In front of me.

This week:
Först så är det jobb mån-fre. Inget ovanligt med det. But. Imorgon efter jobbet blir det middag ute, på friday's - för att fira vår trios absoluta skitroliga tid här i oslo! (som tyvärr måste få ett slut nu när Elin flyttar hem).

Onsdag efter jobbet ska vi "äntligen" (vi har pratat om att göra det sedan vi flyttade till gb) fika på kafe tanta til beate, ett fik som ser så pittoreskt och mysigt ut att vi bare må pröve det! (som bara ligger 50 m ifrån vår lägenhet).

På torsda' är det Oslo-city-kick-off-en! Marocko for one night in Norweig! Göy, göy, och åter göy!

(Slutligen på norsk mark) Fredag, buss till sweden 23.00

Lördag entrar svensk mark och sundsvalls-territoriet. Invasion Fias lägenhet! ;)

Söndag, slutligen, ända in i mål! Indal-en!

Mycket på en vecka, mycket KUL på en vecka. Energi-förrådet behöver nog en liten uppladdning om jag ska vara riktigt på g hela tiden.
Har sytt om 2 klänningar nu ikväll. SYTT! Det var längesen sist. Kortat upp två sommarklänningar litet - som ska med mig och johannna till, probably, lanzarote.
Nu ska jag diska, klockan halv 12 på natten ja. Sedan ska jag sova.


Som sagt.

Det här var vädret jag berättade om:



jealous?

Med solsken i blick.

Vi oss en innehållsrik söndag fick!

Promenad till Grünerlocka, och marknad.
Trikkning ner till Aker brygge, med varsin cinnabon i näven.
Sittandes längst ut på en bryggga, i hamnen. Ätandes cinnabon.
Promenad  till operahuset. Klättra.
Sol, sol och åter sol på operahus-taket.
Flash å flash med kamera under hela dagen. Most beautiful pictures. Blått och ljust!

Vår dag i korthet .


Om en vecka är jag hemma i lilla indal. Så puttenuttigt. Från stora vida Oslo till lilla söta indal..
Ska bli kul att få resa igen, (vet inte om jag skrivit det här redan?) att få pilla på med att åka buss och tåg, att fixa och trixa med att passa tider - besöka städers stationshallar! Känslan av att det är upp till mig själv. "Att göra sig sitt eget öde" - Stora ord, haha, nästan skrattretade stora för den lilla resa från Norge till Sverige jag ska göra.
Undra hur en resa Sverige-"utanför-Europa" har för inverkan på lilla mig?

Om några minuter serverar Elin sin famous spenat-lax. Med ärtor och potatis till!
Good day!


Red wine with coke.

Får se vad kvällen och natten bjuder på. Lite oklart ännu.
Dagen på jobbet har gått ovanligt bra. Med det menar jag ovanligt snabbt. För att var en lördag i hurtig-kassan ...

Nu ser vi på sex and the city (serien) och tar klunkar, små, av rött vin med cola. Fysiskt godare än vad "bilden" kanske ger? Nu ska jag finna mig ett/några passande klädesplagg i garderoben så får vi , som sagt, se var vi/jag slutar ikväll, eller inatt.

Byeee!

Peace, jokers.


The korpfs.

Hon på teven. I så ska det låta. Hon ser ut som att hon tuggar på en citron samtidigt som hon sjunger - hur lyckad man med en sådan sak? Och jag får en allergichock. Av henne.

Ni vet redan vad vi sysslar med här hemma. Utöver det sitter Lina på golvet och imiterar Mia och Klara, och lyckas sehr gut, på golvet ja, hon pysslar med att göra klänningsmönster. Elin tog sig en öl. Och jag, jag tar mig en glassbit.

Imorgon. Work, work, work. Jag bor på jobbet tror jag?.. 11-19. Sedan blir det TRO DET ELLER EJ, utgång. Elin ska med har jag bestämt! Lina får göra något annat skit...Karate-kick!

God Fredagkväll!

Konversationsnivå noll.

Aronsson är bra på konversation. Men det har svackat lite på slutet.
Nyss sa hon "nä, nu går jag och lägger mig". På msn. Efter 15 minuters total radiotystnad.

Jag ska också sova snart. Ville bara ägna lite vaken tid hemma, efter jobbet. 
Ledig tid in front of the tv. Paradise Hotel går på norska tv3. Vilken vettig människa ställer upp i ett sådant program? Svar: INGEN vettig människa ställer upp i sådana program. Inte för att det har med vettig eller ej att göra, men det är seriöst en tjej som ser ut som kalle anka pga sina upp-pumpade läppar. KALLE ANKA!
Väntar på att 2 and a halv men ska börja,, tror det kommer efter ph.. DEN teveserien ligger på en HELT annan nivå!



Auf Widersehen. Från en soff-däckad Sara.

Det var ju typiskt.

Att solen ska skina så vackert idag. När jag INTE är ledig, utan jobbar från 12 till 20.

Jag ska passa på att njuta det som går genom att promenera till stan. Så det så.
Och apropå sooool. Nu är det bara två veckor tills jag och Johanna kanske ligger på en strand och glassar. DET längtar jag till, utöver att få komma hem innan, och efter, förståss.

