Pepp inför yran, på hög nivå!

Är vad som sker just nu, man ska inte underskatta att ensam sitta och planera, bl.a. skriva packningslista, i sista minuten ...och känna "suget" efter denna efterlängtade helg, inom 2 dygn kommer jag att befinna mig i östersund - förhoppningsvis, om ja inte blir sjuk eller något. Nej, skämt åsido, ska bli himla skoj, nästan "hela tjocka släkten" kommer också att vara där, Anna, Karin och Erik! :-) + alla kompisar!
På vägen upp blir det yrantåget, "förfest-tåget" med dj's , bar, skön musik m.m sköjjsköjj! ;-)
Min känsla inför yran kan jag förklara med ett ord: LÄNGTAR!

annars idag har jag hunnit med rätt så mycket, jag har sovit ut för en gångs skulle, klev upp kl. 10.00. Cirkus klockan 12 fick jag lift med farfar in till stan, som jag skulle lunkat runt på med Frida, dissarn ;-) fick gå själv och handla men de gick väll inte sådär himla bra - shoppa loss på 1000 kronor, inte vidare bra... vad kan jag säga, användbara saker iaf ;-)
Efter stan, som jag kom hem från med 14.20-bussen gick jag hem till mamma, svullade i mig lite glass för att sedan vid 6-tiden bege mig till pappa, hämta loite fotbollskläder, vandra tillbaka till mamma för att klä på mig de saker jag hämtat hos pappa samt några till plagg som befann sig hos mama. Klockan halv 8 var det så dags, FÖRSTA TRÄNINGEN EFTER UPPEHÅLLET! iaf för mig, har missat 3 tidigare träningar av diverse anledningar. Kom iallafall på att min kondition var inte i sååå dåligt skick som jag trott, jag ska inte ljuga - den var i dåligt skick, men inte såååå dåligt ;-)

Träning ledde till dusch hemma och sitta framför datorn i någon timme och nu ska jag gå och lägga mig :-)


Ciao!
(btw, har en andra blogg nu med - ville testa lite andra "bloggsajter".. saraaau.blogspot.com heter den :-)


?Redan??!!?

OBS! skrivet måndag 16/7-07

 

Ja, gott folk, nu har jag fått reda på att yran är nästa helg, -?what??!!?? Sista helgen i juli, inte sista helgen i augusti ? som vissa andra trodde. Jag till exempel. Vet inte än om det var en god nyhet, jag är förvisso på humör för att i 3 dagar, dygnet runt, festa järnet, men det blev ett himla krångel med att till exempel fixa någon som kan hoppa in för mig på jobbet, att dessutom boka biljett, tåg och allt ? vad ska man äta, ha med sig? Usch, nu sitter jag och hetsar upp mig själv ? men tro mig, en sak, angående packning, den personen med mest fullproppad väska, den mest ?överpackade? personen på hela yran kommer att vara jag. Det är ett löfte jag kan lova att jag håller.

       Fördelarna med att Storsjöyran är så nära inpå nu är bl.a.

  • Att min ?hunger? efter att få skrika ihjäl mig till The Ark kommer att mättas väldigt snart?
  • Träffa massa kul folk och njuta av stämningen. Själv har jag inte haft nöjet att besöka Östersund när denna härliga fest äger rum, men jag har hört att Storsjöyran är Sundsvalls Gatufest gånger 100. Och det bådar ju gott.
  • Sista helgen i augusti = LEDIG ;-)
 Nackdelar;
  • Trodde att jag skulle få stå och skrika till Ark med Elin-Pelin (om den varit sista helgen i augusti) nu får jag stå där helt ensam. Glad, men ensam. Ni vet? ?delad glädje är dubbel glädje?.
  • Jobbet & ?stressen?, (ovannämnda)..

Lyckligtvis ser ni att fördelarna är fler än nackdelarna - tror därför att jag har något väldigt kul att se fram emot ;-)

 

För övrigt har idag-dagen varit himla mysig, jättefint väder, ett besök på stan med Lina och sedan sol och bad vid bryggan vid älven. Så kul att prata gamla minnen, allt från bussresor till ?Holmresor?. Har saknat att vara med dig, vi har ju så kul J. Kändes som om vi tappade kontakten där ett tag i vintras ? får inte bli så igen. Men med våra framtida planer lär det inte bli så, ?för vi satsar ju 100 % på det?. ;-)

Gårdagen var också go, jobb endast 4 ½ timme (med dubbel timlön, helgdagar är härliga?), sedan mys med Lina & Sofia ? gummorna. Och jag och Lina hittade rätta tekniken i hur man ska göra om man låtsas att man ?tumlar runt i sänghalmen? ;-) ask if you want to know. We know, eller hur Lina? ;-D

 

Nu ska jag gå till sängs, imorgon är jag ledig och då ska jag och Lisa in till staden för att vid 6-tiden kolla på Harry with the big P. Den femte Harry Potter -filmen har nämligen gjort entré på ?sf? i sundsvall. Hoppas den är bra?

