Reminds me of:

Elin             Johanna 
Sofia                                                              Yran -08
Lina              Kerstin              
                                                         pappa
Lisa
Studenten                       mamma

Åsen-övernattning(-05?)



Hahahahahahahahaaaahaaaaaa.

- Mamma, reportern där ute säger att du har bytt ut adolf-hitler-affischen mot Peter Forsberg!



Så jävla stört.. haha & så sjukt kul...
båda två..


Blonde. Legally.

Sitter i min ensamhet på schweigaardsg. Då är det lätt hänt att bloggen uppdateras. Fler än en gång iaf. L partajjar med arbetskompisarna på julbordsgalej. E partajjar med E o co. Tråkiga jag sitter här. Fast jag har ju jobbat. = en kempebra ursäkt!

Den här låten var det längesedan jag lyssnade på. Den gör mig glad. (för att jag tänker på hur rolig legally blonde är?) Kanske kan den glädja någon till som sitter ensam i mörka natten?  haaaha..



God natt.

Som utlovat:

Före:


Efter:


Jag vet dååååhhåååålig fantasi, och lam editing...

Ikv tabbade jag mig förresten rejält. Kom hem strax efter 9. Efter ett tag kommer jag på att jag behöver fylla på mobilen. Sprang ner till mix nere på hörnet och köpte telenor 150:- Kommer hem och ska ladda, läser instruktionerna riktigt: "lade gratis genom att ringa...".
"-Du har under 1 krona på ditt konto, var vänlig fyll på för att kunna ringa" (på norska förståss..) möts jag av. Jävla skithelvete, det ska ju vara gratis att ringa dit m.m står jag och nästan skriker ett tag innan jag kommer på att jag kanske kan ladda via Elins mobil. Men nej, från hennes telefon kom jag inte ens fram. Då kom vi på det.
Jag hade köpt kontantkort Telenor.
Mitt simkort i telefonen är chess.
Idioto.
(Bara för att det krånglade med telefonkort med en kund som ville ha Telenor...)
Så nu sitter jag här utan möjlighet med kontakt till den yttre världen.. och så är jag 150 NORSKA kronor fattigare..
Stackars lilla mig..

God kväll.


Just ja! Engelskaläraren, who are you? ;-) hhaha, fyndigt...

Till min besvikelse.

Ser det ut som att min, i denna blogg onämnda, plan har gått i kras. En plan som gick ut på att Kerran skulle köra en visit här på några dagar över nyår... Skit & Basch.
Inte 100 % avgjort, det är upp till hennes chefer nu. Alltså, inget för mig att göra åt saken. Bara sitta på rumpen och filosifera...



Om cirka en timme drar jag till jobbet.. HeJ dÅ!

Diamonds are forever.

08.30-16.30 Arbete.
16.30-nu Allmänt tidsfördriv = Laga mat, diska, städa (RIKTIGT: skura golv inkl. "diskborsta" ränderna mellan badrummsklinkersen), baka pepparkakor, lana..
Inget glömt el drömt..

Imorgon ska jag också jobba. 15.00-21.00 Hej OB! ;D
Innan jobbet blir det en feeeeeeeeeeet sovmorgon vill jag lova!

Borsta tänderna is what I'm gonna do now.
Mina tooths (teeths?) har btw börjat gå mot en nyans av vitt efter ivriga, improved försök med tandborsten... Före & efter - shots kommer inom snar framtid.

God natt, shining diamonds nr 2..


Medioker torsdag.

Idag lyssnar jag på: The Show Must Go On 
My soul is painted like the wings of butterflies
Fairy tales of yesterday will grow but never die
I can fly - my friends


Igår blev inte mycket till att "jobba" på jobbet. Jag satt vid en dator 6 timmar i sträck (AJ, rumpa!) och tog massa webkurser, kring kassa, menys upplägg med massa mer. Rätt soft ändå.. Idag får jag mina arbetskläder och så kommer jag antagligen få sitta i kassan för första gången.. Har knappt varit nervös tidigare, inte ens innan intervjun, men nu vet jag inte vad som hänt med mig? Orkar inte ens tänka på det.. Men det gå la bra tror jag..

Farfar ringde igår förresten, det var så kul och trevligt att prata med honom. Vad jag saknar alla där hemma fick jag känna av. Känner inte det hela tiden, eftersom man för det mesta har så mycket annat att tänka på. "Hyran ska betalas", "måste ringa henne, "måste ringa honom", "nästa onsdag blir bra, kl.12" osv. Men man blir påmind av telefonsamtal och liknande, det är så kul att höra av er där hemma, men ändå så tråkigt... Det blir lite ledsamt ..