Jag har plattat håret idag! HÖR OCH HÄPNA! Det har inte direkt en vardags-syssla för fröken Ulin. Ett måste (nästan) för Aronsson, men för mig, som sagt, icke.


Ointressant inlägg. Men vad gör man. Intressant kan ingen vara för jämnan.
På med solisarna! Time to go!


Thums up,



Tumme upp och baklängesprupp till Schulmans. Text som videos.
Excellent tolkning!
_ _ ____ _ _ ____ ___ _ _ ____ _ _ ____ _ _ _ ___ _ _

Här i huset går jag nu under namnet "den omständiga hermafroditen". Och Lina är inte Lina längre. Hon är en "invecklad amöba".
För sakens skull ska jag nämna att jag vet inte vad en hermafrodit är (och Lina vet inte vad en amöba är), fast jag har ju hört ordet tidigare.. Lina tyckte att jag, av den anledningen ska ge mig på några gissningar. Innan jag googlar svaret.

Gissning 1. Jag anar att afrodite har något med ordet att göra. Afrodite är vällan kärlekens gudinna. Så första gissning blir att det är en beskrivning av en person som är förälskad, i fler än en person samtidigt... (fast det ordet som beskriver det, borde kanske ha poly i sig?)
Gissning 2. (Det blir kärleks-relaterat på alla 3 gissningar) . Att man i en relation blir en så kallad "toffel". Synonymt med det alltså.
Gissning 3. Herm betyder väl något med.. - Vad kan det vara? Herm som i.. ? frågetecken frågetecken. Drar till med att det är en människa som, väljer att leva ensam. (anti-love..?)


Nej nu är reklamen slut. Vi, jag och L, har fått ett nytt favorit-program. Våre sexvaner, ett brittiskt program som tar upp massa intressanta saker kring allt som har med sex att göra. Från medel-storlekar och former på penisar, bröst och annat kul, till (dagens huvud-ämne) vad sex kan leda till, alltså barn, och födslar.

- Visste ni att livmodern blir 20 ggr större under en graviditet,
- och att när man föder kan riva upp HELA huden mellan analen och "tha hole"?

Interesting! Or/and scary?

Dåmdiridåmdiridåmdåmdåmdåm.

En vinterdag när Pelin och jag tog varsin kiwi-bag och åkte påse i snöyran.
Man kan ju faktiskt ha kul i minusgrader..










Sing sing bar.

Nu är jag ledig. Shaalala.

Ska ta itu med disken - aka. alla tallrikar, muggar, gamla mjölkpaket, smör, senap som står och stökar.

Samtidigt som jag ser In her shoes. Dä ä nääce.

Want to hear a good song?
"Yes we do".

Okej då
:


Fredag 3 april, 2009.

23.00 går buss med destination sthlm. Jag har köpt biiljett och om inte något oväntat, eller ovälkommet, inträffar sitter jag på den.

06.20 är beräknad tid för bussen att vara framme. Men eftersom jag är skillad passagerare = erfaren "23.00-buss-från-oslo-tillsthlm-resenär", vet jag ju att vi kommer vara framme senast 06. Så det så. Om vi inte kör av vägen och eller chaufören skulle få för sig att köra tequila-race i kisspausen. Det. Vill. Säga.

08.30
är en tågbiljett på x2000 bokat i mitt namn. Internet bokat heeela resan. Läge för er att vara inne på msn och chätta med mig? Yes, sir. Eller så tar jag till Lejonkungen..

11.49, framme i ljuva sundsvall. I kyla och snö, förväntar jag mig (bättre att förvänta sig det värsta). Vilket är nackdelen med att åka hemåt. Nu när det är vår här. FLAKS (= TUR!) att fördelen väger över tusen, om inte HUNDRAtusen gånger mer. Lika med att få träffa vänner, familj och DJUR igen.

Efter detta väntar en vecka (sammanlagt) på, gamla - if one are alowed to say so? - hemmaplan. Mitt i den sammanlagda veckan drar jeg och Johäänää utomlands i en vecka.

Så er leegeet. Ciaociao.

Korv-rotsaks-gryta.

Framför sex and the city -serien, i soffan. Nu har vi middagstid. Gotta!

Imorgon har jag fri från jobbet. Det blir alltså en dag som innehåller, sovmorgon + chill. Om det blir ännu en vacker, blå och solig dag ska jag ta en promenad och glassa i brillsen, och kanske glassa med en glass (årets första - på pinne) i handen.

Och såååååååå ska jag träna rumpen (som inte längre är bränd och stickig!) av mig imorgon på middels. At 16.00 o clock.
+ att jag ska kocka ihop det berömda och EXELLÄÄÄNTA äppelriset.
Det blir lite att göra fastän jag inte hade några "riktiga planer"...

KoM pÅ Nu AtT rÄkNa Ut AnTaL dAgAr TiLl MiN bIrThDaY: 43 dagar. Den NI!
Äh, fasen vilket träääkigt och segt inlägg. Got to go. BYE.


"För vi ska dansa i neon.."

Eftersom det är så kul med bilder kommer här exakt 27!
Suck on that!























Aptitretare.



