Yran, here we come!


Idag drar jag och Lina till yran!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Wihooo!!!!! är så glad nu att ordet glad inte ens räcker till för att visa hur glad jag är (; har i sista sekund fått ledigt så det är bara att åka nu!! :D Ses vi där? ;-)

Tänk vad lite färg kan göra.

Sitter & väntar på att toningen som jag har i mitt hår ska verka klart. Excited, excited! ;) hoppas verkligen att det blir bra - har gjort det alldeles själv så nog var det lite klurigt & sannolikheten/risken att jag missat någon fläck är nog ganska mycket större än om någon än jag själv skulle gjort det. Men vafan, när nöden är ett faktum får man göra så gott man kan själv (;

Jobbar ikväll, och tyvärr blir det så att jag jobbar också imorgonkväll. Så det blir till att åka till östersund på fredag. Förlåt Lina. .. Vi får väl göra det bästa av situationen .. Vi har ju iaf fredag & lördag att parta loss! :)

Nu ringer klockan och säger att jag ska tvätta ur färgen ur håret - håll tummarna! ;)


 Auf Widersehen!

Tröst-lyssning..

Hur bra låt som hellst! Från en hur bra film som hellst: Music and lyrics


Skit!

Kan man bli mer deprimerad? Kommer antagligen inte kunna åka upp på torsdag till yran, pga jobb på torsdag natt som jag inte "blir fri".. Är inte bara för min egna skull som jag blir på dåligt humör, för Lina drabbas ju också av att jag inte blir ledig. Sorry gumman...
Blev ännu mer nedstämd när jag satt och räknade på hur mycket vi "tjänar" på att vara där uppe en dag mindre. Gissa vad jag kom fram till. 50 till 100 kronor, visserligen med mat och dricka utelämnat.. Ändå. Så jävla drygt.

Dessutom kollade jag upp när Urkult är, samma helg som yran. Blev riktigt taggad på att åka på den när jag och Kerstin pratade idag - men vi trodde den var nästa helg.. Kan världen vara mer emot mig?

Ska dra till pappa nu, trött och less... Hej!

At home.

Hemma tillslut! efter en heldag i bilen.. Skriver lite mer senare.. nu ska jag lägga mig i solen och steka lite ;)

  bilddagboken för fler bilder! (:

Away.

Nu är jag i Piteå. Kul? Ja, om man bortser från min jättefina bränna i ansiktet, som bränner som satan så är allt frid och fröjd! Det går till och med bra att dra med hundrna överallt ..

Vi kom fram igår kväll, vid halv 10 ungefär - efter en bilresa på ungefär 8-9 timmar, med pauser inräknat.. Jag körde 20 av de ca. 50 mil - mäkta stolt att jag klarade det när det mesta jag kört på en sträcka kanske är 4 mil sedan innan ;)
Idag har vi bara tagit det lugnt, chillat som andra kanske skulle säga, vaknade och steg upp vid halv 10-10 och vid 11-tiden var vi färdiga för att gå till stranden. Stranden som ligger alldeles vid hotellet hade de sagt sedan innan, när pappa pratade med "pite-havsbad-personal", att hundar var välkomna så länge de var kopplade - något som INTE visade sig stämma.. Vet visserligen inte om det kanske var pappa som virrade till det och missuppfattade (;
I alla fall så var vi på stranden, den bortanför nudistdelen, till ungefär 3. Jättelång-grunt var det, fickgå och gå och gå och GÅ för att vattnet bara skulle nå upp till knäna.. Fast det var en fördel då vi hade Pondus med ut och skulle bada, han har nu "lärt" sig att han faktiskt kan vara i vattnet och inte behöver springa upp så fort han kommit i - dessutom är han lugnare när han simmar :)
När vi ko hem gjorde vi som innan, chillade - vid 5-tiden var vi lite hungriga så jag och Lisa styrde kosan mot en pizzeria som ligger här på området.. Den pizzerian rekomenderas INTE! Pizzabotten var som en planka och det som låg ovanpå var av en höjd på högst en millimeter. Kanske lite överdrivet, men ändå, ÄT INTE DÄR!

Nu ska jag och Lisa, som för närvarande är på hotellet och "internetar", gå tillbaka till vår "bungalow", till pappa och hundarna, för att till min stora förtvivlan, se på en western-film som går på teve ;-]
Soliga hälsningar /The Tomato


Rainy day I'm hoping for?

Gårdagen var mycket trevlig, vi var till Oxviken, vi as in jag, mamma, Lisa, Johanna & Nika, och solade och badade. Det förstnämnda, sola, blev det alldeles för mycket av för min del. Ansiktet är alldeles rött och ömmande, ryggen, baksida lår och framsida smalben har också fårr sig en "törn".. "Tur" att vi/jag inte ska ut och steka i solen idag i alla fall.