Johanna & Lisa saknar jag riktigt mycket idag. Speciellt, på något konstigt sätt, deras two-against-one-fights. Det är ALLTID de mot mig. Om jag och J bråkar lägger L sig i till J-s fördel, och tvärtom såklart. Jag brukar störa mig något grymt mycket på det i vanliga fall.
Inte idag alltså. Konstigt.



Nej nu ska jag ta tag i disken & lite städning (våra golv blir skitiga rekordsnabbt, jag fattar inte hur?!?!). Sedan börjar jag kl.17 på jobbet (slutar 22..).

Vacker. Auld lang syne.


Stolt butikmedarbetare!

Så har jag gott och blivit med jobb. Hur känns det? Är det tungt? Hur går det med illamående, svullna fötter och ben? kanske ni undrar? Nä, skämt åsido. Det här känns verkligen superbra. Skrev, som sagt, kontrakt idag det gick kempebra! Fick hälsa på några av de som jobbade (har närmare 30 kollegor - om inte fler?) och blev visad runt hela butiken, lager, entre m.m. :) Min chef verkar urbra, bestämd och så att hon lyssnar och är uppmärksam på allt och alla. Känner mig grymt peppad!
Imorgon börjar jag kl.1, upplärning och så - ska sitta vid datorn några timmar för att gå en web-kurs för att lära mig lite om allt möjligt (om jag förstod det rätt), främst hur allt kring kassan fungerar iaf. Kl.7 ska jag slå följe med chefen och gå på en tvåtimmars-info om hur man ska agera om man skulle bli rånade.. Scary but necessary! (Eng mening tillägnad ELIN! haha)

Fick mitt schema för kommande 5 veckor! Och vet ni vad! Jag KAN komma hem till jul! Är ledig på själva "dopparedan" så jag hinner med bussen kl.11 den 23-e. Men jag jobbar sedan måndag efter helgen så bokade tåg+buss hem den 27.. Det blir en kort visit. Men desto roligare kanske? Mer kul på kortare tid = roligare? Vi kan ju låtsas iaf..

"Nu ska jag se tomten är far till alla barnen", eftersom jag är själv hemma OCH vill öka på jul-feelingen lite till..

Ha det gööör-bra! O & O.

Jag mår illa, som en gorilla.

--> WormBrain<--

Fyyyyyyyyyyyy faaan vad äckligt.
Jag skulle dö av blotta tanken att i min hjärna...
Fyyy faaaan!

Give me snow.



Idag blir det sol i Oslo, säger smhi. Jag vill ha snö, säger jag.
Om en stund åker jag till mitt nya jobb!! Lina ligger och sover för hon börjar inte förrän kl.11. Elin har redan åkt iväg, hon började jobba kl.7 - då jag klev upp...

Annars så längtar jag till jul & nyår. Vet fortfarande inte hur det blir, om jag kan åka hem..
För att få julkänslan att infinna sig (på något sätt utöver köpet av pepparkaksdeg på ikea). Gjorde jag oss en liten juldekoration här igår. Mamma hade skickat några pepparkaks-formar i fredags. TACK. Och så hade vi två size large, sedan innan som Elin köpte i karlstad. Knöt fast de i varandra med snyggt, vitt snöre så nu hänger de i två "kedjor" på väggen. Clever houa? Man tager vad man haver.

Nu måste jag göra mig iordning. På återseende idag kanske. HEJ!

Sunday&Monday.

Iförrgår kväll var jag & Lina ut. Satt hemma och myste med lite vin innan vi gick till ett 21-års-partaj. Really fun, und sehr gut sushi. Tack till Jessica & co, aka grannar  - två hus ner..
Igårkväll fick vi besök i form av Grünerlocka-boys och Majorstuen-girls. Elin bakade en lyxig chokladkaka med glasyr. Trevligt & gott :)
Idag har trion varit till likningskontoret & sedan vidare till Nordea och öppnat varsitt bankkonto. Vidare till stan åkte jag till Grata för att lämna in timlista samt ge mitt bankkontonummer. På fredag får jag lön! Senare åkte jag och E till ikea & ultra, matbutik, och handlade lite nödvändigheter. Bl.a en tredje minivisp (som vi gjorde chai latte med när vi kom hem. Recomended.)...

Och nu ser jag ut som sådan, teerrrror...?


Ska gå och lägga mig snart, imorgon skriver jag arbets-kontrakt! jiihooo!
God natt.

Linas computa' - pimped.




Because I'm so much fun!

Christmas is coming to town.

Städa, duscha & skissa på en pepparkakshusmodell. Det är vad den här dagen har, och kommer att bestå av.
..Och så ska vi kanske ut ikväll. Ska det bli en första utgång för Sara i Oslo? En första utgång på över en månad?..

