This is the world, that we live in.

Sista dagen den här veckan, att gå till jobbet. Imorgon och lördag är jag ledig, och det känns såååå skönt! Min första (på länge) ledighet på hela 3 dagar - om man räknar bort semestern alldeles nyligen och det jag var ledig i jul...

Idag och ikväll är det ju sista april. Ni där hemma har gjort brasorna redo, med ris (5 %?) och tändvätska (95%?), antar jag. Här i Norge vet jag inte alls hur man firar denna dag... Förutom med att gå ut (?). Som vi tänkte göra. För vi vet inte vad vi ska göra annars.

Vädret verkar vara på vår sida inför helgen, som tur är. De senaste dagarna har det varit grått och mulet. Men nu, när jag blickar ut  genom fönstret lyser den blåa himlen med sin närvaro. Bara det håller i sig. För. På lördag har vi jobb-fest, och innan den tänkte några av oss sätta oss i en park och dricka/grilla litegrann. Vors som det kallas (typ förkortning av förfest, "föris").

Nu ska jag väcka törnrosa, sedan går jag och jobbar. BYE.

Iiiiikkkkjj.

Litt av det jag lyssnar på, på youtubennnnn.

1.

2.  

3.

4.

5.

(När jag ändå inte får något skrivet...)

This is what I did.

Innan Lina kom hem.








1. Grönskan i "vår" park!
2, 3, 4. Sy, sy sy.
5, 6. Laga något med köttfärsen, så den inte skulle bli dålig. Matlåda idag!

Jobbar 08.30-16.30 heute. Tschüs!


Hitt på nå.

Läget är detta. Jag har varit ensam hemma i 3 timmar nu. Jag är rastlös. Lina kommer inte hem på mindre än en timme (kvälls-jobb-kurs). Så vad ska jag hitte på?

youtuba?



ny blogg-design? ingen fantasi.

gå och lägga mig? klockan är inte ens 20..

städa? redan gjort.

sy en kjol? varför inte? om motivationen växer.

skriva mer i bloggen? nej. Hej.

Oldies, but Goodies.





Lina gör våfflor och jag gör "bollar".
Senare, snart, ska vi se Titanic.
Imorgon börjar jag 12, och denna vecka arbetar jag endast 4 dagar .. ledig på fredag!

Middag i vårvärmen.







Idag har vi suttit ute på innergården och ätit LÅNG-frukost. Från 10-tiden till cirka ett. Suttit och svettats i solen har vi. Och så. Har Lina läst ut en bok = varit både döv och stum:

Citat
:
Sara - Hör du musiken eller ska jag höja ljudet? (datorn som musikspelare med ute)
inget svar
Sara - Ja, mig hör du inte i alla fall.
inget svar.
5 minuter senare
Lina - KAN DU INTE HÖJA LJUDET? jag hör knappt något?!
Sara återberättar scenariot för Lina.
Båda skrattar, så hakorna guppar likt vattnets vågor.


Right now:
Vi har sett på Mamma Mia två gånger - vi har inte orkat stänga av. Nu startade Linis nyss Om en pojke.
Jag ska slinga håret på henne nu. Andra gången idag. Hon blev inte så nöjd med förra, vi skrattade. Jag mest för att ge igen när hon skrattade åt mitt hår.

Back to work. Lina skriker.

Mia and Ready-a.





Brååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååå!



Sum of X, in ecuation Y.

Vi städade ur vårat kylskåp igår.
Summering (när det var cleant): FETT! .. och grönsaker, särskilt champinjoner, färska, absolut inte burk!

I kylskåpsdörren: Euro shoppers plastiga majonäs, bak-margarin, (soya, sweet-chili-sås), halv parmesan-ost-bit, (ägg, kaviar, 1 "less-calories-"öl, ketchup, f.p-cola), tub med en promille kvar av (Elins?) "vilt-ost" OCH en mjölk-förpackning.



Inuti: 2 creme fraiche, 1 matflöte, brelett = smörgås-smör, lett-romme, (- ) f.p-s, mindre fina, bak-margarin. Samt "behållare", med sylt, fiskbullar, tonfisk, hackade tomater - med smak av basilika - och fisk-rom.