Idag ska jag, pappa & Lisa (och hundarna..) åka upp till Piteå, Piteå havsbad. Där ska vi bo i en s.k "bungalow" i 3 nätter. Kommer alltså hem på tisdag. Tar med mig på mobilen så hör av er ;)

Nu ska jag & Lisa dra vidare till pappa innan vi åker.. So long fuckers!

Shining light!


Den bilden räcker för att sammanfatta vad min dag handlat om ;)

Om cirka 2 timmar börjar jag jobba - natten som var, var jag hur trött som helst, så fort jag satte mig ner ville ögonen stänga sig och inte öppnas på ett bra tag. Fick motverka det genom att gå och och gå och hitta på lite vad som helst för att jag inte skulle somna.. Så trött som jag var igår har jag inte varit någon annan natt. Jag hoppas det inte var pgr. inverkan av solandet och badandet igår för då ligger jag ännu värre till inatt :-P


Spelad mest idag, Hjälp - Markus Krunegård:

Lyssnar på en inspelad konsert.
Åh nej fy fan låter jag så där
Lika ostämd som min gitarr.
Att dricka sprit tar udden av allt
Ringer finska mamma för att få tröst.
Men finska mamma måste skälla först
Du slänger bort en fin karriär.
Se på dig själv. Ska man se ut sådär?
Spela i band är du för gammal för,
livet går fort tänk på vad du gör.


Adios! Ciao! Goodbye! Hej då! Auf widersehen! - monkeys!

Sol & Bad.

Var är solen? Smhi, som jag litat så fullt ut på, de visar 2 stora solar över Sundsvall - fr. kl.06.00 till kl.18.00. Men det stämmer inte. Inte här i indal i alla fall. Indal hör kanske inte till Sundsvall? för här är det nästan bara moln - mer moln än blå himmel och sol, gud vad deprimerad jag blir! Jag som var så innställd på jättevarmt och skönt väder, samt att hag hade tänkt att jag kunde få bli lite brun. Som tur är ska jag, Lina, Johanna och mamma styra kosan mot matfors idag, hoppas att det är bättre väder där (: Vi ska bada i marmen och bara chilla ;)

Nu måste jag göra lite fika att ta med. God förmiddag!

Håkan Hellström.

The best, of the BEST!
Har lagt in bilder från gatufesten på bilddagboken, från Håkan-framträdandet, och tänkte att jag kan lägga in lite Håkan-klipp fr. gatufesten här. Skitkvalité på vissa dock, fast de skiter jag i (;


Det är så jag säger det, 13 & Ramlar!






Clever.

Dagen i Punktform:
- Stadsbesök med Lina & Fia = två köp, en mysig, svart-vit-randig oversize-tröja från lindex som jag tänkte använd som mys-klänning ;) & en söt, blommig, mycket rosa klänning från indiska. Bägge var på rea - 2 för 1, eftersom Lina också ville köpa en klänning från indiska och ett par jeansshorts från lindex slog vi ihop och fick båda på så sätt billigare! ;) CLEVER!

- Träffat Merima från "ex-klassen", jättekul att se henne och prata lite. Mötte också Tova & Viktor från "ex-klassen", ett "hej" blev det där ;) ..

- Åkte hem med mamma, samtidigt som 18.45-bussen gick hem, vi hann hem före!

-  Visat mamma & Johanna klädinköpen. Bra kritik. Till och med mamma tyckte att den rosa-blommiga klänningen INTE var för söt, som hon ibland brukar kunna säga om mina kläder ;)

- Suttit vid datorn, alldeles för länge.

Har lagt ut några bilder från en dag då jag, Lina & Elin bestämde oss för att våldgästa fia och trycka i henne massa chokladbollar! ..inte riktigt sanningen, men länken till bilderna har ni här i alla fall (;



Imorgon ska jag vara med Lina. Också imorgon, ska jag berätta dagens "dagens" ;) Men nu ska jag sova, God Natt! /Stelnacken


Saras lediga dag.

Nu har jag äntligen lagt in bilderna från gatufesten, orkar inte lägga in alla nu men en smakprov på Håkan får ni ;)
Synd bara att det där feta, stora, med äckelhåret-huvudet skulle vara i vägen.. Hade blivit en såå fin bild annars...