Har apropå att julen med stora kliv är påväg funderat lite på önskelista och så, bl.a.:
- digitalkamera, hellst presentkort/pengar, så jag får välja en själv.
- penga-bidrag till en dator
- underkläder
- en almanacka, modell: Fin!
- guitar hero
- singstar ("R&B" el. ALLA MÖJLIGA som man kan stå och skråla till!)
- Filmer, Mamma Mia, Sex and the city, Across the universe (om den är ute än?),
- Presentkort, fungerar alltid. Och även fast det kanske inte är den roligaste gåva att ge bort (så känner iaf jag) så är det grymt bra att få!

Har fått reda på att mamma läser
min blogg nuförtiden, pappa med
ibland. Så den här önskelistan
kanske mest riktas till dem (;

Nu ska jag fortsätta skura golven.
Adios!

















Early christmaspresent?

Forgive me father, for I have sin.
Köpte de här två pjucksen & klänningen igårkväll, till NYÅR!!

30627-BLACK

leatherette strappy heel24516-BLACK

Men tusan! Något måste jag ju få fira jobbet med!

GLADAST I VÄRLDEN?

JAG FICK JOBBET, JAG FICK JOBBET! JAAAAAAAG FIIIIIIIIIICK JOOOOOOOOBET!


På tisdag ska jag skriva kontrakt & börjar någon gång i veckan med upplärning. 1 december är officiella "börja-jobba-dagen". Jag är så glad, så glad och sååå lättad. Nu känns det bättre att jag tackade nej till dagisjobbet! Mycket bättre!

Sitter och firar med en kall öl i näven, såååå gott! Och sååå mycket Sara Ulin.
Önskar er alla en toppenkväll, imorgon blir det partaj i Oslo!
Adjö.

Fredag ännu en gång.

Jag väntar med spänning på att MENY ska ringa. Jag trycker bort om någon annan ringer - för det här samtalet är något jag inte får missa! Så ni vet,,,

Jag var ju som jag berättat på intervju/möte på manpower imorse. Det kunde inte ha gått bättre! Jag var så glad och upp i varv när jag satt på trikken påväg hem. Jag fick 2 jobb-erbjudanden på direkten! Det ena fick jag dock ringa och tacka nej till redan idag, eftersom jag inte vet hur det blir med arbetet på meny - och om jag nu skulle få det vet jag inte när jag börjar... Det andra kunde jag lämna svar om på måndag så ska ringa Allan, som min bemanninskonsultent heter, då.

Efter mötet åkte jag hem till Elin som var ledig idag. Vi bildade en duo och åkte till likningskontoret med uppkavlade ärmar, för att (som vi förväntade oss att få göra:) bråka. Det har nämligen denna vecka gått 4 veckor sedan vi var dit och lämnade in ansökan om skattekort, och norskt personnummer. Dessa behöver vi för att kunna få ut lönen utan att halva dras för skatt... Vi möttes dock båda två av glada besked, Elin fick sitt i handen, och mitt hade blivit skickat den 19, alltså för 2 dagar sedan. En sak till att bocka av på "att-göra-listan", ett fast jobb (som sagt) & ett bankkonton nu och livet skulle vara bra härligt!

Middag idag: Kycklingbiffar (extrapris på kyckligköttfärs, biff + kyckling låter konstigt, det medger jag. Men man ska ju prova först, som mamma alltid säger) med kokt potatis & gräddsås. 
Höres!

Anonym 1, 2 & 3?...

1. Postat av: Anonym

    Vad heter du?


2. 2008-11-19 @ 21:21:14 Postat av: Anonym 2

    Vad gjorde du imorse precis innan du åkte till jobbet?


3. 2008-11-19 @ 21:23:42 Postat av: Anonym 3

    Vad tycker du egentligen om dina roomies?

Svar:
1. Sara Kristina Ulin
2. Igår morse alldels innan jag åkte till jobbet gick jag på toaletten. Sorry Lina! ....not!
3. Mina roomies är världens bästa roomies. De sköter sig alltid, haha. Nä egentligen är de två riktiga "pain-in-my-ass". Klarar inte av något. Missköter jobbet för att de bara super hela tiden. Kommer hem och grisar ner och bara för liv runt sig heeeeeeeeeeeela tiden. Jag klarar nog inte många fler dagar, eller för den delen minuter här hemma. Kom och rädda mig anonym 1,2,3. (L?)

Då var stunden att besvara ALLA era frågor slut. Till skillnad från blondinbella & kenza är min läsarkrets redan all-vetande om mig. Alla mina fel och brister, samt mina rätt(?) & positiva egenskaper. Det är iaf så jag tolkar det enorma antal frågor jag fick. HAha, nä. I själva verket sitter jag här hemma och gråter eftersom jag förstått att ingen tycker jag är intressant, än jag själv...