Sist men inte minst vårat grönsaks-utbud:
2 apelsiner, en purre, blomkål, kålrot, potatis, paprika, vitlök, champinjoner, morötter, gul lök, granny smith-äpple och CHILI - To spice it all up a little bit!

"Det ska va gött att leva, annars kan det kvitta", skulle man kanske kunna tänka sig är det mottot vi lever och lär efter.
_____________________________

Idag har vi ätit utomhus för första gången. Klockan åtta på kvällen och det var så pass varmt att jag kunde sitta i bara ett linne med en sjal virad om mig! Love it! Lina gjorde spenat-lax-pasta! Cosy-licious....
Vet ej vad vi ska hitta på nu, lana I guess, eller kanske se en film. Bye, little shrimps!

Stomp thaaa yard.

Börja med att läsa det här.


Det jag kom att tänka på allra mest angående Calles (my partna' in crime, låter det som. I girl needs her dreams..) ny-erövrade fakta-punkter. Var. Att jag måste ha dubblat, om inte "tripplat", punkt 5.
Större delen av dagen på jobbet går för mig åt till att, "le, låtsas förstå, se gullig ut och nicka instämmande". 99,9999 procent lyckas jag. Yeeey! Men de resterande 0,0000000000000001 procenten är tillräckligt jobbiga. När en kund skrynklar till ansiktet och antagligen tänker "den här tjejen är inte bara svensk, hon är också puckad". Det gör ont i lill-hjärtat, eller lill-hjärnan kanske, som vet att den misslyckats med mission "pretend".

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Hör och häpna! Jag fick sluta tidigare också idag! En och en hel halvtimme tidigare. Lika med att jag hann njuta av solen och vårvädret, igen, i en och  en hel halvtimme extra! Life's good.
Vi satte oss ute på innergården när L kom hem. Vi (eller mest jag?) konstaterade att vår innergård kommer bli mycket vacker snart, när den grönskar och blommar för fullt! Och vi kommer ha sol, lååång tid på dagen.

För en stund sedan tittade vi klart på filmen Stomp the yard, (tillsammans med en tallrik nylagad lasagne + Linas sallad. GÖÖÖÖÖÖÖÖÖTTTTT) som jag måste erkänna mig för Johanna "besegrad". SOM hon tjatat på mig att jag måste se den. Och efter några veckors trots har jag nu njutit av den hela 2 gånger - på mindre än en vecka.. If you have not already, se den.

Nu ska jag/vi sova snart. Men bara så ni vet, ni som har det kallt och rent ut sagt FÖRJÄVLIGT. Imorgon har vi 17 grader och sol i Oslo. Inga moln alls. Bara blått!
HEEJJJ!

Social life.

Min dag idag:
~ Halv-vaknar 03.45 imorse av Linas alarm, räcker över telefonen till henne.
~ Klockan 06.06 ringer Linas mobil igen, vi båda vaknar. "FAAAAN", utropar Lina. Eftersom hon skulle börjat jobbet för sex minuter sedan - det är en arbetskompis som ringer. (tillägg: Lina frågar mig med hundögon om inte jag kan ta fram kläder åt henne. Såklart jag gjorde det, fast jag inte skulle upp på 4 timmar)

Senare, vidare till arbetet: 12.00-20.00. Där jag fick jag mig en rejäl dos av socialt umgänge. Kollegor och massvis med kunder.

Hemma igen. Det är knäpptyst. Fast på toaletten (rakt fram, när man kommer in genom ytterdörren) är lyset på så jag vet att Lina är hemma. 45 graders vridning åt vänster. Mot sovrumsdörren. Den är stängd. Jag öppnar den försiktigt. Och ja, där ligger lilla Törnrosa och snarkar...

Slutsats: Det är tur att jag har ett jobb, för den sociala delen av mitt liv. (idag i alla fall)

Kolla vad jag hittade för roligt klipp, på youtube-n:



Jisses Amalia, kryssmynta.

När vi var på utflykt i söndags, som vi tillbringade på operahuset & i grönlands(grann-)parken:
(och JA, man kan gå i tre-kvarts-"ärmad", öppen jacka ;)





(Räkmacka a lá Lina. Den godaste.)