Har nyss klivit ur sängen vilket betyder att jag sovit cirka 2-3 timmar. Jag måste be Fia & Lina om ursäkt i förväg om det skulle råka bli så att jag slummrar till någon gång under dagen... Vi ska åka in till stan nu om ung. 10 minuter - jag har inga pengar så det blir nog inte till att köpa något alls, kanske ett femtioöres tuggummin - om de inte höjt priset tillen krona, då måste jag fundera - kan inte låta hela min ekonomi rasa pga. ett tuggummi ;)

Måste käka frukost/lunch nu jag så jag har energi till att vandra på stadens torg & gator! Adjööööö! Bröööö-l!

Det ser lovande ut.

Om man går in på smhi-s sida och kollar upp vädret för sundsvall nu de närmaste dagarna, för det ser ut såhär:



Någon som är sugen på bad i slutet av veckan? ;)

Television.

Två heta teve-tips:

Fr v Felix Herngren, David Hellenius och Christine Meltzer. Foto TV4

Det sociala spelet, ett program, svenskt, med ämnet tillåtet/inte tillåtet i socialt umgänge. Två "panel-lag", bestående av kända, roliga människor diskuterar vad de själva tycker och gissar lite vad svenska folkets åsikt är i olika "frågor". Tv4 på söndagar kl. 20.30.
Nedan ett, det enda på youtube, klipp från programmet där Felix Herngren ska försöka förstå vad den danska mannen frågar efter, från just programmet Det sociala spelet..



..& Journeyman. En amerikansk serie som handlar om en kille som förflyttas - utan egen kontroll - bakåt i tiden. Med syftet att hjälpa en speciellt utvald (av någon) person, /försöka/ påverka denne så att hon/han får en bättre framtid. Visas ikväll, alltså måndagar, klockan 22.00 på teve 3.


Äventyr i vardagen.

Badutflykten slutade i lite stress och panik kan man säga. Då jag inte skaffat något körkort än (SKA fixa det i sommar..) tog jag och Johanna moppen istället.. Mycket bra gick det. Nemas problemas. På "ditvägen".
Annat var det på hemvägen. Vi hade i god tid packat ihop saker och ting för att bege oss hemåt - i god tid för att jag började jobba ca kvart i 9. När vi lastat upp "allt" ( = blöta badkläder/en handduk som vi delade på - hade såklart glömt min - ,filt, en tennisboll och en fotboll. Och när vi vänt på moppen, vridit på tändningen och tillslut försökte starta den. Då. Startade den inte. Efter flera försök med att kicka igång den gav vi upp och ringde till mamma, som såklart inte var hemma och kunde ej hämta oss, pappa visste vi att han var inte hemma... Började bli en aning stressad nu, då klockan var sisådär kvart över 8 och jag skulle, som sagt, börja jobba kvart i 9.. Vi testade ringa farfar, inget svar. "Men jag har ju några vänner med körkort", tänkte jag, "de kanske kan hämta oss"? Nej då. Lina jobbade, Fia svarade inte (hmm! ;) och Elin, ja hon var inte ens hemma i indal utan påväg hem från Stockholm. Dessutom lyckades jag i all hast/stress glömma att Becci ju har körkort ;)
Nu var det ganska bråttom att komma hem, så vi bestämde oss för att ringa mamma igen och kolla om inte hon kunde ringa till någon av hennes kompisar.. Vilket hon kunde, och vilket resulterade att vi tillslut kunde ta oss ifrån loning och hem, precis i tid för att jag skulle hinna cykla till Solgården! :)
Tack så mycket till den räddande ängeln - Maria!

Igår var det så precis att när jag började mitt pass så slutade Lina sitt. Jag hade ringt tidigare och frågat om hon inte kunde komma förbi innan hon gick hem. Eftersom mitt ord är Linas lag så gjorde hon det ;)
Var riktig, riktigt trevligt (har ni förresten märkt att när jag verkligen menar något, du upprepar jag det ord jag tycker bäst passar till min känsla? Det har jag iaf.. ;) - blev peppad till att jobba och var på mycket bra humör hela natten - blir på bra humör nu också när jag tänker på det (sitter och ler för mig själv ;).. Vad skulle jag göra utan Lina Aronsson? Hur skulle min barndom/ungdom varit utan henne? Alla minnen vi har tillsammans, tänk om jag inte skulle ha dem? Då skulle min värld vara så mycket gråare och tråkigare.. TACK LINA FÖR ATT DU FINNS! Du är den bästa!

Nej nu ska jag sova så jag kommer upp i tid till att vara med Lina & Fia (Fia som jag älskar så innerligt också! :) hitta på något, bada i loning kanske? - Det var 20 grader i vattnet där = Ett hett tips!
Au revoir, Amis!


Svårt med rubriker.