Nä nu ska Elin och jag dra till likningskontoret och bråka, vil vill ha våra skattekort nu!
Ciao!


The end of dagis-Saris.

Nu har jag arbetat sista dagen på det dagiset jag varit på i ca två veckor. Nice. Fick arbeta där fram till jul 100 % om jag ville. Men även om det här dagiset var det allra bästa att jobba på, med goa arbetskamrater och (för det mesta ;) mysiga, söta barn, har jag tackat nej. Av den anledning att jag hellre vill jobba inom varuhandeln. Och vet ni vad?
Jag var på intervju i tisdags, idag ringde de därifrån och säger att det står mellan mig och en annan tjej. Det de behövde från mig var nya tel.nr till mina referenser, då de jag gett inte har fungerat .. Hoppas hoppas! att de nya jag gav henne fungerar! Detta gäller alltså en fast tjänst, 100 % i en matbutik. Hoppas för min skull är ni snälla! Imorgon får jag besked...

Svar på de 3 väldigt personliga och väldigt djupa frågorna anonym 1, 2 & 3 ställt kommer i ett senare inlägg. Ååå vad jag älskar att ni är såååå nyfikna på mig ..

Till middag idag på Schweigaardsgate blir det våfflor med sylt & ett exklusivt glas vatten. Smaklig måltid.


SaraUlin

Frågestund!!
Tra la LAAAAAAAAA! För jag vet ju att såååå många är fundersamma hur Sara klarar av att vara Sara. Jag blir glad av minsta lilla fråga - anonyma som o-anonyma hööhöh! För ännu en gång har jag lite att göraaaaa!





Shoot man shoooooot

En bra, gammal låt.

När showen är slut - mr.Gärdestad





När showen är slut
Och pianot rullas ut
Så är jag ensam, lika ensam
Som jag var förut ..


Promotion, promotion (åter igen:) visit shitandshower.blogg.se



Alla goda ting...

Tredje & sista inlägget idag. Att jag har lite att göra har ni väl redan listat ut..
Snart så kommer Lina hem!!!!!!!!!!!!

En gammal goding till kvälls-kaffet:


Good night.

Annars idag?

Arbetsintervjuerna gick rätt bra kan jag berätta - men hoppfull om jobbet på matbutiken är jag inte, då jag fick veta att de har 300 sökande...Inte speciellt bra odds..
På adecco gick det bra och jag känner mig hoppfull om att få jobba i butik! Visserligen blir det nog bara en- eller möjligtsvis två-dagsjobb till en början, men om jag sköter mig får jag desto längre sedan! Det låter väl bra!

Idag har Lina bjudit på panncakes & Elin har bjudit på mat (fiskpinnar&potatis mumma!), kladd/tiger-kaka & kaffe Latte. Vilka kvinnor jag bor med!

Nu ska jag ta itu med disken för andra gången idag - på eget initiativ. Eftersom jag känner mig så pigg. Jag tror dagisluften tar musten ur mig, + att jag min förkylning verkar ge med sig. Men jag vågar inte ropa hej förrän jag kommit över ån..

Hej du med sara u! (original: "hej hå, med farbror frej")

Nu tändas tusen juleljus.

Nu längtar Sara till jul. Hon längtar tills:
- doften av pepparkaka och lussebulle sprider sig ut genom var och varannan husdörr och letar sig in i hennes snoriga näsa,
- smaken av hemgjorda köttbullar & rullströmming träffar hennes gröna tunga,
- ljudet av släkten som sjunger räven raskar över isen  ekar i hennes vaxfyllda öra.

Sara hoppas, H O P P A S, att hon får komma hem till jul!


En tidig julklapp: Erik Hassles nya låt på youtube!



Adjöken, said the hawk!

Fläskläpp.

Något slog mig nyss, jag är jättesugen på att få sen en film. Dock inte vilken film som helst. En vacker film, romantisk, där jag skulle få fälla en tår eller kanske två..
En film som Titanic. DET skulle vara en perfekt film just nu.. Synd då att vi inte har den här... Det får bli s.a.t.c för tredje gången istället om en stund -  en humör-"höjjare".



Once more, you oooooooooooopen the door
And you're here in my heart,
and my heart will go on and on.

Loooooååååvvve can touch us OOOONE time
and last fOr a LIFETIME
And never let go till we're gone....


- and so on.. Min version (vad L & E får stå ut med..)


Förresten så ska jag på arbetsintervju imorgon, husker icke (kommer inte ihåg) om jag nämnt det? En kl.9 på en matbutik och kl.10 på Adecco (bemanningsenhet). Håll en tumme och önska mig lycka till!

(Förstår ni förresten inte rubriken så skrev jag så eftersom den följdes av: "något slog mig...")
Och det av mig mest uppskattade uttryck, idag, var: Hej, lilla du.
See you tomorrow morning! God night


Deg, & smet.