Nu ska jag göra mig iordning för ytterligare en arbetsdag. Börjar 11, men halv GÅR jag och Lina hemifrån. SOLEN SKINER ÖVER OSLO IDAG.

Ajökas.

Självständighets/oberoende-dagen.

Det är Independence Day på tv3 norge. Hej till barndomsminnet: samling vänner som kollade på den hos Andreas. På Stige-tiden!

Orkar jag vara uppe 2 timmar till? Ja.
Orkar jag imorgon att jag var uppe 2 timmar extra? Tveksamt.

Nä det blir musik in the bed. Nu.

Mök. Hök. Lök.

Jag har upptäckt en, buckla tänkte jag skriva, bula mellan näsan och högra ögonbrynet. Typ. En liten bula alltså. Men var har jag fått den ifrån? Jag har ett vagt minne att jag råkade få ett "lätt" slag där, på det, nämnda, vilda dansgolvet igårkväll.
(Och mamma, pappa, "vagt" för att jag var i ett så sprudlande humör av glädje. Baaara glädje. Inget annat. Inte av bål. Inte heller av vin. Bara glädje.)
Tänker inte på den, bulan, överdrivet mycket. Men när jag skrynklar ihop ansiktet för att visa känslor såsom glädje och/eller "det-luktar-illa" blir jag påmind.
Det ska bli kul att se om skadan utvecklas till ett blåmärke. Tjena boxare el något..

Vill ni ha ett musiktips förresten? Lily Allens nya album är en samling riktiga hitar! Snodde lite musik, inkluderat Allen-albumet, (OCH FILMER, bland annat Sanning eller konsekvens och Ratatouille!) från Angelica innan hon drog hem med tåget i eftermiddags. Fräscht med massa nytt att fylla öron-hålorna med. Tack till linköpings-bruttis!
JAG HITTADE MIN MP3 IDAG!!! Yeeehooo! I väskan som jag rotade igenom TUSEN gånger... 
- Så ikväll somnar jag "rätt".


Smakprov Lily Allen:

I could say


Fuck you




Från ett kyligt, men ack så vår-igt, Oslo. God natt

Aiii CaramBa!

Hola amigos.
Helgen är snart över. And I'm still alive!

I "korthet" kan jag säga såhär om gårdagen, och the present.
Vi var ut och åt middag på en resturang, "nere på hörnet". Vi, lika med, jag, L, E, Angelica, Erik, Jacke, Rasmus & Viktor. Mätta och belåtna gick vi hem till oss för vorspiel (förfest). Later drog vi ut. Till, tillslut, ett utested som (av mina två stämplar på armen att döma) heter Monaco. DÄR dansades det vilt. Så sköjj!
"Nachspiel" hos killarna. Sandwich-baguett med fifty-fifty nugatti/first-price-räksallad. Apeshit-gott klockan 3 på natta.
(Also: pictures on the way)

Nutid: Har nyss tittat klart på filmen Son of Rambow. DEN borde ni se. Go och med en feel-good-känsla genom 99,9 procent av den. Samtidigt åt vi på resterna från i fredags. Den där "extrodinary dinner"-n ni vet.
Senare åker Angelica hem och imorgon är det vardag. Åter. Igen. Jag känner mig taggad ut i tå-naglarna... ..

Ska spela GuitarHero nu. He'rå.

Coyote.

Nu har det varit noll aktivitet här på saraulin.blogg.se ett tag. Ni kanske undrar vad jag håller på med? Eller så ger ni blanka fasen i det samma.
Det jag pysslat med igår var bland annat, som mitt lilla planerings-inlägg berättade, jobb. När jag kom hem, vid halv 9-tiden, var det en extrodinary (spelling?) dinner iodning-gjord. SVENSK fläskfilé, (perfa marinad!) med ugnsstekt potatis, lök &  morötter. Hey
Vi t(rivial)p(ursuit)-ade lite (me, Elin och Angelica - som är på besök!), sedan kom Lina hem fra das arbeid. Då fortsatte vi med lite, betoning på lite, singstar...
Vid 11 drog jag själv iväg till en co-worker, för att fira att han + flickvännen (f.d. coworker) fyllde år i veckan. Hela kvällen ebbade ut vid ett-två, med att jag och en annan kollega vandrade runt på stan. För att sedan ta taxi hem. Travel with class, was (is?) our moto/motto?!

Må få berätta om ett rejält problem jag hade igår-natt med att somna:
När jag hade tränat klart iförrgår kväll styrde jag som vanligt stegen mot solariumet. "24 minuter blir bra", tänkte jag "eftersom det gick bra med 26, för två dagar sedan". I och med det var misstaget gjort.
Jag somnade vid 5. FEM!
Av den anledningen att min överkropp, framsidan och rumpen(?!) brändes och sticktes. Första åtgärden var att, ca 02.00, smörja med hudkräm. Ytterligare en sömnlös timme senare, åtgärd 2: smörja med aloe vera-gel. Ännu en timme senare, klockan 04.00 alltså. Sista, tänkbara utväg/åtgärd. Kall blöt handuk tillsammans med en paracet-tablett. Det gjorde susen. Efter en timme. Då somnade jag, till slut.