Nu har jag vaknat, duschat och varit upp på Indals IP och hälsat på de som haft träningsdag - själv sov jag (; ..efter att ha arbetat natt..
Jag och Johanna ska åka till loning och bada nu! Ha're gutt! /Sarisch


Gammal bild på mig och karamellen (;

Jag är så avundsjuk.

Fia smsa förut och frågade om jag ville mysa med henne (och Lina) ikväll - like the old times - men jag ska jobba. Och för en stund sedan, när jag var hos papi (är hos mamma nu..), ringde Lina för hon hade tokat till det och svängt in på mammas infart trots att hon inte hade något "ärende" - av vana, antar jag. Kan ju hoppas att det var för att hon, i sitt undermedvetna, så gärna ville se/träffa mig ;).
Bara av att höra Linas röst och att hon var hos Fia gjorde mig så avundsjuk och att jag längtar sååå efter de båda - uscha vad jag inte vill jobba ikväll/inatt. Skjut mig någon .. Jag vill mysa med girlssen.. :-(
Jag har iaf något att se fram emot imorgon för då ska jag och Lina vara med varandra - bada&sola om det är fint väder, om det är dåligt väder vet jag itne vad vi hittar på. Vi ska planera lite inf yran också (fastän det inte är 100 % bestämt att vi ska dit, beror lite på om Lina får ledigt. (En tjej som också jobbar på solgården ringde och frågade Lina om hon kunde jobba istället för henne nu en måndag. Men när Lina frågade samma fråga, fast på fredagen/torsdagen(?), då yran är, då var den tjejen jättevelig och negativ till det - ja menar, om någon, som man inte ens känner, ställer upp för dig då gör man väl samma tillbaka..? Det tycker jag i alla fall!

Nu ska jag åka och jobba om en stund. En återkommande mening det där.. But it's the truth, I shall not tell lies (; (För er icke Harry-Potter-fans så är "I shall not tell lies" - eller något liknande - en mening som dyker upp i H.P-film nummer 5 ;)

Aajaa, slutsnackat.. Eller en grej bara, håll utkik i sundsvalls tidning imorgon, mer säger jag inte (; Ciao!

Nostalgitripp (2)

Lina & Elin, den här tillägnas er:
Magnus carlson (Weeping willows) & Det värsta av allt


Förvånansvärt.

Idag vaknade jag förvånansvärt tidigt - redan ca. halv 2.. det är oftare jag vaknar kring 4-snåret nuförtiden. Och natten gick förvånansvärt snabbt också - det bara rullade på i himla rask takt allting. Förvånansvärt bra! ;)

Har nyss pratat med Kerstin och hon ska nog komma hit ikväll :) Blir väl lite filmtittande och mys ikväll, och kanske lite studsmatta eftersom Kaerran sagt att hon skulle vilja det ;)

En bild från härliga tider, jag i härligt sällskap! (:

Nu ska jag åka till ica indal och hälsa på min kära syster ;) Good day.

MittIVeckan.

Jobb idag(ikväll&inatt) igen, börjar som vanligt 21.00 - smsa gärna lite roligheter, kan bli lite långrtråkigt ibland på jobbet och då uppskattar jag nästan vad som helst ;) 
När det inte larmar och när jag torkat rent golven (på jobbet..) så är det i stort sett teven som är min bäste vän, teven och sudouko.. Detta är mina nya älsklings-B-teveserier (de rödmarkerade). Det är fantastiskt vad snabbt man vänjer sig vid andra/sämre "saker" - i detta fall teveprogram. Jag skulle nog byt kanal i rätt snabbt tempo om något av de här programmen var på och det fanns annat att välja på. Tur kanske, annars skulle nog nätterna bli mycket, mycket, mycket längre..


Bjuppar på den för tillfället grymmaste bilden på mig ;-D
 

Fast nu måste jag kila. Heeeeeej Dåååå!

Frequently Baby.

Frequently baby, I'm out of my mind
Running around with you
Searching your eyes for an answer or something true
But when I turn back around to go get you
You gotta run away
I kiss you goodbye if I thought it would make you stay

She's just a teenage maniac, with my heart out on the dance floor (x2)

Oh, I'm running away from you





Yesterday's world's fighting for a change and letting down
Memories look so sad
And you try to hold on to days that you wish we had
This was supposed to be my hit song
But I wasted it all on you
Tomorrow is near and I'm not gonna waste it too

She's just a teenage maniac, with my heart out on the dance floor (x3)

Oh, I'm running away from you

She's just a teenage maniac, with my heart out on the dance floor (x4)

Oh, running away from you


GRÖN.

Okeej, jag viker mig för min LINA ("min" får jag säga, just för att jag viker mig!) - Angående Storsjöyran, som hon nu lovat att följa med på, så är KENT också GRÖNA! Hör alla det, they are green, sie sind grün.. (Oj vad många språk jag kan! :-o 3 st!! Det måste vara världsrekord ;) haha..)