Degar gör vi heute. Deg, Deg, DEG.
Elin & Erik har nyss gett sig ut på en promenad, de skulle bland annat köpa lite bakingredienser. För senare ska de baka. smet, smet, SMET-a lite..

När jag ändå nämner lite olika saker man förknippar med bageri-hantverket tänkte jag passa på att likna mig, E & L vid 3 olika bakverk. Med efterföljande förklaring (- om inte den är självklar..)

Elin aka. Sockerkringlan. Den viga, smidiga lejoninnan i sällskapet. Liksom kringlan kan hon försätta sig i alla möjliga OCH OMÖJLIGA positioner. Samt är det där sockret på toppen det lilla extra som Elin också är!

Lina
aka. wienerbrödet, gudomligt gott till kaffet - Lina likaså. Smörgucket i mitten representerar dock en inte fullt lika god, eller snarare fräsch sida av henne.

Sara
aka.kanelbullen den vanliga traditionella. För att jag älskar den! (och för att min fantasi räckte längre denna afton..)

/

Älska HippHipp

(=Elske HeppHepp på norsk?) Av detta njuter jag idag!

      



     
   

Hur är det möjligt?

Läser st lite nu och då för att hänga med i vad som händer på hemmaplan. Nu när jag klickade mig in på hemsidan möts jag av det här hemska: 
http://www.st.nu/nyheter/lokalt.php?action=visa_artikel&id=777726

Hur är det ens möjligt att glömma en sådan sak? Hunden dog, av förklarliga skäl, men tänk hur den mådde alldeles innan. Tänk den första milen. Jag får kväljningar bara av att tänka på den första kilometern.. Stackars, stackars hund..
Jävla jägare!

Apropå E und L

Dessa påminner om Lina & Elin enligt mig. Vad tycker ni?

L.A

E.L

Om detta må jag berätta.

Idag har det hänt en del på jobb-fronten, förutom att jag har jobbat .. Ska på intervju hos Adecco på tisdag kl.10. Klockan 9 samma dag ska jag på intervju på en matbutik.. Håll tummarna på tisdag alltså!
Dessutom har jag sökt massa, MASSA tjänster via finn.no. Inte ett enda Kiwi eller 7-eleven som söker folk har undkommit mig.

Ikväll blir det mys och till att ta det lugnt. Jag ser fram emot morgondagen, morgonen speciellt, eftersom jag är ledig. Och, som jag sa till Elin, skönt för att då kan jag kliva upp för att jag vill och är utvilad, och inte för att jag måste och behöver pengar. SKÖÖÖÖNT!
Tror förresten att jag ska besöka Lina på Kiwin någon tid på dagen. För att se hur hon sköter sig..

Snart skall vi (undertecknad, Lina, Elin & Erik) spise kylling & pommes frites med chilisås. Mumma.
God kväll.


Going to bed.

Har nyss uppdaterat shitandshower med lite intressantare skrift än vad som kommer skrivas här ikväll... Läs det istället. God Natt !


Keep rolling, rolling, rolling. Houa!


Livet rullar på här i Oslo. Det som först var ovanligt börjar nu så småningom bli desto vanligare och man börjar få rutiner.. Vår lilla lägenhet har börjat kännas som ett riktigt hem. Och viktigare, vårat hem.

En rätt stor rutin vi har här, är att alla tre alltid börjar jobba olika tider. Vi har verkligen inte börjat samma tid, någon av oss, någon dag! Igår började Lina kl.7, Elin kl.8 och jag sist med kl.9. Nu sitter jag uppe själv, Elin har redan åkt iväg (börjar kl.7) och Lina ligger och snarkar, för den grisen börjar 12. (Jag vill också ha sovmorgon!!!)

Klockan 4 idag får jag bege mig hemåt, längtar tills dess. Bästa stunden på dagen... nästan.
Nu ska jag spise frukost & klä på mig, sedan är jag klar för en dags äventyr i manglerud! Ciaooo

Stor uppskattning.

Över att jag kommer hem till jul? Nej, verkar inte så...

Today has been like this
06.45 - Klev upp ur sängen, förvånansvärt pigg.
08.00 - Började arbeta på dagiset.
12.30 - Lunch.
15.30 - Slutade för dagen, tog bussen hem.
16.00 till nu - Har diskat, ryddet upp (städat), lagat mat (panerad fisk med kokt potatis), ätit, datortid...
Planer för kvällen: duscha och lägga mig tidigt = 9-tiden.

Annars så har vi fått vårat första brev/pkt i vårat postfack! Mamma skickade mig 3 beställda pockets. Really appreciated. Det blir nog lite läsning ikväll, innan lampan släcks..