En hård natt..
Tur att jag är en hårding!

Finish = en tanke till Frida som är på resande fötter.. Var det inatt i alla fall. HOPPAS ALLT GÅR SMOOOOTHLY!


Weekend-plans.

Friday.
Workaholic 12-20. Vilket betyder sooovmorgon!
Födelsedagsfest!

Saturday.
Ledig!
Middag med gänget, vidare till utgång.

Sunday.
Vila upp sig för veckan!

Nu måste jag sooOOOooova.

Blue sky above.

Mmm Mmmmm. Vädret här i Oslo är en riktig humör-höjjare! Nu syns det inte så bra på bilden, men himmeln är fint blå, bara blå, och solen bara skiner - som bara solen kan. Jag ska gå till jobbet bestämde jag nyss. Och solglasögonen ska med!
Börjar en halvtimme senare idag. Nine o'clock alltså. Vilket betyder att jag slutar 30 min senare. Då blir det träning (middels startade en timma tidigare igår - varför jag inte tränade). Sedan ikväll kommer Elins kompis Angelica och hälsar på.



God morgon, och god dag!

En god reklam förlänger livet?

Jag inte något intressant att berätta. Bara samma gamla dravvel..
Så ni får underhållning i ett filmklipp, en reklamsnutt som går här i norska tevekanaler..
Som jag råkar tycka är en väldigt bra reklam.
(Den sista tjejen är bäst)



Nu ska jag gå och sova.
Hej!

När Lina och Elin sover dansar Sara på bordet?

 Vem vet? Jo, våra fönstertittande grannar. -> specifikt en, kedjerökande, hänga-ut-genom-fönstret-granne.
Bara hon och jag, knows the truth..


Tidigare ikväll var jag och Lina till friskis och svettades. Sedan fläkte vi ut oss i varsitt solarium i hela 26 minuter. Result: Lina, brun som fan, jag i ett mer rosa skimmer.. 
Tur att jag inte ger upp så lätt. Imorgon kör jag på samma mix, träning & solning (och ja, jag vet att solarium INTE är bra. fuck it..).. Det blir ett middels-pass. Roligt med rörelser och musik, OCH I GRUPP, men ändå jobbigt (så att man får härlig träningsvärk). Perfekt kombination?

Att vårvädret hänger kvar här i Oslo är också något att påpeka. . Inte minst den fina solen som sken så fint på mig när jag vaknade imorse. Klockan 7 på morgonen! Gött! En bra start på en bra dag!
Att värmen smälter snö och is väck är också något jag liker!


Nu måste den skära lilla piggy också sova. Good Night.


The ones I read. Now and then.

Alex
Calle
Carolina
Cissi
Emilia
Emma
e,r,j,v
Hanna o John
Ida
Kerstin
Lina
Lisa
Lotta
Katrin
Karolina
Kristoffer
Josefine
Linnea
Madeleine
Rebecca
Sabina
Sanna
Sofia
Sofie
Therese
Viktor

Vissa:
- läser jag dagligen,
- några någon gång i månaden..
- när jag är på väldigt skojigt humör - och tvärtom.
- förstår jag mig inte på för det mesta
- för att de har så intressant innehåll
- för att de skriver så bra
- för att jag vill veta vad mina vänner gör
- då jag inte orkar något annat..

Kanske ni kan få någon ny favorit?


Bästa stunden på dagen.

Iallafall topp 5! Det är när jag knappar igång mp3-n. Oavsett var, på trikken/bussen påväg till/från jobbet, på en promenad eller när jag lägger mig för att sova..
Musik-stunden har blivit min lilla sinnes-vila från allt runtomkring mig. Också oavsett var jag är eller gör. 

Praktiskt blir det en avskärming, eftersom mina hörlurar isolerar mig helt från alla slags ljud (tror jag var nära attt bli påkörd idag av just den anledningen, fast jag vet ju inte - tyckte mig "höra" - känna vibrationerna av? - en bil-tuta från bilen vid övergångsstället..?) Tankemässigt blir det "en slags" vila för hjärnan. En stund då jag kan bearbeta tankar och allt som vanligtsvis bara rusar runt i skallen...

Ett litet tips till alla som bara stressar runt och "gör" hela tiden.

Nu återstår bara tandborstandet sedan kliver jag in i "isolerings-cellen", för att fortsätta till John Blund. God Natt.


Det här gillade jag.


He's just not that into you.



Sinnessykt bra film. Som. Jag och Lina såg på Saga kino igår. Samma bio, och biosalong som när jag och lill-fisa-lisa var på Bridezillas.. Skillnaden var att L & jag fick second-row-platser, alltså platser på andra raden.. Tjena nackspärr och widescreen.

Annars har ännu en dag på jobbet gått förbi. En bra dag. Och så är det bara 4 kvar den här veckan. Till helgen är jag ledig lördag OCH söndag. Kempekoselig!
Elin kom ju hem igårkväll! Hurrey! Hann träffa henne en kortis när jag och Lina kom tillbaka fra Kinon. Jihoo. Så nu är allt som det brukar vara. DET gillar vi.

Adjöööö.

Spring. Vår. Today.

