Sportlovsdag nummer ett.
Ny design på g, men inte riktigt klar ännu.. Någon som vet hur man flyttar ner rubriken, alltså får ett större utrymme ovanför än nedanför den?.. hjälp mig ;)
Senare idag ska jag, Johanna & Lisa till farfar, laga middag och mysa hela kvällen lång, också ska vi kanske sova över. Precis som gamla tider - ska bli jättekul! :) Jag ska röra ihop en glassbomb och ta med mig, en mycket enkel sådan. En liten fusk-version av en glassbomb. Här har du "receptet":
Ingredienser:
Vaniljglass
Hallon (frysta)
Vit och/eller mörk choklad
"Tillagning"
Du börjar med den "yttre delen". Låt vaniljglass och hallon stå framme i rumsvärme en stund innan du börjar så blir det lättare att röra ihop.. Blanda hallon och vaniljglass tills du får en fin, ganska så mörk rosa färg. (Om du tycker det blir lite surt, kan du blanda ner lite socker.) Häll upp smeten i en ganska stor, rundbottnad skål, som du tidigare klätt med plastfolie (inte livsviktigt, men det går enklare att sjtälpa upp den senare..), inte så att den fylls upp! Ställ ner en rundbottnad skål, som inte är för tung, då den sjunker ner i smeten (gärna en plastskål). Täck över med plastfolie och ställ in i frysen.
Under tiden kan du röra till resterande mängg av vaniljglassen så att den får en smidig konsistens. När hallonvaniljglassen, som står i frysen stelnat något - så mycket att om du tar bort plastskålen ska det fortfarande hålla formen av den - Häll ner vaniljglassen i "hålet", täck över med plastfolie och ställ in i frysen ytterligare tills allt stelnat.
Vid servering stjälper du upp glass(bomben) på ett fat och river vit och eller mörk choklad över den. Några tomtebloss sätter pricken över i. Smaklig måltid ;)
Lite bra musik att avnjuta denna delikatess med kommer här...
Nej, nu måste jag sätta igång med allt som behöver göras...Tjing!
Senare idag ska jag, Johanna & Lisa till farfar, laga middag och mysa hela kvällen lång, också ska vi kanske sova över. Precis som gamla tider - ska bli jättekul! :) Jag ska röra ihop en glassbomb och ta med mig, en mycket enkel sådan. En liten fusk-version av en glassbomb. Här har du "receptet":
Ingredienser:
Vaniljglass
Hallon (frysta)
Vit och/eller mörk choklad
"Tillagning"
Du börjar med den "yttre delen". Låt vaniljglass och hallon stå framme i rumsvärme en stund innan du börjar så blir det lättare att röra ihop.. Blanda hallon och vaniljglass tills du får en fin, ganska så mörk rosa färg. (Om du tycker det blir lite surt, kan du blanda ner lite socker.) Häll upp smeten i en ganska stor, rundbottnad skål, som du tidigare klätt med plastfolie (inte livsviktigt, men det går enklare att sjtälpa upp den senare..), inte så att den fylls upp! Ställ ner en rundbottnad skål, som inte är för tung, då den sjunker ner i smeten (gärna en plastskål). Täck över med plastfolie och ställ in i frysen.
Under tiden kan du röra till resterande mängg av vaniljglassen så att den får en smidig konsistens. När hallonvaniljglassen, som står i frysen stelnat något - så mycket att om du tar bort plastskålen ska det fortfarande hålla formen av den - Häll ner vaniljglassen i "hålet", täck över med plastfolie och ställ in i frysen ytterligare tills allt stelnat.
Vid servering stjälper du upp glass(bomben) på ett fat och river vit och eller mörk choklad över den. Några tomtebloss sätter pricken över i. Smaklig måltid ;)
Lite bra musik att avnjuta denna delikatess med kommer här...
Nej, nu måste jag sätta igång med allt som behöver göras...Tjing!
Kommentarer
Trackback