 

?God natt, Sov gott, puss puss? (ridlägerminne, kommer du ihåg Lina). See ya!


Fredag den trettonde

Story for today: jobb, jobb, bara massa jobb - vilket leder till att jag, just nu, är astrött ... ska gå och dricka vatten och sedan krypa ner i soffan, med mer vatten, utan att spilla förhoppningsvis. Antagligen kommer jag somna och vakna vid halvt medvetande vid 1-2-tiden och gå och sova i min egna mysiga säng. That's my evening.
Har för övrigt börjat och nästan skrivit klart ett brev till ELIN! som ja har att mål att skicka senast på måndag :-) hoppas hon inte läser detta, för de ska bli en surprise!!! don't tell her!! ;-D 

OBS! Kerstin, om du läser det här!!! ring mig!!!! försöker få tag på dig men inte går det.... :-S

Här kommer en lista som jag snodde från kerstin ;-)
Jag har en:
[x] Mamma
[x] Pappa
[ ] Styvmamma
[ ] Styvpappa
[ ] Styvsyskon
[ ] Bror
[X] Syster
[ ] Systerson
[ ] Systerdotter
[ ] Brorson
[ ] Brorsdotter
[x] Mobiltelefon
[ ] eget badrum
[x] eget rum
[ ] swimmingpool
[ ] Hot tub
[ ] gästrum
[x] Dator
[x] TV
TOTAL: 7

[ ] en säng lite större än normalt (?)
[X] Mer än 4 par skor
[x] Solglasögon
[x] Klocka
[  ] mp3spelare/iPod (har en "ofungerande" ;-)
[ ] en fungerande PS2
[ ] Nintendo Wii
[ ] Xbox som funkar
[ ] Nintendo 64 som funkar
[ ] Gameboy/ Advance
[ ] Gamecube
[ ] nintendo ds

TOTAL: 3

[ ] Poker-bord
[ ] Basketkorg
[x] Hockeyspel
[ ] Biljardbord
[ ] pingisbord
[ ] Fooseball (fotbollspel)

TOTAL: 2

[x] Nattduksbord
[x] Stereo på rummet
[x] CD spelare
[ ] Har något klädesplagg från Abercrombie och Fitch eller Hollister/ AE
[ ] Dina föräldrar har gett dig kreditkort/atm kort

TOTAL: 3

[x] Jobb/sommar jobb, jobbar en gång i veckan
[x] Shoppar minst en gång i veckan (ja. man handlar väl alltid något?!)
[x] har dyr parfym/cologne
[x] AIM/MSN
[ ] Kamera/video kamera

TOTAL: 4

[ ] Skoter/motorcykel/bil/fyrhjuling
[x] Gitarr/trummor/basgitarr
[x] Piano/Keyboard
[x] något annat instrument
[ ] varit på en kryssning
[x] rest utomlands
[ ] haft en personlig tränare
[ ] dyra smycken
[X] träffat en kändis

TOTAL: 5

[x] Platt/locktång
[ ] har varit i en slagbur, som är till för baseboll
[X] har 1000 spänn på dig just nu
[x] kreditkort, debetkort eller bankkort
[x] rest i Europa
[ ] Varit på Hawaii
[ ] Varit i USA
[ ] Varit i Asien
[ ] Varit i Australien
[ ] Varit i Afrika
[ ] Varit i Sydamerika

TOTAL: 4

[x] Föräldrarna har bil
[x] Jet ski/båt
[ ] Husbil/vagn
[ ] Jag har en bil

TOTAL: 2

[x] Hemmagjord mat nästan varje dag.
[ ] suttit i en limo
[ ] suttit i en helikopter
[ ] äger en videokamera
[x] egen laptop
[ ] egen dator
TOTAL: 2

TOTAL SUMMA: 32

1-22 = Ghetto-kid
23-32 = vanlig
33-40 = bortskämd brat
41+ = uppeklassens snobb

Thank god, ingen "bortskämd brat" - men "vanlig" lät lite väl tråkig ... ;-)

Have a nice evening!