Sverige, Sverige, älskade vän
En tiger som skäms
Jag vet hur det känns
När allvaret har blivit ett skämt
När tystnaden skräms
Vad är det som hänt

Välkommen, välkommen hit
Vem du än är, var du än är

Duka din veranda till fest
För en långväga gäst
I landet lagom är bäst
Vi skålar för en midsommar till
Färsk potatis och sill
Som om tiden stått still


- Absolut Kents bästa låt, Sverige. Kan ju hoppas på att de spelar den där i Östersund ;)



Jag passade på att kolla upp storsjöbadet inf. yran också - förra året var det våran "hygien-plats". Fredagmorgon samt lördagmorgon åkte vi så fort vi vaknat direkt dit för att göra oss rena, vila upp oss och göra oss fina inf kommande kväll. Det jag ville kolla var att de hade öppet, vilket de verkar ha - hittade i alla fall inte någonting som sade att de inte hade det. + att jag kollade lite priser. Förra året sneakade vi in oss på ungdom, som gällde fram tills man var 17.. Vet inte om det kommer att gå iår.. Men jag hittade en annan lösning, om man inte vill betala det dubbla (=vuxen), och det är att man antingen går in som familj, så behöver endast en person låtsas vara o-vuxen eller så köper man ett värdekort som gäller 12 ggr - fast då måste man vara minst 3 och gå två dagar för att man ska tjäna på det + att det inte finns några bestämmelser som gör att kortet är personligt.. Äkta mattenörd som sitter och räknar på sådant här - men det är ju kul, samtidigt som det är lite hjärngympa på fritiden ;)

Nu ska jag strax gå och jobba, börjar ca.kvart i 9.. Tog på mig att jobba en extra natt, onsdag, för det hade blivit något fel med schemat - det innebär att jag kommer vara ledig en dag den här veckan. Jobb måndag, tisdag, onsdag, fredag, lördag & söndag. Jobbigt, men det blir lite extra pengar i plånboken - inte att klaga på ;)

Howdie partners!

Drullig nummer 1?

Herregud! Finns det någon klantigare än mig?
Igår när jag kom till pappa, frågade han mig lite diskret/mystiskt om jag varit i kontakt med polisen något på senaste tiden. Nej säger jag eftersom jag ju inte varit i kontakt med dem. "Jaha, nä men det är så att du har fått ett brev från de iaf", säger pappa. "Okeey, jag undrar vad det är", säger jag, med ett försök till en komisk ton. Hjärtat går i 300 slag i minuten. Panik, panik. Jag öppnar brevet och där i ligger 2 papper. Båda förklarar att jag, drullunge, Sara Ulin har ett pass liggandes på hittegodsavdelningen hos polisen.. Jasså? Lättnad till 1000! :P Jag var halvt medveten om att det kunde finnas en risk att jag tappat det, men jag hade större tro till att jag glömt det hos Frida bara :-P Det ska tilläggas att det var i samband med gatufesten, när jag var där på lördagen, som jag drullade till detta (;
Aja, jag ska hämta ut det nu till veckan iaf ;)

Att drulla kan man inte göra bara en gång, därför gjorde jag det 2 gånger. Andra gången, också under GF, var det mitt bankomatkort som försvann ..  oops säger jag bara. Har vaga minnen av att jag lämnade kortet hos Frida innan vi gav oss ut på de festfyllda gatorna. Men så var det nog inte .. eftersom det är borta. Dock har jag inte spärrat kortet förrän idag, orsak: trodde att det låg i en väska som har legat hos Frida sedan gatufesten.. Men det gjorde det icke.
I alla fall, när jag ringde för att spärra kortet nyss, ställde han i andra sidan luren lite frågor rörande: personnummer, adress m.m - Självklart frågade han också när jag tappat det. Jag i telefonen: "ööh, ja, för 2 veckor sedan (fast gatufesten var väl för ung. en vecka sedan? kommer jag på när jag redan svarat..)". Jag fortsätter, eftersom det känns som att jag måste förklara mig: "men jag visste inte säkert förrän idag, var därför jag inte spärrat förrän nu.."."Okey", säger den dryga mansrösten till svar. Självklart kommer också frågan "Hur?" "Ja", svarar jag lite generat, "i samband med en utekväll - trodde att jag hade lämnat det "hemma" (hos frida) - men det hade följt med i väskan ändå... men jag tänkte inte på det under hela kvällen, eftersom jag itne använde det något..". "Eller gjorde jag", tänker jag och kommer på att jag sett, när jag var in på internetbanken, att jag handlat på kebabcity innan jag tog bussen hem.. Eftersom det syns på internetbanken måste jag ju ha betalat med kortet på kebabcity. "What?" är det enda jag tänker, jag är verkligen JÄTTEförvirrad. Jätteförvirrad eftersom jag varit helt säker på att jag inte ens använt det under kvällen, som sagt. Men nu när jag fick berätta om det, då klickade det i hjärnan.. 
Efter ett tag kom jag fram till att (samtidigt som jag lyckas svara på killens frågor) "jag måste ha tappat kortet någonstans på vägen från kebabcity till bussen - eller i värsta/pinsammaste fallet på bussen påväg hem.. OJ!

