag promenerade ner mot byen (stan). Några arbetskamrater hade hört av sig under kvällen så istället för att följa med L,K hem sökte jag mig till Karl Johann, och därifrån fortsatte natten tills 6-7-tiden (hade grymt sköjj), då jag slutligen kom hem.
Sedan sov jag som en karl.

Idag. Eller "i-eftermid-dag, har vi tagit det lugnt här. Sett på både slalom och längdskidsskytte på svt. Go Sverige! Ska nog se ett avsnitt av Grey's nu. Och imorgon jobba 11-19..
Hej adjö.

Fyyyfaaaan.

Vilken tråkig design jag har! Men fantasin är helt väck.

Nu ska jag se på någon film... sedan kanske jag ska lägga mig "i tid"...



Satt och lekte med min flashiga VGA-(INBYGGDA!! - har ni hört så moderniserad min dator är?!!)-web-camera.. Kom då på att: Jag älskar mina näsborrar. Finns det någon annan som kan få dem att bli 3 cm i diameter? Kanske skulle satsa på ett guiness-rekord?

God natt. Adjö. God morgon. Hej då. God kväll.

Kackerlackor och skalbaggar.

Dagens arbete flöt på i bra takt. Ett återkommande inslag under vissa av mina arbetspass är att jag blir sjungd för. 

Åååh, Saraaa kom uuuut till miig.. 
Jag väntar i hörnet, på seeeeven-eleeeeven...
 

Dä ä niiiccceeäää!

Samtidigt som det här har varit en bra dag, har jag ändå gråtit. Gråtit och skrattat i ett. på samma gång alltså. Något jag aldrig gjort förut..
Lina har fått OTH säsong 3 i julklapp så för tillfället nöter vi den,, Keith dog. Jag blev ledsen. Lina blev ledsen. Sedan skrattade vi. Åt oss själva. Åt varandra.
Men det där hickandet som brukar bli när man gråter. När man gråter på riktigt. Den var kvar. Under tiden vi skrattade. Så jag kunde inte sluta gråta på ett sätt - Fast jag inte heller kunde sluta skratta...
Konstigt.. Yes. 
Så var det i alla fall.


Nu ska jag gå och lägga mig. Börjar klockan 12 också imorgon.
(Vad jag ville ha sagt med rubriken? Ingen aning..)

G O D N A T T


Ren och skär underhållning.

1, 2, 3, 4 och 5 delar. Faboulus!





Förutom Petra Mede.

Plans for the future.

Near future:
- 1 veckas solsemester i sommar..
- storsjöyran?
- ännu en solresa?
- besök av la familia?

Säkerligen något mer..


Sara fryser... myser med sin filt...



Lina fryser... äger ingen filt.. myser med kiwi-skjortan...

Shoppa järnet.

Järnets ängar - Sara. Och Lina.

Den här kjolen, fast i svart,

2 linnen (likadana fast olika färg, ett svart, ett KNALLblått), ett till linne - annorlunda, tubis. Ännu en/ett tunika/linne. En rougeborste & en kajalpenns-vässare inhandlade jag på min shoppingtur förut.
"Hårskyddsmedlet", tittade jag efter men kunde icke finna något värdigt att behandla mitt ljuva, lena, vackra, långa, med-ingen-utväxt-så-långt-ögat-kan-nå, mörka, som-aldrig-blir-tovigt, förtjusande, underbara, ej feta, ej torra, sa-jag-lena-?, med normal hårbotten-, hår...

Något i den stilen...

Klockan är mycket. Sovdags. God natt.

Vakna på fel sida?

Jag vaknade strax före halv 10 idag.
Jag skulle börja jobba kl. halv 9.
Slutade med att jag var på jobbet strax före 10.
Innan dess hann jag tappa rouge-borsten i toaletten.
(men dagen gick bra ändå - min chef är en ängel..)

Har alldeles nyss ätit middag. Tacos. Asgott!
Ska hänga tvätt och sedan om cirka en timme åker jag in till byen med Lina (hon ska till jobbet). För jag tänkte inhandla en ny r-borste samt hårkräm som skyddar håret när jag använder plattången.. . Kanske blir det något mer? Det måste jag ju vara värd ... ?.... Fast man kanske ska spara lite till löning, den tionde?.. (om jag älskar ett ord så är det löning!)



Hej du, med fröken U!

Kolla vad jag fick!!