Gatufesten -07. The end

"Gatufesthelgen redan slut?" så känner jag det. den där rätta gatufestkänsla ni vet: sol, mycket folk, härlig sommrig stämning med olika artister i bakgrunden varje timme, den känslan, jag tycker aldrig att den riktigt infann sig....
Visst fanns artisterna där och det var rätt så mycket folk, men solen var höll den hus? Visst det var fint väder på torsdan, men då det regnade både fredag och lördag känns det som om hela helgen var iallafall en aning blöt. Trots denna uteblivande känsla av gatufest hade jag riktigt trevligt & skoj iallafall.

Torsdagen börjades uppe i busbacken med mina gullefjun Kerstin och Frida - där åt vi och drack, ni skulle sett all vår mat, tror att vi nästan slog rekord i picknickmat på störst yta ;-) efter sisådär en timme gick vi ner för att avnjuta ungefär en låt med salem al fakir, hm, som jag tjatat om hur mkt jag ville se honom - "ähh, bara vi är nere till 8" sa jag - och säger man en tid på gatufesten borde man veta att den tiden alltid spricker till typ en halvtimme extra, därav det korta besöket på salem... När vi inte visste riktigt vad vi skulle göra sprang vi runt lite överallt och minglade lite med folk vi kände :-) vissa incidenter under kvällen ledde till att jag blev lite ledsen, men efter att allt ordnat tills sig blev allting rätt så bra igen... Då jag skulle upp och jobba klockan 09.00 morgonen efter kändes det väldigt frestande att ta kvart över 12-bussen hem och så blev det, trots att jag missade The Ark :-( men förtrösta inte, säger jag till mig själv nu, då jag till 50 % bestämt mig för att åka på yran. 50 % låter kanske inte så mkt, men då jag inte planerat att åka dit överhuvudtaget innan, dvs 0 % så är det himla mycket mer ;-P Bussen hem var iallafall skoj, efter kovland var det full allsång på bussen, visserligen var vi "bara" jag, Becci, Sandra, Niklas och "vår chaufför" där, men jag kan lova er - allsång med 4 personer är fullt lika bra som originalet "Allsång på skansen"...

Fredagen. Upp klockan halv 7 efter 5 ½ timmars sömn - mycket för vissa, lite för mig. Först och främst fräscha upp sig för jobbet men också fräscha upp sig för gatufesten. Blev nämligen så att jag slutade jobba klockan 5, och bussen in till stan gick.. 5.... minuter över 5. Arbetsdan slut, 100 % ge järnet för gf - ett, som sagt, regnigt gatufesten. På bussen träffade jag mina kära allsångsvänner från nattbussen, dock inte någon repris av  det tidigare allsångstillfället ... Väl inne på navet skyndade vi, jag, Becci & Sandra till bussen som skulle gå till Emil. EMIL SOM FYLLDE 18 ÅR I LÖRDAGS! :-) Emil som bakat en jättefin & god tårta, 5 plus till den, öppnade lite presenter sedan kom lite folk inrullande eftersom. Jag och Kerstin som var de enda o-alkohol-intagande-personerna där kände oss lite utanför när de berömda dryckesspelen satte igång - därför tog vi oss en promenad ner på stan och såg på snyggingen Martin Stenmarck istället :-) efter att samtidigt ha käkat på daltoons, jättegod paj, begav vi oss ut i regnet med paraplyna i högsta hugg. Väl nere på navet, där vi tänkte möta Frida & gänget från Emil som skulle komma med buss, ringde.... Gunno? blev lite förvånad men skoj, träffade han en stund på donken, sen drog jag och kerstin iväg igen för vi skulle "se på en kompis som ska hoppa bungyjump" ;-) vid tio-elva tiden var det iaf dags för det, Martin the king of bungyjump från förra året hade minsann inte tappat gnistan utan skulle hoppa iår igen. Applåder till dig martin, jag skulle aldrig klara en gång och du har gjort det 2...
Efter allt detta och ett borttappande av ett paraply var det dags att åka hem, också idag med 00.15-bussen. Hemåtfärden den här gången var dock inte lika kul som förra, bussen var full men jag satt ensam - kände inte en enda ;-P men det gjorde inte så mkt, satt och lyssnade på musik istället :-)