Imorgen börjar jag kl.9, vilket betyder 1 timme längre i sängen. Super!
Ska hitte på något annat nu. Morsning..

Positiva nyheter mannar!

Jag har nu bokat biljett(-er) för att komma hem till jul. Den 23 december klockan 23.00 tar jag bussen från Oslo bussterminal till Sthlms central, kommer fram dit kl.06.22. Sedan tar jag tåget till ljuva sundsvall, klockan 12.30 går det. Detta är lika med att jag kommer hem till klockan 4 på självaste julafton... Jag missar kalle anka, men att göra något åt det är tyvärr omöjligt. Småttingarna på 3-4 år får sitta ensam iår.

Hur går det med arbete, you might wonder? Det rullar på! Ska jobba hela denna vecka på dagis (samma som i torsdags & fredags), samt på måndag. Antagligen mer med! :) Dessutom har både Adecco & Manpower (bemanningsföretag) försökt nå mig (när jag varit onåbar, unfourtanely). Förhoppningsvis om något jobb, de vill att jag ska komma på arbetsintervju för!

Nu är det ju så att eftersom jag inte vet huruvida jag jobbar över jul, eftersom jag inte har något fast, kanske ni tycker jag är dum som bokat resa hem... Men där tänkte jag till, ska jag säga. På det här sättet tänkte jag:
"Om jag får jobb som gör att jag inte kan åka hem den planerade resdagen, DÅ kan jag avboka min bussfärd som kostat 230:- (för en liten avgift). Och bara skippa tågresan (eftersom den är ej ombokningsbar). Tågresan gick på 95:- Ett kap, I know. = Inte en speciellt stor summa bortkastade pengar"
"Om jag får ett jobb som gör att jag KAN åka hem den 23, då har jag gjort mig en av de bästa affärerna som någonsin gjorts i rese-köp. Oslo till Sundsvall, via Sthlm central. För 325 riksdaler"

Jag ska nog åka in till stan en sväng nu snart, för att se mig för om det finns några billiga, men ändå fina, stövlar att köpa. Det regnar otroligt mycket här, det märker man då man jobbar på dagis och går på utflykt i blöta träskmarker...
Dessutm ville Elin promenera bort en bit härifrån, och kolla en mataffär som hon tyckte såg ut att ha ett bra pris på lösviktsgodis (som för er som inte vet det, är en verklig lyxvara här. Godis i allmänhet kostar mycket.). 59,90 nok/kg = ca. 71,88 sek/kg, we like!

Detta blev ett innehållsrikt inlägg, långt, men ändock innehållsrikt... Avslutet blir att berätta om mitt mående, som är = "på väg att bli sjuk". Att jobba på dagis samt att vara uppe länge (inatt såg jag & Lina S.A.T.C, klockan halv 3 var den slut) och kliva upp tidigt (7-tiden) för att gå ut i regnet är inte en bra kombination om man inte vill bli sjuk. Dumt av mig.
Aamen nu räcker det. Ha de gott! -Sara


Spotted at Indal.nu

Johannis

Jag saknar dig så!

Fond of Lorea'l, might be.


Dessa köpte jag igår.
Förhoppningarna är stora att de ska fungera bra!

Annars har denna dag varit rätt lik gårdagen. Förutom att Lina färgade mitt hår och att vi bytte shoppingturen mot en promenad genom grönland för att handla någon bakingrediens vi saknade..
Snart kommer Elin hem! Wiiiii (;
Adjö!

May I introduce to you:

O U R :   

B L O G : shitandshower

Hemska mardröm.

Inatt drömde jag något jag aldrig vill vara med om.
Jag var hemma och allt var som vanligt. Förutom en sak. Johanna var borta. Borta som i död. Men hon var ändå med hela tiden - som om hennes själ följde med oss hemma - som hon skulle ha gjort "själv". Det här var den hemskaste dröm jag någonsin drömt, jag menar det, när jag äntligen vaknade upp var mina ögon alldeles blöta av tårar ..

Inte någon bra start alls på dagen, men mamma ringde förut så då fick jag höra att allt var bra med alla. Skönt!


Annars så tog jag och Lina (Elin är som sagt bortrest i helgen) en sovmorgon idag, klev upp vid halv 11 - vilket är VÄLDIGT sent om man jämför med den tid vi har varit tvugna att kliva upp nu i veckan för jobb..
Vad vi ska göra idag är ännu gansa oklart. Jag är lite sugen på IKEA och Lina vill ner på stan för att kanske köpa en klänning till hennes kiwi-julbord (kiwi = hennes arbetsplats). Vi kör kanske en mix av det där.
En sak vi har bestämt är iaf att det bli lax till middag idag! Igår körde vi (eller snarare jag, gårdagens kock) på tonfisk/chaminjon/lök-pizza. Helg = lite lyxigare mat, som ni kanske förstår?