Idag har vädret i Oslo varit freakin amazing! Vår så långt ögat kunde nå, öronen kunde höra och näsan kunde dofta...
Sol hela dagen tillsammans med närmare 10 plusgrader. Liivvviing theeää dreeeam!

Kul att jag ska åka hem till vintern. Om 3 veckor. Hem till sundsvall alltså.
Jättekul.

Något som skulle pigga upp är om ni ordnar till presskonferans i samband med min hemkomst. Alla stora "hemma-"tidningar såsom dagbladet, sundsvalls tidning, Stige skolas tidning SKA vara där som välkomstkommitté. Och så ska Kjell Lönnå-kören sjunga Mariah Careys Hero - i accapella!



The sky above us. One hour ago.

Living thaa dreaam.

Såhär se en lompe ut.



Den till höger alltså..


En promenad hemåt, genom stan, en söndagseftermiddag, efter ett träningspass:
Ensamma pappan, 30+ (snygg för sin ålder...?) kollar in Sara.
Lina förföljs av blickar från 20-åriga killen, för stor lite urblekt svart skinnjacka, med backslick.

VAD skulle vi göra utan dem? Dessa HÄRLIGA män?! mmrrhm!

Coolisch. Kanschichh?




Ska gå och testa den här på från lindex till veckan, tänkte jag..
Flippis eller floppis. Let's se-isss..

Kanske tillsammans med:



Och nej, det här är icke en fashion(-toast-)blogg..

Tummarna för:



och


It's a saturday-night. Without the fever.

NU har jag och Lina bänkat oss framför finalen i melodifestivalen! Hurra Hurra Hurra!
Och så ska vi äta den där pannacottan. ÄNTLIGEN är den tillräckligt stel!

Det milshöga diskberget tar jag tag i imorgon har jag bestämt mig för nu.

Soonisch ska jag bryta mig ur soffbänken och spatsera ner till joker och köpa en cocca (eller cola, om det faller er mer i smaken).


Jisses amalia.

Det blev liiite för mycket uppdaterat igår..? Fjortis-alert? .. eller nörd-alert? som alex/calle(?) säger..

Jobbar idag 11-19. Så strax ska jag fika lite snabbt, göra mig iordning = ta bort det svarta under ögonen, dutta på lite foundation ååå borsta tänderna. After that I'm ready to meet the day. 
Lina ligger fortfarande och sover. Hon börjar 2. Behöver jag förklara hur gärna jag skulle vilja gå in och väcka henne, och förstöra hennes sovmorgon - som bara börjat?
Men jag är för snäller...

Arnold Schwarzenegers replik(er) i terminator får avsluta detta delikata inlägg.
I'll be back. 

Så ska det låta -låtarna. Prgr-version 300'432'112




Det var bra låtar ikväll. Tyckte jag och Lina.

Vad ni tycker, är säkert, att våra (L & jag) liv måste vara JÄTTE-intressant/roligt/intelligent/något? Så lite som vi/jag uppdaterar här menar jag.


Tevekvällen har nu fortsatt vidare till Grillad. VILKEN BESVIKELSE!
Knappt värt att titta vidare.
Alex Schulman ska vara med, då tänker jag titta.
Och så fick jag höra att Mr.Gustavsson likaså ska det.
Annars tänker jag inte boka upp mig kl.21 för att titta på svt1.
Inte. Not. Nicht.

Vi syns igen, om 5 sekunder.

It's a friday. Trettio-fem.

Den där cidern var inte ens värd den där 20-kronan jag köpte den för.
Lina fick därför köpa halva för en tia.
TUR JAG HAR LINA, ATT ÄTA, OCH DRICKA MINA RESTER.
Den hederliga, goda(?) Carlsberg. With the glasses, of course.



God fredag på er.

It's a friday. Tre.



När Lina kockar fram gratäng i köket blir Sara glad.

It's a friday night. Två.

Pannacottan ser "sådär ut". Blask. Blask. Liksom.

Från Linas dators högtalare kommer ljudet från It's not unusual. Med vem. Om inte Tom Sexbomb(?) Jones.
Och på vårat lilla dansgolv kör jag och Lina en par-dans-aktig grej. Som avslutas i en hittepå-salsa. Gött med fredag!

Gött med Kalinka & Vikingafjord:



Fast ändå inte. Vikingafjord, cider alltså, med BÄR-smak?!
 Ja. Jag gick på det.

It's a friday night.

Today's menu:

   

Förklaring:

Varmrätt: Broccoli- och skinkgratäng, med ris.
Efterrätt: Pannacotta, med chili-choklad på toppen (grünerlocka-copycats, we/I are/am!)


Nu ska jag sysselsätta mig med att göra efterrätten, den ansvarar jag för. Och Lina för det varma. Är dock lite fundersam kring huruvida snabbt pannacottan stelnar?..
Jag/vi får se helt enkelt.

Ad d d d dios.

Good night -songs.







Wednesday, Cityday.




Och eftersom jag inte hade fått vara med på någon bild. Fick Lina knäppa på mig. På trikken.
Jag skulle göra "något kul".



Linas nattaktiviteter.