Iaf så slutar samtalet med att han säger att jag kommer få hem ett nytt kort, så det är ju bra iaf ;D
Och från och med nu kommer jag hålla stenkoll på leg (eller pass, fast det låter bättre att säga leg ;) och på bankomatkort (; Lär från min läxa!


Storsjöyran 2008.

Sugen på yran.. Var in och kollade på Storsjöyrans sajt - några riktiga karameller som ska dit .. Gjorde ett eget spelschema där på sidan..:
Grön = VILL SE!!
Gul= Skulle vara kul om man fick se någon låt.
Röd = Kan offra mig att gå på dem ;)



Någon som vill hänka på? Lina? .. ;)

Veckodag 1.

Nu ska jag åka in till staden! Eller 11.55 går bussen. Ska träffa Kerstin & kanske Frida, ta en fika någonstans och bara prata blir det nog :-) & mys i solen, som är framme idag. Smhi visar detta på sin sida idag för sundsvall:



Pretty nice iaf ;) 2 solar på en och samma dag, det var ett tag sedan .. Nej, nu ska jag fixa med det sista innan dagens äventyr startar.. Sola vidare /SARa aka. Ulla


Nostalgitripp

Coldplay COldplay COLdplay COLDplay COLDPlay COLDPLay COLDPLAy COLDPLAY
med låten Fix you & längre ner Clocks. Deras bästa låtar.
2.30 in i Fix you, då släpper allt bara taget - jag riktigt ler och blir glad i själven av det/den!! SåååååååBraaaaa!




En sista.

Juvelen - jag säger bara THE VOICE, THE VOICE, THE VOICE! 
Han känns lite som om Moneybrother skulle bli gravid och pappan skulle vara Prince ;-D Asskön!

Hanna


Don't mess


Hej då kamrater!

Tillägg: Min vanligtsvis jättefina söta, SNÄLLA katt omvandlas till ett köttätande hemskt monster vid vissa speciellt utvalda tillfällen. Idag är ett speciellt utvalt tillfälle. Han kom in med en levande liten mus som pep i hans käft. Mamma, Lisa & Johanna skrek så han blev rädd och sprang ut. Turligt nog tog han med sig den stackars mus-kraken ut igen. Efter en stund kommer den lilla musen utkrypandes från en buske som Tarzan (som vår katt helt opassandes heter) hoppat in och gömt sig i. Tarzan kommer efter och leker med det lilla offret. Musen pep så hemskt! usch! fy! blä! Katter kan vara ena grymma djur, ibland..
Hej då igen!


End of week.

Nu är vi framme vid veckans slut än en gång = väskan är packad och jag är påväg till pappsen.. Ska nog åka en sväng med mamma, i bilen, runt indal med lite "Tack-för-firandet-av-min-student" till några brevlådor innan jag dumpar av mig själv hos pappa. Så ni som kom ihåg mig kan ju kolla om ni fått något kort, annars var ni inte tillräckligt snälla eller givmilda ;)
Skämt åsido, även om ni inte var tillräckligt givmild så är jag inte den som bryr mig om det - jag ger tack-kort till alla (;

Fick tag på Kä(e)rran förrut iaf å de blir fika på stan, kanske med numero tres i muskötligan också (= Frida, för oinformerade..) . (Fast Kerstin, jag kanske måste ta 12-bussen ist - har lite ouppklarade affärer som jag skulle behöva fixa imorgon :-P ringer dig!)