Nu ska jag fixa iordning mig lite medans Lina, förhoppningsvis, diskar.

See you!


God kväll.

Jag syns det aer kempegreit her i Norge, Oslo. Syns ikke dere? ;-)
Ett gott försök till norska ..

Alldels om någon sekund ska jag och Lina sneaka Elins dator och se Gossip Girl, en serie som jag får upp ögonen mer och mer varje gång jag ser något avsnitt. Den blir bara bättre och bättre!

Här har ni lite bilder från vår tid här..






Oslo-diggin' Hassle.

Denna magnifike artist, och låt, spelas varm i Lindström-Aronsson-Ulin-kollektivet.



Den 18 november spelar han på The New Union, här i Oslo!

Fredag Morgon.

Mer, oväntat, arbete blev det igår. Telefonen ringde och väckte mig vid halv 9 någon gång - någon timme efter att Lina vandrat iväg till sin nya arbtsplats. Det var från Grata, och de undrade om jag kunde åka och jobba på ett annat dagis så fort som möjligt. Självklart svarade jag!...
Kom hem vid 5-tiden igår - Lina & Elin var redan hemma. Lina lagade raggmunkar, som jag bokstavligt talat njöt utav att äta.

Vid 6-tiden, efter att jag diskat upp disken, åkte vi med buss 401 till ett litet "birsta" = litet köpcentra. Först tänkte vi gå in i en affär och handla mat. Men sedan kom vi på vad affären sålde, byggtillbehör, så då vände vi, gick in i en elektronik-affär och frågade om vägen till en matbutik & vandrade vidare till den istället.
Det blev en hel del mat att handla, nödvändig mat! och billig! Vi prisar First Price!

Idag blir vi förresten en mindre i vårat lilla kollektiv. Elin tänker överge Norge för en helg och åka till Sverige, Karlstad rättare sagt (om jag kommer ihåg rätt) med Erik. Detta betyder mer plats till mig och Lina men också att vi kommer sakna E. Vi har inte hunnit träffas supermycket fastän vi bor tillsammans. Konstigt kan tyckas.. Men hon kommer ju tillbaka som tur är!
Själv längtar jag otroligt mycket till helgen! Leta lite jobb blir det. Men i det stora hela bara slappa, OCH SOVA!

Sitter och väntar på att tortellinin som jag tänkte ta med till pause (lunch), eftersom jag jobbar idag också, ska bli klar, sedan ska jag klä på mig samt fräscha till mig. Jag börjar kl.9.

Ha de gott!

Odd turns.

Ibland ter sig livet bra konstigt. Det tar konstiga svängar och ibland tvärvänder det helt.
Det lite roliga för tillfället är att när jag slutat jobba, efter mitt 3 dagars-vikk på dagis, får Lina jobb, på Kiwi, som är en mataffär. Och med samma jag kom hem idag fick jag reda på att Elin också fått jobb! Grymt roligt! Jag är så glad för deras skull. Men på samma gång också grymt jobbigt...
Jobbigt på det sättet att det känns lite tråkigt att jag inte fått någon fast tjänst (såklart) men också för att nu är jag den siste att leta och få något. Visst någon måste vara sist och i det stora hela spelar det ingen roll för mig.. Men jag kan inte undgå att tänka att jag kanske inte får något arbete. Och jag vill faktiskt INTE åka hem, speciellt inte ensam. No offense alla sundsvallsbor...

Så står det till nu.. Det kanske låter som att jag är väldigt nere och att hoppet knappt lever.. Men så är icke fallet, bara en liten dal nu under inläggets skrivande..

Annars har detta hänt idag: Jag har jobbat 08.00 till 16.00. Jag och Sebastian gick på tur ( = på uflykt) med de äldre barnen = 10 4- och 5-åringar. Det var strålande sol och en skinande blå himmel. Underbart! Fick låna från barnehagen en stor overall med så jag frös inte fastän temperaturen stog på minus. Det sparkades lite boll och byggdes lite kojjor, en greit utflykt helt enkelt!
När jag kom hem, efter att ha varit och handlat lite matingredienser som saknades, lagades det middag, tacos. Gott!

Passade på att ta använda kamerafunktionen på mobilen idag:

fint, kallt väder

barn

Lina vill nog ha datorn snart, så jag ska avsluta med att berätta att imorgon får jag en efterlängtad sovmorgon (till skillnad från Lina, som börjar jobba kl.7) och så ska vi åka och storhandla BILLIG mat.
Ha de!

En kväll på GB.