Just ja! Idag har jag blivit med cykel! Inte en - utan tillgång till MASSA cyklar! "By-sykkel" kallas det här i Oslo. Det finns cykelställ över hela staden (bland annat ett vid vår buss/trikk-hållplats (och ett alldeles vid oslo city = perfekt!), som det står fler eller färre cyklar i. Jag har köpt ett årskort till dessa. Det kostade bara 80 kronor, och några extra flås - istället för att använda annat transport-sätt. Superbt!

Ska schlafa snart, men först ska jag berätta att
- imorgon är jag ledig
- jag idag fick sluta 2 timmar tidigt, just i perfekt tid för att få njuta av vårsolen!
- vi var och tränade på friskis och jag höll nästan på att dö av att det var så jobbigt
- det här är mitt 900:e inlägg. Galet och Stört. Och roligt förståss.

Färdigberättat! Adjö.

How do we like it, how do we like it?





















































Har suttit med detta, av och till, i några timmar. Herregud, tror inte jag har hört talas om att försöka "sammanfatta" - eller vad det ska kallas. Nu har ni haft att göra ett tag i alla fall.

Ska springa ner till källaren och kasta i en till tvätt, samt kasta den tvätt som ligger nere i maskinen in i torktumlaren. (Faboulus vuxen-göra) Sedan ska jag sova. Upp tidigt imorgon. Good Night.

Du sa; du vet, vi väntar på ingenting...

..Ingenting väntar på oss:



Sitter och käkar, ensam hemma, framför teven. Efter första arbetsdagen. Allt gick bara bra, hurtigt i kassan = hurtigkassan idag. Såklart att Lanzarote och stranden känns VÄLDIGT trevligt, men, det är skönt att vara tillbaka i vardagen - och alla dess sysslor.
Imorgon börjar jag 08.30, slutar halv 5, så klockan 5 blir det gym. Ser fram emot det.
Nu ska jag ladda upp bilderna så ni får gotta er i något. TJAARÅÅ!

Min lilla vän.



För att den här filmen gick på norska disneychannel tidigare idag.
Och. För att jag behövde något lite sött och fint innan jag sover - så jag slipper drömma mariga drömmar pga "Män som hatar kvinnor". Som, visserligen var bra. Men, nästan för läskig..



God natt nu.


Det kommer mera!






Nu ska vi på b, b, bi, bio. Menn som hater kvinner b, b, bl, bli, r det.

Home, sweet home.

ÄNTLIGEN! Efter ett dygn på resande fot - utan någon sömn alls. ÄNTLIGEN HEMMA!
Här i lilla lyan var det fint, städat och bara urmysigt. Tack sötiz, Lina!

Vi ska nog ut ikväll - och DANSA! roxy eller trumpeten lutar det åt. Imorgon kommer nog bilder fra das tripp...

Good evening.


Ta igen -tid.

Ladies and gentlemen (och alla barn). Nu har vi landat inom den svenska gränsen. För ca 3 timmar sedan sprang, nästan bokstavligen talat, jag och Johanna ur planet för att hämta bagaget. P. G. A. Hunger. Mcdonalds stängde 23. (Var vi medvetna om.) Vi fick väskorna 22.56. Till vår förtjusning upptäckte vi dock att bland annat 7eleven hade öppet. Dumma, oerfarna bond-flickor som inte vet var något finns på arlanda.. En grekisk sallad smörjde, i vilket fall, kistan mycket, MYCKET bra.

För stunden handlar det mesta här om att slå ihjäl tid. Jag sitter här. Och Johanna, hon sitter (vad jag vet) och läser en bok, ca 100, skymda, meter bort. (Dags att pallra mig tillbaka dit strax).
04.50 går flygbuss till (sthlm-s-)centralen. Därifrån åker vi vid ca halv 9. Fast åt olika håll. J åker norrut hem till sundsvall, och jag åker lite syd-öst (blir det va?), hem till Oslo.