Allmänt känner jag mig bara så himla pepp och på bra humör för att fortsätta blogga. Även om det kanske inte blir lika mycket nu den här veckan som jag ska bo hos pappa - riktigt dålig dator där som man knappt kan använda, både för att jag inte klarar av sega datorer men också för att pappa är lite försiktig med den och inte "lånar ut" den alltid.. Får jag för mycket abstinens är det ju tur att jag har nära hem till mamma där jag kan blogga av mig lite..
Men det är inte bara för bloggningen jag känner mig pepp, också inför coldplay - som jag, som sagt, ska på nu om någon månad!! Chris Martin ligger skyhögt på min läckra-killar-lista för tillfället, antagligen lär han ligga där ett tag och antagligen kommer han att klättra allra högst upp i toppen - antagligen i samban med konserten i Globen ;-)


Nu ska jag åka hemifrån, hem till mitt andra hem ;) Vi ses kossor! Muuuuuuu

Yester(and to-)day

Gårdagskvällen var riktigt trevlig. Var så himla kul att träffa Catta & Cissi, och Frida & Lina för den delen ;) men lite mer kul att träffa the twins eftersom det var så längesedan vi sågs :) Var lite annat folk där också, lite kovlandsbor och så. Ett dopp och lite bastande hann jag med. Fast varken vattnet eller bastun var vidare varm, dörren stod på glänt lite för mycket för att det skulle "byggas upp" någon speciell värme ..
Känner mig peppad för att fixa någon egen liten "fest"/event, med lite grillning och mys nere vid älven kanske? är det någon som skulle vara på om jag fixar något? ;)

Nu idag har jag inte gjort vidare mycket, än, vi ska kanske åka och bada sedan, när Johanna slutat jobba. Också hoppas jag på att Kerstin kanske ka komma på en liten visit, men hon var väldigt svår att få tag i idag :-P (Mitt förslag till dig/henne är iaf mys ikväll med film och så och bad imorgon, beroende på vädret of course.. Hör av dig så fort du kan :)

Nu ska jag nog lägga in lite bilder på min kära bdb ;) jesus, jag trodde aldrig att jag skulle skaffa en sådan. Men då har jag lärt mig nu att ordspråket "man ska aldrig säga aldrig" faktiskt kanske stämmer.. Nu säger Moder Kristina att jag ska avsluta så det är väl bäst att jag lyder hennes önskan/lag ;)

Crash and burn, I will return! / UllAAAA

Unwritten blog.

Frånvaro 100 % ? Stämmer med hur ofta jag uppdaterat här de senaste veckorna, med undantag för det jag skrev igår.. Det är flera gånger jag satt mig vid datorn och loggat in för att skriva, men mitt i det nya inlägget tappat lusten.. Jag har ett antal halvskrivna opublicerade inlägg som ligger på lager, kanske för att jag kommer att skriva klart de. Vi får se.


Det har hunnit hända lite saker sedan sist jag skrev:


- Jag & Lisa har hunnit besöka filmstaden två ggr. Vi har avnjutit filmerna Indiana Jones (fast det har jag visst skrivit i ett tidigare inlägg om jag inte minns fel?) & Narnia. Rekomenderar Narnia före "IJ" (:

- Har jobbat ett antal nattpass på Solgården - det har gått bra i stort sett.

- Varit på gatufesten, på lördagen!! :) Det var riktigt kul & trevigt. Fick ledigt i sista minuten, eller snarare i sista sekunden, på fredagkvällen när jag ringde den sista personen på min lista över andra "natt-pass-människor" så kunde han!! Förstår ni vad glad jag blev!! Jag fick se Håkan Hellström + att jag fick träffa Frida & Kerstin (som jag inte hade träffat på 3 veckor!! :-/ ) åååå vad kul vi hade, även om kanske inte hela minnesbilden över natten/kvällen är helt klar. Slutade natten lite snöpligt med att jag själv tog kvart över 1 -bussen, somnade så fort jag satt mig (Hade sovit 3 timmar dagen innan pgr. jobb på natten innan.. + att jag var LITE överförfriskad) och vaknade inte förrän i loning. Vilket för er som inte vet ligger långt från indal, iaf om man ska gå. Turligt nog var mamma hemma så jag ringde henne och blev upphämtad efter ung 15 kyliga minuter :)

- Badat för första gången, i juli??! Jag som brukar kunna ta ett dopp redan i maj, allra senast brukar vara på midsommar. Men nu har jag verkligen en anledning till att kalla mig vuxen för jag tycker det har varit så in i norden kallt i vattnet att det inte blivit tidigare. Att jag inte haft så mycket tid är också en anledning, men den är väl kanske inte mycket mindre "vuxen".. + att jag allvarligt tycker om de där punch-karamellerna som alla pensionärer alltid har i en liten skål hemma ;) Att frysa, känna sig stressad och äta konstigt godis = att vara vuxen, därmed är jag, Sara Kristina Ulin, officiellt en kvinna! ;D

Jag har nog hunnit med lite fler saker också men inte orkar jag dra upp/återuppleva allt igen.. förutom att jag skaffat en bilddagbok som ni kan kika in på saraulin heter jag där med - fast då måste ni fråga om lösenordet eller vara medlemmar (jag tror inte ni behöver lösenordet då :-P.. johanna får hjälpa mig med det där :)
Nu ska jag äta mat. Ugnsstekt falu, med äpple och lök å potatis till det, mumsi! Adjöken, ladies and gentlemen.