Hittills har det varit lite små-grejer Lina gjort/sagt i sömnen:

"Du kan sitta där du" - 5 dec  vid kl.00.18


Satt sig upp, kännt på väggen och kollat på mig med konstig blick.

17 jan, kl 00.20:

L - "Men hallå, det var ju jättemånga"
S - "Vad"
L - "Barn"

Men inatt /tidigt imorse slog hon på stort:
Jag vaknar av något slags rörelse/ljud och tittar upp. Där ser jag Lina i full färd, och uppenbart stressad, klä på sig. Klockan 4 på morgonen. Jag frågar självklart "vad håller du på med?". Eftersom jag visste att hon inte började förrän 14. Inte för att Lina inte brukar vilja ha tid på att göra sig iordning, men 10 timmar är mycket även för att vara Lina.
I allafall, svaret Lina ger mig: "Frida ville att jag skulle byta med henne i kassan". Sedan vaknar hon till. Och förstår vad det är hon gör. Eller förstår vad hon GÖR, hon förstår att hon inte ska göra det hon gör. Så hon går och lägger sig. Och så somnar vi om. Det var först när vi vaknade som vi skrattade åt det hela. Och nu skrattar vi igen åt det.

TOKIGA LINA.


Z as in hero.

Zorro - den där gamla serien, ni vet! - gick alldeles nyss på teven. DEN tyckte jag sååå mycket om när jag var liten. Det var den serien som gick på 5-an på helg-morgnarna. Men 5-an hade vi inte alltid. DET var surt. När man visste att den vackra, duktiga, ståtliga Zorro räddade sin by från bovar precis då, när man istället fick sitta och kolla på "vanlig barn-teve" och barnprogram som faktiskt var ämnade för att jag och andra barn i min ålder skulle se på...




Jag ska jobba idag. Hoppas det BARA kommer massa gulliga gubbar och ger mig komplimanger(?). Eller gutter..
Slutar 20.00. See ya'll lata'.

30 min hemma och.

Lina ropade från badrummet, som hon hade befunnit sig i de senaste 7 minuterna, och ville att jag skulle komma.

Det här är vad jag möttes av, två olika sinnen involverade. Ett: Lukt av bajs, bajs, bajs. Två: ett översvämmat handfat, badrumsskåp och golv.

Såhär är det nämligen: Vi har som tradition här hemma att när ett toalettbesök innebär ett "nr.2"-besök. Då låter vi vattenkranen stå på. Av förklarliga skäl, hoppas jag. Förklaring kommer i vilket fall icke.

Det som skett i presens är att vi fått något slags stopp, i röret som leder vattnet ut från handfatet. Ni förstår kopplingen mellan stoppet och översvämningen?

Det hela resulterade i alla fall i att jag fick ta "vattenskrapan"(/golvskrapa?) och fösa ner vattnet mot duschen. I skitlukten. SAMTIDIGT som Lina var kvar på toan - boktstavligt talat. Hennes kommentar till vad som precis hänt: "Jag satt bara och läste...".
Sometimes I just love her... That Lina (;


Me and my bruise.



Ser ni, mitt på armen?
Det är Lina.
Men jag vågar inte lämna henne.
Då dödar hon mig..

Satan i gatan.
Hjälp mig..

Marrakech. Kremmerand og passjon.

Velkommen til vårens Kick Off torsdag 2 april.

Vi trer inn i Marokkos mystiske stemning for en kveld.
Dekor og underholdning vil gjenspeile dette.
Kåring av Årets butik...
Dresscode: Fargerikt & fantastiskt!

Inbjudan fr oslo city till, ja, det läste ni nyss.
Låter mycket bra. Mycket bra. Det enda "problemet" är dresscoden.
Den ska jag försöka ordna senare idag/ikväll. Jag och Lina ska kolla Indiskas utbud av färgglada kläder... och accesoarer?



Det är helt klart nu, förresten! Jag kommer hem!! På besök. Vecka 15 och 16 - i någon konstig kombination.. För i mitten där funderar jag och J på att åka till solen och värmen i utlandet, Gran Canaria?

Yeeaahoooo!
Adjöss.

Yesterday's and today's.

Kund. Såklart. ("ska vi riva hela haket/taket. Såklart!" Akkurat!)

Måndag:
Gubbe ca 60-70(?) år. Handlar 3-4 ggr/vecka. Vår relation börjar gro riktigt. Han var som en frusenn liten ispinne från början, stel och lite butter. Men NU. Han lyser mer och mer för var gång. Igår drog han till och med ett litet skämt. Och log.Till mig. Och tackade vänligt för sig.
Kunder som han är bland de bästa!

Tisdag:
Delad förstaplats: 
1a. Också gubbe, 70+.Som var så go. Och till mig sa " slknsdfl bettui". "Vad sa du?", sa jag snällt tillbaka. "sdfklk beauty". "hmm, va?", med ett milt leende på läpparna. "slnfsdf, beautiful, med det får du väl höra ofta?". "hihihihiiiihi, tack", svarade jag.
Blossande röd i ansiktet?
1b. Fräschaste, snyggaste, cooolaste gutten. Turkos skidjacka. Som flörtande dröjde sig kvar på "Haaa deee brraaaa då". Med glimten i ögat. Det är inte alla som säger "Haaa deee brraaaa då". Absolutely not med glimten i ögat!