"Hem till Oslo", där Lina väntar på mig. Hon nekade att jobba, för att - som jag förstod det - jag, just, kommer hem! Vilken tjej!
Det sorgliga i detta att jag nu kommer tillbaka till O-staden. Är att, Elin lämnat den. Inte för gott, för hon har lovat att hälsa på i sommar (det har du! ;). Men from now on, är vi två i kollektivet.. I will miss you pelin..
(Dags att ta steget till att kalla oss sambos? haha.. )


Nytt rekord på bloglovin såg jag nu.. 294 olästa inlägg.. Tyvärr känner jag mig inte alls intresserad av att "ta tag i" det.. Men kanske borde, för att, som sagt, slå ihjäl några minuter till..?


På återseende. Om någon timme? God natt och god morgon.

So far, so good.

Idag! har vi matt gott! SOOOOL! och riktig utlands-semester-vibe. Bad i det salta, ljuva havet. Och, det kanske inte lika uppskattade, sand, overallt ..
Vi har till och med fatt lite farg. Lite rod farg..

Haarligt!

Imorgon har vi bokat kamel-safarin. 10.00 aker vi fran ett hotell alldeles i narheten av varat egna. Naturligtvis tar vi med kameran!

Endast 5.43 min kvar - och jag ska kolla ansiktsboken med. Adiòs!

We made it!

Internet har ar segare an en snigel, som har rorelsesvarigheter. Att jag inte kan anvanda vara svenska, specialla, bokstaver, gor inte att det hela gar snabbare.

Men. Jag ville saga att vi lever, och mar bra. Och njuter av sol, varme (och nagot litet regn-fall tyvarr). Var storsta sysselsattning har blivit att knappa kort - pa allt fint, blommor och palmer, det GRONA alltsa! Imorgon vantas molnighet, fast sedan blir det sol forhoppningsvis. Kanske blir det kamelridning pa mandag.

45 sek kvar, maste kila. CIAO!

Skapligt snajsigt.



Yes, a freaking mess. (it was earlier)
Allt ska ner i väskan. 20 kg är gränsen, annars blir det extra slantar..

(mamma är inte hemma än, tur för både mig och henne(s hjärta?))


To loose my mind.

Imorgon 20.22 lämnar vi sundsvall och det norra.
Jag och den här coolingen:




I lurarna DÅ:




God natt till alla kära - och en tanke till E & L som sitter (och svettas/trängs/fryser/störs av en lampa/stör andra stackare med att ha en egen lampa tänd/VANTRIVS? :D) på en buss hemåt.

Saturday-Sundsvall-fever.

Tack för en grym kväll i la vida sundsvall, tjejer!



Klicka här för att se bilden i fullstorlek

Unreal. But oh so real.

Att vara hemma igen är helt och hållet underbart. Alla vänner och familjen som fattats mig får jag äntligen träffa igen..

Eftersom jag vill hinna med så mycket som möjligt tänkte jag inte vara allt för aktiv i bloggen. Kan hända att jag sätter mig ner någon dag nu igen, innan Lanzarote (torsdag kväll).

Nu måste jag göra mig iordning - det blir stan med kerstin idag! :)


In my place.

In my place, in my place
were lines that I couldn't change
I was lost,
Oh yeah


Bra låt, eller vad?!

NU är jag hemma! På riktigt! Och ALLT är som vanligt. Till och med katten, är likadan, förutom på storleken, ligger i mitt knä - som den alltid brukar/brukade...
Ska åka in till stan och meet up med fia. Hämta väska och äta pizza (-; äta pizza, svensk pizza - det har jag saknat. First Price -pizza har inte det där lilla extra som till exempel häreborgs-piazzan har!

Socialisera mera! HEJ!

Det är:

vitt utanför fönster-rutan,
och kallt här.

Vad har jag gett mig in på?

ting, ting tingaling.

På tåg-perrongen. Rök-bolm från självaste Täppas pipa. Rakt i fejjan. Coooollt... ?



Vad skjer idag
?


JO! Först och främst då jag anländer åker jag raka  vägen till Fias nya lya. Eller Fia kommer och hämtar mig, och visar i vilket hood nya lyan ligger. Vi ska ut ikväll, till matfors först till en tjej som heter Elin och som fylltt/fyller 19 år. Sedan entrar vi Sundsvall-city-s uteliv.