The Script.

Inte den bästa versionen ljudmässigt, men jag tyckte om den ändå ;)
Before the worst  heter den (:


Och den här mysiga, med sångarens jättehärliga röst,
heter The man that can't be moved

Sverigedemokraterna.

Postat av:

spelar ingen roll vad detta land gör eller vill göra visst är det fint att ta hand om alla som är illa däran osv men ta hand om oss själva först innan vi påbörjar hjälpanade.. sd har en sund politik och tänker på ett sätt som landets politiker inte har en susning om och surr on främlings fientlighet är bara bjams. daxens sanning bara. man kan inte fö andra om man inte kan fö sig själv.
när sverige kan stå på egna ben då kan vi börja hjälpa andra. så gör det rätta och bli sd du med !!!


2008-06-30 @ 22:52:18 Postat av: sara u

Skulle aldrig falla mig in att gå med i sd - även om vissa av era s.k. åtgärder faller mig lite i smaken skulle jag inte i mitt liv "ge vika". Den bilden (av att läsa valmanifestet för 2006) jag fått är att sd diskriminerar invandrare. Om det är någopt jag inte gillar så är det ordet och innebörden av diskriminering!
Härligt att du, sd-are, inte (vågade?) ville signera din kommentar.


2008-07-01 @ 16:39:44 Postat av:

http://www.sverigedemokraterna.se/ säger jag läs och fundera om vi nu är så frälmings fientliga....
kommer du fram till varför om vi nu mot förmodan är det så tar jag tillbaka mitt utdrag.
men sunt förnuft kommer aldrig fram till politiken om vi fortsätter såhär.... SD är vägen fram till det !!! //


Dessa "textutdrag" är de kommentarer jag fick/gav angående det inlägg jag skrev senast (vilket var en tid sedan..). Varför jag fick en, antar jag, sverigedemokrat "på halsen" är för att jag kallade sd för främlingsfientligt. Denna person, som altså inte vågar uppge namn, vill att jag ska "bevisa"/peka på varför sd är ett främlingsfientligt parti (om jag förstått saken rätt..). Så det tänkte jag göra nu:

3 utplock ur sverigedemokraternas valmanifest från 2006: 
1. "Kraftigt höja pensionerna för de seniorer som har det sämst ställt. Ingen svensk pensionär skall ha en månadsinkomst som understiger det äldreförsörjningsstöd som staten skänker till äldre invandrare"
2. "Slå vakt om kärnfamiljen och det traditionella äktenskapet som samhällets bas"
3. "Återgå till den assimileringspolitik som gällde fram till mitten av 1970-talet och som innebär att det är invandrarna som skall anpassa sig till det svenska samhället och inte tvärtom"

Angående punkt 1: Visar inte denna punkt på att sveridemokraterna tycker att de pensionärer som ska ha minst pengar SKA VARA invandrarna? Det är invandrarna som ska ha det sämst ställt?

Punkt 2: Konservatism i allra högsta grad! Kärnfamiljen vad innebär det? En ytterligare förklaring skulle sitta fint. Traditionella äktenskapet = man gifter sig med en kvinna? Genom hela sd-s valmanifest ligger en känsla av att det som var förr det var mycket bättre. Ålderdomligt tänkande, vi lever i nuet, vi lever inte för att backa tillbaka i tiden.. Fientlighet mot moderniteter och framtiden?

Punkt 3: Invandrare ska anpassa sig? Sverigedemokraterna verkar inte förstå vad invandring handlar om. Det handlar om att av någon anledning får eller kan inte människor bo kvar i sitt egna land. Om jag skulle få gissa på var invandrare hellst skulle vilja bo är det nog i sitt hemland de skulle vilja leva främst, men när det inte går? Vad gör man då? Inte nog med att man måste flytta till ett helt nytt land, nytt språk, kanske nytt klimat, nya tankar och idéer än vad man är van vid. Om sverigedemokraterna anser att invandrarna inte anpassar sig, ja då kanske det är dags att tänka om.
Tänk om det skulle bli krig här i Sverige eller att vi måste av någon annan anledning måste fly för våra liv/flytta, invandra i något annat land.. Vad skulle det bli av alla sverigedemokrater då? För man ska väl leva som man lär? Är 100 % anpassing en självklarhet i det fallet?

Som jag sagt tidigare, jag kommer ALDRIG rösta på sveridemokraterna!


RSS 2.0