"Singing my melody.

Before I go to sleep".
- When I'm rubbing my feet.
- Two-three hours before I go to sleep..
- Instead of killing a sheep.
- Right before Lina goes to sleep.
- When some people eat.
- or skiiiiit.
- before Santa's home after christmas-presents-delivery, and asleep.
- Sitting next to a woman who can barely speak.

Poetry, yeah, yeah, YEAH. ? . ? . ? . ? . ?
HahaHAAAAAAAAAAAA.


Här får ni "en" från i lördags. Tema: FJÖÖÖRTIS!



Elin har lämnat lyan och Oslo för 5 dagars avkoppling i de ljuva skogarna hemmåt. Sundsvall/Indal alltså. Så det är jag och Lina här nu.

Här, för 20 min sedan, satt det två tok-gråtande tjejer. 7 pounds var en bra film. En hemsk. Ledsam. Fin. Fiilm. En film det inte gick att hålla tårarna borta från.

Här, och nu, ser vi på Patrik 1,5. För att väga upp humöret lite.

Imöra är jag som sagt LEDIG! jag skrattar er alla, som ska upp tidigt imorgon bitti och/eller jobba, i ansiktet. ha. Ha. HA.

Hej då.


Collage.



Kul med Picasa. Som är ett mycket bättre programm än paint.net..!

Idag jobbar jag 08.30 till 16.30. Imorgon är jag ledig :)
Ciaociao.

Traggel.

Om en timme står jag i omklädningsrummet på jobbet och byter till meny-dressen. Jag är så jävla trött, hade jättesvårt att somna igårkväll. Gick och la mig vid halv 12, somnade säkerligen inte förrän en timma efter det.
Att jag och Lina hade eget jack-ass här hemma alldeles innan sängtid kanske inverkade något...?

Vi hade städ-dag här igår. Eftersom det var sånt jävla kaos. Synd att jag inte knäppte en före-bild innan jag gick till jobbet iförrgår. För när jag kom hem fick jag nästan en smärre chock. haha. Vi tog i med hård-disk-handskarna och rengjorde, inte bara golv och öppna ytor, utan också skåp och instängda ytor...
Nu har vi ett vackert hem.

Hej!


The way it went.

- Innan jag åkte till jobbet fick jag höra "Skynda dig hem då, så vi hinner iväg i tid". (Vi var nämligen bjudna på vorspiel, förfest till grünerlocka, till killarna, yes).
- Det första jag möttes efter att jag slutat jobbat och öppnade dörren till mitt skåp var att jag fått ett sms "Jalla, jalla. Everybody's waiting for you". Från Elin.
- När jag ytterdörren öppnas. Nej, jag öppnade den icke. Elin became my servant for the next 30 minutes. Såhär gick det till: Hon matade mig, hon höll i flaskan så att jag kunde dricka SAMTIDIGT som jag smorde (smooooooorde) in ansiktet med foundation. När det var dags att byta kläder hade Elin lagt fram "två alternativ". Och så den sista saken, håret. Som skulle plattas. Plattade Elin.
Jag säger bara Elin. Vilken hjälte!

Den här tidsramen höll vi oss inom:
20.23 - jag stämplar ut från jobbet.
20.34 - sitter på trikken påväg hem.
20.40-21.05 - Det jag precis beskrev, där uppe.
21.07 - Buss 34 från munkegata.

Kvällen och natten var grymm. Vi trikkade oss ner till stan, och Roxy, vid 12-snåret. Där vi dansade så svetten dröp om oss. SÅÅÅ jävla kul! Till sist var det bara jag och Lina som var kvar - från vårat gäng (from the start we were 10). Vi var alltså inte de sista två på stället. DET skulle ju varit lite pinsamt?
Under min och Linas färd, promenad, hem kunde jag, HÖR OCH HÄPNA, hjälpa 3 personer med vägbekskrivning. Varav en av dem på english (det du Nordström).
Vid cirka 03- halv 4 kom vi hem och slocknade i sängarna.
Slutet gott, allting gott.


Under progress.

Först var jag och Linifisen på stan.



Där köpte vi hårfärg. Som vi nu använder på Linas hår.
Före:


Tvivel.


Just nu:


Ser ni vilken färg?
Jag säger bara härmapa.
Lina säger att hon "ville" först.
Jag säger, "att våga".
Vem var fegis? Först.

Gues who's coming to dinna''?

Nykissad,
placerad på det nya tåget,
väskan uppslängd på hyllan (med hjälp av en ung gutt)
och nyäten.
Jag är alltså helt redo att glida in i Oslo.


Sms från Lina. Om 10 min åker jag mot Oslo central och välkomnar henne tillbaka. Tillbaka hem. Tillbaka till vardan. Tillbaka till jobb. Och elände.
Welcome back honey. Welcome back to us.


Min alldeles egen-halvt-inbakade fläta.

Som jag gjorde för en stund sedan. Den du, Johääännää..



Nu drar jag till jobbet.

Who's that knocking at my door?

Det kanske är dags att gå och lägga sig nu....? Klockan 16 minuter över mitt i natten?