I försenad julklapp från Lina-älsklingen:



En helt, HELT oväntad klapp. Men en riktigt bra! En sån där jag vill ge bort till folk, något man verkligen vill ha men man vet inte om det.
Super, Lina. 5 toasters till dig!

Annars har jag jobbat från 12 till 8. Snart ska jag duscha. Sedan blir det till att hoppa i säng ganska så snart.. Men först, diska, diska, diska.
Adios Amigos!

Nu är allt som vanligt hemma hos oss.

Elin ligger och sover i sovrummet.
Lina pratar med sin hesa röst och snorar.
Och jag sitter och skrattar åt youtube-klipp, såsom:




Jonas Gardell - divig i (senaste avsnittet av) Stjärnorna på slottet, men det för mig får han gärna vara det. Så länge han förblir en sådan underhållare han är på scenen!

New Years Eve. 08/09.






Koseligt - Mysigt.



Tofflor jag fick av Lisa i julklapp. Mina småfrusna tår trivs bra i dessa. Fast jag tror att det är någon slags one-size-system på dem. Ingen nackdel, nejnej. Det är mycket kul att se sina fötter likna ankors fossingar...



Genser (tjocktröja/tröja) jag fick av min arbetsgivare, Meny, i julklapp på julmiddagen. Den är så skön! Alldeles mjuk och gosig som alla tröjor är till en början. Skillnaden mot alla andra tröjor är att min pryds av de vackra bokstäverna M, E, N & Y.






& Här i gamlebyen knäcker vi inte nötter nu kring/alldeles efter juletid.,, Vi (S, E & E) knäcker fingrar, tår, nacke, knän, höfter med mera. Framför teven som visar Sveriges vinst mot Slovakien i canada...Yeeey!

Tredje Januari.

Den nya designen.. bara så ni inte skall undgå vem ni "har att göra med"..

Idag har jag jobbat, som tidigare nämnt. Men vet ni vad. Jag fick sluta 3 timmar tidigare. Uppskattat vill jag lova.
Promenerade hem eftersom jag ändå hade 3 timmar till godo. Uppfriskande kallt. Fast när jag sprang ner till Joker förut var det bara "kallt". Måste nästan vara neråt 10 minusgrader här nu. Och kring 0-strecket här i lägenheten. De två elementen som ska värma vår tvåa går på högvarv. (Ja, du hörde rätt, Lina. Elin och jag har elementen på max.) Och ändå känner vi oss lite frusna ibland...
Fast vi går ju mot ljusare tider, så förhoppningsvis börjar temperatur-kurvan också snart ändra riktning. Förhoppningsvis. För så kallt som det är här nu, lika kallt var det hemma i S-vall när jag var hem över jul. Och så kan vi inte ha det!

Imorgon kommer Lina hem. Och Elins kompis Klara med, som ska joina oss i boendet två veckor framöver.

MEN NU. Nu ska jag se filmen "Robin Hood, prince of thieves". SOM jag längtat. Yes please till Kevin Costner... ... .. . 20 år yngre ... ..  .
Bye.

Dag numero two.

Jobb idag. Fr 08.30. T 16.30.
Jobb imorgon. Fr. 11.00. T 19.00.



Nu ska vi våldgästa grünerlocka.

Första dagen på nya året.

Sista dagen på förra året, sista kvällen speciellt: Ett bra avslut på kapitel 2008. En nyårsafton i roligt (rolig på norska = lugn på svenska) mak. Vi, jag, Elin, Erik, Viktor & Jacke, dinerade en superrrrrrb middag. Tre-r9ätters middag, självklart. Förrätt: Toast a lá salami-brrrrrie fortsatt med varmrätt: Grrrratäng potato m. oxfilé frirrrrre.Till dessert tarte au fromage blanc (also known as cheesecake).
(skorra riktigt på rrrr-en nu)
Synd att min franska-karriär fick ett sådant abrupt slut. ... .. ..   ....

Tolvslaget skålade vi in med guld(boktstavligt talat)-champagne. På en kulle med utsikt över massa vackra fyrverkerier.

Första dagen iår har vi inte gjort mycket alls. Diskat. Punkt.
Ser just nu på stolthet & fördom, på norska tevekanalen NRK1. Oerhört bra film. Jeg liker icke ens(?) Keira Knightley. Mr.Darcy dock...




Looking good in 1800...


God Natt.

RSS 2.0