Lördag. inte riktigt lika tidigt som gårdagen men nästan, 45 minuter senare, ringde alarmklockan igen. Denna dag behövde jag dock inte vara lika duktig på att planera då jobbet slutade lite mer än 5 minuter innan bussfärd mot stan gick. Klockan 16.35 ungefär var jag hemma hos pappa, käkade mat för att sedan gå bort till mamma dit lina skulle komma vi halv 7-7 tiden. lite tilltugg och lite, iallafall för mig, god dricka ;-) och lite live-earth innan bussen enligt tabellen skulle gå 20.05. Inte riktigt så blev det, ungefär samma tid som avgång var utsatt började det hoppa på ett glatt gäng, en och en tills tillslut klockan var kanske kvart-tjugo över ist. Men inte gjorde det nått, detta glada gäng var ett ganska högljutt och roligt gäng som gjorde bussfärden in till stan kortare, med konstiga, roliga kommentarer och allsång (tror vi får känna oss besegrade, Becci, Sandra och Niklas ;-D).. På busshållsplatsen träffade vi också Frida och Andreas som vi inne i stan slog följe med till linas kusins lägenhet, som dock inte var där, som tur var kunde 2 "övernattningskompisar" till henne öppna åt oss då de var det. Hos Rebecka, som lägenhetsägarinnan heter, blev det lite av en förfest på fyra, skön radiomusik dunkade på och andreas lärde mig ett och annat om hur man gör drinkar och lite recept, TACK SKA DU HA! DET BEHÖVDES! kommer behövas mer i framtiden också ;-D när klockan var kanske 9-10 (Observera! tider lite suddiga denna kväll..) lunkade vi ner till gatufestområdet, där , "paraplydelarna" jag och andreas skildes från "paraplydelarna" lina och frida (minns inte anledningen :-S). Jag och Andreas riktade in oss på bishop där vi slog oss ner, blev föreslagen av andreas att testa ett jättegott öl - som jag gjorde - som jag inte kände en enda skillnad av från andra öl jag smakat på.. Träffade också 2 av killarna, Erik, från sollefteå, (med kryckorna ;-D anledning, halkade i gräset på fotbollsmatch, lite klantigt tycker jag ;-D) och Henrik, från härnösand, från "det glada gänget på bussen" som satte sig ner och pratade med oss, det var trevligt. Efter, jag vet inte hur lång tid, tänkte jag att ja skulle springa och träffa Kerstin och Frida, som jag efter uppringning fått reda på var på biteline, lämnade andreas på bishop, FÖRLÅT! :-/ och sprang en stund till  de andra - eftersom jag var lite "glad i hågen" vid det tillfället och tyckte det var för lugnt att sitta och käka pizza på biteling beslutade jag mig för att springa tillbaka till Andreas på bishop, som mötte mig i dörren. TACK! :-) resten har ja lite dåligt minne av träffade sandra under kvällen, ringde becci (som åkte hem så tidigt, varför då? ;-P) sen sprang ja runt själv lite på stan innan de var dags att ta 2-bussen hem. Träffade åter igen erik och Henrik och resten av det glada gänget, och Lina, Frida, Andreas, Fia, Sofie & Tessan (ngn mer?) Allsång igen hem och väl i indal ett snopet slut uppe på ljustakevägen, also called "Gräddhyllan" & "Villa Ångermanland", om jag förstog det rätt. Sedan raka vägen hem till sängen.

Sammanfattning i betyg på årets gatufest.
Om man bedömer med hur mycket gatufest det kändes får "det hela" en 3 av 5,
Bedömer man bara i jämförelse med vardagen och festande i allmänhet för "det hela" en 5 av 5! :-)

Just nu ser jag fram emot ett "kanske-besök" på yran, samt tills nästa års gatufest, ska be för sol tills dess ;-)
See you!

Salem is coming to town!


GATUFESTEN -07, snart här..













Yehoo, soon Salem Al Fakir is here! längtar grymt mycket nu till kommande torsda, freda & lörda! lyssna på bra musik och träffa massa roligt & trevligt folk :-)

Torsdagen kommer nog se ut så att ja, kerstin & Frida och fler ska picknicka i busbacken, måste dock fixa så att ja inte jobbar till kl.19.00 då, annars blir ja lite sen till stan ;-P. På kvällen är det Salem och The ark som gäller, kanske om ja hinner tittar man förbi på markoolio, bara för skojs skull ;-)
Freda, då är det inga speciellt bra artister så ja vet inte riktigt hur den kvällen blir. Jobbar dock ocksåden dan, samt lörda...
Lörda, sista dan,,, tänkte kolla på sahara och timbuktu annars blir det nog bara röj - ledig på söndag så då kan man vila ut sig...
FOTO: Emma Svensson               

"Come let's pray for the weekend, babe (Nanana nana nana nanana)
Come, make your claim for a better day (Nanana nana nana nanana)
Come, let's pray for the weekend, babe (Nanana nana nana nanana)
Come, make your claim for the holiday (Nanana nana nana nanana)"
/ The ark "Prayer for the weekend"

RSS 2.0