Nu ska jag titta på lite teveserie, i form av "How I met your mother".
Good day.


Ljuva centralstation.

En bussresa på 6 timmar, varav 30 minuters sammanlagd sömn. Likaså som förra gången jag joinade swebus-sällskapet fr oslo till sthlm. Likaså som då, hamnade jag bakom det sist tända lyset - vilket var tänt 50 % av resan. Minst. Dessutom kom jag i så pass lagom tid att jag var näst sista ombord-stigande. Lika med att jag fick sitta längst, längst bak. I. Mitten. Tjena robot-axlar och stela pinn-armar. "Träningsvärk" idag? ja.

Och nu sitter jag här. På mitt absoluta favorit-hak på centralisen(?).  Sidewalk express.
Men jag har inte behövt vara ensam! Tack och lov! Träffade Rasmus, som åkte samma buss..

"Bröt upp" med honom för en stund sedan, då jag ska kolla bokningsnumret till biljetten för tåget till arlanda nästa fredag. Något som jag slipper tänka på sedan. Att hämta ut dem. Då blir det bara det lilla kruxet att komma ihåg dem!

Ska springa på toaletten av självklara själ samt lite uppfräsching. Vill inte möta Sundsvall och se ut som "hej-kom-och-hjälp-mig", som mamma brukar säga.
Läste förresten lite snabbt igår att det planeras en stor välkomst-konsert i mitt namn på först och främst! Indals Häreborg. Men också, det lite mindre kända Tonhallen. Ni behöver faktiskt inte använda hela kommun-kassan bara för att lilla jag kommer på besök.

Nej, 32 minuter tills tåget går. Det blir stressigt, efter att ha väntat 3 timmar.
Bye.

Congratulation and celebration!

Till Lisa som fyller tretton, alltså tonåring idag!
(som jag får träffa på söndag!)


Farewell to the fairground.




White Lies. Öron-gotta. Helt enkelt.


Nu har jag en arbetsdag kvar som börjar 12.00 och slutar 20.00. Efter det ska jag hem och packa det sista, after that I'm one my way home! Buss klockan 23, som sagt. Något säger mig att jag kommer sova riktigt gott. Något, lika med att jag var ut igår, kick-off-en ni vet. Klockan 12 var en passande tid att börja, och inte 07 som någon annan skulle.

Time to leave now. Take my advice: LYSSNA PÅ LÅTEN!
addddddios

A dream come true.

Charmigt, isn't it?






Så länge det är varmt och soligt så hör ni inte mig klaga!

We are on!

(Hur skriver man ett nytt inlägg efter ett sådant som det förra?.. såhär I guess. Men det känns lite olustigt..)

We, as in: Johanna and me,
Lanzarote i en vecka. Och det är INTE ett aprilskämt!

Igår var vi på resturang, som jag redan nämnt, pictures, pictures:








Märk de TVÅ potatisbåtar som serverades. Vi, kolhydrat-smaskare, blev lite smått chockade.
Otroligt gott var det i vilket fall, kycklingschnitzel, aioli och massa salld/ärtor! ÄRTIGT!

Om en timme (två timmar försent) slutar Lina, DÅ ska vi fika på tantas. Måste packa nu. Vet ej när annars jag ska ha tid för det.
Adios!


Sad moment.

En tjej som också bloggar.
- Som jag följt nu i någon månad.
- Som bloggat om sin kamp mot cancer. 
Den tjejen dog igår, klockan 06.00, läste jag nyss. Blev, överraskat, mycket ledsen.
Kännde henne inte alls, men ändå känns det på ett sätt som att jag gör det - just av att jag följt hennes vardag genom hennes dagliga uppdateringar.

Det var synd. Att hon gick bort. Hon verkade vara en sådan glad och härlig person.
Men som hennes gästbloggare, som meddelade bortgången, skrev, "Vila i frid nu där inga smärtor kan nå dig, där ingen ångest finns som river i din själ och där du vilar tryggt omfamnad av änglar.


Vila i frid Sabina.

RSS 2.0