Ser fram emot helgen och morgonddagen. Imorgon jobbar jag jag 12.00-20.00, sååå kul ska det bli! och gött med sovmorgon. På kvällen kommer Lina hem. Vet inte vad jag tycker om det. Den där sängen jag sovit själv i nu 2 nätter ter sig ganska så mycket större utan en Aronsson bredvid...
På lördag jobbar jag också, WIHOO! 15.00-20.00. Också där blir det sovmorgon, riktigt en rejäl en om det skulle behövas.

Sängen it was. Stor och go. Med två, till och med tre täcken (oh yes Lina - ditt fina vita "LYXIGA". Suck on that one.), och kuddar, om jag så skulle vilja. Good night nattugglor.


The Klipp, with a big K.



Once again. Forr er unlycky bastards som, också, missade förra gången.. ;)

En dag på jobbet.

Tanterna som tjaffsade i kassan idag.. Så tragikomiska båda två.



Förstår ni konstverket?

Nää, såklart ni inte gör... Såhär: En medelålders kvinna/tant  kommer och handlar diverse saker som resulterar i en summa på 68,50:- att betala. Hon säger lite skojigt: "Jag har bara enkronor".
Haha, säger jag (ironiskt, inombords) när hon som hon sagt börjar pytta på BARA enkronor.
Tanten som står bakom i kön, visar tydligt hur irriterad hon är. Står och stampar på stället och suckar högljutt..
När så cashguarden inte tar emot fler enkronor, vid 50-"strecket", kan hon inte hålla sig, den irriterade tanten. "Man kan väll inte komma till kassan och bara betala med enkronor??"?"?!?!!??!" Till svar: "Jo det kan man!!! ENKRONOR ÄR OCKSÅ PENGAR". Med mera, med mera ..
När det konstaterades att hon INTE kunde pytta i fler kronor drog hon fram en tjugo-krona... Detta irriterade tanten bakom bara ännu mer. "Om du ändå hade större valör, varför kunde du inte pytta på det?!!" (sort of..). Också var tjaffset i full gång igen...

För det första, i full rusningstid komma med enn påse med den näst-minsta valören, HUR tänker man då? Tänker man överhuvudtaget?
För det andra, orka bli irriterad över en liten skitsak att det tar någon minut extra i kön? Så otroligt onödigt, både för en själv och för andra att bli negativ och sur för en sådan sak..

Jag har sagt det förut, men jag säger det igen, vilka underbara kunder jag har!


The hunk, and me.


Dobidobidoo, where are you.

jobb idag
film efter det
och nu, fix och trix med design.
jätteintresant och läsvärt.. tell me about it.

om dere trenger noe "tidsfördriv":





ajöken.


Som gräshoppor.

Först drog Lina..






Och idag.
Drog Lisa.


Läget här nu = lugnet efter stormen...
Att det här, som varit så fyllt med folk den senaste tiden, kan vara så tyst, stort, städat? Det hade jag nästan glömt bort.
Skämt åsido.

Jag sitter och ser på teve, E är hos E. Tänkte försöka lägga mig i tid eftersom jag jobbar 08.30-16.30.
Meningen var ju att jag skulle jobba det passet också idag. Men. När jag väl kom på jobbet hade det blivit någon miss i schemat = dubbelbokning. Så jag fick åka hem och spendera lite mer tid med Lisa innan hon som sagt lämnade stan.




HEJ!

TraaLaaLaa.

Idag har vi spelat gittarrrr.. Så pass mycket att min vänsterhand kanske kommer te sig konstigt imorgon..

Vi har varit på stan och sprungit runt och nyss har vi ätit mat. Om ett tag åker vi till ikea. Och ikväll ska vi se på film :-)
Det är vår måndag i ett nötskal.

Imorgon åker Lisa till fjällen med sin kompis och jag jobbar 08.30-16.30. Back to reality alltså.
Lina kommer tillbaka på fredag kväll, så tills dess härjar jag och E ensamma hemma.








HEY DUDE.


Lite fågelskit i ögat skadar icke.



Vi två. ("Sjutton år"?)

LÖRDAG




LISA. COOL SISTA.


Blame it all on Lisa.

Why I'm not blogtive (blog+active)..

Igår kom den fagra, vackra, underbara syster Ulin. Den var nog närmare 21 innan hon entrade lägenheten, efter en bilfärd på nio timmar.  Lina och jag själv hade då hunnit njuta(?) av melodifestivalen i knappt en timme. Och partymix-påsen hade hunnit halverats - i min väntan på sushin & chop suey-en som jag tänkte dela med Lisa..

Vi hann inte vara mer aktiva än att vi spelade lite guitar hero (som Lisa för övrigt tänkte låna ut till oss i en HEL månad), och vid elva-tiden spatserade vi upp till Joker och handlade en tooth-brush.

Idag har vi vaknat, sagt hej till familia Lindström och åkt på utflykt till Wigelandsparken. Kom hem för ca 10 minuter sedan. Och ikväll har vi bokat bio - kino - "Bruder i krig" på norsk, "Bridezillas" in english.

Bilder kommer senare..
Också, senare, (rättare sagt en timme) åker Lina till fjälls. Buaah!!

RSS 2.0