För övrigt (som jag för övrigt tycker mycket om att skriva: "för övrigt") har jag arbetat ännu en dag på barnehagen och så kommer också ske imorgon. Lite drygt är: För att komma till "mitt" dagis tar jag t-banan till näst sista hållplatsen. Drygt var ordet. - Fast det är ändå på den här resan (tur&retur) jag får lite egen-tid för mig själv, bland 100-tals främligar. L & E slipper jag ju iaf ...

möhö..

Livet som lägenhetstagare går vidare i ett glatt tempo. Vi städar, vi lagar hälsosam & fantasirik mat, vi tvättar, vi torktummlar, vi diskar - som jag för övrigt (där slank det in igen ..) blivit expert på. Hur varmt, hur mycket diskmedel, vilken ände man börjar i - ALLT kan ni få svar på om ni önskar, av mig. Sara Ulin. 
Ett tack ska riktas till Lina som, liksom Obi-Wan Kenobi ställde upp för Luke Skywalker (= 2 karaktärer i Star Wars, för outbildade), ställde upp för mig i disk-ämnet.

Ska web-söka fler arbeten nu. God kväll.


Internet fungerar.

Äntligen! ropade jag och Lina i kör då vi märkte det. Och nu sitter vi här som två datahackers/lan-are..
Vi har ju ingen teve att nörda framför så...

Såg på High School Musical 2 för ett tag sen, men Lina blev less.. (det var kring samma tidpunkt som internet började fungera) så vi stängde ner den. Den var inte såååååååååååååååååå hemsk som jag väntat mig - men den var absolut lika löjlig...
Apropå filmer har vi redan hunnit se några under vår Norge-vistelse (so far).. Notting Hill, Love Actually, The Notebook (en vacker film) & en sista som vi såg under vår invasion på Grünerlocka, den hette "We own the night" och var helt ok.

Eftersom bilder har varit i frånvaro på dena blogg på sistone kommer här en liten gåva från (Elin till mig - en ovetandes gåva) mig till er. Bilder från kvällen då Lina, jag och Elin var på stadshuset för att njuta av Krunegård! (Oslo-bilder finnes icke på denna dator, tvärr..)

 
 
 


Grrrreiit! Ha de!

Att överleva.

För att överleva behöver varje människa föda. Här kommer därför en tips-lista över intressanta maträtter också kallad "Oslo-trions middags-meny för v.44".

(Måndag)   Tomat-"taco"-tonfisk spaghetti.
(Tisdag)     Minnet sviktar..
(Onsdag)   Varmkorv med bröd (observera att detta var vår flytt-dag = inte mycket tid över för matlagning)
(Torsdag)  Kokt potatis med ugnsstekt lax & romsås
(Fredag)    Lasagne med sallad.
(Lördag)    Kokad potatis m. stekt, slantad korv, morotsstuvning & (av Lina) nybakat, ångande hett solrosbröd.
(Söndag)   Räk/lök/paprika/gurk-wok a la´Elin med yasminris

Hur länge denna mat-inspirations-topp kommer vara närvarande i Gamlebyen är icke ett säkert kort, men S, L och E är tre hängivna mennskjer så ett tag till varar den förhoppningsvis...


Övrig info om dagen är: Jag har jobbat! :D Imorse ringe de från Grata och frågade om jag kunde hoppa in på en barnehage (= (för nybörjare) norska för dagis) fr.8-4 :) Så jag är ganska nyligt hemkommen. Ska jobba imorgon med kl.halv9 - halv 5, sedan är det desto osäkrare ..

Dagens mål mat ska tillagas nu. Adjöken!

Adecco, Manpower, Jobzone, Proffice osv.


Jobbsök för fullt för två av tre inneboende på Schweigaardsgate. Turligt nog för undertecknad ligger Elin lågt på den fronten (data-fronten överhuvudtaget), för stunden. Turligt då jag kan överta hennes dator emellanåt.. (jag MÅSTE köpa en när jag åker hem över jul - därför jag söker jobb nu. Annars finns inga slantar kvar tills jul...)

Nu ska jag diska, min tur! heeeej!

Syster Lisa mailar.

Och skriver "Jag saknar dej jätte mycket, men det är roligt att ni får åka iväg. Jag lääängtar till jullovet så att jag får träffa dig!" Det värmde gott i lilla hjärterummet.

Hon skickade också med några bilder på katterna hemma.. och jag känner knappt igen lilla kattungen - bara efter 1,5 veckor. Hur ska detta gå för mig?
Som Elin och Lina redan förstått har jag någon slags katt-hund/djur-abstinens. Varenda liten hund/hundvalp vi möter på gatan möts av mina rådjursstora ögon och en kommentar: "ååå vilken mysplupp". Ska lägga till att Lina och Elin inte bara förstått min abstinens, de är också rätt less på den...

Tarzan & Ceasar

Ceasar

Ceasar


Ha de!

RSS 2.0